Životinje evrope

Otr

Evropa zauzima zapadni dio ogromnog kopna nazvanog Euroasia. Područje ovog dijela svijeta - 10 miliona. kv. KM. Razne prirodne zone utvrdile su bogatstvo europske faune.

U sjevernim širinama na prostransu Tundra Hummificira veliki broj predatora: od malih pijeska do divovskih polarnih medvjeda. Razne brtve i orasi žive u blizini vode, a sjeverne jelene i polarne zečeve ispašu na oskudnim mahovskim poljima. Taiga ekspansira stanovnik medvjeda, Lynx, Wolverine, Elk, Sable, Chipmunk, vjevericu i Ermine.

Wolverine

Polarni medvjed.Spitsmebergen

Vrlo bogat i svijet pernati u tim širinama. Taiga stanovnici su Glukhari, Ryabchiki, Dyatla, Tetherov, Cedges i ogroman skup drugih ptica. Za ovu teritoriju, prisustvo ogromne količine komaraca. U raznim dijelovima Evrope, dovoljno bezobrazan, gotovo na rubu izumiranja, životinja.

Glavni glavni stanovnik Evropske šume Je LAN i razne vrste jelena. Na prostransima pireneja, Alpe i Karpati i dalje žive divlje svinje i sulfa, a na teritoriji Sardinije možete se sastati sa bliskim rođakom domaćih ovaca - Muflon. Zbog neprijateljstava tokom Drugog svjetskog rata u Evropi, gotovo je potpuno moćni bizon.

Muskrat

U donjim nivoima šume i na opsežnim prostrančima ravnica žive puno različitih malih životinja: lisice, zečevi, jazari, šumske mačke i lasom. Među malim granama stabala može se susresti crvenoevropska vjeverica i njena sjeverna američka sestra - siva vjeverica. Istovremeno, prvi nakon pojave njegovog rođaka u Europi postalo je vrlo rijetko. Na obalama rijeka i jezera borave, dabrovi, ondateri i nutria.

Za steppe Strins sadrže mnogo malih glodara, guštera, zmija i grabežljivih ptica. Velike životinje na takvim mjestima su izuzetno rijetke.

A jug Evrope je Kraljevstvo gmizavaca, vodozemaca i ptica. Obala mora izabrala je galebove, zastojne i kolače.

Sable

Obala Španije

U suštini, uistinu je kontinent kontrasta, u prirodi, a beživotne ledene pustinje kombiniraju se, zauvijek ključajući šumski život i disanje planina u susjedstvu s upozorenim stepenicama. Ali iz nekog razloga, ta priroda u različitim vremenima bila je istrebljena zbog onoga što su za ljude izgubljene mnogo lijepih i jedinstvenih životinja i biljaka.

Otr

Obični protein

Vidter pripada klasi sisara odvajanje grabežljivih porodica Kunny subfamily kolica. U subfamiliju izduvnih brojeva postoji 17 vrsta.

Otter je prilično velika životinja u svojoj porodici, njegova težina ovisno o vrstama može biti od 5 do 30 kg. Dužina tijela životinje - od 55 do 150 cm. Rep Videra prilično je masivan i može dostići dužinu od 25 do 70 cm. Glava okruglog oblika i blago sjajnog. Krznene vitte su vrlo guste, a u 1 kvadratni centimetar njenog tijela daje oko 110-125 hiljada vune, zbog takve gustoće, životinja ima praktično nikakvu vunu. Vuna u boji na stražnjoj tamno smeđe ili smeđe, a na trbuhu i vratu Bež. Tijelo je izduženo i fleksibilno s pojednostavljenim oblikom tijela. Ljuljačke šape skraćene sa membranama između prstiju.

Otter - Poluprotna životinja koja vodi i dan i noćni život. Većina njihovog aktivnog vremena provodi u vodi u potrazi za rudarstvom.

Živi vitteri u svježim rezervoarima. To mogu biti rijeke, jezera ili ribnjaci. Povremeno žive u ustima rijeka bilo na morskim obalama. U blizini morskih obala prebiva se samo u slučajevima u kojima postoje izvori slatke vode.

Unatoč činjenici da se životinje osjećaju sjajno u vodi, oni se takođe dobro kreću i na kopnu. Pokreti videra na zemljištu sastoje se od dvije kombinacije - trčanje i klizanje na stomaku. Zimi, čarobnjaci na zemlji mogu prevladati udaljenost od 30 km dnevno.

Wolverine

Gibraltar magot

Wolverine - Prilično velika životinja, prema izgledu nečega "prosjeka" između sobolema i medvjeda. Površina sličnost Wolverines s posljednjim je da su autohtoni narodi skandinavia jednom rekli uvjerenje da bi gospodarske jardere ne odrastale do punih veličina do punih veličina, ali mi smo imali male i navodno nazivamo "Wolverine". U stvari, Wolverine - daljinski rođak kunita i Soboli.

Wolverine - Jedan od najvećih predstavnika Kunih porodice: dužina tijela u mužjacima 65-100cm. Wolverine ima prilično kratki torzo i visoke udove (visine na ramenima 35-50cm), naizgled neuporedivo za takvu zvijer zbog izuzetno širokih šapa. "Bigness" se posebno užasi u ljeto kada je Wolverine u kratkom krzno. Sve ovo - adaptacije kretanja na labavom snijegu, u kojem je Wolverine sličan trotu. Krzno pokriće u Wolverinu zimi je prilično dugo i nepristojno, lagano susjedni ("cosmata") - ljetno krzno mnogo kraće. Wolverine slikanje je prilično osebujno. Cjelokupna pozadina iz Palevo-smeđe na glavi i vratu do tamno smeđe, gotovo crne na šapama.

Prostor za distribuciju Wolverine Zauzima zonu sjevernih šuma i šume Tundra u Euroaziji i Sjevernoj Americi. Wolverine - stanovnik je uglavnom ravna i nizina taiga. U ne tako udaljene vrijeme Wolverine, distribuirano je i u južnim regijama.Jedan od glavnih razloga izbora Wolverine onih ili drugih mjestima prepreka prisustvo su velikih kopita koji poslužuju za ovaj grabežljivci u zimi glavne hrane. Stoga je Wolverine postavljen tamo gdje mu je omiljeno rudarsko rudarstvo.

