Pobjegli himalayan medvjed vratio se u vrtić

U utorak, u centru rehabilitacije divljih životinja "Velez", tokom berbe Waller, Himalajski medvjed je vodio ime Miše. Pretraživanje je napravljeno oko okruglog dana i sada su bili okrunjeni uspjehom: MedV se vratio svojoj djevojci - Mausha`s Meshwan.

Do centra rehabilitacije Misha je došao iz USSuriysk prije četiri godine u dobi od četiri godine. Uprkos dugom vremenskom periodu, tokom kojeg je komunicirao s ljudima, medvjed je ostao vrlo zastrašujući. Djelomično je, iz ovog razloga pobegao, jer je Masha izašao iz vilera s njim, Maša se vratila natrag, a Misha, uplašena na mestu zaposlenika u rasadniku, nestali su. Maša se mirno vratio na plivanje u medvjeđeg bazena.

Pobjegli himalayan medvjed vratio se u vrtić
Himalajski medvjed Misha vratio se u vrtić.

Kad je postalo jasno da životinja (koja zaposleni u "Velesu" za osobu smatraju potpuno sigurna za osobu), za traženje su sami poduzele: Hhewner servis, lokalni lovci sa psima, zaposlenima u centru i volonterima koji nisu prestali pretraćivati bez sata. Ali Ministarstvo vanrednih situacija i policija nisu pružile: Policija je odmah rekla da svoje zaposlenike ne bi poslali na sastanak sa medvjedom, a Ministarstvo za vanredne situacije, kao što je osnivač rasadnika rekao, aleksandra Fedorov, "oni pokrenuo neke avijske avione, bili su uključeni, putovali pored automobila i sakrili se ".

Ubrzo je Misha primijetila selo na periferiji, nedaleko od centra rehabilitacije, nakon čega se ponovo odbacio u šumu. Pretpostavlja se da se medved htio vratiti, ali ljudi su se bojali. Da bi se zabilježila bijega Miša, u selu Rappolovo, koja se nalazi u blizini centra pomoći, organizovala je volonterska dužnost čiji je zadatak bio da se slijedi sa sigurnosne udaljenosti iza pokreta životinja. Proračun je bio pratiti medveda, stavite ga uz pomoć tableta za spavanje i povratak u rehabilitacijski centar.

Sumnjiči su sumnjavali u uspjeh operacije, rekavši da u lokalnim gustim šumama to nije činjenica da se medvjed može sakriti, ali kako se ispostavilo, ali ispostavilo se, ali ispostavilo se. Gladan, uplašen i dosadan za stari poznati medved koji se nalazi u poljima koja stoje iza naselja. Sada, pet dana nakon bijega, Misha je opet u vrtiću. Stanje njegovog zdravlja procjenjuje se kao dobro, a njegova "supruga" Maša vozio je šetnju Berlom i ne pušta se odatle.

Pobjegli himalayan medvjed vratio se u vrtić
Sad za Misha će pratiti svoju suprugu Mašu.

Ali uzgajivač pomaže divljim životinjama, uprkos sretnom kraju događaja, mogu se pojaviti problemi. Nemoguće je konačno završiti, ali lokalna uprava se može zatvoriti. Radnik, zbog čijeg nepažnje, Woller je ostao otvoren, već je ispaljen. Volio bih da se sve završilo.