Vrste morskih pasa. Opis, naslovi i karakteristike morskih pasa

Morski pas jedan je od najstarijih predstavnika faune planete. Pored toga, ovi stanovnici dubine vode malo se proučavaju i uvijek smatraju misterioznim stvorenjima. O takvoj lukavstvu, odvažnom i nepredvidivom u njihovom ponašanju predatora, mnogi ljudi koji su izmisleli su dovoljno predrasuda.

O morskim psima za sve kontinente, u svakom trenutku je distribuiran ogroman broj priča sablasnim okrutnim detaljima. I slične priče o krvavim napadima na ljude i druge životne stvari uopće nisu lišene osnova.

Kitova

Ali uprkos svim njegovim strašljivim svojstvima, podaci o stvaranju prirode, rangiranih naučnika na vrstu hordovca i odvajanja seljana, izuzetno su znatiželjni u strukturi i ponašanju, imaju mnogo zanimljivih karakteristika.

To nisu vodeni sisari, jer neki vjeruju, odnose se na klasu hrskavice ribe, iako je teško vjerovati u to. Većina njih živi u slanim rezervoarima. Ali postoje, iako rijetko, slatkovodni stanovnici.

Za morske pse zoolozi su date cjelinu, imenovane s naslovom tih stvorenja, subverza. Ima ogromnu raznolikost svojih predstavnika. Koliko vrsta morskih pasa Lik u prirodi? Cifra je impresivna, jer nema mnogo njih, već oko 500 sorti ili još više. I svi se ističu po svojim pojedinim i divnim karakteristikama.

Kitova

Razne karakteristike plemena morskih psa prvenstveno naglašavaju veličinu ovih stvorenja. Oni variraju najimpresivniji način. Prosječni predstavnici ovog podsagara vodenih grabežljivca u veličini su uporedivi sa dupinom. Tu su i izuzetno malo duboko more Vrste morskih pasa, Dužina od čijeg nije više od 17 cm. Ali divovi su raspoređeni.

Giant Akula

Kitova

Potonji se može pripisati kitovima - najvećeg predstavnika ovog plemena. Neke kopije višestruke obrtnog momenta dostižu vrijednosti od 20 metara. Takvi se kikoti, sve do XIX vijeka, gotovo da nisu proučavali i javljaju se samo povremeno morskim brodovima u tropskim vodama, učinili dojam čudovišta svojim fantastičnim veličinama. Ali strahovi pred tim stvorenjima bili su vrlo pretjerani.

Kako se ispostavilo kasnije, ne može biti opasnosti za ljude za ljude. I iako ima nekoliko hiljada zuba u ustima, ali u strukturi nemaju svi poput očnjaka predatora.

Ovi raspored su nešto poput guste rešetke, pouzdan zatvor za mali plankton, koji je izuzetno moćan i podaci o stvaranju. Takve zube morski pas drži svoj plijen u ustima. I ona uhvati sve okeanske sitnice mrljajući ga iz vode posebnim, postojećim između Gill lukova, mašine - hrskavičara.

Boje kitova morskog psa vrlo je zanimljivo. Opća pozadina je tamno siva s plavkastom ili smeđom nijansom, a dopunjuje svoj uzorak od niza bijelih velikih mjesta na stražnjoj i stranama, kao i manjim točkama peraje i glava dojke.

Giant Akula

Ostali predstavnici plemena od interesa za nas samo su opisali (Morski psi na fotografiji Dopustite im da razmotre svoje vanjske karakteristike). Onima treba pripisati velikom i divovskom morskom pjuštu.

Velika akula

Giant Akula

Posljednja među njihovim rođacima među njihovim rođacima ima drugo mjesto. Njegova dužina u najvećim primjerkama doseže 15 m. I masa tako impresivnih u veličinama grabežljivih riba u nekim slučajevima doseže 4 TA, iako se ta težina gigantskih morskih pasa smatra zapisom.

Za razliku od prethodne sorte, ovo je voda, vađenje obroka, ne apsorbira vodu uopšte svojim sadržajem. Džinovski morski pas naširoko otvara usta i gristi element, hvatanje i filtriranje onoga što pada u njena usta. Ali dijeta takvih stvorenja je i dalje ista - mali plankton.

Boje ovih bića su skromna - smeđa-siva označena laganim uzorkom. Oni se drže jednine i jata uglavnom u umjerenim vodama. Ako govorimo o opasnosti, onda je osoba nanijela štetu takvim morskim psima mnogo više od njih - u suštini, ne bezivoli su mu izloženi stvaranje.

Velika akula

Ova znatiželjna bića su otvorena nedavno, pre manje od pola veka. Nalaze se u toplim okeanskim vodama, u nekim slučajevima plivanje i umjerenim područjima. Ton boje njihovog tijela smeđe-crni vrh, dole je mnogo lakši. Veliki morski pas - stvaranje nije mali, ali još uvijek nije toliko velik kao prethodne dvije kopije, a dužina podataka vodene faune manja je od 5 m.