Muskrat

Šuma slatka

Jebeni - bliski rođak vrane. Za vaše sposobnosti, odlično je plivati ​​i kopati duge podzemne rupe, dobila je drugo ime - vodeni krtica. U sušiju se ova životinja izlazi samo u slučajevima ekstremne potrebe. Njegov izgled je pomalo neobično, posebno izduženo lice i obložene šape.
Jednom davno, ispuh je bio rasprostranjen ne samo u Rusiji, već i u mnogim evropskim zemljama. Sada u svijetu postoje samo dvije vrste ove životinje - ovo je ruski umre (lat. Desmana Moschata) i pirenejska duma (Galemys Pyrenaicus).

Sama po sebi, životinja je mala. Ne raste ne više od 45 cm, od kojih polovina pada na moćan rep. Važi nadmaskine oko 500-550 gr.

Sable

Plemenita jelena

Sable je grabežljivac i sisavac koji pripada porodici Cunicha. Ova životinja živi u gustim Taiga šumama, Mongoliji, Kini, Koreji i nekim područjima Japana.

Između ostalih šuma, sable preferira četinari. Ovaj predator se ne kreće kroz šumu - može provesti cijeli život u granicama svoje web stranice. Sobol napušta uobičajenu stranicu u slučaju ekstremne potrebe - u slučaju požara ili kada se šuma sruši. Ova se defta životinja može naći ne samo na zemlji, već i na drvetu u kojem se može pretražiti pretragu hrane ili privremenog azila. Stambene kasete u pukotinama stijena i udubljenja drveća, pod nasilnikom. Hrana sa malim zvijerima, vodozemcima, kao i šumske bobice i orasi.

Obični protein

Sonya police

Proteinski obični - predstavnik porodice Beliche. Dužina glave i tijela kreće se od 19 do 23 cm, rep - od 15 do 20 cm, a masa varira od 250 do 340 g. Seks dimorfizam ove vrste se ne izražava. Dugi rep pomaže proteinima ravnoteže i kontrolu tijela prilikom prelaska s jednog stabla u drugu i duž grana, a i životinju za vrijeme spavanja održava i životinju. College Boja vune varira ovisno o doba godine i staništa. Obični protein se javlja crnogorične i umjerene velike šume. Ovo je jednostruka i jebena životinja i nevoljko dijeli hranu s drugima. Hrani se: sjemenke drveća, sjeme konusa, gljiva, orašastih plodova, bobica i mladih.

Gibraltar magot

Putni pas

Magot ili Berber Monkey, ili Magrib Macak (lat. Macaca Sylvana) - jedini majmun koji živi u divljini na teritoriji Evrope (u Gibraltaru). U Gibraltaru postoji verovanje da, dok barem jedan majmun živi na stijeni, grad će ostati Britanci. Od 1855. godine Gibraltar Magmies su pod službenom pokroviteljstvom Mornaričke mornarice Ujedinjenog Kraljevstva.
Magot je prikazan na gibraltarskom novčiću u 5 penija. Na drugoj je strani prikazana kraljica Elizabeta II.

Šuma slatka

Smeđi medvjed

Šuma slatka (ili evropska šuma slatka) - lat. ime. Martes Martes - grabežljiva životinja s dugom vrijednom krzna. Rep mu je posebno dobar - bujan, prekrasan, koji čini najmanje polovinu cijele dužine životinje.

Pored "službenog" imena, životinja ima drugu, ni manje općenito prihvaćena, - Zholtodushka. Dolazi iz karakteristične velike mrlje žućkaste, skrivene boje na dijelu grla tijela. Po pravilu je to jedina mrlja, ostatak boje manje ili više monofonske smeđe nijanse, koja može varirati od svijetlo smeđe ili žućkaste-smeđe do tamno smeđe boje.

Tipična dužina tijela s vrha vrha repa - 35-56 cm, a rep zapravo može dostići 28 cm. U CONTERS-u je visina životinje do 15 cm.

Veličina šumske zavjese ovisi o podu - mužjaci obično više ženki, a razlika može dostići 30%. Usput i skačući sa velike visine, na primjer, iz gornjih grana drveća u snijegu, to je ujedno i sasvim snage. A žuto-konop zna plivati, iako se rijetko pribjegava ovoj metodi kretanja.

Optimalni uvjeti za postojanje šumske kocke, u kojem se osjeća što ugodnije - hrast, jela, jela zrele šume, velike snage, deponije, sa gustim skokovima.

Plemenita jelena

Ermine

Plemenit jelen - Pogled na sisar u boju, pripada porodici jelena. Živi u širokoj, suptropskim i taigim šumama, sa obale rijeka i u planinskom alpskom livadu. Ova biljka se hrani travom, žitaricama i pasuljama. Mužjaci za odrasle mogu dostići težinu od 160 do 240 kg i dužinu tijela od 175 do 250 cm, a ženska težina od 120 do 170 kg i raste do 160-210 cm dugačke. Rogovi su prisutni samo u mužjacima, počinju rasti u proljeće i ispadaju svake godine, obično na kraju zime.

Sonya police

Muflon

Ovaj kvadrat žive vjeverice iz odvojenosti glodara živi u listopadnim šumama Europe, često vrlo visoki u krunima drveća. Život u planinama, Sonia police pokušava se približiti čovjeku, smjestiti se u potkrovlje i u štali. Ljeto provodi u gnijezdu od mahovine i lišća uređenih u vilici dosadnog. Zimi padne u šestomjesečnu hibernaciju, u pravilu, udobno postavljajući u šupljim stablu, ali ponekad u mink u zemlji na dubini od 60 cm. Prije zimske hibernacije, životinja može težiti do 300 g. I Sony-sklonište i rezanci Sony Feed u rasutim voćem i sjemenkama, a ponekad upropasti ptice gnijezdo.

Putni pas

Badger

Povratni pas ili rakun USSuriyskaya Lisa, ili USSuri rakun ili trkaći - pinsi samostalni sisar (doggy). Strogo govoreći nije endemska evropskog kontinenta, već od 1927. do 1957. oko 10 hiljada. Dovedeni su i pušteni psi za obogaćivanje lovičara u 76 regija bivšeg SSSR-a. U azijskom dijelu zemlje nisu uzeli korijen, ali u europskom dijelu brzo su se raskinuli i počeli se nastaniti, uključujući i u zapadnoeuropske zemlje, prodor u Finsku, Estoniju, Švedsku, Poljsku, Rumuniju, Češku, Njemačku i Francuska.

