Kamchatsky crab

Porijeklo i opis

Kamchatsky Crab Naziva se i kao kraljevska kraljevska zbog njihovih impresivnih veličina. Donji morski stanovnik zanimljivo je kao biološka vrsta, predstavlja kamate sa ekonomskog stanovišta, jer je to objekt za komercijalni ulov. Stanište je široko. Kamchatsky Crab — Jedan od rijetkih predstavnika zooloških vrtova, uspješno je prošao proces umjetnog preseljenja.

Porijeklo i opis

Izgled i karakteristike

Foto: Kamchatka Crab

Kamchatka Crab (paralitodi Camtschathicus) dužan je ime za vanjsku sličnost rakovima, međutim, prema zoologičnoj klasifikaciji, došlo je u procesu evolucijskog razvoja od raka kolijevke povezane sa porodicom CRABID, zajedničkim paralitodi roda.

Glavna razlika od rakova skraćena je i skrivena ispod školjke, peti par pješačkih stopa, kao i pogrešnog oblika, s asinijskim pločama, a asimetrični amomen u ženki. Kratki par udova u pustinjim rakom služi za držanje ljuske. U procesu evolucije, Kamčatska rakova prestala je živjeti u sudoperu i zbog toga je nestala potreba da je drži. Peti par nogu koji se koristi za pročišćavanje škrga.

Rakova se kreće sa četiri para udova, premještajući ih zauzvrat. Pomiče se sa prilično velikom brzinom, smjeru kretanja u ovom pogledu na stranu.

Na pantalonu su ugrađene i skraćene, postoje male ploče i mikroni, asimetrija lokacije koja potvrđuje porijeklo artikulirane od vrsta koje je trbuh uvijen u spiralnom obliku.

Video: Kamchatka Crab

Osjećaji dodira i mirisa nalaze se prednjim antenama sa osjetljivim cilindrima koji se nalaze na njima. Ova vrsta vrste ima značajan utjecaj na ponašanje hrane, pomažući u pronalaženju i odabiru hrane.

Kao što pojedinac raste, prikazuje se skeletna promjena ili metliti. Učestalost linije na početku života, posebno u razdoblju razvoja, ličinke su velike i javlja se znatno rjeđe, do 1-2 godišnje u odraslim pojedincu, a do kraja života samo 1 put u dva puta godina. Koliko često bi rakovi trebali regulirati posebne žlijezde smještene na stabljikama očiju. Prije resetiranja starog okvira, meki dijelovi segmentarne su već prekriveni s namrštenim fleksibilnim. Živoševa Kamčatka rakova u prosjeku oko 20 godina.

Izgled i karakteristike

Gde živi kamchatsky Crab?

Foto: Kamchatka Crab uživo

Tijelo rakova sastoji se od dva dijela — Ručni ručnici pod zaštitnom školjkom i trbušom savijaju se ispod trake za glavu. Oči štite viseći valjak ili kljun. U Carpaks-u postoje oštre zaštitne pljuvačke igle, od kojih 6 nalaze se iznad srca i 11 iznad područja želuca.

Pored zaštitne funkcije, oklop obavlja i funkciju podrške i egzoskeleta, nakon svega, mišićnih vlakana pričvršćena je iznutra. Na bočnim površinama okvira školjke su respiratorni organovi — Gills. Nervni sustav predstavlja lanac ograničenih živčanih čvorova koji se nalaze na donjoj strani kupaca i trbuha. Srce je iza, a stomak se nalazi u glavi.

Od pet parova nogu za pomicanje rakova samo četiri. Smanjeni peti par skriven je ispod školjke i koristi se za pročišćavanje škrga.

Zanimljiva činjenica. Upotreba kandži na kamchatka raku varira po prirodi funkcije koja se izvodi. Lijevi Culley Crab preseče hranu na mekši, a desno drobljeno — Morski junaci koji žive na dnu, sudoperi raznih mekušaca. Veličine kandži su različite, veće su, pravu stvar koja vrši ozbiljniji rad.