Bijeli morski pas

Velika akula

Njuška ovih bića je vrlo impresivna, zaobljena i široka, dodjeljuje ogroman, gotovo jednomjerni meme za usta. Međutim, zubi u ustima su mali, a vrsta hrane je sasvim slična divovskom morskom pjuštu, sa jedinom zanimljivom karakteristikom koju BigRight predstavnik grabežnog plemena ima posebne žlijezde koje imaju svojstvo za dodjelu fosforita. Blistaju oko usta tih bića, privlačeći meduze i finu ribu. Tako je veći grabežljivci voli plijen da zadovolji.

Bijeli morski pas

Međutim, kao što nije teško pogoditi, nisu sve kopije sa računa morskog psa tako bezopasno. Uostalom, ova granica vode nadahnuli su užas čovjeka sa najdubljem antikom. Stoga je potrebno spomenuti Opasne vrste morskih pasa. Svijetli primjer krvoprolića ovog plemena može poslužiti kao bijeli morski pas, naziva se kao "bijela smrt" ili drugačije: morski pas, koji samo potvrđuje svoja strašna svojstva.

Biološki vijek takvih stvorenja nije manji od ljudi. Najveće kopije takvih grabežljivca imaju dugu preko 6 m i teži gotovo dvije tone. Na oblik tijela opisanih bića podseća na torpedo, bojanje od iznad smeđe boje, sive ili čak zelene boje, koje služi tokom napada dobrog prerušavanja.

Tiger Shark

Bijeli morski pas

Trbuh na tonu je mnogo svjetla, za koji morski pas i dobio je njegov nadimak. Predator, neočekivano se pojavljuje pred žrtvom iz dubina okeana, prethodno neprimetno preko vode zbog pozadine vrha tijela, samo u posljednjim sekundama pokazuje bjelinu Nizu. Njegovo iznenađenje uvodi neprijatelja u šoku.

Predator ima, bez pretjerivanja, brutalnog osjećaja mirisa, drugih vrlo razvijenih osjetila, a glava joj je obdarena mogućnošću hvatanja električnih impulsa. Njena ogromna zubana usta nadahnjuju panični horor do dupina, morskih mačaka, brtva, čak i u Kinu. Zapalio vatru za strah i za ljudsku trku. I susresti takvu talentovanu u lovu, ali krvođe bića mogu biti u svim okeanima svijeta, osim vode na sjeveru.

Tiger Shark

Više vole tigrarske morske pse tople tropske ivice, sastanke u ekvatorijalnim vodama širom svijeta. Održavaju se bliže obali i ljubavi hodali su od mjesta do mjesta. Naučnici tvrde da su od davnina, ovi predstavnici vodene faune nisu pretrpjeli temeljne promjene.

Dužina takvih stvorenja je oko 4 m. Tiger Stripes na zelenkastoj pozadini, istaknute su samo mlade pojedinci. Više zrelih morskih pasa obično su samo siva. Ovakva bića imaju veliku glavu, ogromna usta, zubi imaju oštar brit. Brzina kretanja u vodi takvi grabežljivci pruža pojednostavljeno tijelo. I zapišite složene piruete pomaže dorzalnim perama.

Akula Buck

Tiger Shark

Ova stvorenja za osobu su ekstremna opasnost, a njihovi zubi s tegljačem u trenutku omogućuju nam da razbijemo ljudska tijela na dijelu. Radoznalo je da se u stomacima takvih stvorenja često otkrivaju predmeti koji se ne mogu nazvati ukusnim i jestivim.

To može biti boce, limenke, čizme, ostale smeće, čak i gume za automobile i eksplozive. Što postaje jasno da takve morske pse imaju naviku gutanja, koji su pali.

Izuzetno je zanimljivo da im priroda dodijeli sposobnost da se riješe ostalih svjetovnih predmeta u maternici. Imaju sposobnost da ispere svoj sadržaj kroz usta, jednostavno iskreno trbuh.

Akula Buck

Popis Imena vrsta morskih pasa, Ne odvraćajte ljude, potrebno je spomenuti morski pas-bik. Užas sastanka s takvim mesožderom biće može se doživjeti u bilo kojem od okeana u svijetu, ugodan izuzetak je osim sjevernog leda.

Katran

Akula Buck

Pored toga, postoji verovatnoća da će ovi grabežljivci pogledati okolo i u slatkoj vodi, jer su takvi elementi prilično pogodni za svoje sredstva za život. Postoje slučajevi kada su se bikovi morski psi upoznali i čak neprestano živjeli u rijekama Illinoisa, u Amazonu, u Gangesu, u Zambezi ili u jezeru Michigan.

Dužina predatora obično je oko 3 m ili nešto više. Oni napadaju svoje žrtve, brzo su, šanse za spasenje posebno ne ostavljaju ih. Takve morske pse su još uvijek glupe. A ovo je vrlo dizajnerski nadimak. A kad napadnu, možda se mogu primijeniti na svoju glupu njušku najjači udarac.

A ako još uvijek dodate oštre zube teklerom, zatim portret agresivnog grabežljivca i u potpunosti su s najstrašnijim detaljima. Tijelo takvih stvorenja ima oblik vretena, tijelo je matično, oči su okrugle i male.

Katran

Nije naročito atraktivan za stanište krvnih morskih pasa vode su crnog mora. Uzroci izolacije i gusto stanovništva obala, zasićenost vode raznim vrstama morskog prevoza. Međutim, ovo za osobu nema ništa posebno tužno, s obzirom na ekstremnu opasnost od takvih stvorenja.

