Majmuni pomažu kini raila u borbi protiv ptica

Kineske zračne snage odlučile su koristiti majmune u svom radu. Došlo je do dugotrajnog problema borbi protiv ptica koje provociraju zračni sudari, prisilili su vojsku da pribjegava pomoć svojim prirodnim neprijateljima - primatovima.

Činjenica je da su kineske zračne baze doslovno okružene ptica gnijezda. Perje se ne smiruju samo na terenu, a često provociraju avionsku nesreću, ulazeći u turbine zrakoplova.

Majmuni pomažu kini raila u borbi protiv ptica
Kina Air Form uzima Makake.

Odluka o privlačenju makaka za borbu protiv ptica motivirana je činjenicom da se ovi deft primati penju na drveće u kojima se nalaze gnijezda, a oni ih upropaštavaju. Pored toga, preostali miris majmuna još uvijek ne dopušta ptice da pristupe nekadašnjim gnezdićima samo-očuvanja.

Kao što je pukovnik kineske zračne sile Han bin bilješke primjenjuju "rad" makaka - stvarna inovativna ideja. Ove životinje se ispostavilo da riješi hitan problem vojnog zrakoplovstva mnogo bolje nego što bi ljudi učinili. U zahvalnost zbog njegovog sjajnog rada majmuni se tretiraju jabukama i raznim slatkišima.