Kruška

Gde kruška raste?

Gde kruška raste?

U divljoj obliku kruška je rasprostranjena u Europi i zemljama Srednje Azije, nalazi se u obliku listopadnih gustina, ali takva divlja kruška daje male i potpuno ukusne plodove. Kao rezultat uspješnih uzgoja, stablo kruške uzgaja se u kulturnom obliku na domaćinstvima. Danas se područje širenja ovog stabla širi od Urala i regija zapadnog Sibira Krimu, Bjelorusiji, Ukrajini, pregifikaju Kavkaza, Japana, Kine, južne i sjeverne regije evropskog kontinenta.

Kruška - drvo koje raste na plodnim labavim tlima i daje obilne usjeve mirisnog voća. Štaviše, optimalno tlo za sadnju bira treba biti neutralno ili uz minimalnu kiselost. Na siromašnim, kiselim i pretjerano vlažnim tlima, kruška je vrlo teška i često odbija biti voće.

Glavne karakteristike

Poznato je oko 70 vrsta krušaka. Većina sorti dogodila se od običnih ili divljih vrsta.

Obična kruška predstavlja ružičastu porodicu i ima 3 sorte:

 • Šuma;
 • kruške kruške;
 • Kruška obična kavkaška.

Do danas se prikazuje oko 1000 sorti. U Rusiji je voćna kulturna biljka najbolje odvedena na jug, kavkazu, u srednjoj traci. Ali na primjer, postoje vrste kruške otporne na smrzavanje, na primjer, USSuriyskaya. Mogu se uzgajati u uralima, u Sibiru, na dalekom istoku.

Opis kruške

Glavne karakteristike

Drvo raste visine od 10-25 m, postoje sorte u obliku velikog grmlja. Kruna kruške može imati piramidalni ili zaobljeni oblik, debele grane. Godišnji potisak grana je 30-40 cm. Kruška ima ravni prtljažnik, promjer do 80 cm prekriven naboranim tamnim kore. Drvo je vrlo čvrsto i izdržljivo, sa žućkastom nijansom.

Listovi u obliku jaja, sa šiljastim vrhovima i malim krpama oko ivica. Rastu na spiralnim granama u 5 redaka. Njihova dužina - od 2,5 do 10 cm. Na vrhu su sjajni, zasićeni tamno zeleni. Dno - mat, ima plavkastu nijansu. U padu lišća postaje zlatno žuto, a kad se suše drvo crno.

Bubrezi 2 vrste: vegetativna i generativna (voće). Prvi mali i upečeni, drugi su veliki, sa glupim savjetima. Iz prošlogodišnjeg voćnog bubrega formiranih cvatnje.

Cvjetni period

Drvo cvjeta čak i prije pojave punog lišća, početkom maja ili krajem aprila (malo ranije od jabuke). Ovaj period traje otprilike 14-16 dana. Bijelo cvijeće i prilično velika, promjera oko 3 cm, sa 5 latica. Prikupljaju se u cvatu štitnjače, sjede blizu jedni drugima. Pistoli na jednom cvijetu 2-5 komada, izdržljive su puno, oni imaju ljubičastu nijansu.

Da biste postigli dobru žetvu, trebali biste sjediti blizu 2 obostrano oplođene sorte kako biste prešli oprašivanje. Glavni fragment tipa - pčela. Ako stavite pčelinjak u vrtu, možete dobiti ne samo velikodušnu žetvu, već i nekoliko kilograma ukusnog meda.

Opis voća

PURNO PUĆE su vrlo slatke, t.do. sadrže puno šećera. Vintage spava u kolovozu ili septembru, ovisno o sorti. Voće imaju duguljast ili blago zaobljeni oblik. Prema botaničkoj klasifikaciji, voće se naziva prsata ili lažnom bobicom. Boja - od svijetlo žute, gotovo bijele, na zasićenu naranču s crvenom bojom.

Voće drveća počinje u dobi od 7-8 godina. Traje 25-30 godina, a zatim količina usjeva pada. Starost stabla može biti više, njegov prosječni životni vijek je 150-200 godina, neki imaju čak 300 godina.