Mačka morski pas

Morski pas Katran

Ali naznačeni ne znači da predstavnici opisanog plemena uopće nisu pronađeni u takvim ivicama. Popis Morski psi u crnom moru, Prije svega, trebali biste nazvati Cathraz. Ova stvorenja su samo veličina brojila, ali u nekim slučajevima istina je sposobna da se pohvali vrijednost s dvije metra. Žive oko 20 godina.

Nazovite takve morske pse i spiny primećene. Prvi od epiteta od njih dodjeljuje se za prilično oštre šiljke smještene na kičmenim perajama, a drugo - za svjetlosne mrlje sa strana. Glavna pozadina stražnjeg dijela takvih bića sivo smeđe, trbuh - bijela.

Bizarni oblik Oni su više poput izdužene ribe nego na morskim psima. Hrana je uglavnom neznatna u veličini vodovoda, ali s velikim klasterom sebe, dupini, pa čak i osoba mogu biti napadnuti.

Mačka morski pas

Mačji morski pas u obalnim vodama Atlantika i u Sredozemnom moru. U crnim morskim vodama ovi grabežljivci nalaze, ali rijetko. Dimenzije njihovog sile, oko 70 cm. Posmatrač okeanski element koji ne podnose, a uglavnom se vrti sa obale i na laganu dubinu.

Claudoslagia

Mačka morski pas

Boja takvih stvorenja je zanimljiva i impresivna. Spin i boca imaju tamnu pijesak, boreći se s tamnim malim mrljama. A koža takvih stvorenja je nevjerovatna, na dodir sličan brusnim papirima. Vaše ime takve morske pse zaslužile su za fleksibilno, graciozno i ​​dugo tijelo.

Kućišta takva stvorenja takođe podsećaju na mačke. Njihovi pokreti su elegantni, oni će uspavati, ali hodati noću i savršeno orijentirati u mraku. Dijeta obično čine ribu i druge male stanovnike vode. Za osobu takve su morske pse potpuno bezopasne. Međutim, ljudi jedu, ponekad čak i sa velikim zadovoljstvom, ovakvim morskim psima, poput mesa Cathrana.

Claudoslagia

Naučnici vjeruju da su morski psi živjeli na Zemlji još prije četiri milijuna stoljeća, tako da su ta stvorenja drevna. Stoga, opisujući takve grabežljivce, treba spomenuti i njihovi preci. Nažalost, nedvosmisleno je saznati: ono što su izgledali, sada nije moguće.

A o njihovom izgledu ocjenjuju se samo fosilnim ostacima i drugim tragovima vitalne aktivnosti takve praistorijske žive prirode. Među takvim nalazima jedan od najljepših je savršeno očuvan predstavnik predstavnika predstavnika izumrla vrsta morskog psa, Uslovno na brdima Shale. Slično drevni pretimnik trenutnih oblika života dobio je ime Kestrahija.

Patuljak morski pas

Izumrli pogled morskih pasa skladištenja

Stvorenje, koje je napustilo otisak, kako se može suditi po veličini traga i drugih karakteristika, pokazalo se da ne bude posebno veliko, samo dužina 2 m. Da biste se brzo kretali u vodenom elementu, pomogao je pojednostavljenom obliku u obliku torpeda. Međutim, u brzini premještanja modernim vrstama, takva fosilna stvorenja je očigledna nakon svega.

Imao je dvije kralježne peraje opremljene šiljcima, rep je u velikoj mjeri sličan trenutnoj generaciji morskih pasa. Oči drevnih bića bile su velike i uspavane. Čini se da su se hranili samo na vodenoj sitnici. A stvaranjem prehrani da su numerirali njihovi najgori neprijatelji i rivali.

Patuljak morski pas

Dječji morski psi samo u drugoj polovini prošlog stoljeća pronađeni su u vodama Kariba. I samo dvije desetine godina nakon otvaranja ove vrste morskih pasa dobili su svoje ime: Etmopterus Perry. Slično ime je dodijeljeno patuljastom bićama u čast čuvenog biologa koji se bave njihovom studijom.

I do danas iz Postojeće vrste morskih pasa Manji životni život na svijetu nije pronađen. Dužina ovih baba ne prelazi 17 cm, a žene su još manje. Pripadaju porodici morskih pasa dubokog vode, a dimenzije takvih stvorenja nikada ne pokazuju više od 90 cm.

Slatkovodna morski pas

Patuljak morski pas

Etmopterus Perry, stanovnici u ogromnoj dubini morske vode, iz istog razloga, proučavaju se izuzetno malo. Poznato je da su jaja. Njihovo tijelo je izduženo, odijelo njihove tamno smeđe boje, označene prugama na trbuhu i natrag. Bebine oči posjeduju imovinu na morskom dnu emitiraju zelenkasto svjetlo.

Slatkovodna morski pas

Opisivati Različite vrste morskih pasa, Bilo bi lijepo otići bez pažnje i slatkovodne stanovnike ovog poddomena. Ranije je spomenuto da ovi grabeljici vode, čak i stalno žive u oceanima i morima, često posjećujući, u posjeta jezerima, uvalama i rijekama, plivajući tamo samo neko vrijeme, glavni dio njihovog života u salnom medijumu. Svijetli primjer ovog bio je bik.

