Heterotrophs

Prehrana

Prema načinu pribavljanja organskih tvari za prehranu, živi organizmi su podijeljeni u dvije velike grupe - autotrofi i heterotrofi.

Heterotrophs (Dr.-Grech. ἕἕερος - "Ostalo", "drugačije" i τροφή - "Hrana") - Živi organizmi koji postoje potrošnjem gotovih organskih tvari koje su stvorene autotrofima. Heterotrofam uključuje sve životinje i ljude, gljive, kao i biljke i mikroorganizme koji nemaju mogućnost fotosinteze ili hemosinteze.

U zajednicama, heterotrofe su subjektiva o različitim nalozima i odbacajima.

Uzajamnost

Prehrana

Heterotrophs pišu na najrazvijenije načine. Ovisno o tome gdje se heterotrofični organizmi odaći su heterotrofični organizmi, podijeljeni su u grupe:

Saprofitovi, Paraziti, Golodynoe.

Saprofitovi (Saprotrophs) Hrana za mrtve organske ostatke (bakterije truleg, fermentacije, bakterija mliječne kiseline, mnoge gljive).

Zamagljene granice

Da bi se odredili takvi organizmi, ponekad upotrijebite druge izraze, koji su, međutim, isti - saprofitisti (saprofitni prehrana) i saprobions (saprobion prehrana). Mnoge gljive i bakterije su saprotroph, poput mukora, rizpa i gljiva kvasca. Za probavu se emitiraju saprofrops da jedu enzime, a zatim apsorbiraju i apsorbiraju proizvode ove vanćelijske probave.

Saprotrophs uništavaju organske ostatke raspadanjem. Mnoge od rezultata jednostavnih tvari ne koriste same saprotroph, pa idu u postrojenja za hranu. Otuda, Sapportska aktivnost pruža vrlo važne veze između ciklusa biogenih elemenata, što omogućava povrat tih elemenata živim organizmima.

Paraziti Postoji samo u živim organizmima primjenom na štetu (patogene bakterije, biljke, životinje i parazitske životinje i biljke).

Definicije heterotrofa u naučnoj literaturi

Parazitizam je bliska interakcija između dva živa organizma različitih vrsta, koja je korisna za jedan od njih (parazit), ali istovremeno oštećuje drugu (vlasnik). Od vlasnika, parazit prima ne samo hranu, već i azil. Sretni parazit može živjeti sa vlasnikom, a da ga ne nanosi štetu. Ponekad je teško utvrditi stepen korištenja ili štete. Pozvani su paraziti koji žive na vanjskoj površini vlasnika Etoparazitis (Na primjer, školjke, buhe, pijavice). Oni ne vode uvijek izuzetno parazitski način života. Paraziti koji žive u domaćinu, dobili su ime Endoparaziti, Na primjer, plazmodium (najjednostavnija izaziva malariju), taenia svinjski lanac i jetrena udarca.

Ako tijelo stalno vodi parazitski način života, tada se zove vezani parazit, poput fitoftore, uzrokujući ranu trulež krumpira.

Elk

 • Heterotrophs

  100 činjenica o medvjedima

 • Heterotrophs

  Životinje džungla

 • Heterotrophs

  Sabljački tigar

 • Heterotrophs

  50 činjenica o kenguru

 • Heterotrophs

  Ušio yozh

 • Do Opcionalni paraziti Ovo su gljive koje su, pored parazitskog metoda ishrana, koriste i saprotrofno. Primjeri takvih organizma mogu poslužiti kao gljiva Candida, uzrokujući da se trzaju u osobi, i pithijumu, uzrokujući prskanje. U nekim slučajevima opcionalni paraziti (na primjer, pithium) ubijaju slojeve vlasnika, a zatim žive saprofno na mrtvim ostacima.

  Treća grupa heterotrofa - Golodynoe. Golota hrana uključuje tri faze: jelo, probavu i apsorpciju probavljenih tvari. Češće se promatra u višećelijskim životinjama koje imaju probavni sistem.

  Heterotrophs

  Golozoye hranjenje životinja mogu se podijeliti u Carnivore, Purbitivores i svejev.
  Međutim, transformacijske staze u prikladnom obliku mnogih organizama u prikladnom obliku za asimilaciju su slične i sastoje se od sljedećih procesa:

  1. Prebacivanje, koja pruža napadaj hrane.
  2. Varenje - Ovo cijepanje velikih organskih molekula u manje i lakše rastvorljivo u vodi. Probava se može podijeliti u dvije faze. Mehanički probava ili mehanička uništavanje hrane, poput zuba. Hemijski Probava je probava sa enzimima. Reakcije nošenja hemijske probave nazivaju se hidrolityt. Probava može biti i izvanselularna (događa se izvan ćelije) i unutarćelijski (događa se unutar ćelije).
  3. Usisavanje predstavlja prenos topljivih molekula dobivenih kao rezultat osebrijacije hranjivih sastojaka, kroz membranu do odgovarajuće tkanine. Ove tvari mogu ući ili direktno u ćelije ili prvo u krvotoku, a zatim prenijeti na različite organe.
  4. Asimulacija (asimilacija) - Ovo je upotreba apsorbiranih molekula za pružanje energije ili tvari svih tkiva i organa.
  5. Izbor (izlučivanje) - evakuacija od organizma neželjenih ostataka hrane i eliminacije konačnih proizvoda za razmjenu.