Smeđi medvjed

Evropski šumski krevet

Smeđi medvjed - odličan grabežljiv sisar, koji, zajedno sa polarnim medvjedom, nalazi se u Evropi. Ovo je jedan od najvećih zemljišta.Vanjski mužjaci više ženki za 8-10%. Ova životinja je aktivno ujutro i uveče, a dan preferira odmor u gustom vegetaciji.

Ovo su svejednije životinje koje se hrane travom, voćem, drugim sisarima, ribama i gmizavama.

Sada je smeđi medvjed nestao u većini raspona u ostalim regijama je mali. U zapadnoj Evropi njegove odvojene populacije sačuvani su na pirenejima, kantabrijskim planinama, Alpama i apeninama. Prilično širenje u Skandinaviji i Finskoj, susreće se u šumama srednje Europe i u Karpati. U Finskoj, proglasile su nacionalne životinje.

Ermine

Divlji zeč

Ova mala krzna životinja poznata je po vrijednom krznu i odnosi se na porodicu Cunicha. Movršivai ima tipičan Cunnich izgled sa izduženim tijelom i kratkim udovi. Ima dugačak vrat i glavu trokutastih oblika sa lukavim očima i malim zaobljenim ušima. Uprkos malim veličinama životinje vrlo jak. Ovo je grabežljiva životinja, agresivna i neustrašiva. U uvjetima opasnosti, Ermine je u stanju žuriti čak i na osobu. Na kratkim udovi su lanci i oštre kandže. Na šapama su membrane, što olakšava pokretu životinja na površini snijegom. U Europi se sastaje iz Skandinavije do pireneja i Alpa, s izuzetkom Albanije, Grčke, Bugarske i Turske.

Muflon

Cheglock Eleonora

Najmanji predstavnik Baranova je muflon. Živi na Krimu i na Kipru. Možete ga upoznati na planinskim padinama u kojima postoji trava. Od neprijatelja se može sakriti u blizini litica, u kamenitim područjima. Muflon je jedina ovna koja ulazi u šumu iza tankih grana hrasta i javora.

Životinje drže stada. U dnevnim, ženki i mužjacima ispašu. A mužjaci uvijek paze niži od ženki.

Badger

Dostava

Drugi po veličini član porodice Kunih (malo većim samo vučom) svijetle crne i bijele pruge, kratke noge i kratki rep. Hodnici - jedna od najprilagodljivijih grabežljivih životinja na svijetu, jer jedu gotovo sve, u rasponu od jaja i malih glodara i završavaju voćem, insektima i crvima. Badgeri imaju loš vid, međutim, sjajan miris. Pored toga, oni imaju akutno saslušanje.

Hodnici njuškaju zemlju sa svojim osjetljivim nosovima u potrazi za hranom. U sjevernoj Evropi njegova omiljena hrana je kišnice. Stanovanje jazbilja je dugački sustav podzemnih galerija koji imaju do deset prodajnih mjesta. Badger vrlo pažljivo odgovara njegovom stanu, izgubivši travu i sadrži samo u savršenoj čistoći. Badgeri radije žive u bijedu u šumi s brdovitim olakšicom, gdje su lakše pronaći hranu. Žive sa porodičnim zajednicama, ali uvijek love sami. U nekim regijama Barcuccia ima svoje lovne teritorije.

Evropski šumski krevet

Dugodnja pečata

Šumska mačka Bliskog istoka mnogo je veća od stepenice ili domaće mačke, ima veće krzno. Po izgledu, vrlo je sličan domaćoj mački, ali se razlikuje od njene veće veličine i šarene - sive, dimne ili smeđe boje, tamne pruge duž grebena, homogenije (bez traka) i svijetle boje krzna na stranama, debele boje Fluffy rep s brojnim poprečnim prstenastim prugama i tamnim, kao da se nasjeckaju, tassel (domaće mačke mogu biti najviše drugačije boje, trake uz greben najčešće nedostaju, slika krzna na bočnim stranama - proizvoljna boja, rep je tanak i ukazao na kraj proizvoljne boje).

Divlje mačke su distribuirane u doba Pleistocene ere. Kad sam se prema lečenju, počeli su se prilagođavati životu u gustim šumama. U većini evropskih zemalja postali su vrlo rijetki.

Divlji zeč

Obični genet

Divlji zec je sisar male veličine, sa dužinom tijela (uzimajući u obzir) 38-58 cm. Težina životinja je u rasponu od 1,1-2,5 kg. Zečevi karakteriziraju duge uši, masivne stražnje šape i kratki, lepršavi rep. Kreću se skakanjem sa moćnim zadnjim nogama. Divlji zečevi su društvene životinje, najaktivnije ujutro i uveče. Treba im najmanje 55% vode u dijeti za množenje i zdravo. Trava je osnova snage, ali dijeta sadrži i lišće, bubrege, drveće i korijenje. Zečevi se pogoršaju i salatom, kupusom, korijenom i zrnom.

Cheglock Eleonora

Zayats-Rusak

Ovo je mala ptica sa dugim krilima iz porodične porodice. Neszglock ljeti na obali Sredozemnog mora, a kasnije, kao i mnoge ptice migre, muhe u Europu. Pilići se pojavljuju na kraju ljeta, kada se male ptice hranjene na Cheglock-u već vraćene iz Evrope u Afriku. Odrasli sokolovi u ovom trenutku tvore stvarni front na putu migracijskih jata. Oko stotinu sokola, isključivo mužjaka, lovi zajedno, dok ženke ostaju sa pilićima u gnijezdama. Po završetku roka za sjetvu, sokoli se vraćaju u Afriku, gdje insekti pokreću insekti. Ali o tome kako provode zimu je poznato vrlo malo.