U malu širine slučaja varira od 16 do 25 cm, a masa doseže 7 kg. Oko 1,5 m uzima udaljenost između krajeva dugih nogu među najvećim pojedincima. Ženke imaju manje veličine — Predmet do 16 cm, prosječna težina 4 kg. Razlikuje ženku i prisustvo okruglog i nepravilnog oblika trbuha.

Boja oklop kamchatka Crab crvena je s smeđom nijansom, na bočnim površinama nalaze se dijelovi i prskanje u obliku mrlja ljubičaste boje, boja rakova je lakša — od bijelog do žućkaste.

Gde živi kamchatsky Crab?

Što hrani kamčatka rakova?

Foto: Big Kamchatka Crab

Široka distribucija primijećena je u sjevernom dijelu Tihog okeana, gdje je artikulirana od ove vrste masovno pronađena u području Kamčatke u moru Okhotsk, kao i u Beringu. Rakovi i američka obala u Bristolu u Bristolu, uvala Nortonu i u blizini aletijskih ostrva. U japanskom morskom staništu označeno je južnom stranom.

Zanimljiva činjenica. Biolozi Sovjetskog Saveza razvili su i implementirali preseljenje stajališta u Seantsu Sea.

Novi uvjeti okoliša različiti su od uobičajenih uvjeta prirodnog staništa (ispod otopine vode, raspona temperature, godišnji način promjene temperature). Proces teorijske obuke dogodio se od 1932. godine, izazvan glavnom svrhom — Postizanje ekonomske dobiti od hvatanja u njihovim vodama, izbjegavajući visoku konkurenciju iz Japana i drugih zemalja.

Prvi pokušaji transporta rakova izveli su željeznicom i nisu bili uspješni — Svi pojedinci poginuli su, vrijeme na putu dugo, trebalo je više od 10 dana. Nakon toga, u 60-ima prijevoz je izvedeno zrakoplovom, koje zauzima kratko vrijeme. Tako su dostavljeni i aklimatizirani prvom serijom artropoda. Kasnije, u 70-ima, prevoz se događalo već u posebno opremljenim automobilima i bio je najuspješniji.

Trenutno, kao rezultat procesa univerziteta u Sjevernoj Atlantiku, formirana je nezavisna populacijska jedinica sa visokim nadopunu i samoregulacijskim brojem. Postoji industrijski ulov velikih mužjaka. Zabranjen je ulov mladih pojedinca i žena.

Što hrani kamčatka rakova?

Značajke karaktera i načina života

Foto: Kamchatka Royal Crab

Hrana za ovu vrstu je vrlo raznolika, a rakova svojstveno sveivorova grabežljivca.

Objekti za hranu su svi stanovnici morskog dna:

 • razne molkeks;
 • plankton;
 • crvi;
 • Morski ježevi;
 • omoti;
 • Ascisia;
 • Mala riba;
 • morske zvijezde.

Mladi jede:

 • alge;
 • hidraulični organizmi;
 • crvi.

Tokom svog života, predstavnici ove vrste čine masovne pokrete s namjenom hrane. Prelazak iz jednog ekosustava u druge namirnice postaju dominantni u određenom sistemu.

Snažne kandže služe kao odlično sredstvo, a rakova jednostavno stvara potrebnu hranu. I ubijajući žrtvu, rak ga ne jede u potpunosti, a većina njegove mase nestaje. Koristite rakove u hrani i tijelo ostataka ribe i drugih morskih organizama, govoreći kao pročišćivač vode. Nakon instigacije rakova u vodi nordijskog mora, još uvijek nema nedvosmislenog mišljenja o utjecaju migranata u lokalne biosisteme uopšte.

Neki naučnici kritiziraju eksperiment, strahujući za prisustvo i broj rodne vrste stanovnika nordijskog mora, sa kojima se Kamčatska rakova takmiče u potrebama hrane i pričvršćene. Na kraju krajeva, masovno određene vrste organizama, rakova mogu dovesti do njihove iscrpljenosti, pa čak i nestanka. Ostali naučnici osvrnuvaju se na rezultate uvođenja, čineći naglasak na ekonomski profit.