Ali znanosti su poznate i takve sorte koje se rađaju stalno žive i umiru u svježim vodama. Iako je rijedak. Na američkom kontinentu, mjestu gdje takve morske pse žive, samo jedan. Ovo je veliko jezero Nikaragva, koja se nalazi na istom imenu sa svojim imenom, nedaleko od pacifičkih voda.

Shark s crnim očima

Slatkovodna morski pas

Spomenuti grabežljivci su vrlo opasni. Rastu do 3 m, napadaju pse i ljude. Prije nekog vremena na lokalnom stanovništvu Indijanci su bili u toku običaja da sahranimo plemene u vodama jezera, čime se pohranjuje na hranjenju mesožderki.

Slatkovodne morske pse takođe vode u Australiji i nekih područja Azije. Odlikuju ih širokom glavom, korejskom telom i kratkom. Gornja pozadina njihovog sivog plavog - dna, poput većine rođaka, mnogo su lakši.

Shark s crnim očima

Porodica sivih morskih pasa iz cijelog plemena morskog psa najčešća je i brojnija. Ima desetak vrtića, uključujući ogroman broj vrsta. Predstavnici ove porodice nazivaju se i dalje pylosubes, što po sebi govori o opasnostima od njih, poput predatora. To uključuje morski pas s crnim očima.

Ovo je stvorenje malih veličina (formirani pojedinci dosežu negdje mjerač dužine), ali upravo je iz tog razloga nevjerojatno pomicanja. Sharks crnooke - stanovnici slanih elemenata, koji lovi na ljestvice, ali prije svega na boniji ribama.

Bijeli morski pas

Shark s crnim očima

Njihova vađenje postaje na sitousnoj, morskoj pješčanoj i drugoj ribi ove vrste, kao i lignje i osmopuze. Ovi morski psi su toliko brzini da su lako sposobni presresti ručak čak i u većem konzuru. Međutim, i sami mogu postati njihove žrtve.

Tijelo opisanih bića, kao i većina članova njihove porodice, pojednostavljena. Njihov je red zaokružen i izdužen. Njihovi razvijeni zubi imaju Zabbine, što pomaže da se crnom aclausom odvaja od plijena.

Ovi oštri uređaji u ustima su oblik kosovog trokuta. Placoid, posebna ljuskalna struktura, karakteristična za fosilnim uzorcima, pokriva tijelo ovih oceanske faune.

O boji koje su moguće suditi iz imena porodice. Ponekad boja nije čisto siva, ali odlikuje se smeđom ili zelenkasto-žutim nijansom. Razlog naslova vrste bića postao je karakterističan detalj - crna tačka na vrhu šupe. Ali ova je beleška obično ukrašena vanjskim izgledom samo mladog morskih pasa.

Postoje predatori sa obale američkog kontinenta, u pravilu tapacirani u slanim vodama, pranje istočnog dijela. Porodica sivih morskih pasa stekla je ugled kanibala, ali upravo je ova vrsta na osobi koja obično ne napada. Međutim, stručnjaci se još savjetuju da se ponašaju sa tako opasnim živim bićima. Ako imate agresiju, lako možete naići na probleme.

Bijeli morski pas

Takva bića predstavljaju i porodicu sivih morskih pasa, ali dominira u ostalim sortima. Bijeli morski pas moćan je grabežljivac koji će označiti rodbinu crnog očiju. Ima ekstremnu agresivnost, a u konkurentskoj borbi za plijen obično osvaja svoje momke na porodici.

U veličini su predstavnici ove vrste sposobni dostići dužinu od tri metra, tako da male morske pse mogu lako ući u broj žrtava bijelih ptica, ako se ne pojavi oprez.

Tamna akula

Bijeli morski pas

Stvorenja su opisala naseljavaju vodu Atlantskog okeana, ali pronađenu u mirnom i indijskom. Njihove boje, prema imenu porodice, siva, ali sa plavom, kasting bronzom, trbuhom iz ove specifikacije je bijela.

Osoba sa takvim stvorenjima nije sigurna. Ne postoje slučajevi kada su ta odvažna bića koja su progonila roniocima. I iako se smrti ne bilježe, već da se oduzme nogu ili predaju predstavniku ljudi agresivnih grabesica su u potpunosti u potpunosti sposobni.

Međutim, sam osoba ne daje manje, pa čak i mnogo više zabrinutosti. I ljudski interes za njih je objašnjeno jednostavno: Čitava stvar je ukusno meso ovih predstavnika faune.

Pored toga, vrednuju se: koža, peraje i drugi delovi svog tela, jer se sve ovo koristi u industrijskoj proizvodnji. Dragocjeni ribarstvo uzrokovao je prijeteće smanjenje broja takvih morskih pasa u vodenom elementu svjetskog okeana.

Tamna akula

Ova vrsta je još jedan uzorak već spomenute porodice. Takav morski pas i dalje se naziva Indo-Pacifik, što ukazuje na njihovo mjesto staništa. Tamni morski psi preferiraju topla voda i često se vrti u blizini grebena, u kanalima i lagunama.

