Rowan

Značajke stabla Rowan

Rowan - Drvo do 10 m visine, manje često grm iz porodice rustikalnog. VOWAN plodovi - sferne bobice, crvene, kiselo, gorko, pomalo ukus. Nakon prvih mraza, plodovi gube tartnez, postaju ukusni, pomalo slatki. Cvijeće u maju - početkom juna. Voće sazrijevaju u septembru, ostajući na drvetu do duboke zime.

U prirodi se Rowan nalazi u šumama i planinskim predjelima sjevernog i srednjeg dijela sjeverne hemisfere. Prilično jednostavna njega, većina Rowan izgleda sjajno gotovo tokom cijele godine

U Rusu su Ryabinine ukrcave ukrašene tablicama, poslužena je sa šećerom i izlijevana medom, saurom i sušenom. Ranije je Ukrajina pripremila borove tjesteninu, za koju su voće sladoleda srušene drvenim kašikama i pomiješane sa prahom šećerom. Naši preci su napisali tu bobice Ryabina, posebno onih koji su dodirnuli mraz, pomiješani sa brašnom i medom i pečenim u rerni, imaju jednako ugodan ukus, kao i izrađen od bombona Sahare, koji su čak i ukrasili tablice bogatih.

Značajke stabla Rowan

Korisna svojstva Ryabina

ROWAN Običan je grmlje ili drvo čija visina ne prelazi 12 metara. Oblik krune zaokruženi, na površini crvene i sive stabljike, postoji izostavljanje. U odraslih drveća kora je glatka i sjajna, ima smeđe-sivu ili sivu žutoj boji. Ne-parpecialne ploče imaju dužinu od oko 20 centimetara, njihov kompozicija se sastoji od 7 do 15 ukinuti izduženih letaka sa nazubljenim rubom, njihovom prednjoj površini mat, zeleno i pogrešno - obojeno u svjetlijoj hladu i ima nizinu. U jesen je lišće zamijenjeno bojom na crvenim i zlatnim nijansama.

Konačne veličanstvene cvrku na pilonu imaju promjer od oko 10 centimetara, sastoje se od velikog broja cvijeća bijele boje koje imaju neugodnu aromu. Voće je sočna jabuka crveno-narandžaste boje, što dostiže 10 mm. Cvjeta takvo drvo u maju-junu. Bobice su potpuno zrene u posljednjim sedmicama ljeta ili prvog jeseni.

Prilikom slijetanja treba uzeti u obzir da takva kultura izuzetno negativno reagira na najmanju i plinsku opskrbu zraka, pa čak i na močvarnim područjima i stagnacijom vode u zemlji.

Ryabin Wood Wood razlikuje elastičnost i tvrdoću, vrlo je lako podnijeti. U davnim vremenima korišten je za proizvodnju runa i vretena. Bobice ove kulture koriste se za proizvodnju boja za tkaninu.

Korisna svojstva Ryabina

Opasna svojstva Ryabina

Rijabinsko voće sadrže ogromnu količinu vitamina. Vitamin C u njemu je veći nego u limunu. Ryabina ima vitamine P, B2, PP, E, K, provitamin A, šećer (do 8% - fruktoze, glukozu, saharoze, sorbiz), glikoze, aminokiseline, tannile, pektinove i gorke tvari ( Apple, limun, jantar), flavonoidi (mnogo rutina), puno željeza, bakra i mangana, jod, cink, kalijum, magnezijum, alkoholi (sorbitol i igrit), i takođe fitoncide, koji su grijani i dezinficirani zrak.

Rowan bobice imaju diuretik, zaslađeni, hemostatske, koleretičke efekte - korišteni su u Bugarskoj u liječenju bubrežnih kamenja, tokom reumatizma i kao laksativ. U Mađarskoj su se liječili dizenterijama. Norvežani su Rowan naveli kao agent za zarastanje rana, kao i oticanje.

Astringentni ukus crnog suočavanja podsjeća da sadrži mnoge tubilne tvari, organske kiseline i pektina, pa savršeno utječe na probavu. Na primjer, u plodovi crno-protoka redamina vitamina P 2 puta više nego u crnom ribizlu, a 20 puta više nego u narančima i jabukama. A sadržaj joda u bobicama Markovka je 4 puta veći nego u jagoda, gooseberri i maline.

Slijetanje Rowan na otvorenom terenu

Rowan je prekrasan vitamin i tonirani agent, prema sadržaju karotena - provitamin i prelazi brojne sorte mrkve. Za pripremu multivitaminskog čaja, 1 kašika zdrobljene mješavine suhih bobica i ružinih kukova ulivi 2 čaše kipuće vode i insistiraju u termopu 12 sati. Da biste poboljšali ukus u infuziji, možete dodati šećer ili, bolje, med. Uz krhku posude možete uzeti svježi sok 1 kašiku 3-4 puta dnevno.