Dostava

Posrednici

Poklon - malu veličinu životinja malo manje divljač. Dužina tijela kreće se od 30 do 40 cm, a gotovo polovina pada na rep. Težina najvećih odraslih pojedinaca doseže 730 g, prosječna ženska težina - samo 300-400 g. Objavljivanje ima fizičku tipičnu za većinu predstavnika porodice Kunih. Izduženo tijelo, dugi rep, kratke šape, mala glava - evo glavne karakteristike njenog izgleda. Međutim, preljev se lako razlikuje od najbližeg rođaka do određene boje. Vrh tijela i spin životinja obojen je u tamno smeđi tonu s brojnim obojenim mrljama i prugama. Tijelo tijela i vrat crni. Njuška je takođe crna, sa prekrasnim uzorom širokih bijelih pruga.

U 20. stoljeću prevlazi se brzo smanjen. Razlog za to nije bio toliko lov na njihovo krzno, što je u odnosu na krzno ostalo kunii ne vrednuje vrlo visoko, koliko pretvoriti svoje stanište u poljoprivredno zemljište. Pored toga, velika istrebljenja glodara koji ih služe iz plijena, često ih odpada hrane

Dugodnja pečata

Vepar

Geografsko područje staništa uključuje obalu Velike Britanije, Irske, Islanda, Norveške i Rusije, dijelom Švedske i Finske. Njihova prehrana sastoji se uglavnom od ribe, ponekad iz artropoda i mekušaca. Ovaj veliki sisar dostiže dužinu tijela 2,5-3,3 m i težina 170-310 kg- ženke mnogo manje mužjaka, sa telesnim dužinom od 1,6-2,0 m i težine 100-190 kg.

Dugovršna brtva ima izduženo lice, široko postavljene nosnice i mali broj mjesta po tijelu. Boja tijela u mužjacima je tamnija od ženki, na dnu tijela postoje svjetlosne mrlje. Boja ženki iz srebrno sive do smeđe boje sa tamnim mrljama.

Obični genet

Sony

Gennet obično - jedan od najvećih predstavnika vrste. Prosječne veličine njegovog tijela su 50-60 centimetara s masom do 2 kilograma, većina ostalih gena rijetko raste do dužine pola metra. Rep predatora malo kraći.

Dovedeni su u perenejski poluotok i južnoj Francuskoj. Naseljavaju područje šume i grmlja, živi u planinama. U pirenejima, prisustvo običnih informacija dokazuje se na nadmorskoj visini od oko 2000 m. Značajno je da prije pripitomljavanja mačaka običnih gena koje se koriste u ljudskim naseljima za borbu protiv štetočina (miševi i drugi.).

Zayats-Rusak

Šumskih zemalja

Hare Rusak - jedna od najvećih vrsta zečeva koji žive u umjerenom vanjskom lokalitetu. Zečevi se hrane travom, granama, bubrezima, kore i terenskim kulturama, posebno zimi. Po pravilu vode noćni život i plodnu po prirodi. Dužina glave i tijela može biti od 60 do 75 cm, a duljina repa od 7,2 do 11 cm. Težina tjelesne težine obično se kreću od 3 do 5 kg. Uši za uši dostižu 9,4-11,0 cm. Takođe ima duge (14-16 cm) zadnje šape. Boja vune na leđima je žuta-smeđa - crvenkasta na ramenima, šapama, vratu i grlu - bijela na trbuhu, crna na repu i vrhovima ušiju.

Posrednici

Šuma

CAPS - Predstavnici ove porodice manehared lako se razlikuju od ostalih isparljivih miševa osebujnih rasta na čelu glave. Međutim, ove karakteristike zgrade njuške lako su videti, samo zadržavanje životinje u rukama, a ne kada se konja ruši na lov i izblijedjeli u gustom sumraku. Silueta životinje ima i karakteristike. Stražnja repa se neće izvući, kao i ostali šišmiši, a više ili više odsečen.

Vepar

Crested nasip

Divlja svinja - klapiera i masivna sisarna, kratka i relativno tanke noge. Glava životinje je vrlo velika, do jedne trećine cijele dužine tijela. Oči su malene i duboko posađene, a uši su duge i široke. Pogled ima dobro razvijene očnjake koji se drže u odraslih muškaraca. Životinja može razviti brzinu od 40 km / h i skoči na visinu do 150 cm. Seksualni dimorfizam je vrlo svijetao, mužjaci, u pravilu, 5-10% duže i 20-30% teži od ženki. To su obično društvene životinje više vole šire i miješane šume.

Boar se smatra da je svejedni čovjek pilot, u rasponu od listova i korijena do insekata i drugih sisara.

Sony

Slijepi

Sony - mali i srednji glodari, eksterno slični miševima (tlo) ili protein (oblici drveta). Dužina tijela od 8 do 20 cm. Rep je obično malo kraći od tijela - 4-17 cm. Većina pjesama je denomirana, selevinia i bijedne pjesme - pola i pol. Oči i uši su dobro razvijeni, zadnji krugovi, bez četkica na krajevima. Udovi su relativno kratki. Na prednjim udovi od 4 prsta, straga - 5. Prvi prst stražnjeg udova ponekad je lišen kandži, na preostalim prstima kandže dobro razvijenim: oni su kratki, ali vrlo oštri. S izuzetkom Selevinia i misteriozne pjesme, sve ostale vrste razvile su plantarni kukuruz. Sveta pokrivača debela i meka, ali niska. Boja leđa je monofonska, od sive do zakletve-drone.

Šumskih zemalja

Običan mol

Šumska slijetanja ili obična Burzubka najčešća je vrsta porodice Soricidae, a jedan od najčešćih sisara u sjevernom dijelu Evrope, s izuzetkom Irske. Ekipani su aktivni popodne i noću, ali većina od svega, nakon pojave tame. Hrana su: insekti, kišni motor, spiderman, višenamjesti, puževi i drugi beskralješnjaci tla. Dužina tijela običnog Burzoba 5,5-8,2 cm, te težina - 5-12 g. Ima baršunastu tamno smeđću vunu sa svijetlim trbuhom, malim očima, šiljasti njuškom i relativno velike uši.