Nekeralni morski pas

Tamna akula

Često se kombiniraju u jatama. "Huggy" Pose, što vole da prihvate, dokaz su o njihovom agresivnom stavu. Ali po prirodi su znatiželjni, pa osoba često doživljava strah ili želju da se izvadi, ali jednostavan interes. Ali kada su ih ljudi progonili, napad i dalje sposoban. Noću love, ali jedu o istoj stvari kao i njihova rodbina na porodici.

Dimenzije takvih stvorenja su oko 2 m. Usporite ih, tijelo ima oblik torpeda, oči su prilično velike i okrugle. Siva boja njihovih leđa može se razlikovati od svjetlosti do tamne nijanse, repna peraja je istaknuta u crnoj ivice.

Nekeralni morski pas

Opisivanje sivih morskih pasa ne treba spomenuti i njihov uski zemljani momak. Za razliku od ostatka rodbine iz porodice, koji su spojeni, toplotno vođenje i teže za život bliže tropima, ovi morski psi se nalaze u vodama umjerenih širina.

Oblici takvih stvorenja su prilično osebujni. Njihovo tijelo je simpatično, profil zakrivljen, njuška je ukazivana i dugačka. Boja varira od sivog maslina do bronce sa dodatkom ružičastih tonova ili metalne hladovine. Trbuh, kao i obično, primjetno bijela.

Limunska morski pas

Nekeralni morski pas

Prema prirodi ta stvorenja su aktivna i brza. Veliki jata obično ne stvaraju, plutaju sami ili u maloj kompaniji. I uprkos značajnoj tri metru i duže, često mogu biti žrtve morskog psa. Ova sorta je relativno mirna, u odnosu na čovjeka, između ostalog. Njeni članovi nobeti, kao i ostali predstavnici ove porodice.

Limunska morski pas

Zaslužio je svoje ime za žuto smeđe tijelo tijela, ponekad uz dodavanje ružičastih tonova i, naravno, sive, jer uprkos izvornom boju morskog psa, sve uključuje i istu porodicu. Ova su stvorenja prilično velika i dosežu dužinu oko tri i pol metara na težini od 180 kg.

Najčešće se nalaze u vodama Kariba i zaljeva Meksika. Preferirajte noćnu aktivnost, često se vrti u blizini grebena i nailazite u plitke uvale. Mladi se obično sakriva od starije generacije takvih morskih pasa, ujedinjavajući se u jatama, jer na sastanku mogu biti u nevolji, međutim, kao da postanu plen drugih predatora.

Greben morski pas

Limunska morski pas

Ova stvorenja koriste ribu i mekurke kao hranu, ali vodene ptice se odnose i na broj njihovih čestih žrtava. Dječja godina među predstavnicima vrsta, također se odnose na vrstu viviranja, događa se nakon 12 godina. Takvi morski psi su prilično agresivni da daju razlog osobi da se jako boji.

Greben morski pas

Ima ravnu široku glavu i tanki torzo toliko da je dužinom tijela redoslijeda od jednog i pol metra, teži samo oko 20 kg. Boja stražnjeg dijela ovih stvorenja može biti smeđa ili tamno siva, u nekim slučajevima sa mrljama se ističu na njemu.

Ova vrsta pripada istoimenom rodu iz porodice sive morske psa, gdje je jedini pogled. Predstavnici vrste grebenskih morskih pasa, prema njenom imenu, nalaze se u koralnim grebenima, kao i u lagunama i na pijesku plitku vodu. Regija njihovog staništa je voda Indijskog i Tihog okeana.

Zastanite otporni na morski pas

Greben morski pas

Ova bića su često ujedinjena u grupama čiji članovi radije sjede na osamljenim mjestima tokom dana. Mogu se popeti na pećine ili da se sruše pod prirodnim vijencima. Hrani se na ribu koja živi među koraljima, kao i rakova, lobstami i hobotnice.

Veći predstavnici oštrog plemena mogu uživati ​​u grebenu morku. Često postaju žrtve i drugi lovci slanih voda, čak i velike grabežljive ribe i to je u stanju uživati ​​u njima. Osobu se ta stvorenja odnose na radoznalost, a sa odgovarajućim ponašanjem sa njegove strane obično se ispostavi da je prilično miran.

Zastanite otporni na morski pas

Porodica velikih morskih pasa dobila je tako naučni nadimak, jer su članovi u toku značajne veličine kroz oči ovalnog. Navedena porodica uključuje oko četiri klana. Jedan od njih naziva se: prugasti morski psi i dijeli nekoliko sorti. Prva od navedenih vrsta na koje će se opis biti dat evo, halp kandidat morski pas.

Morski pas kineski prugasti

Zastanite otporni na morski pas

Ova bića su beznačajna, obično ne više od 130 cm. Glavna pozadina njihovih tijela bronza ili svijetlo siva, na kojima su označene žute pruge. Takav morski pas odabire svoje sredstva za život vode istočnog Atlantika.

Ova bića mogu često posmatrati od obale zemalja kao što su Namibia, Maroko, Angola. Njihova prehrana uglavnom čine cefalopod, kao i koštana riba. Ova vrsta morskog psa za osobu je potpuno neopabna. Upravo su suprotno, ti ljudi jedu meso takvih vodenih životinja. Skladište se u slanom i svježem.