Vrste kruške

Opis kruške

Moderna klasifikacija ima 33 vrste krušaka, distribuiranih u 2 botaničkim dijelovima - Pashia i Pyrus.

Ispod je nekoliko vrsta:

 • Krunska obična ili divlji - Veliki grm ili visina drveća do 20 metara. Ova vrsta kruške stvorila je većinu kulturnih sorti koji se uzgaja u umjerenom klimatskom pojasu. U prirodi, divlja kruška je zajednička iz istočne Europe do zapadne Azije. Smatra se dobrom saće i vrijednom prehrambenom proizvodu.

Sorte obične kruške:

 1. Pyrus Communis L. Subsp. Komunizacija
 2. Pyrus Communis L. Subsp. Caucasica - kavkaška kruška
 3. Pyrus Communis L. Subsp. Piplaster - šumska kruška
 • Šumska kruška (lat.Pyrus communis subp. Piplaster)- podvrste kruške. Raste u obliku niskog grmlja (do 4 metra) i stabla koje raste do 20 metara. Šumska kruška dala je život stotinama kulturnih sorti, a zbog izdržljivog drveta uspješno primijenjeno u stolariju i pretvaranju. Ovo stablo raste u šumama i šumskim stepenicama centralne i istočne Evrope.
 • Kruški buokese (lat. Pyrus Boissieriana)- otporna na sušu, rijetka vrsta kruške, stalno raste u Azerbejdžanu i Turkmenistanu, gdje je naveden u Crvenoj knjizi. Susreće se i na sjeveru Irana. Koristi se kao križ i hibridizacija.
 • kruške kruške (lat. Pyrus pirifolia) - otporan na sušu, ne zahtijeva na vrstu tla, ima visinu prtljažnika do 20 m, sortne biljke rastu do 6 m. Kruška kruška raste u zemljama centralne Azije i na krajnjem istoku Rusije. Široko se koristi u poljoprivredi, ima visoku dekorativnu svrhu, a u Kini je cijenjen kao sveto drvo.
 • Kruška USsuriyskaya (lat. Pyrus USSuriensis)Raste i do 15 metara i odlikuje se povećanim otporom na smrzavanje, zbog koje se koristi u odabiru kao izvorni materijal. Kruška za Wissury u dalekom istočnom području Rusije, Kine i Koreje.
 • Loholjska kruška (lat. Pyrus Elaeagrifolia)Ima malu visinu do 10 m i visoko otpornog frosta (do -25 stepeni). Malo voće kruške koriste se u kuhanju, a drvo se koristi kao kolekcija za vrtlarstvo i vrtlarstvo. U divljoj oblici prerađen kruh nalazi se na Krimu i u Kavkazu.
 • Kruška ivolity (lat. Pyrus Salicifolia).Ova vrsta kruške doseže visinu od 8-10 m. Krunska kruška i bujna kruška, sa otvorenim lišćem i ranom masovnom cvatu. Voće manje i nejestivo, dakle, uglavnom se kruška koristi kao kolekcija za nove sorte i kao ukrasna biljka.

Slijetanje kruške. Kako posaditi krušku?

Vrste kruške

Važna faza pravi je izbor mjesta za slijetanje krušaka i pažljive pripreme za slijetanje. Za sadnju koristite jednokrevetne ili dvogodišnje sadnice kruške s razvijenim korijenskim sustavom i nedostatkom vidljivih oštećenja nazled. Proljeće slijetanje kruške je dozvoljeno, iako stručnjaci preporučuju sadnju krušku u jesen - u sredini ili krajem septembra, kada su sadnice opal lišće suspendirali mulj.

Najbolje tlo za sadnju kruške gline i potkrovlja, sa dubokim podzemnim vodama.Predovlači kisele tla. Mjesto za sadnju sadnica kruške Odaberite solarni i vjetrove zaštićene.

Rupa za slijetanje širine 1 m i dubina od 80 cm kopa se unaprijed. Na udaljenosti od 30 cm od centra mjesta je vođen udio, što je potrebno za pravilan rast stabla.

8-10 kg prepravljenog stajskog gnoja ili komposta, 50 g superfosfata, 30 g kalijedne soli i mješavine s malom količinom zemljišta donose se u jamu.