Rowan nalik crnim objektima Sadrži Sorbitol, što znači da se njegove bobice mogu pojesti sa dijabetesom bez straha od snažnog povećanja nivoa šećera u krvi.

Zbog jedinstvenog sastava, bobice crnog Rowan Rowana pomažu u mnogim bolestima. Već je utvrđeno da bobice i sok od crnog redova Rowan sa redovnom upotrebom pomažu kontrolu nivoa krvnog pritiska. Štaviše, povećani tlak se stabilizira i normalno - nije smanjeno. Malno Rowan potreban je svima koji žive u uvjetima grada, jer štiti tijelo od radioaktivnog izlaganja. Ova bobica je korisna u krvavanju, bubrežnim bolestima, alergijama (ekcem, neurodermatitisom i gastritisom.

U narodnoj medicini voće se koriste u malim klasama, bolestima bubrega i jetre, sa dijabetesom, posebno koji se dešavaju sa oštećenjem malih plovila, sa kršenjem gastrointestinalnog trakta, sa kršenjem gastrointestinalnog trakta.

Opasna svojstva Ryabina

Njega Rowan-a, formiranje krune i obrezivanje.

Crni Rowan sadrži veliku količinu organskih kiselina, tako da sa hiperakidnim gastritisom i ulcerativnom bolešću želuca i daodenuma, mora se koristiti umjereno i samo od pogoršanja. U takvim situacijama mogu pomoći posebnim preparatima za povrće koji sadrže crne boje mogu pomoći.

Štetno Crveno Rowan može dovesti one koji su povećali zgrušavanje krvi. Odbijte je pod nekom srčanom bolešću. Nisu se ne preporučuju ni Rowan bobica onima koji su preživjeli moždani udar ili srčani udar i oni koji pate od koronarne bolesti.

Mnoge organske kiseline sadrže mnoge organske kiseline u crnoj Rowan-u, tako da treba koristiti za upotrebu umjereno i isključivo izvan pogoršanja.

Slijetanje Rowan na otvorenom terenu

Reprodukcija Ryabina

Drvo savršeno doživljava zamrzavanje i ne odgovara na sjenu. Stoga se može uzgajati i na oba sjenčana i sunčana mjesta, po mogućnosti mokri. Redovito stablo ne pozdravlja Byrian, kao i gusta mrmljaju tla oko prtljažnika. Preferira kultivaciju na sajmu i peskom.

Godišnji ili dvogodišnji sadnici bit će pogodan za slijetanje. Brzo rastu, tako da ih možete rano posaditi u proljeće ili sredinu jeseni. Zastoj za slijetanje treba da odgovara korijenskom dijelu stabla. Promjer ga u prosjeku kreće se od 0,5-0,7 m, a dubina je 0,6-1 m. Udaljenost između sadnica treba biti najmanje 5 ili 6 m.

Na dnu slijetanja može se staviti:

 • 8-9 kg humus;
 • 0,4-0,5 kg superfosfata;
 • 80-120 g kalijum soli;
 • 15-25 centimetrski sloj ruševina za odvodnju.

Nakon sadnje i tampiranja zemlje, korijenski krajevi sela mora biti u prizemlju.

Njega Rowan-a, formiranje krune i obrezivanje.

Rowan u pejzažnom dizajnu

Nakon toga, cjelokupna briga se smanjuje za razbijanje korova na vrijeme, uklonite inhibiciju, napravite gnojive, vodu i labavo tlo. Atraktivni krug bio bi lijep i penjen (kaput slama, sir, sušena trava). Prije početka plodnosti u krugu kotrljanja, lokva bi trebala formirati - ovo je savjet iskusnih ljetnih stanovnika.

Naljepnice se vrše u slučaju da drveće maternice ima oblik niskog profila, koji će lako spaliti grane na zemlju.

U cijepljenim biljkama plodovi će se pojaviti 2-4 godine. Posadite ili cijepiti željene sorte po želji, tako da su prekriženi.

Obrezivanje je napravljeno za jednolično osvjetljenje drva, dakle, za više žetve. Budući da Krone ima piramidalni rowan, a podružnice iz prtljažnika odlaze se u akutnom uglu - to utječu na njihovu snagu.Stoga, prilikom formiranja glavnih grana skeletnih grana pokušajte povući ih pod glupo ili direktno ugao.

Obrezivanje se izvodi rano u proljeće prije nego što je bubreg zasvekao.Mlada stabla imaju slabo skraćivanje na vanjskom bubregu, uklonite pucnjave koji odlaze pod akutnim uglom i dodatne.Sorte koje su plodno na prošlogodišnjim rastom, podružnice tanke i skrati malo. Ako je povećanje slab, pomoći će pomlađujući rezanje dva ili pet godina starog drveta. Ryabin, na kojem se nekoliko sortima vakciniše, skraćujući polu-saće podružnice i u većini zemaljskih plaklina (najmanje grančice).Ryabina šutira prilično brzo rastu, gotovo svi se slažu za zimu.