Morski pas kineski prugasti

Koliko elokventno emituje sam ime, takve morske pse, kao i prethodne vrste, pripadaju istoj vrsti prugastih morskih pasa, a takođe žive u slanim vodama u neposrednoj blizini Kine.

Dog Usataya Akula

Kineska prugasta morski pas

Bilo bi lijepo dodati ove podatke da se ta stvorenja pronađu, plus u vodenom području Tihog okeana s obale Japana i neke druge zemlje u blizini teritorijalne lokacije u Kini.

Podaci morskih pasa vrlo su mali (dužine ne više od 92 cm, već češće još manji). S obzirom na ovu osobu, takve babe ne mogu biti opasne. Međutim, same meso je jestivo, a u ovom se posebno često koristi u hrani. Izduženi morski pas podataka. Tijelo, glavna pozadina koja je sivo smeđa ili samo siva, podsjeća na oblik vretena.

Dog Usataya Akula

Morski psi ove vrste jedini su predstavnici vrste i porodice koji su isti originalni naziv: pasa mustri. Ovaj podaci o nadimku stvorenja zaslužili su za vanjsku sličnost sa poznatim životinjama, nabori impresivnih veličina u uglovima usta i brkovi koji se nalaze na ribi.

Članovi ove vrste su još manji od prethodno opisane sorte: maksimalno 82 cm i ništa više. Istovremeno, tijelo ovih stvorenja je sasvim kratka, a cijela vrijednost izuzetno vitkog tijela postiže se zbog dužeg repa.

Akula Harlequin

Dog Usataya Akula

Takvi stanovnici slanih elemenata preferiraju dubinu okeana na 75 m, a obično se ne dižu iznad desetljeća. Često plivaju na dnu, radije voditi život u kojem je voda posebno blatna.

Nobeti, proizvode do 7 mladunaca istovremeno. Zbog njihovog lova za svoje meso, pasa morski psi bili su u vrlo uglednom položaju i mogu zauvijek nestajati iz okeana planete.

Postoje takve stvorene, po pravilu, uz afričku obalu, a podijeljeni u vodama pomalo na sjeveru do Sredozemnog mora. Morski psi ovog tipa smatraju se izvrsnim, brzim plivačima i odličnim lovcima. Oni hrane beskralješnjake, osim samog ribe jede u hrani i njenom kavijaru.

Akula Harlequin

Akula Harlequin - Ovo je naziv roda u prugastoj porodici mačjih morskih pasa. Ovaj rod uključuje jedinu raznolikost somalijskih morskih pasa. Za razliku od većine već opisanih vrsta, smatraju se Eggsharyom.

Dužina njih obično ne prelazi 46 cm. Primećeno, smeđe-crveno - karoserije nativnog, oči ovalnog, trokutastih ustima kalupa. Žive u zapadnom dijelu Indijskog okeana.

Prekriven morskim psima

Akula Harlequin

Prvi put je slična raznolikost opisana samo u drugoj polovini prošlog vijeka. Razlog zbog kojeg su se ta stvorenja našli duže vrijeme skrivena od ljudskog oka, jasno. Žive na značajnoj dubini, ponekad dosežu 175 m.

U svakom slučaju, veće do površine od 75 m, tako mali predstavnici oštrog plemena, u pravilu ne rastu. Prvi put takav morski pas bio je uhvaćen s obale Somalije, za koji su predstavnici vrsta i dobili takvo ime.

Prekriven morskim psima

Ova stvorenja koja se odnose na elemente sa njihovim imenom i porodicom značajno su u mnogim pokazateljima. Biti ribe hrskavice, poput svih morskih pasa, smatraju se relikjom, odnosno oblik života koji se nije promijenio iz dugotrajne geološke ere, svojevrsne ostatka faune. To se označava nekim primitivnim karakteristikama njihove strukture. Na primjer, nerazvijenost kralježnice.

Pored toga, pojava takvih stvorenja je vrlo osebujna, a više ih gleda na njih može se riješiti da vidite morske zmije, ali ne i morske pse. Usput, mnogi tačno kako i misle. Posebno plaćeni morski pas podseća na navedene gmizave u trenutke kada ovaj predator ide u lov.

Vobbegong Akula

Prekriven morskim psima

Njene žrtve obično postaju male veličine kruna. Zavist plijen i oštar bacaju joj, kao zmija, ovo stvaranje je prethodno savijeno svu tijelo.

I njegove pokretne duge čeljusti, opremljene vitkim redama oštrih i malih zuba, u potpunosti su prilagođeni za blokiranje cijele impresivne proizvodnje. Smeđe Tinovo tijelo takvih stvorenja prekriveno je osebujnim naborima kože.

Njihovo imenovanje - sakrijte rupe škrga. Na grlu škrge, spajanje, uzmite vrstu jačine oštrice kože. Sve je to vrlo slično kabanu, iz kojeg takve morske pse i nadimak. Postoje takve životinje u vodama Tihog okeana i Atlantskog okeana, tapacirane su na značajnoj dubini.

Vobbegong Akula

Wobbegongy je cijela porodica morskog psa, podijeljena u dvije vrste, a oni su također podijeljeni u 11 sorti. Svi njihovi predstavnici takođe snose drugo ime: tepih morski psi. A ne odražava jednostavno karakteristike njihove strukture, treba ga smatrati izuzetno.