Pear SeceLock instaliran je u jamu i početi dodavati zemlju, periodično treseći bolni. Pravilno slijetanje, korijenski vrat će porasti za 6-8 cm iznad nivoa zemlje. Tada je tlo čvrsto priključeno i proliveno nekoliko kanti za vodu. Barlu za sadnicu kruške vezan je za klip i u završetku, krug valjanja je montiran sa humusom ili stajskom gnojivom, tako da mulč ne dodiruje prtljažnik stabla.

Briga za krušku

Slijetanje kruške. Kako posaditi krušku?

 • Zalijevanje kruške. Mlade kruške trebaju redovno voditi brzinu od 1 kante vode u sedmici, u sušem se povećava.
 • Pomapne kruške. U prvih 4 godine, kruška se dodijeljena dušična gnojiva, nekoliko puta u sezoni i 1 put u sezoni bilo kojeg hranjenja kalijuma. U proljeće i jesenjskom labavu prioritetnog kruga uvodi se isti kompleks gnojiva koji se koristio prilikom slijetanja.Već od 5 godina, gnojiva se zatvaraju u posebno iskopanim utorima duž periferije krune.
 • Oruženje i formiranje krune kruške. Formiranje krune nalazi se u proljeće i jesenje obrezivanja grana. Uklanja blisko i paralelno rastući kruški grane, posebno dugo, postižući istu dužinu krune krune. Odjeljci odjeljaka su razmazani prepunim kotačem uglja ili vrtnog vrata.
 • Briga za krušku u jesen. Jesenja nega za stablu kruške uključuje brojne potrebne događaje:
 1. Sanitarna obriše grane;
 2. Preventivni tretman bolesti i štetočina;
 3. Hranjenje pernoj fosfornog gnojiva;
 4. Izbjeljivanje vapna kruške;
 5. Pumpanje i duboko zalijevanje krugova krugova;
 6. Nalozište prioritetnog kruga slame ili piljevine slojeva do 25-30 cm.
 • Pear care Proljeće. Spring Care za krušku započinje uklanjanjem skloništa i ponavlja jesen, samo fosforna gnojiva zamjenjuju azotom. Ovisno o sorti, kruška počinje biti fron za 4-7 godina života stabla. Cvjetanje kruška pada u april - maju, žetva kruške pada, ovisno o regiji, u kolovozu - septembar.

Reprodukcija krušaka

Kruška uzgaja se sjemena metoda, odlaganje, zrno i vakcinaciju. Reprodukcija sjemena više koriste uzgajivači za uklanjanje novih sorti. U narodu na najjednostavniji način, reprodukcija se smatra otvorom, a slavine počinju predati mnogo starijih sadnica.

Pesti, bolesti i tretman kruška

Briga za krušku

Uprkos stabilnosti modernih sorti kruška do niza opasnih bolesti, loše vremenske uvjete i nepoštivanje preventivnih mjera mogu dovesti do bolesti drveća:

 • prevara Mlade grane, lišće, lansirajuće kartelne tamne mrlje za kruške, upečatljive su u krušci. Voće manje i postaju teško.
 • Gnić nastaje iz smrzavanja ili solarnih opekotina, sa lošom pažnjom ili nedostatkom hranljivih sastojaka. Kore stabla kruške stiče tamno crvene boje, a drvo se suši.
 • Puffy rose - Gljivična bolest kruške, karakteristična za izbjeljivanje podružnica, lišće i cvijeće, što dovodi do pada.
 • Kruška medeanitsa hrani se na stanični sok od drveća, što rezultira bubrezima, lišćem ili kruškim pupoljcima padne.
 • Kruška Fruzher stavlja jaja na plodove kruške, a pojavljuju se iz gusjenica proždire meso.

Pravovremeni tretman insekticidnih preparata kruške, koloidni sivi, borobo tekućinu, kao i sanitarna obrezivanja i paljenje pogođenih izdanaka i kruške lišće pomažu u sprečavanju širenja bolesti i u većini slučajeva da se postrojenje sprema.