Zanimljiva činjenica. U različitim periodima njihovog životnog ciklusa, arthropod preferiraju različitu hranu. Na primjer, osoba koja je u bliskoj budućnosti molbing po mogućnosti jesti organizme sa visokim sadržajem kalcijuma, poput Oskulkina.

Značajke karaktera i načina života

Socijalna struktura i reprodukcija

Foto: Kamchatka Crab

Izdržljiv fragmentalni okvir, služba zaštite i podrške, istovremeno ometa rast između trenutaka njegove smjene. Životinja raste samo u kratkom periodu (obično ne više od 3 dana), kada se resetira stari čvrsti okvir, a novi soft mekim i militantnim ne miješa se brzo povećava veličinu. Nakon visine rasta, kotinistički pokrivač se intenzivno namoči sa kalcijum solima i ukupni rast se zaustavlja na naknadno metliti.

Frekvencija prenosa ljuske varira s tokom života:

 • do 12 puta nakon formiranja larve tokom godine;
 • do 7 puta, već u drugoj godini života;
 • 2 puta u toku godine u periodu života od trećeg do devete godine pojedinca;
 • 1 put od devete do dvanaestog života života;
 • 1 put u dvije godine, počevši od trinaest godina i do kraja njegovog života.

Tokom topljenja, životinja pokušava pronaći sklonište u udubljenjima ili stijena pukotinama, jer postaje bezbroj bez čvrstog okvira.

Zanimljiva činjenica. Linka utiče na ne samo vanjski poklopac rakova, ažuriranje unutrašnjih organa — Esofagus, želudac i crijeva ažuriraju se školjke. Snopovi i tetive s kojima su mišićne vlakne pričvršćene na egzoskelet također su osvjereni. Osvježi i srčane tkanine.

Predstavnik ove vrste prilično je aktivan umjetnički, stalno počinjeći migracijsko kretanje. Route kretanja se ne mijenja, opet ponavlja ponovo. Razlog migracije je sezonska promjena temperature voda i prisustvo hrane, kao i instinkt reprodukcije.

Dakle, sa početkom zime, rakova se spušta duž dna u dubokoj vodi u rasponu od 200-270 m. Sa zagrijavanjem vraća se na toplo i napunjeno uzorkom. Migraciranje rakova masovno, okupljanje u grupama sa različitim brojevima. Alet koji su dostigli deceniju i sedam ili osmogodišnju žensku su spremne za reprodukciju.

Socijalna struktura i reprodukcija

Prirodni neprijatelji kamčatkih rakova

Foto: morska kamčatka rakova

Nakon početka proljeća, mužjaci započinju put do plitke vode. Žene se kreću u istom smjeru, ali odvojene grupe. Ženka nosi već zrela jaja na nogama koja se nalazi na trbuhu. Bliže plitkoj vodi iz jarki se pojavljuju ličinke i provode se protokom. U genitalnim organima ženki u ovom trenutku je već formiran novi kavijar koji će samo biti u oplodnji.

S početkom topljenja pojedinca oba spola približavaju se i oblikuju karakteristično držanje — Mužjak s obje gužve drži ženku, podsjećajući argument ruku. Držanje se nastavlja do kraja molta, ponekad mužjak pomaže izabranom teretu iz stare okvira. Nakon završetka molta (u prosjeku od tri do sedam dana), traka sa seks ćelija bit će puštena — Sperma, koja je fiksirana na ženskim nogama. Muškarac, nakon što se nakon toga, misija se uklanja i također.

Nakon nekog vremena (od nekoliko sati do nekoliko dana) ženka pomera jaja (od 50 do 500 hiljada), koja se sastanku sa muškim vrpcom oplođenim. Posebna ljepljiva supstanca sakuplja jaja zajedno i pričvršćuje se na trezore na trbušnim nogama ženki, gdje prolaze razvojni ciklus do sljedećeg proljeća, 11 mjeseci. Ženka povlači kavijar samo jednom godišnje, u proljeće, mužjaci mogu obavljati proces parenja s nekoliko ženki.