Reprodukcija Ryabina

Rowan se množi sa korijenskim svinjama, sjemenkama, zelenim reznicama, zrnama i vakcinacija kulturnih sorti na razrjeđivanju divlje šume Rowan. Kada se vakciniše na šumu Rowan, stablo se počinje prerađivati ​​za 3-5 godina, a sa reprodukcijom žljebova i korijenske svinje - za 5-7 godina.

Ryabina reprodukcija običnih sjemenki

Vrste i sorte Rowan-a

Sjemenke su izolirane od zdrobljenog zrelog voća.

Sjeme sjemena u jesen, u septembru-oktobra (odmah nakon sakupljanja sjemena) ili u proljeće, čim je tlo dozvoljeno (prikupljena sjemenki u jesen zimi smještena u vlažnu pijesak i čuvaju se do proljeća u podrum).

Sjemenke su jednolično zasijane u tlo na odabranoj parceli nasipa ili u žljebovima dubine od 6-8 cm i zaspi na 1-1,5 cm s grubim iskrivljenim pijeskom (pijesak je dobra odvodnjavanje u tlu). Površina se zaglađuje po stražnjoj strani razbojnika i obilno se zalijeva malim terenom. Sjet semena 200-250 kom po kvadratnom metru.

Da biste dobili dobar slijetanje, prvi put putnici su razrjeđeni u formiranju dva prava lišća, ostavljajući udaljenost od 3 cm između njih, drugi put - u fazi četiri ili pet listova za udaljenost od 6 cm. Posljednje prorjeđivanje izrađeno je u proljeće sljedeće godine sa udaljenosti od 10 cm.

Tlo sadrži vlažno, čisto od korova i sustavno se ometa. Rano proljeće napravi 5 kg gnojskog masti po 1 m2. Do jeseni 2. godine sadnice dostižu standardnu ​​veličinu i spremne za transplantaciju.

Raspaning Rowan običan stal

Reprodukcija čvrstih reznica

Bolesti i štetočine

Za reprodukciju, rastući godišnji izreza (sa 2-4-godišnje podružnice) uzmi za uzgoj.

Pucanja na reznice bolje je odsjeći u padu u drugoj polovini septembra.

Istog dana milijardi šutira na kockama sa dužinom od 15-20 cm, sa 5-6 bubrega. Najviše gornji dio bijega ne treba uzimati za reznice. Gornji rez na kockama na kosi, na bubregu, niže ispod bubrega. Slijetanje proizvedeno na dan radnog komada reznica.

U dobro pripremljenom tlu (tiho, čisto od korova, poravnalo se, reznice se sadi redama sa udaljenosti između njih 60-70 cm, a u nizu 10-15 cm, približno pod kutom od 45 °. Na katu ostavljaju 2 bubrega, a jedan od njih bi trebao biti na nivou tla. Zemljište oko reznica čvrsto je presovano tako da nema praznina, vodeni su dobro i mulčili čistim tresetom.

Ako se slijetanje reznica prenosi na proljeće, onda je bolje pripremiti ih od pada i prije nego što se proljeće pohranjuje u podrum, u mokrim pijesku. Proljetna rezanja treba posaditi što je prije moguće čim tlo.

Za dobro i brzo ukorenjeni reznice, tlo na krevetu mora uvijek držati mokro i labavo. Ovo je posebno važno u prvom mjesecu nakon slijetanja. Uz dobru brigu na jesen iz stroja za rezanje, možete&Stid-tibk standardna sadnica pogodna za slijetanje.

Reprodukcija zelenim reznicama To omogućava ubrzanje proizvodnje rowan rowan sadnica, jer već jednogodišnje biljke imaju izvrstan korijenski sustav urina i dobri granatirani režijski dio.

Rowan

Reznice seče od vrhova svih grana stabla početkom ljeta.

Zelene kotlete su odsječene dužinom od 10-15 cm (ovisno o povećanju). Nakon rezanja, reznice se pripremaju za slijetanje: uklonite donji lišće, ostavljajući 2-3 gornje. Za bolje i brže korijenje preko svakog bubrega čine lagan uzdužni rez, a na dnu rezanja - 3-4 takvog reza. Prije ukrcavanja na bolje ukorijenjenje, donji krajevi reznica su uronjeni u rešenje za stimulatora od 6 -12 visine. Zatim reznice, oprane u čistoj vodi, postrojenje unaprijed pripremljene hladne staklenike.