Sastav kruške

Reprodukcija krušaka

Kemijski opis:

 • Šećer ili jednostavan ugljikohidrati (fruktoza, glukoza i saharoza) - 6-13%.
 • Kiseline (jabuka, limun i askorbić) - 0,12-0,19%.
 • Pektinovi i tanini - 4%.
 • Proteini - oko 0,4%.
 • Masti - približno 0,1%.
 • Minerali - 0,7%.
 • Voda - 80-84%.
 • Energetska vrijednost u 100 g proizvoda - 42 kcal.

Kruška sadrži vitamine i elemente u tragovima:

 • Vitamini grupe u (B1, B2, B3, B5, B6, B9 ili folnu kiselinu);
 • Vitamin e;
 • Vitamin A (karotina);
 • Vitamin C;
 • Kalijum;
 • Kalcijum;
 • Magnezijum;
 • Natrijum;
 • Fosfor;
 • U malim količinama željeza, joda, mangana, kobalta, joda, bakra, fluora, cinka, molibdena

Na mnogo načina karakterističan za krušku voće i njihov sastav ovisi o sorti. Što je esencijalna ulja, to je bolja aroma. Divlje sorte sadrže mnogo tvari za sunčanje. Neki voće iznutra imaju male granule, koji su široko rasprostranjeni celulozni. Pogodni su za sušenje, ali nisko cijenjeno kao ručavanje.

Povoljne karakteristike

Pesti, bolesti i tretman kruška

Korisna svojstva kruške nisu samo u svježem obliku - većina karakteristika je sačuvana kada se osuše, dekocija, infuzije, sokovi i poljupci. Ovo voće je protuupalno, učvršćivanje, antipiretičko i dezinfekcijsko efekat. Pervarska kruška koja se koriste sa upalnim procesima mokraćnog mjehura, bolesti cistitisa i mokraćnih trakta. Kuhana i pečenog voća pomažu snažnog kašlja, bronhitisa, gušenja i tuberkuloze.

Na istoku aktivno koriste kruh kruške kao anti-upalni i antifungalni agent. Oni se tretiraju sa seborejom i dermatitisom, a također se koriste kao vanjski prašak za dezinfekcijsku prašak od suh drobljenih listova divlje kruške.

Međutim, postoji relativna šteta. Kruške se ne preporučuju jesti ljude koji su skloni bolestima organa za probav, jer zbog velike količine prehrani nadražuju crijevnu sluznu membranu i poboljšavaju peristaltiku.

Štete krušku i kontraindikacijama

Šteta kruška može dovesti ljude sa pojedinačnim netolerancijom. Odbijte pojesti plodove vrijedne ulabi u stomaku. Sa takvom bolešću, voće je strogo kontraindicirano. Kako ne bi izazvao nastanak drugih problema, važno je ne preći dopuštenu dnevnu stopu potrošnje: samo 2 ploda je dozvoljeno dnevno. Takođe se ne preporučuje koristiti kruške na prazan stomak, jer imaju mogućnost iritiranja crijevne sluznice. Ne preporučuje se povezivanje voća sa teškim hranom, na primjer, sa mesom. Pored toga, nemoguće je piti krušku vodom.

Kruške u meteorizmu je zabranjeno, jer ovo voće može uzrokovati plinove u crijevima, a to može izazvati pojavu dijareje.

Mogu li biti kruške sa pankreatitisom? S bolesnim gušteračem, kruška je kontraindicirana. Ali neki su stručnjaci dozvoljeni u fazi remisije za piće kruške ili dekocije.

Primjena u kuhanju

Sastav kruške

U kuhanju kruške ne samo u svježem obliku, također se peče, plete, konzervirani i t. Str. Voća priprema vrlo ukusan sok i druga pića, na primjer, kompota, kisine itd. Kruške se koriste za pripremu ukusnog zastoja, džemova i džemova. Dodajte plodove u različite deserte, a oni su stavljeni u salate i umake.

U kuvanju u mnogim receptima, kruška sa sirom koristi se za kuhanje raznih sendviča, grickalica, zdravica, pice, supe za pire.

Također se kruška u obliku punjenja stavlja u razne pečenje (Charlotte, Cupcakes, keksi, pita, kaserole, pite). Ponekad se karamelizirana kruška uzima kao punjenje tortu.