Činjenica je da ove morske pse imaju većinu svojih rođaka iz plemena morskih pasa samo udaljena sličnost, jer je tijelo Vobbegonga nevjerojatno ravna. I priroda ih je navela takvim oblicima uopšte.

Kuće za morske pse

Wobbegong tepih morski pas

Ova grabežljiva bića su naseljena na samom dubinama okeana i mora, a napuštajući lov, za njihov plijen u ovom obliku postaju potpuno neprimjetni. Spajaju se s dnom, u blizini koje se trude da se drže, što uopšte u obliku maskiranja ovih bića takođe doprinosi.

Hrani se karakatinima, hobotnicom, lignjama i malom ribom. Okrugla glava Vobbegongov se praktično ispada da je jedan sa svojim spljoštenim tijelom. Na njemu se jedva razlikuju oči.

Dodir za takve predstavnike hrskave ribe za takve predstavnike poslužuje mesan brkove, koji se nalazi u nosnilu. Na licu, smiješne pakete, brade i brkove. Vrijednost ovih stanovnika ovisi o vrsti. Neki od nekih su oko metra. Drugi mogu biti mnogo veći.

Držač zapisa prema pokazatelju je primećen Vobbegong - tri metra div. Ova bića radije se naseljavaju u toplim vodama tropi ili, u najgorem slučaju negdje u blizini.

Sastaju se većim dijelom u dva okeana: tihi i indijski. Njihovi životi pazeći grabežljivci provode na osamljenim mjestima pod koraljima, a ronioci nikada ne pokušavaju napadati.

Kuće za morske pse

Još jedan dokaz da je svijet morskih pasa neshvatljiv u svojoj raznolikosti je morski pas kuće, u drugom nadimku - morski pas goblin. Izgled tih bića ističe se neobičnošću toliko da ih gledaju, teško ih je rangirati u pleme morskih pasa. Međutim, ovi predstavnici oceanske faune su upravo oni koji su u razmatrani, koji pripadaju porodici SkapaninovOV.

Morski pas maco

Vrste kuća s morskim psima

Dimenzije ovih stanovnika slane vode su približno brojilo ili još malo. Sonya njihovo iznenađenje ispružilo se, dok uzima oblik lopate ili vesla. U donjem dijelu se odlikuje ustima, opremljena u velikom broju iskrivljenih zuba.

Slične karakteristike proizvode se izuzetno neugodno, ali pomiješane sa mističnim senzacijama, utisku. Zato takav morski pas i dodijelio imena koja su već spomenuta. Na ovo bi trebalo dodati i vrlo čudnu, rukvidnu kožu kože, koju je ovo stvorenje dodeljeno iz drugih živih bića.

Gotovo je transparentno, toliko da krvne žile čak gledaju kroz krvne žile. Štaviše, s obzirom na ovu značajku, ovaj duboko stanovnik oštrim usponom doživljava bolnu transformaciju.

I u isto vrijeme ne samo njene oči, u doslovnom smislu, izlaze iz orbite, već i iznutra kroz usta. Razlog u razlici u pritisku na dubini okeana i njene površine za takve stvari.

Fox Akula

Kuće za morske pse

Ali to nisu sve izvanredne karakteristike ovih stvorenja. Njihovo, već spomenuto, krivulja zube gotovo tačno kopiraju zube praistorijskih morskih pasa, posebno, a sami morski psi od ove vrste izgledaju kao duhovi dugotrajnih epoha, sačuvanih na dnu okeana.

Raspon tih retkih predstavnika Zemljine faune i granice njegovih sve dok ostaju neobjašnjive. Ali navodno kućanski pasi nalaze se u svim okeanima, bez, možda, samo vode sjevernih širina.

Morski pas maco

U veličini je takva morska psa dovoljno velika i ima dužinu od više od tri metra i masu oko 100 kg. Odnosi se na porodicu haringe, stoga, kao i ostali predstavnici, obdaren je prirodom da održi određenu, iznad okoline vode, tjelesne temperature.

Ovo je agresivni grabežljivci, koji je poznat po načinu zatvaranja ljuskanje prije napada. Takva bića osjetljivo percipiraju miris moguće proizvodnje. Takve su visine prilično sposobne na napad na osobu, ali i ljudska trka ne preziru meso takvih morskih pasa. Takođe, mogu biti žrtve većih grabeljača slanih voda.

Hammerhead morski pas

Morski pas mako

Oblik ovih bića podseća na vretenu, štandovi imaju konični, izduženi. Njihovi zubi su nevjerovatno tanki i oštar. Vrh tijela ima sivkastu plavu nijansu, trbuh - primjetno svjetlo.

Akula-Mako naseljen u otvorenom okeanu, u umjerenim i tropskim širinama i poznati su po svojoj brzini, kao i sposobnost izdvajanja akrobatskih brojeva. Brzina njihovog pokreta u vodi doseže 74 km / h, a preskoči iz njega takve morske pse rastu na visinu od oko 6 m iznad površine.

Fox Akula

Morski psi koji pripadaju ovoj porodici, nisu uzrokovani nadimcima morskog udarca. Morski pas je stvorenje jedinstveno sa svojom mogućnošću izvlačenja hrane za korištenje prirodnih mogućnosti vlastitog repa.