  Uzajamnost

  Heterotrophs

  Mutualizam je bliska veza između dva živa organizma raznih vrsta, obostrano korisno za oba partnera ". Na primjer, Actinium Calliactis pričvršćen je na sudoper, u kojem sklonište živi. Actinium pokreće ostaci pustinja hrane i "putuju" s njim. Istovremeno, Actinia maskira prebivanje raka i osigurava njegovu zaštitu sa pojašnjenjem ćelija koje se nalaze u kutijama. Očigledno, Actinia ne može postojati, bez pričvršćivanja na školjku pustinjačkog raka, već onaj, ako ga aktinijum iznenada napusti, počne tražiti drugu, koji će se prebaciti na njegov sudoper.

  Biljedske preživače sadrže veliki skup bakterija i CILL-a Infusories koji probavljuju celulozu u probavnom traktu. Ovi mikroskopski organizmi mogu preživjeti samo u anaerobnim uvjetima probavnog trakta preživača. Bakterije i Infusories hrani se celulozom, u velikom broju domaćina sadržanih u hrani, pretvarajući ga u jednostavnije jedinjenje koje vrpce već mogu da probavljaju i asimiliraju. Kao važan primjer mutusizma, može se dobiti formiranje root pomorske bakterije rizobijuma. Ostali primjeri služe kao Mikoriz i endosimbioza.

  Zamagljene granice

  Zanimljivo je da ne postoje jasne granice između različitih kategorija organizma, jer se svi žive neprestano prilagođava uvjetima postojanja, proizvodnje novih, ponekad potpuno nevjerovatnih mehanizama preživljavanja. Postoji velika grupa miksotrofa koja zauzima srednju poziciju između heterotrofa i autotrofa.

  Heterotrophs

  Venus flytrap

  Oni uključuju, posebno insektivno biljke, na primjer - Venusina Mukholska. Ova biljka formira organsku pomoć uz pomoć fotosinteze, ali dio hranjivih sastojaka prima od tijela insekata, koji uspješno mami u posebne zamke.

  Biljke-heterotrofi, koji su paraziti, naučili su izvlačiti hranu iz drugih biljaka, tako potpuno ili djelomično izgubila sposobnost fotosintezi.

  Priča s heterotrofima i autotrofima još jednom pokazuje koliko je težak i zanimljiv život na našoj planeti i koliko pažljivo bi osoba trebala tretirati.

  Definicije heterotrofa u naučnoj literaturi

  • Heterotrofi - organizmi koji nisu u stanju sintetizirati složene organske tvari svojih tijela iz jednostavnih anorganskih spojeva. Izvađuju se iz vanjskog okruženja i konzumiraju gotovu hranu. Kao izvor napajanja, poslužuju ih živa i mrtva masa različitih vrsta organizma, njihovih proizvoda njihovih sredstava za život. Heterotrofam uključuje životinje, gljive, aktomicete, neke vrste bakterija i algi, otključavanjem viših biljaka. Poljoprivredni sisari i ptice - heterotrofi.
  • Heterotrofi - organizmi koji koriste organske tvari za hranjive tvari koje proizvode druge žive organizamu, a ne sposobne sintetizirati organske tvari iz anorganskih.
  • Heterotrophi - raspadaju organska supstanca na ugljični dioksid, vodu, mineralne soli i vraćaju ih u okoliš. To pruža cirkulaciju tvari koje su nastale u procesu evolucije kao nužnog stanja za postojanje života. Istovremeno, lagana energija sunce pretvori se sa živim organizmima u druge oblike energije - hemijskih, mehaničkih, termičkih.
  • Heterotrophs (od hetero ... i grčki. - Prehrana) - organizmi koji koriste organske tvari proizvedene autotrofima kao izvor napajanja. Oni uključuju sve životinje (uključujući ljude), gljive i većinu mikroorganizama. U prehrambenom lancu ekosustava čine grupu konzumiranja.
  • Heterotrofi (koje su se hranili drugi) - organizmi koji konzumiraju gotovu organsku stvar drugih organizama i njihovih sredstava za život. To su sve životinje, gljive i bblestone bakterije.
  • Heterotrofi (iz grčkog genega - ostalo) - organizmi u potrebi za njihovom prehranom u organskoj tminici koji su formirali drugi organizmi. Heterotrophi mogu razgraditi sve tvari koje su formirali autotrofi i mnogi od onih koji sintetišu osobu.
  • Heterotrofe se konzumiraju u hrani ili žive ili mrtve tkanine drugih organizma. Ovaj organod pruža hemijske energetske heterotrofne organizme za implementaciju reakcija sekundarne fotosinteze.
  • Heterotrophs (od grčkog. Heteros-ostalo) su organizmi koji koriste strane tijela za njihovu prehranu (žive ili mrtve), odnosno gotove organske materije. Očito je da je vitalna aktivnost heterotrofa u potpunosti određena sintetičkom aktivnošću autotrofa.