Šuma

Lynx

Šumski choreke - predstavnik porodice Kunih. Boja boja tamno smeđa, sa blijedom trbušnom i tamnom maskom na licu. Ova vrsta ima relativno kratko i kompaktno tijelo. Težina se kreće od 400 do 810 g, dužinu tijela od 36 do 48 cm i rep - od 15 do 17 cm. Šumski fereti preferiraju male šumske nizove i pojedine groblje, pomiješane sa poljima i livadama. Njihova prehrana uključuje: miševe, ptice, vodozete, gmizave i insekte.

Crested nasip

Italijanska smeđa žaba

Dicituity Cruste - ovo je sisarna životinja iz odsjeka glodara, koja je najpoznatija izgled u svojoj porodici dikage. Ova životinja je poznata svim zbog prvobitnog izgleda - ogromne igle koje pokrivaju cijeli vrh tijela. Njegov latinski naziv Hystrix Cristata preveden je na ruski kao češalj skutera. To je zbog svog izgleda, naime, sa osebujnim "grebenom" koji se nalazi na glavi životinje.

Dike se nalazi u južnoj Evropi (kopno Italija i Sicilije)

Crested nasip se smatra trećim najvećim glodarom širom svijeta, ispred je samo južnoameričke kapice i dabrova

Slijepi

Bizon

Obični plumus je u potpunosti lišen vida, umjesto toga ima taktilne dlake, dobro razvijenu mirisu i sluh. Ova životinja je dovoljna za normalan život, tokom kojeg gotovo nikada ne vidi sunčevu svjetlost. Za mnoge vlasnike zemljišta Pleum je postao stvarna kazna, jer je u stanju postojati sav teritorij slijetanja, pa čak i utjecati na stabilnost zgrada koje se tamo nalazi.

Maksimalna dužina ovih glodara doseže 32 cm, a težina 700 g. Imaju izduženo tijelo u obliku cilindra, kratkim vratom, šapama i repom i spljošteni iznad. Uši životinje jedva su primjetne, a oči su skrivene ispod kože i potpuno atrofirane. Boja različitih pojedinaca može imati neke razlike.

Običan mol

Miševi

Običan ili europski mol pripada porodici krtica. Živi u podzemnim tunelima koji se neprestano širi i koristi ih za lov. Krtica se napaja uglavnom kišnim, kao i insektima, artropodi, miševima i zemljama zemlja. Njegova pljuvačka sadrži toksine koji paraliziraju proizvodnju. Tijelo krota ima cilindrični oblik, od kojih je dužina oko 12 cm. Ženke, u pravilu, manje od muškaraca. Oči su malene i skrivene za vunu, nema vanjskih ušiju. Vuna, tamno siva, ali stvarni raspon boja je raznovrsniji.

Lynx

Crvenokosa lisica

Lynx - tipična mačka, iako se veličina sa velikim psom, koji je dijelom podsjetio skraćenim tijelom i dugom snopom. Glava je vrlo karakteristična: relativno mala, zaobljena i vrlo izražajna. Iz drugih FELINE Lyris razlikuju se kratkim repom i repom u ušima. Rysi tjelesna masa od 5 do 30 kg.

Lynx - najsjeverniji pogled iz porodice FELINE. U Skandinaviji se susreće čak i za polarni krug. Jednom je bila vrlo česta u cijeloj Europi, ali do sredine 20. stoljeća uništeno je u većini zemalja centralne i zapadne Europe. Sada su uspješni pokušaji oživljavanja broja trika.

U Rusiji se nalazi u jonksu u gluhima, snažno se zapucao odbojnih šuma do Kamčatke i Sahalin, gdje je prodirao relativno nedavno.

U skandinavskoj tradiciji, Lynx su bile svete životinje Boginje Frey. Vjerovalo se da je Lynx izrečen u svom kočiju. Drevni Grci su vjerovali da oštar pogled uspio je da pristane na neprozirnim objektima.

Italijanska smeđa žaba

Sivi vuk

Ova mala neprimjetna žaba živi u vlažnim šumama sjeveroistočne Italije, Švicarske i Istočne Francuske. Iznad 800 metara nadmorske visine retko je. Ovo je vrlo plašno stvorenje koje se najčešće skriva u lišće ispod drveća u šumi. Tamo proizvodi hranu - insekta, kišnice i druge beskralježnjake životinje. Boja žabe može biti od biljnog zelenog u crveno-smeđe. Kao rezultat šumskih transformacija u obradivom zemljištu, prirodno područje njenog staništa naglo se smanjilo.

Bizon

Yak

Bison - najveće divlje životinje u Evropi. Predstavnici mannih životinja, jednom jedva su nestali sa lica zemlje, ali čudo sačuvali. Bison pripada porodici rješenja i sastoji se od povezanih s različitim vrstama divljih bikova - bivola, Jakov, Bangong, Gaurom.

Najbliži rođak bizona je američki bison, sa kojom je čak u mogućnosti dati plodne hibride. Mužjaci su masivniji, njihova težina je 850 kg, težina ženki nije više od 700 kg. Moderni zubi manji živjeti u prošlom stoljeću, tada su poznate životinje koje teži do 1 tone.

Miševi

Golica

Još jedna reprezentativna fauna - poljski miš. Ova mala stvorenja bave se unosom hrane. Miš živi na otvorenom prostoru, najčešće se slaže među biljkama žitarica, zrno čiji se hrani.

Miševi se savršeno penju na drveće u potrazi za ukusnim listovima, voćem. Gnijezde se pod zemljom. Poljski miš se nalazi u šumama, poljima eurazije. Hrani voće miša, bubrezi, sjemenke.

Crvenokosa lisica

Mir (ptica)

Crvenokosa lisica - najveći i najčešća vrsta vulpesa. Dužina tijela kreće se od 60 do 90 cm, rep je od 40 do 60 cm, a težina je od 6 do 10 kg. Boja lisica i veličina tijela ovise o geografskom staništu. Sastaje se u raznim staništima, uključujući Tundra, planine, potporctičke šume, stepe i pustinje. Lisica - tipičan predstavnik grabežljivca, njegova prehrana sastoji se od: alati, zečeva, mlade pete, ptica i t.D. Može se napajati i voćem, voćem i bobicama.