Za to je ovo najvjernije oružje, jer ona zadivljava ribu koja se hrani. I treba napomenuti da je među plemenom morskim psima sa svojim načinom lova, to je jedini i jedinstven.

Svila Akula

Fox Akula

Rep ovog stvorenja vrlo je izvanredan dio tijela sa svijetlim vanjskim karakteristikama: gornja sečiva njegove FIN-a neobično je dugačka i uporediva sa veličinom same morskog psa, a može dostići 5 m. I oni posjeduju rep kao što stvaraju istinski virtuozu.

Fox morski psi se nalaze ne samo u tropskom, već i u manje udobnim, umjerenim vodama. Žive u vodenom dijelu pacifičnog okeana u blizini obale Azije, a također često ukus za svoje sredstva za život obale Sjeverne Amerike.

Hammerhead morski pas

Ovo je još jedno izuzetno neverovatno stvorenje iz različitih morskih pasa. Zbunjena takva instanca sa bilo kojom od njegovih rođaka apsolutno je nemoguća. Razlog u neobičnom obliku glave. Neusklađen je i nevjerovatno proširen, iz kojeg morskog psa postaje poput čekića.

Atlantic Village

Hammerhead morski pas

Ova kreacija je daleko ugledna. Čovjek da se sretne je nesiguran, za obitelj dvije noge, takvi predajci su više nego agresivno. Porodica takvih morskih pasa ima oko 9 vrsta. Među njima je najzanimljivije spomenuti džinovski čekić, najveće kopije duge su osam metara.

Zanimljive karakteristike takvih vodenih bića uključuju prisustvo velikog broja senzornih ćelija u koži, snimajući električne protjerivanja. Pomaže im da se kreću u prostoru i pronađu plijen.

Svila Akula

Ovo je stvorenje u porodici sive morske psa. Placoid skalirano, prekrivajući njeno tijelo, izuzetno je mekan, jer se na ovaj način naziva slave morski pas. Ova vrsta plemena morskog psa smatra se najčešćim u toplim okeanskim vodama na svijetu svuda. Dubi se takva stvorenja obično spuštaju ne više od 50 m i pokušavaju se približiti obali kontinenta.

Bahami Pilon Akula

Svilena morski pas

Dužina takvih morskih pasa u prosjeku je 2,5 m, masa također nije najveća - negdje oko 300 kg. Boja brončana siva, ali nijansa je zasićena, davanje metala. Izrazive karakteristike takvih morskih pasa su: izdržljivost, akutna sluha, radoznalost i brzina kretanja. Sve to pomaže takvim predatorima u lovu.

Nakon što su naišli na ribolov ribu na njegovom putu, jednostavno se nastavljaju brzo kretati, otvaranjem usta. Posebno omiljeni plijen za njih ispada da su tune. Posebno za ljude takve morske pse nisu napadnuti. Ali ronioci, u slučaju provokativnog ponašanja, trebali biste se bojati oštrih zuba ovih predatora.

Atlantic Village

Takva morska psi se može pohvaliti brojnim nadimcima. Najimpresivniji o imenima, možda je "morska svinja". Iako se pojava tih stvorenja pripada porodici haringe, za morske pse treba smatrati najnižom.

Njihovo tijelo u obliku torpeda, izdužene - peraje su dobro razvijene - postoji ogromna usta, opremljena, jer bi se trebala oslanjati, vrlo oštrim zubima, repa u obliku polumjeseca. Nijansa tijela takve plavkasto-sivo stvorenje, na ribi su velike crne oči. Dužina njihovog tijela je oko 3 m.

Vrste morskih pasa. Opis, naslovi i karakteristike morskih pasa

Atlantic seld morski pas

Životni stil takvih morskih pasa je konstantno kretanje u kojem su od rođenja i do sata smrti. Takva je njihova priroda i karakteristike strukture. I umiru, ostavljajući dno okeanskog elementa.

Oni žive, kao što se može razumjeti iz imena, u vodama Atlantskog okeana, a udisati kao otvoreni okean i istočna i zapadna obala. Meso takvih morskih pasa ima pristojan ukus, iako je potreba za njenom kulinarskom obradom prije upotrebe i dalje.

Bahami Pilon Akula

Pojava takvog morskog psa koji pripada porodici Pilona vrlo je rijedak. I područje ovih vodenih bića na smiješno malo. Nalaze se samo u Karipskom moru, a u ograničenom prostoru, na parceli između bahamih arhiva, Floride i Kube.

Vrste morskih pasa. Opis, naslovi i karakteristike morskih pasa

Bahami Pilon Akula

Izuzetna karakteristika takvih morskih pasa, koja je postala razlog naslova, je ravni produljeni odliv, koji završava uskim i dugim ružom za pile, veličine u trećinom cijelog tijela. Šef takvih stvorenja se proteže i malo je neospornu, tijelo je vitko, izdužene, sive-smeđe boje boje.

Raste, kao i duge brkove, takva bića koja se koriste prilikom traženja hrane. Njihova prehrana se gotovo ne razlikuje od većine članova oštrih plemena. Sastoji se: škampi, lignje, rakovi, kao i male koštane ribe. Dimenzije morskih pasa obično ne prelaze 80 cm, a oni žive na značajnoj dubini.