U njemačkoj je gušteri čuvali lenjinovu glavu 25 godina

U Njemačkoj u jednoj od Lenjinove glave u jednom od lokalnih pješčanih kamenoloma. Trajala je ispod debelog sloja pijeska gotovo 25 godina.

Spomenik B.I.Lenin je osnovan u Berlinu, nakon ujedinjenja Savezne Republike Njemačke i GDR-a javno je srušen i čak se vidio na 129 komada (naizgled, iz straha da se Vladimir Ilyich može "vratiti" na različitim mjestima. Pre neki dan je glava "vođe" umirali, koji je imao težinu od 4 tone.

U njemačkoj je gušteri čuvali lenjinovu glavu 25 godina
Gušteri 25 godina Entheold Lenjin.

Kao što je postalo poznato, glava je bila potrebna za jednu od izložbi zakazanih u Njemačkoj. Prije digitiranja "glave" spomenika bilo je potrebno čekati dozvolu lokalnih vlasti, a svi iz ekoloških razloga.

Činjenica je da na mjestu sahrane Ilyich-ove glave pronađene udobne utočište crvenih mjehurića. Tokom vremena, dio spomenika niko nije potreban, ovi mi je gmizavci imali pravo generičko gnijezdo, nekoliko generacija se promijenilo.

Kao rezultat toga, glava je još uvijek uklonjena iz karijere, a gušteri zabilježeni u Crvenoj knjizi preselili su se u stalno prebivalište na drugo mjesto.