Hladno staklenike za zelene reznice pripremaju se unaprijed. Na čistom čistom sloju zemlje u plastenicima prije slijetanja reznica, veliki sveti dobro opran sloj pijeska 7-10 cm.

Reznice, rez i posađeni u stakleniku do sredine ljeta, do kraja ljeta imat će razvijeni korijenski sustav i mogu se presaditi za uzgoj za odvojeni odjeljak.

Potražite reznice koje morate biti obloženi gotovo blizu jedni drugima na udaljenosti od 3-4 cm. Između filma staklenika i reznica treba biti slobodna visina prostora 15-20 cm. Nakon slijetanja, reznice pažljivo i obilno vode iz vode za zalijevanje sa vrlo malim visinama. Veoma je važno da voda nije čvrst mlaz, već se posipalo. Nakon zalijevanja, staklenik je prekriven filmom.

Glavni teretni nega je u redovnom zalijevanju (prvi put da je važno da je zrak u staklenicima topla i vlažan) i ventilacijskim plastenicima kada će temperatura u njima porasti iznad 25 °.

Tri - četiri nedelje nakon sletanja reznica u staklenicima su dobro ukorijenjene, film se otvara tokom dana, a kada će se reznice proći neku stvrdnjavanje ostavlja stakleniku u noć. 7-10 dana nakon ukorijenjenja reznica, film se uopće čisti.

Tronedeke reznice sa odgovarajućom njegom obrasca dobar sistem korijena urina. Nadzor reznica u pojedinim sorti Rowan-a doseže 70-100%.

Mjesec dana nakon ukorijenjenja (do kraja ljeta), reznice iz staklene bake transplantacije na rastuću. Čim se sadnice spuštaju nakon transplantacije za uzgoj, oni proizvode tečno hranjenje svojim dušičnim mineralnim gnojivima (30 g amonijskih nitrata na kanti za vodu) ili prašine vode, razrijeđene vodom 6-8 puta.

Tokom cijelog razdoblja friteza, tla i korov labavljaju, a u suvom vremenu, tlo se obilno sipa.

Sljedeći jesen, Rowan sadnice iskopaju i stavljaju na stalno mjesto. Saptiri pogodne za slijetanje moraju imati dobro razvijene korijene i jake pucnjave.

Raspaning Rowan obični korijenski braća i sestre

Rowan

Reprodukcija potomstva korijena, u velikim brojevima koji se rastu godišnje u blizini stabla, glavna je metoda reprodukcije reprodukcije redovnog običnog.

Broj potomstva korijena ovisi o sorti, vlažnosti tla, održavanju hranjivih sastojaka i biljnog nege do proljeća sljedeće godine, izdanci dostižu normalan razvoj, imaju svoj korijenski sistem. Odvojeni su secaterom ili lopatom i transplantacijom na stalno mjesto.

Raspanizacija revnost revnost redana

Rowan

Vakcina je nazvala priključenje dva dijela različitih biljaka, kao rezultat koji rastu zajedno i nastave rasti kao jedan organizam.

Jedna komponenta vakcinacije, koja se naziva vođstvo, dio je stabljike biljke, što treba proglasiti. Vakcinisano je na korijenskom sustavu drugog postrojenja koja se zove. Metode vegetativnog spoja biljaka nazivaju se vakcinacijom.

Za uspješnu vakcinaciju, izuzetno je važno da pravilno povežite različite tkive karakteristike i zaliha, tako da su narezili što je brže moguće i postojale što je duže moguće u ovom obliku u budućnosti. Pod kore stabljike je aktivno rastući sloj Kambije. Važno je dogovoriti olovo i zaroniti tako da im se njihovi slojevi kambial preklapaju ili imaju možda više kontakta.

Uspjeh vakcinacije ovisi o tome kako se brzo izrađuju, površine dionica moraju biti povezane na minimalno kašnjenje.

Rezultat vakcinacije u velikoj mjeri utvrđuje stvaranje potrebnih uvjeta za rast i razvoj tkiva, te stoga za ozdravljenje lokacije veze. U stvari znači da je potreba za smanjenjem gubitka vode i osigurati tople vlažne dijelove, koji se postižu pažljivim prekrivačima, dok ne rastu zajedno.

Mjesto vakcinacije vezan je prozirnim polietilenskim vrpcom širine 1-1,5 cm. Njegova upotreba omogućava vam da postignete pouzdana sakrivačka mjesta povezivanja dijelova cijepljenja, kao rezultat gubitka vode, smanjene na minimum.

Nakon instanci dijelova grafta, daljnji razvoj novog postrojenja ovisit će o sprečavanju njenog konkurentnog odnosa sa. Zbog toga je potrebno odmah ukloniti formirane pucake.