Ukusno i tender su deserti kao što su pečena kruška sa vikendicom, kruška u vinu, krušku s orasima, kruška s rikota, smoothie, pečene kruške sa kruškom, palačinke s kruškom.

Pored toga, ovo je voće pogodno za pravljenje mesnih jela (piletina, patke, šunka, patenta pileće jetre, janjetine). Više mesa može poslužiti u sosu od kruške.

Ponekad se kruška koristi za proizvodnju alkoholnih pića (mjesečina, tinktura).

Kao što vidite, kruška je sastavni proizvod na kulinarskom stolu. Također, ovo voće se može poslužiti na stolu kao zasebnu užinu. I ovdje, mnogi ljudi imaju pitanje: "Šta se može učiniti kako bi se oguljene kruške ne suše?"Na kraju krajeva, ako unaprijed očistite voće, mogu potamniti nakon nekog vremena, a onda neće izgledati baš lijepo na svečanom stolu.

Dakle, da se kruške ne suše prilikom čišćenja, već možete rezati voćne kriške pospite limunovim sokom (to se radi ubrzo prije podnošenja tablice). Ili možete spustiti kruške kruške u vodi s limunskom kiselinom (ova metoda se koristi s dugoročnim lažnim proizvodom). Umjesto limunovog soka, moguće je koristiti sol (dvije litre vode trebat će šezdeset grama soli), tek nakon toga voće treba isperiti pod tekućom vodom.

Farmakološka svojstva

Voće kruške obično imaju diuretičku, anti-jezgru, protuupalnu, antibakterijsku, antipiretičku i adstrigentnu svojstva. Kisli i kompoti od sušenog kruškog voća jačaju plovila, izvadite višak soli, vode, otrovnih tvari, teških metala, pročišćavajući probavni trakt iz tijela. PEAR plodovi - najbolja sklerozna prevencija. Sjemenke kruške imaju akcije protiv sjaja. U eksperimentu, Chin pokazuje akaricidnu aktivnost (Lee H., 2007). PEAR plodovi imaju tonik efekat, oni imaju pozitivan učinak na srce i centralni nervni sistem tokom stresa.

Tretman

Povoljne karakteristike

Prednosti kruške su duže vrijeme poznate, koristi se u narodnoj medicini. Na primjer, tvari koje su u voćem pomažu u smirivanju kašlja i spuštajući temperaturu tokom razdoblja zaraznih i virusnih bolesti.

Na osnovu krušaka, razne infuzije i dekocijeti se pripremaju, koji pomažu u poboljšanju stanja prilikom upale mokraćnih puteva. To je moguće zbog diuretičkog efekta plodova na tijelu. Ljudi koji pate od urolivije preporučuju se koristiti kruški kompotu.

Liječenje mnogih bolesti događa se ne samo zbog pulpe voća, u narodnoj medicini također koristi listove biljke, što se u sušenom i zdrobljenom obliku pomaže da se nose sa povećanim znojenjem. Mladi leci mogu se koristiti za ublažavanje upale, a bore se sa gljivicama.

Kompot, koji je zavaren na temelju sušenog voća, pomaže u crijevnim poremećajima. Sjemenke kruška također imaju korisnu nekretninu: uz pomoć možete se nositi sa crvima.

Vrlo korisna kruška za čovjeka, a samim tim i navijači ljudi metoda liječenja savjetuju za korištenje ovog voća da se riješe mnogih bolesti.