Sivi vuk

Takin

Ovo je najveći sačuvani tip vukova, mužjaci u prosjeku teže od 43 do 45 kg, a ženke - od 36 do 38,5 kg. Zimsko krzno je dugačka i lepršava, uglavnom siva boja, iako se mogu upoznati i druge varijacije. Sivi vuk je specijalizirani grabežljivac i prilagođen je lovu na veliki plijen, zahvaljujući društvenom i ekspresivnom ponašanju. Živi u stepenima, polupustima, tundra, šumskim stepenicama i izbjegava debele šume.

Yak

Lemming

Prema opisu, životinje Euroazije su jedinstvena stvorenja, od kojih mnoge vrste žive visoko u tibetanskim planinama, među vječnim snijegom. Ove životinje imaju dugu vunu koja visi sa strana i nešto poput podsjećanja suknje. Hladno nije zastrašujuće životinje. Yak se hrani biljkama da mine iz snega. Pasti noću, a u danju - spava.

Yaki štiti telad, postajući oko njih oko njih. Životinje imaju dobar miris, a puno je bolje razvijeno od sluha i vizije.

Golica

Sivi kat

Suslik - Tip životinjskog tipa, klasa sisari, glodav odred, Belichesky Family, Susliki (lat. Spermafilus ili citellus). Ruska riječ "Suslik" dogodila se iz stare slavenske "susati", što znači "pomak".

Dužina tijela za odrasle životinje u prosjeku je 15-25 cm. Pojedinci nekih većih gofera rastu do 40 cm, a mužjaci su uvijek veći i teži od ženki. Suslik težina fluktuira iz 200 grama do 1,5 kg.

Prednje šape životinje malo su kraće od stražnjeg dijela i obdareni su dobro razvijenim oštrim kandžama koje pomažu snorima.

Susliki životinje imaju kompaktnu glavu malo izdužene.Prekriven laganim lisnim ušima izgleda malo nerazvijeno. Suslikovo oči su male, ali imaju uvećane suze, intenzivno proizvode tekućinu za pranje očiju od prašine i prljavštine. Specijalna struktura zuba omogućava gomili da iskopa dugačku noseru, a ne zagrijava se istovremeno. Neke vreće neke vrste su dobro razvijene i prilagođavaju značajnu zalihu hrane, koju Suslik može sigurno čuvati u rupi, iako zalihe ne prave neke vrste konja.

U polju ovih glodanata možete odrediti zvižduk. Susliki stoji na zadnjim nogama i objavi snažnu škripu, poput zvižduka. I zviždaju ili suslikiju naizmjenično pjevaju: zatim s desne strane, a zatim s lijeve strane, a zatim u leđa, a zatim ispred. Takav zvuk suslika je vrsta "jezika" ovih životinja, sa kojima prenose jedni drugima potrebne informacije.

Mir (ptica)

Sova

Gornji oblik tijela sličan pingvini, ali ove ptice nisu "rodbine". Zastoj pripada porodici čistije i fauna, odvajanja RZhanko-u obliku i vrsta FraterCulaarctica. Vagati mrtvi kraj muškog oko 345g, a žensko - 310g. Uzornu visinu zastoja oko 30 cm, dok krila doseže 47 - 63 cm. Žive zastoj od deset do petnaest godina.

Svijetli kljun za bojanje u braku ističe se mrtvi kraj između ostalih ptica. Gornjički - tipičan predstavnik vodene phowl, tako vrlo nervozan na kopnu. Za kupanje pod vodom koristi krila, kako ih izriče, kao Weselves.

U ovom periodu zastoj su jedan način života, ali postoje izuzeci u obliku nekih koji se drže parovima. U proljeće svi nevolji idu u obalu i dovode svoje mladunce.

Tokom marta i aprila, zastoj se vraća u gnijezda. Ovdje je brak prolazi. Zastoj u suprotnim podovima trljaju se, čime se izražava njihova simpatija. U tom periodu kljun odvlačenja mijenja boju žutim bojama na crvenoj boji.

Najčešće novi parovi samostalno iskopaju gnijezda (čija dužina doseže oko 2 metra), a ne vraća se na prošlogodišnja mjesta. Par zastoja - ovo je obično odanost za život. Oni barem, zajedno su samo u bračnom periodu, glavno vrijeme da su daleko jedan od drugog.

Takin

Mravi

Tins su vrlo slični bikovima. Imaju gustu vunu koja se ne navlaži tokom kiše. Žive u planinama Kine, na alpskoj livadi, zimi se spuštaju u šumu.

Životinja u početku nema rogove, ali oni potpuno rastu do četiri godine. Ova vrsta je još proučena.

Lemming

orao

Život lemminga - mali lepršavi tužilac, koji je nastanjen Tundra - Vrijeme stoljeća obriše se mističnim legendama i tajnama, ali pogledajmo lemming u naučnom uglu. Dužinom Bika oko petnaest centimetara, rep lemminga ne doseže dužinu i tri centimetra. Sićušne uši životinje, rep i šape su gusto prekriveni krznom, uključujući lemming noge. Što se tiče kandže na prednjim šapama, oni su duži od prstiju, a prva kandža blago uvijena.

Kao stanište, lemmings je odabrao planinu Tundra, Arktička ostrva i drvo TRUNDRA. Uzgred, gusta lemnja vuna omogućava mu da se osjeća vrlo ugodno u sjevernim naseljima i taige, iako je broj životinja u ovim područjima ograničen. Močvarna i mokra mesta - ovo je istinski raj za njihov život!

Ako govorimo o stanovništvu lemmings, Tada se stalno mijenja. Na primjer, jednom u tri ili pet godina, broj ovih životinja naglo povećava, pokazuju agresivnost i apsolutno se ne plaše ljudi. Drugim godinama, naprotiv, rijetko se susrećemo sa lemmima i nehotice nastajemo pomisli na njihovu izumiranje, iako ovo nije tako.

U stvari, Lemmings se mogu nazvati egoistima koji se samo brinu o sebi. Po ponašanju ovih glodara u odnosu na jedni s drugima često je agresivno, a njihove poznate masovne migracije su obmane, jer svaka životinja se kreće sama. Jedini izuzetak su vanjske prepreke koje potiču lemmenje da se miting i zajednički prevladaju pojavu barijere.