Teoretski vakcinisani mogu se uključiti gotovo tokom cijele godine, najbolje vrijeme za ovo je proljeće.

Ryabina obično se često širi u vakcinaciji.

Sredinom zime (pod uvjetima blage klime sa drveta, reznice se ubraju s rastom prošle godine. Oni se obvezuju na snopove i pohranjene u vertikalnom položaju, dokaz za 15 cm u zemlji ili pijesku, tako da se reznice neće popuniti i ostati u hladnoći će odgoditi njihov razvoj.

Na početku proljeća odabran je biljka za pod&Stidljiv način - jedno-scenski ili odvojeni dio korijena biljaka sa snažnim rastom. Ispod&Stid-Howle kopa i opere zemlju od njega.

Kao osudu za obrađene remene Rowan u zemlji mogu se koristiti svake vrste ove pasmine, jer se ne primjećuje kompatibilnost tkiva među vrstama ove vrste. Ryabina obična zahvaljujući visokoj zimi zdravost, omeknost, godišnji održivi prinos, imunost i ekološkoj kondiciji vrijedno je u svim zonama voća.

Vakcinacija se vrši u vrhu korijena ("Cor&Shy-Nevynye cervikal ") ili u sadnicima Stambic (hipokotil). Oštar nož horizontalno&Shy-Skriven. Zatim, u sredini ovog reza, pravite vertikalno osciliranje (ili podijeljeno)&Stid-bina oko 3 cm.

Pucajte reznice olova. Odaberite jedan s dobro razvijenim zdravim bubrezima i istim promjerom kao i inhibicijom. Iznad gornjih kotlica bubrega oštrim nožem čine nagib, a oko 15 cm ispod - opekotina&Shy-Ulatral. Sa donjeg kraja, kocke formiraju klin s dva kosa dugačka rezanja od oko 4 cm: jedan od njih počinje u blizini bubrega, a drugo sa suprotne strane.

Okidač je oprezan, ali umetnite i s nekim naporima da se podijelite. Dio pojašnjenja pletenja ostaje vani. Ova vrsta "prozora" doprinijet će razvoju Callusa.

Lokacija veze protoka i olovo je čvrsto vezana s prozirnim polietilenskim vrpcom za smanjenje isparavanja, pečenog vrta.

Sakupljene biljke su plivane u kutiji sa mješavinom pijeska i treseta tako da je mjesto povezivanja tik iznad površine supstrata. Ladica se nalazi u hladnom stakleniku, zatvorenu kameru ili stalak u stakleniku. Što je veća temperatura, brži dijelovi vakcinacije će rasti. Ali morate pratiti i tako da ne nabubre.

Kada komponente vakcinacije rastu, započet će formiranje kalusa na otvorenim dijelovima rezova. Može se primijetiti u "&Shy-ke "neposredno iznad rezanja rezanja. Calleus obrasci ovdje povećava snagu veze.

Kada se vakcinacija zaviru prilično dobro odsječene polietilenske vrpce i uklanjaju se. Začarana Ryabina zasađena na otvorenom terenu. Umiruju se na zalihama izrezane.

Potraga Ryabina sa običnim pogledom

Rowan

Za uzgoj horizontalne i arkoidne žitarice, u zemlju, dobro razvijeni godišnji izdanci sa mladog stabla ili savijanje korijenskih pucanja puca . Lanci su bolje raditi rano u proljeće čim tlo. Tlo na licu mjesta namijenjeno čeljustima potrebno je unaprijed preći i poravnati.

Nakon toga, u tlu iz osnivanja drveta, postoje plitke žljebove, u kojima su mladi putnici Flex i Pinp. Vrhovi posljednjeg pomalo prstom. Kada će se 10-12 centimetar mladih zelenih putnika razviti iz bubrega lijevih grana, postepene su na pola visine vlažne plodne zemlje ili humusa. Nakon 15-20 dana, kada će putnici rasti za još 10-15 cm, ponavljanje praha.

Uočećeni tenkovi mogu se odvojiti od stabla i prenijeti na stalno mjesto ili na jesen ili sljedeće proljeće. Poželjno je odvojiti zasun sa sljedećim oprugom.

Rowan u pejzažnom dizajnu

Rowan

Vuwan stablo u krajnom dizajnu može igrati sekundarnu ili veliku ulogu. Arbor i lukovi ukrašeni su oblikom plakate Rowan, također se posađuje na travnjaku ili ivici u daljini od ostalih drveća poput solo biljke.

Takva biljka izgleda sjajno u grupi s drugim grmljem i drvećem, na primjer, sa vrstama, spirira, snježnom godinom ili barberry. Takođe, Rowan je savršeno u kombinaciji sa crnogoričnim kulturama (Thuus, Bor, jela ili jela). Pogotovo u jesen, kada na plavkastoj ili zelenoj pozadini četinarskih stabala, pekling Ryabina izgleda vrlo impresivno.