BolestMetoda tretmana
Prostate AdenomaOsušeno voće gorljivo kipuće vodu u termosu i ostavi za cijelu noć. Pijenje infuzije pedeset mililitara do četiri puta dnevno.
AnemijaKruške kruške pranja, čiste, reza i razbijaju. Nakon pire voća dodajte četrnaest mililitara meda i dobro miša. Takav pire treba jesti nakon prijema ručka.
BronhitisU dvjesto mililitara kruške sok dodajte desertnu kašiku ruže ruže sirup. Jesti tri puta dnevno od sto mililita.
Garitis, holecistitis i bolest jetreSvakog dana morate jesti dvije kruške kako biste se riješili srčanim i jakim boli, kao i uklonite nelagodu u crijevu.
DijarejaU plitkom spremniku, pola čaše osušenih krušaka, četrdeset osam grama zobenih pahuljica i izlijte četiri stotine mililitara kipuće vode. Smjesa za promenu najmanje dvadeset minuta. Tada se dekoktion mora izvući oko sat vremena, nakon što ga treba filtrirati. Pijte sto mililitara do četiri puta dnevno prije nego što ubijete jesti.
Kamenje u bubrezimaU pet stotina mililitara vode za klanje za minutu deset čaša osušenog i čekić kruške. Nakon dekokticije morate sipati četiri sata. Pijte sto mililitara ne više od četiri puta dnevno prije pravljene hrane.
Bolest urolitijazuPrati svakodnevno ujutro na prazan želudac da pojede par kruške (po mogućnosti divlje) i kruške piju, ali bez dodavanja šećera.
ReumatizamNekoliko žlica sušenog kruška odlazi da se drži dva-gram-gram staklena samo ključala voda i zadržava se na stranu za insistiranje nekoliko sati. Infuzijski filter i pijte dvije kašike ne više od tri puta dnevno.
DijabetesSvakog dana trebate piti sedamdeset mililera kruškog soka za oko pola sata prije jela.
CistitisNekoliko krušaka potrebno je malo posipati šećerom i peći u peći, a nakon jela.

Kao što vidite, kruške donose kolosalne koristi za tijelo. Međutim, ne biste trebali zlostavljati samo-lijekove ako ne prođete bolest. U ovom slučaju je najbolje savjetovati liječnika za savjet.

Ekonomski značaj i primjena

Štete krušku i kontraindikacijama

Voće sadrže 6-13% šećera (uglavnom monosahare), 0,12-0,19% jabuke, limuna i askorbinskih kiselina, do 4% pektina i tvari za sunčanje, neke karotene. Sjemenke sadrže 12-21% masnog ulja.

Obični vooci kruška koriste se za kompote i eseje, iz kojih se vrši voćna pića - pogodni su za pašnjake vino i sirće, kvasovi. U kavkazu, sušeni voće razmazao i dodati brašno iz kojeg pečenje kolača. Najbolje za kvalitetno voće Kruška se može koristiti na džem, džem, pasteilu. Pošteno sjeme u kavkazu korišteno je za pripremu surogata za kafu.

Svježe kruške uzete u malim količinama reguliraju probavu i savršeno apsorbiraju ljudsko tijelo.

Osušeno voće dugo se koriste u tradicionalnoj medicini. Dekocija osušenih krušaka žeđ u groznim bolestima, ima anestetički, antiseptički i diuretski učinak, pričvršćivanje dijarejom. Kuhane i pečene kruške koriste se sa jakim kašljem, gužvama i tuberkulozom pluća.

Kruške su od velike važnosti u prehrani prehrane, posebno pacijentima sa dijabetesom. Zbog prisustva kamenih ćelija koje daju zrno voća, upotreba kruške voćne pulpe u bilo kojem obliku (dopušteno samo korištenje soka, kompotuje bez pulpe) nepoželjna u određenim bolestima gastrointestinalnog trakta, posebno sa pankreatitisom.

Cvijeće kruške daje pčele vrlo vrijedno mito mito nektara i polena, međutim, kruška je inferiorna do trešnje, šljive i stabla jabuke. Pearska medicinska produktivnost - oko 20 kg meda sa 1 hektarom plantaža. Nectar sakupljen pčelama iz kruške sadrži mali šećer. Prema ostalim podacima, cvijeće izdvaja dan do 1 mg šećera u nektar i formira puno polena, a medicinska produktivnost zasade je 10-25 kg / ha / ha.

Kruška uobičajeno se široko koristi u steppe šumarstvu, borbi i na plantažama na cesti.

Drvo ima prekrasan crtež i boja, odlazi na razne stolarije i strugotine (nasljeđene ploče, pravila, muzički instrumenti itd.), kao i za skulpture.

Kore se koristi za slikanje tepiha i tkanine rukotvorina u smeđoj boji. Voće i manji stepen plodnih grana - hrana za domaće i divlje životinje.

Kako odabrati i pohraniti?