Sivi kat

Zlatni orao

Siva za notasiju, jedna od najfinijih noćnih grabljivih ptica, živi u šumama i gradskim parkovima Evrope. Može se hraniti raznim životinjama, ali preferira male glodare, poput miševa i štakora. Leti gotovo bez bučno, pojavljuje se neočekivano i može uhvatiti čak i žrtvu spavanja, poput plave ili pjene.

Ženka sive gazde polaganja jajima, u pravilu, u grbama drveća. Gnijezdi ova ptica ne gradi, ali ponekad koristi napuštena gnijezda ostalih ptica. Njihove su stambene osobe bile čak i u štali i zvonika. Ženka podiže piliće i hrani hranu, što opskrbljuje mužjaku. Obično muškarci i ženski žive zajedno cijeli život. Pilići traju cijelu godinu da postanu odrasli. Ako se osoba ili zvijer pojavi pored gnijezda, postoji fustno napada.

Sova

Bijela roda

Philinski - velika ptica Saveta Sovjeta, živi u Evropi, Srednja Azija, nalazi se u Africi. Više vole planinski i moćan teren, gluve šume, stepe, gdje možete sakriti dobro oko od znatiželjnih očiju.

Dužina tijela 50 - 75 cm, težina 1 200 - 3.400 grama, krila160 - 185 cm. Ženke više mužjaka. Ima okruglu glavu, oči su velika žuta-narandžasta boja, usmjerena naprijed i nepomično. Kljunu je taman, kratak do dna povrijeđen. Preko očiju greda pera koji su mnogi uzeti za uši. Ovo je pogrešno mišljenje.

Šape se ohlade u kandže koje su oštre i dugo. Spin-braon sa tamnim mrljama, trbuhom i grudima lagane olovke boje sa poprečnim mrljama. Vrat je fleksibilan, može ga uviti za 270 stepeni u svim smjerovima, što olakšava pregled. Glasine i vizija noći grabežljivca su samo odlični. Leteći tiho, zbog labave i meke šljiva. Jake kljune i oštre kandže hvataju i drže plijen.

Vodite način namirenja, pridržavajte se njihove teritorije, aktivni su u sumrak i noću. Općenito, ova ptica je tajno, nije tako lako pronaći, dobro se krije i prerušena, sjedeći na granama drveća. Lov na otvorene prostore, leteći od mjesta gniježđenja nekoliko kilometara.

Mravi

Sokol

Crna, crvena, crveni mravi pripadaju porodici insekata. Postoji samo više od 13 hiljada. MURAVYEV-ove vrste, od kojih većina živi u tropskim širinama (za poređenje: 1150 vrsta uživo u Palearctic-u, u Rusiji - oko tristo).

Broj ove porodice prema različitim izvorima je od 10 do 25% biomase svih prizemnih bića. Istina, njihova težina je izuzetno mala. Na primjer, u šumama Amazona za jedan kilometar kvadrat 800 miliona padova. Muravyov, u isto vrijeme, u iznosu, svi šumski mravi teže dva puta manje od ostalih stanovnika zemlje. Distribuirani crveni, crni i crveni mravi širom svijeta. Vrijedno je napomenuti da ne samo šume i vrtni mravi, već i mravi u kući - loš fenomen. Nisu osim u hladnom antarktiku i nekoliko daleko od kontinenta otoka.

INSTECT Anthill opremljeni su svuda gdje se može samo koristiti za izgradnju uglavnom zemlje i biljaka. Gnezda se mogu vidjeti svuda: na zemlji, ispod kamenja, u Brici, u podzemlju, ako se dogodi da se nastavi u kući, mogu izgraditi mrav i tamo. U područjima sa mrtvim insektima, mravinjak se nikada ne gradi, jer ukazuje na prisustvo bolesti ili druge opasnosti. Takva dobra prilagodljivost u velikoj mjeri je zbog odlične društvene organizacije, sposobnost korištenja različitih resursa i manevriranja u živahnu: ako je potrebno, oni će promijeniti mjesto prebivališta bez ikakvih problema.

orao

Planinska koza

Orao - slikanje ptica porodice porodice. Odnosi se na broj velikih ptica. Dužina tijela za odrasle ptica varira od 73 do 89 cm, dugačka krila do 2,5 m u pokretu, kratkim repom i teškim šapama. Masivne kljune i oštre kandže - glavno oružje ovog predatora.

Orlovi prilično uobičajene ptice. Mogu se naći u šumama, tundra, stepenima, pa čak i pustincima Euroazije, Sjeverna Amerika i Afrike. Gnijezda mogu rezervirati i na zemlji i na drveću, ali najčešće biraju planinske nizove.

Izvrsna vizija omogućava orao primijetiti miš, zmiju ili gušter s velikom visinom. Očna jabučica je odlična i uzima puno prostora u lobanji, pa mobilnost očiju nije velika, ali dobro razvijen vrat kompenzira za ovu manu. Sluh orao je više za komunikaciju nego za lov. Osjećaj mirisa je dobro razvijen.

Lovi su obično sami. Orao može zalijepiti na velikom nadmorskoj visini, paziti na plijen ili sjediti na brdima i gledati okolinu u potrazi za žrtvom. U pravilu je samo ubijeno rudarstvo u hrani, padala se podobnost rijetko u njihovoj prehrani. Sve ovisi o vrsti ptice. Može biti i insekti i veliki sisari. U vrijeme napada, orao se oštro smanjio, hvata žrtvu šape i pogađa kljun. Zaprepašteno stvorenje više nije moguće oduprijeti se.

Orlovi biraju nekoliko za život. Gnijezda grade velike i jake pomoću grana. Odgojena 2 jaja. Dok ih ženka podiže, muškarac se brine za svoju prehranu. Nehotično potomstvo može odmah vidjeti i prekriveno muhom. Priroda grabežljivca prisiljava piliće iz mladosti da se bore za njihov opstanak. Često možete promatrati koliko velikih pilića pokušavaju gurnuti priključak mlađeg brata. Ponekad ga čak ubijete, boreći se za hranu. U slučajevima kada je hrana dovoljna, nekoliko pilića rastu u gnijezdama.