Takođe, ova biljka se može posaditi listopadnim drvećem: vapno, crna topola, javor, pepeo i bijeli yoy. Većina vrsta Ryabina u mogućnosti je naglasiti učinkovitost viburnuma, rippera nakidanja, koprive i ruža. Iz grmlja Rowan, možete stvoriti živu ogradu, protiv pozadine koju će mnogo godina cvijeća izgledati odlično. Odabir mjesta za slijetanje takve kulture, ne bismo trebali zaboraviti da to izuzetno negativno reagira na Riddeni i Smokey Air, koji je svojstveni gradovima.

Vrste i sorte Rowan-a

Vrtlari uzgajaju većina vrsta Rowan-a. Više od ovih vrsta su voće, ali postoji dekorativni.

Sorbus Sambucifolia (Sorbus Sambucifolia)

Rowan

U prirodnim uvjetima, ove vrste se nalaze u Japanu i teritoriji Khabarovska, kao i na Sahalin, Kamčatku i Kurilla. Ovaj spektakularni grm u visini doseže 250 cm. Nije baš gusta kruna može biti okrugla ili u obliku jaja. Ravne gole stabljike tamno smeđe boje imaju na površini sive racije, grane su sive s dobro razlikovnim levsima. Ne-parpecial ploče u dužini dosegnu 18 centimetara i imaju trake lancealskog oblika. Sastav ploča sastoji se od 7 do 15 ovalnih listova u obliku ovalnog oblika i tamnozelene boje, sjajni su i praktično goli, koji se nalaze na krutovima svjetlosnog crvenog. Sofisticirani složeni cvjetovi sastoje se od cvijeća koji imaju promjer od oko 15 mm i bijele boje ili blijedo crvene boje. Na površini grančica i cvijeća su nizvodno od svijetlo crvene boje. Jestive bobice sočne zasićene crvene boje i sferni oblik, imaju petnaesterac promjer i kiselo-slatkog ukusa. Takođe nemaju gorčinu i imaju vrlo ugodan miris. Voće se ne može naći s granama prije početka proljetnog razdoblja. Ova biljka je neograničeno u tlo, a odlikuje se otporom na sušu i mraz.

Sorbus Torminalis (Sorbus Torminalis), ili terapijski Berk

Rowan

U divljini se ova vrsta mogu ispuniti na Krimu, zapadnoj Europi, u kavkazu, jugozapadnom dijelu Ukrajine i u Malaji Asia. Takav rowan raste ne baš velike grupe ili singl. Visine, takva stablo može dostići 25 metara. Trunk mu pokriva koru tamno sive boje koja ima uzdužne pukotine. Na mladim šutira kore masline boje. Jednostavne ploče širokog oblika u dužini dosegnu 18 centimetara, u podnožju srca u obliku srca i zaokružene, također su ukazili, na vrhu se nalazi od 3 do 5 lopatica. Površina lica lista je tamno zelena sjajna, a pogrešna - volosisto-pubet. U jesen je boja lišća zamijenjena žutim ili narančastom. Divni voljni uvjeti koji dosežu 8 centimetara promjera sastoje se od malih (promjera oko 10 mm) od bijelog cvijeta boja. Zaobljene bobice koje dostižu promjeru 1,8 cm imaju blijedu crvenu ili narančastu boju, koja postepeno zamjenjuje smeđe. Puffy meso ima slatko kiseli ukus. Ova vrsta je vrlo otporna na mraz, ali ne odlikuje se otporom na sušu. Postoje dva dekorativna oblika:

 • s lišćem;
 • sa peristom koji se razdvajaju ploče.

Domaći Rowan (Sorbus Domestica) ili Rowan Veliki put (Krim)

Rowan

U prirodnim uvjetima, ove vrste se nalazi u južnom dijelu zapadne Europe i na Krimu, preferira rast u nedokom listopadnih šuma sa jednom ili grupom. Ova biljka karakteriše spor rast i visine doseže 15 metara. Širok oblik krune ili sferni. Kora koja pokriva prtljažnik, pukotine već u mladoj biljci. Ali stabljike su gotovo gole, glatke i sjajne. Sastav nepoštisnih složenih ploča, u dužini doseženja 18 centimetara, uključuje glatke sjajne oscilatne letke oblika lansiranja, obojene u zelenoj boji i dužine oko 50 mm. Široko obrubljene podvrstane crte bez oblikovanja, promjera oko 10 centimetara, sastoji se od cvijeća, u promjeru koji dostiže 15 mm i obojenim u bijeloj ili blijedu ružičastoj boji. Effigious-ovalne bobice u obliku kruške, promjera koji dostižu 30 mm, mogu se obojiti žuto-zelenom, crvenom ili smeđom bojom, imaju blago mirisno malo slatko pleteno pulpu, što uključuje mnoge kamerne ćelije. Takva biljka otporna na štetočine, sušu i mrazu. Postoje 2 oblika:

 • kruška u obliku kruške;
 • Jabuka.