Primjena u kuhanju

Ovdje se morate osloniti na svoj osjećaj i taktilne senzacije. Prilično zrela i slatka kruška vrlo je mirisna, a dolazi iz nje prilično ugodnog, slatkog mirisa.

Također kada odaberete dobru krušku, morate pažljivo pregledati izgled voća. Koža treba biti oslikana u jednoličnu hladovinu, sa glatkom površinom, na kojoj ne bi trebalo biti udubljenja, pukotina i tragova truleži ili kalupa.

Pored toga, visokokvalitetno voće voće uvijek će biti čvrsto. Ako je kruška meka, to znači da je voće preveli. Dakle, kako odabrati krušku, saznali smo. Sada bi trebalo shvatiti kako pravilno pohraniti krušku tako da se ne pogoršava.

Gdje mogu pohraniti kruške?

Soba je dužna da odabere dovoljno mraka i cool. Da biste to učinili, možete koristiti balkon, podrum, podrum i hladnjak. Zamrzavanje ove vrste voća je nemoguće.

Kako zadržati kruške kod kuće?

Za bilo koji način pohrane morate koristiti samo one plodove koje nemaju štetu, a ne do krajnje doze (tek počeo shrvati). Kontejner u kojem će voće ležati treba biti glatka površina, potrebno je postaviti neki meki materijal na dnu i prekriti zidove spremnika s papirom. Kada se pakiranje pripremi, trebalo bi ga pripremiti priprema samih plodova. Svaka kruška mora biti umotana u tanak i rukav papir i preklopite se u tri sloja u posudi. Također morate pokriti papirom. Voće se treba postaviti u tenk dijagonalno tako da plodovi ne dolaze u kontakt jedni s drugima.

Kako zadržati kruške u stanu?

Kao što je već spomenuto, mjesto bi trebalo biti tamno i cool, pa su balkon i hladnjak najbolji za skladištenje. Ali za svaku raznolikost voća postoji određeni datum isteka. Ljetne sorte prodavnice kruška u hladnjaku ne treba više od dvije sedmice. Tokom ovog perioda plodovi trebaju jesti ili staviti. Jesenske sorte treba prikupiti u roku od tjedan dana od zrela plodova. Inače će voće izgubiti izgled i ukus. Spremljeno u hladnjaku ili na balkonu oko četrdeset pet dana.

Kako zadržati kasnu krušku?

Zimske sorte se okupljaju na kraju jeseni (najbolje je rastrgati voće malo pogrešno shvaćeno) i može se držati kod kuće do dolaska proljetnih mjeseci. Na kojoj temperaturi za zadržavanje kruške? Najpovoljnija temperatura - od nule do dva stepena toplote.

Prilikom skladištenja kruške kod kuće, morate stalno pregledati plodove. Ako je jedna kruška pokvarila (zamračena, pukla ili počnite da trune), mora se odmah ukloniti iz svih ostalih.

Prilikom skladištenja plodova u frižideru, držite voće odvojeno od drugih proizvoda, jer kruška može apsorbirati strane mirise.

Kako prisiliti kruške kod kuće?

Farmakološka svojstva

Kako prisiliti kruške kod kuće? Voće se treba povući sa drveta kada je fetalna koža tek počela žuti ili rupiranje. Nakon nedostojnih krušaka potrebno je pohraniti oko pet dana u relativno hladnoj sobi, gdje će temperatura zraka dostići dvadesetak stepena topline. Tokom ovog perioda voće treba ispitati dva puta dnevno. Ako neke kruške još nisu biraju na kraju, tada ih treba pripisati oštrom mjestu gdje će termometar prikazati pet stepeni topline.

Dakle, da su kruške brže nego što se pojave, voće bi trebalo da drži dan u hladnjaku, a zatim se mora čuvati na sobnoj temperaturi nekoliko dana. Na ovaj način, način kruške može ubrzati mnogo brže.

Kako inače možete zadržati kruške kako bi to učinili? Na primjer, neki se vrtjeri preporučuju presavi u jednu vrećicu kruške papira, jabuke i banane. Posebna supstanca (etilen), dodijeljena dva potonje plodove, omogućava kratko vrijeme da konačno obriše kruško voće.