Zlatni orao

O

Ovo su najveći i jaki ealovi Europe žive u parovima u planinskim predjelima u kojima kontroliraju veliku teritoriju. Berkcuts izgradi gnijezdo među stijenama ili na drveću gdje je pouzdano zaštićen od drugih grabežljivca. Prečnik utičnice može doći do 2 metra. Ženka postavlja 2-3 jaja, ali preživljava, u pravilu, samo višu piliću, koja ubija mlađe i baci ih iz gnijezda. Berkuts hrani se na druge ptice, usjeve, zečeve, lisice, jelene, planinske koze i druge životinje. Dugi niz godina Berkuts su zaštićeni, a postoji nada da će ih spasiti od izumiranja.

Bijela roda

Monah tylen

Proljeće Bijele rode vraćaju se iz Afrike u Evropu. Ova velika nježna ptica pronalazi hranu u nizinama i livadama, gdje lovi za male glodare, mrvice, žabe i jegulje. Gde ima puno hrane, a velike grupe roda idu. Formiranje parova, roda se uklanjaju sa 4 do 5 pilića. Oni se gnijezde u blizini naselja, na primjer, na krovovima kuća. Prevrnuo se za zimu u Africi, Rode biraju najkraće letove iznad mora. Često se zaustavljaju na otocima ili obali da pronađu hranu i opuštaju se.

Kao rezultat intenzivnih promena lova i okoliša, bijele rode su u jednom trenutku rijetke, ali posljednjih godina njihovo stanovništvo ponovo postaje povećano.

Sokol

Životinje evrope

Falcon - slikati pticu i vrlo rastrgan. Ove ptice gotovo nikada ne uzimaju plijen sa zemlje. Njihovi elementi - zrak. I plijeni, kao što stručnjaci kažu, "ritam", to je, žuri na pticu odozgo, zaronite i zgrabite noge. Ponekad leti nisko, plaše pticu koja sjedi na zemlji, čine da se povuče, a zatim brzo ustane iznad svoje žrtve i naleti na to odozgo. Vrlo rijetko, neko se uspijeva pobjeći od sokola, još uvijek ne spadaju oba letake poput lastavice i frizure. I ne iznenađujuće! Sapol Sapsan, na primjer, rudarstvo u kutu od 25 stepeni, razvija brzinu do 75 kilometara na sat, a kada pogodi pod pravim uglom - do 100 kilometara. (Na. M. Galušin piše da brzina sokola može doseći do 300 kilometara na sat.) Slijetanje vađenja sokola počnite 1000, pa čak i za 1.500 metara.

Sokol je svi prilagođen za lov na zrak. Ovdje sapsan leti pored nas - jak, širok, čvrstim, konveksnim mišićima, sa dugim i oštrim krilima, sa moćnim, hladnim kandžima. Čak su i perja tvrde i čvrsto pritisnute u tijelo, tako da se ne miješa.
Falcon, poput orla, s vremena na vrijeme - simbol hrabrosti i brisanja, nije bio u Rusiji iznad pohvale nego "jasan Falcon", "crveno (to je" prelijepo) sokol ". Takva prezentacija se razvila, očigledno, u velikoj mjeri zbog Falcon-Sapsan-a.

Planinska koza

Životinje evrope

Ovaj tipični planinar nedavno je bio na rubu izumiranja, ali nekoliko nedavnih životinja uspjelo je spasiti iz izumiranja. Stoljećima na planinskim kostima bilo je aktivnog lova, tako da je u talijanskom Alpu bilo samo malog stada. Svi planinski koze koji sada žive u Alpama su potomci tog stada. Žive na stjenovitim padinama i izbjegavaju zupčanike prekrivene snegom, što se teško može zadržati.

Mužjaci preferiraju više nepristupačnih terena, a ženke pale na pašnjacima sa nježnom travom. Tokom sezone braka, mužjaci organizuju borbe, rogove po rogovima. 22. tjedna nakon što se pojavljuje koza, koja ostaje sa majkom oko godinu dana.

O

Životinje evrope

Najpoznatija i najrasprostranjenija vrsta vrste. Vrlo je dobro iz svih ostalih zrcaca sa dvije velike, dobro vidljive svjetlosne mrlje (žutim, narančastom, prljavim i bijelim), koje se nalaze na stranama glave. Duljina tijela može dostići 1,5 m, ali obično ne prelazi 1 lampicu primjetno veće mužjake.

Imati stanište rogovi su vrlo raznoliki, ali sigurno dovoljno vlažni. Posebno brojni pritvor na obalama mirnih rijeka, jezera, ribnjaka, biljnih močvara, u vlažnim šumama i grmljenim poplavnim livadama, ali ponekad čak i u otvorenim stepenima i u planinama. Često žive u vrtovima, vrtovima, u stočnoj dvorištima ponekad se puze u razne ekonomske zgrade.

U proleće, kao i u jesen, kada tlo pohranjuje puno vlage, naučite da ne može ići daleko od vode. Asiluma se koriste prazninom ispod korijena drveća, gomile kamenja, rupa glodara, hrpe za sijeno, praznine između modskih trupaca, brana i drugih skloništa. Ponekad postoje burgeri u podrumima, ispod kuća, u gomili stajskog gnoja ili smeća. U poginulih lišća i gubitnika, Burgeri mogu sami napraviti vlastite poteze. Obični trgovci su vrlo aktivni, pokretne zmije. Brzo puzi, može se popeti na drveće i savršeno pluta uz pomoć bočne strane strane.

Monah tylen

Životinje evrope

Monk pečat, ili Belrorchy Tyleny - jedan od najne rijetkih sisara. Sačuvana je oko stotinu tih brtva, uglavnom oko grčkih ostrva sjeverne i južne sporade, te malom količinom obale Madeire i oko Kanarskih ostrva u Atlantskom okeanu. Brtve se hrane ribom i mekušcima. Pretpostavlja se da mužjak živi s nekoliko ženki, formira malu grupu. Svaka žena rodi jednog mladog koji ostaje sa majkom tri godine.

Intenzivni lov na monah prisilio ga je da vodi noćni život. Čak ni mlade pečati ne rađaju ne kao prije, na osamljenim pješčanim obalama, ali u kamenu pećine. Uprkos činjenici da su sada gotovo svugdje u koje se uzimaju pod zaštitom zakona, ipak, zbog ribara i turista, Tyuleny Monks osjećaju se neugodno, a njihov broj je smanjen.