Rowan Krugal (Sorbus Aria), ili Aria ili Ryabina Blag

Rowan

U prirodi se ova vrsta nalazi u Karpatima i u planinama centralne i južne Evrope. Visina takvog kollerskog stabla je oko 12 metara. Swiromemid Crown oblik. Trup je prekriven smeđom crvenom ili smeđe korom, na površini stabljika, postoje osjetile padove. Kožni čvrsti listovi ploče zaobljeni-eliptični oblik preko ruba oštrih duofilija. Tokom otkrivanja lišća bijelog filca, prednja površina lišća obojena je zelenom bojom. Na jesenjem jesenjem vremenu, boja lišća zamjenjuje se raznim nijansama brončane boje, zbog toga, Rowan počinje podsećati na olh. Štitnici, u promjeru koji dostižu 8 centimetara, sastoje se od bijelog cvijeća. Jestive bobice sfernog oblika u promjeru dosegnu 15 mm, obojeni su u crveno-narančastoj ili ružičasto-narančastom. Slatko kiseli praškasti meso nije tako ukusno kao slatke sorte. Uzgajati od 1880 g. Postoji nekoliko vrtnih oblika:

 1. Dexne. Cvijeće i ploče lišća ovog obrasca imaju veću vrijednost.
 2. Jestiv. Oblik ploča eliptične ili duguljaste. Bobice u takvoj biljci su nešto više od glavne vrste.
 3. Chrysophyll. Kroz sezonu, lišće obojeno u blijedožutu. U jesen postaje nafta i žuta.
 4. Uprava. Tokom otkrivanja listovnih ploča snježne kuglice, ljeti, njihova površina lica postaje zelena. U jesen njihova boja zamjenjuje bronza. Crvene bobice na površini su u obliku bijele hrpe.
 5. Majestika. Visina takve biljke je oko 15 metara. Bobice koje ne formiraju.

Hybrid Rowan (Sorbus X Hybrida)

Rowan

Ova biljka je prirodni hibrid srednjeg srednjeg i rowan crvenog. U prirodnim uvjetima, ove vrste se mogu susresti u sjevernoj Europi. Složene ploče kombiniraju jednostavnu tjesteninu i veslo lišće. Površina lica lišća je zelena i gola, a pogrešna - ima blijedo sivu ili bjelkastu. Vrtlari rastu za samo jedan hibrid - raznovrsna turing, koja je dobivena pri prelasku ring-ring i rowan crvene. Ovo je drvo u usporedbi s Huwan hibridnim lopaticama na pločima nije tako jaka, dok su oni dosadniji i širi.

Rowan običan (crveni)

Rowan

Detaljan opis ove vrste može se naći na početku članka. Ima veliki broj ukrasnih oblika koji se razlikuju u boji bobica, oblika krune i boju lišća, na primjer: BOG, liker, granata, michurinskaya desert, ruski, piramidalni, mobby, bazniner, ne-muškarci , Moravskaya, ili slatka, Fifeana i drugi. Svi podaci o obrascu zadržavaju njihov spektakularni izgled u cijeloj rastućoj sezoni. Posebnu pažnju treba posvetiti sljedećim oblicima:

 1. Nevhinese. Vanjski, ovaj tip i glavni tip su vrlo slični. Ove biljke se odlikuju činjenicom da bobice Ryabina nevzhinese nemaju gorčinu, a tartenez čak nedostojnu kada glavna vrsta plodova može biti tek nakon što se prve mraze i kreću.
 2. Rowan Moravskaya ili slatko. U prirodi koja se nalazi u planinama sudetena. Ploča u odnosu na druge sorte više otvorenih radova, kao i cvjetanja takvog redana započinje nešto kasnije. Sastav cvata ponekad može ući u oko 150 cvijeta. Crveno-šarkene bobice imaju sočno meso narandže i slatko-kiselog ukusa.
 3. Alkoholno piće. Ova vrsta se rodila zahvaljujući Michuurini, jer je to prešao aroniju u Crnom i Rowan Red. Crne i ljubičaste bobice. Takav Rowan ima vrlo visoku otpornost na smrzavanje.
 4. Granata. Rođena je raznolikost kao rezultat prelaska glog velikog i rowan crvenog 1925. godine. Visina takvog drveta je oko 400 cm. Glatke sjajne jednostavne ploče imaju dužinu od oko 17 centimetara. U gornjem dijelu lišća, jednodijelni eliptični ili jajeti, a na dnu - veistrahirani. Burgundije slatko-kisele bobice imaju jednaku vrijednost trešnja. Pogled ima vrlo visoku otpornost na smrzavanje.
 5. Burk. Rođen je 1918. godine sa prelazom Ryabina Crvenog i Rowan Alpana. Tamnozelene ploče koje se ne meče zrno i slabo nizine. Duguljaste smeđe-crvene bobice posjeduju prosječnu veličinu. Ryanka ostaje vrlo lijepa u cijeloj sezoni.
 6. Michurinskaya desert. Ovo je hibrid između reda likera i gljive njemačkog jezika. Visina stabla je samo 300 cm, kruna je široka. Ne-parpecialske složene ploče u dužini dosegnu 18 centimetara, sastoje se od 6 ili 7 parova zelenkaste lišća, od čije pogrešna površina je malo objavljena. Srednje veličine tamne crvene bobice Veoma slično voćem musulusa. Selo ima visoku dekorativnost i otpornost na mraz.