Samo dva mjeseca od kavijara larvi nalaze se u vodenim slojevima i prebače se u tok, u ovoj fazi razvoja, do 96% ličinki. Nakon preživjelih ličinke spuštaju se na dno, u gustima algi, gdje tri godine žive. Često se javljaju ratte, prolaze nekoliko faza razvoja. Tada mladi pojedinci idu na donje platforme pješčane prirode. Migracije počinje nakon što dođe do 5-godišnjaka, ponekad 7 godina.

Prirodni neprijatelji kamčatkih rakova

Stanovništvo i status obrasca

Foto: Royal Crab

Prirodni neprijatelji u glavnim pogledom na punoljetnike su malo jer CRAB ima odličnu zaštitu — Pouzdana i najjača ljuska, koja je dodatna prekrivena oštrim šiljačkim igle. Samo veliki morski sisari mogu savladati odrasle rakove.

Rezultati manjih veličina imaju veći broj neprijatelja, među njima:

 • Grabežljive ribe;
 • Pacifički COD;
 • Halibut;
 • Marine Otter;
 • Bulls;
 • Octopes;
 • Rakovi velikih veličina, uočene su različite vrste (intraspecifični kanibalizam).

U periodu topljenja, rakova postaje apsolutno ranjiva i prisiljena je da traži sklonište. Osoba se, međutim, ne odnosi na prirodne neprijatelje vrste, međutim, s obzirom na nekontroliranog ribolovnog hvata, ulov u povredu, da postanem čiji čovjek neprijatelj čovjek ima svaku priliku. Stoga se na državnom nivou određuju kvote za ulov kraljevskog artikrafte, kako bi se maksimizirale pažljivo korištene rezerve stanovništva, bez podrivanja njihovog broja i sposobnosti obnavljanja.

Čovjekove aktivnosti indirektno negativno utječu na morske stanovnike, posebno kamčatka rakova. Industrijski hemijski otpad, plastika, naftni proizvodi zagađuju prostranstva mora i okeana, negativno utječu na cijelu floru i faunu. Kao rezultat toga, cijele vrste su izložene iscrpljivanju ili su na rubu izumiranja.

Stanovništvo i status obrasca

Kamchatsky crab

Foto: Big Royal Crab

Migracija kraljevskog rakova pojavljuje se u grupama pojedinaca, a ženke i muškarci se kreću odvojeno, sastanak samo jednom godišnje, u proljeće, za parenje. Mladi pojedinci se takođe kreću odvojeno, stvarajući grupu mladih. Stanovništvo rakova u okrugu Kamchatka trenutno se značajno smanjuje, iz svih istih razloga za veliki i nekontrolirani ribolov ulov.

U moru Bantents, gdje je došlo do umjetnog oblika vrsta, situacija je suprotna. Zbog nepostojanja mnogih prirodnih neprijatelja koji reguliraju broj, kraljevska umjetnička širina brzo se proširila na cijelom obalnom području baštenskih mora. Prema približnim proračunima, broj stanovništva u 2006. godini bio je više od 100 miliona pojedinaca i nastavlja rasti.

Predator-Polypug brzo istrebi autohtone vrste mnogih rakova, mekušaca i drugih, što s pravom uzrokuje zabrinutost za nastavak postojanja održivog ekosustava u baštenskim moru u mnogim znanstvenicima u mnogim biolozima.

Od 2004. godine Rusija je počela proizvoditi ribolov ulov. Dozvoljene količine ribolova definirane su svake godine na osnovu postojeće situacije u željenom broju stanovništva.

Kamchatsky Crab Zanimljiv segment, sa posebnim ciklusom razvoja. Predstavnici ove vrste uspješno su prošli proces unutrašnjosti i aklimatizacije u Severu Barents Sea. Kako utjecati na integritet morskog ekosustava u budućnosti, naučnici su predviđali drugačije.