Vrtlari uzgajaju takve sorte Rowan-a, poput: miješanog, srednjeg ili švedskog, olgoliste, konona, wilmoren, amur i neki dr.

Bolesti i štetočine

Rowan

U maju je ili jun potrebno pažljivo ispitati Rowan, jer se u ovom trenutku mogu pojaviti prvi simptomi bolesti ili poraz štetnih insekata. Ova biljka podliježe sljedećim bolestima: antracnose, septiv, smeđa i siva primljena, plijesni, monolioza, prolaz, hrđa, nekroz (crna, nekrot i citospor) i virusni prsten mozaik. Ako je postrojenje zasađeno potpuno zdravo, dok su tokom iskrcavanja i njege primijećene sva pravila poljoprivrednog inženjerstva ove kulture, tada se Rowan možda nikada neće razboljeti. Činjenica je da su samo oslabljena stabla podložna bolestima. Međutim, uprkos svemu, potrebno je periodično pregledati RUWAN inspekciju da počnemo tretirati ako je potrebno.

Bilo koja od vrsta nekroze, kao i mozaike su neizlječive bolesti. S tim u vezi, potrebno je pokušati da se stablo učinilo bolesnim, a za to je potrebno provoditi niz preventivnih mjera. Potrebno je preuzeti vrlo odgovornost za odabir odabira materijala za slijetanje, mjesto će biti neophodno za pripremu pred-sjetve, svrhe u kojoj će uništiti patogene bolesti. Takođe, kada su štetočine koji su nosili virusa, potrebno ih je riješiti što je brže moguće, a još uvijek je vrlo važno da je krug kotrljanja uvijek čist. Ne zaboravite da proizvedete periodične inspekcije Zabina, jer je svaka bolest lakše izliječiti u početnoj fazi razvoja.

Ryabina upečatljiva iste bolesti kao i druge kulture porodice ružičaste (jabuke, šljive, kruške). Istovremeno, simptomi bolesti i metode liječenja imaju isti.

Oko 60 vrsta krpelja i drugih štetnih insekata, koje su povrijeđene stabljike, bobice, sjemenke, lisnato ploče, cvijeće i pupoljci. Većina podataka o štetočinama može se podmiriti na raznim voćnim kulturama ružičaste porodice.

Rowan

Ryabinovaya Mol

Najčešće se na stablu redova postavi:

 1. Weevils. Za njihovo uništenje koristite karbofos.
 2. Coroes. Da se riješimo biljke da se riješi samouvjerenog, aktar i lepidoocuma.
 3. Pyadenitsy. Uništiti podatke štetočina nanesite karbofos, klorofore ili cijanoks.
 4. Rowan Galopes. Kad se pojave, sprej selo koloida sive boje.
 5. Rowan Moths. Uništavaju ih hlorofosomi.
 6. Zelena jabuka TLA. Za njegovo uništenje, descis ili accotlik.
 7. Štit. Mogu ih se riješiti ako se spreju preparat za rezanje 30 Plus.
 8. Obrezivanje jabuka. Da bi ih uništili, upotrijebite infuziju bijelog senfa. Za njegovu pripremu trebate povezati 1 litru vode i 10 grama senfa u prahu, sve je pomiješano i ostavljeno 24 sata. Prije upotrebe, infuzija treba razrijediti vodom u omjeru 1: 5.

Da bi se spriječilo prevenciju štetočina, stablo se mora izvesti u lišće prije nego što će mulj početi; za to se koristi otopina bakra sulfata (na 1 kanti za vodu od 100 grama). Takođe prilično efikasno prskanje Rowan-a i površine prioritetnog kruga Nitrafena, koja provodi u proljeće. Takođe, u padu prevencije potrebno je prebaciti cjelokupno lišće sa stranice i uništiti ga, dok je tlo u kotrljavim krugovima.