Spiderman - stil života

Veliki pauk za perad - najveći poznati pauci na planeti, koji nastanjuju u nekim regionima Afrike, Australije i Latinske Amerike. Postoji nekoliko stotina vrsta takvih pauka ujedinjenih u porođaju, ovisno o staništu, ponašanju i veličinama. Maksimalna dužina tijela paukovog peradi može dostići 30 cm., i težina - 100 gr.

Opis Pipardija Spider

Spidersovo telo potpuno iskršteno kostima, što se u slučaju opasnosti proizvede u zrak i, pada na kožu, uzrokuju nelagodu i iritaciju. Kada se potencijalni neprijateljski pristupi, ova vrsta tarantula može ući u čizmu, čime za plaši neprijatelja.

Opis Pipardija Spider

Područje i stanište

Peradarsko pauke su takođe dobro poznate kao paukove ptice (Therahosida). Ova Klanzića se odlikuje vrlo egzotičnim izgledom, sa karakterističnim dugim štiklenim udovima i privlačnom sočnom bojom, što postaje intenzivnije kao rezultat novog mol.

Površina tijela, uključujući peradarske šape, prekrivene grupim debelih vena, što daje pauk vrlo sjajan izgled, a bojanje je vrlo različito, ovisi o značajkama podvrsta.

Izgled

Reprodukcija i potomstvo

Broj peradi je nešto manje od hiljadu, a izgled se može ispraviti ovisno o značajkama vrsta.

Karakteristike pojave najčešćih ptica na sljedeći način:

 • Asantoscurri gnisulata - zanimljiv i prilično veliki pogled na zemlju s vrlo mirnim temperamentom i apsolutno nije agresivan. Veličine tijela odraslih pojedinca 8-10 cm na zamahu nogu u rasponu od 18-20 cm. Ima visoku stopu rasta;
 • Acantossurri Musulosa - srednje veličine, vrlo aktivne, umjereno agresivne i visoko cijenjene od strane ljubitelja kućnih pauka Norny / tlo. Veličina tijela za odrasle osobe je 4,5-5,5 cm kada se noge ljuljaju u rasponu od 12-13 cm. Ima visoku stopu rasta;
 • Bezrela allbisers - vrlo zgodan, sa dovoljnom mobilnošću i neagresivnoj zemaljskoj peradi. Potpuno neagresivni prikaz. Veličine tijela odraslih pojedinca unutar 6-7cm na pomenu nogu u rasponu od 14-16 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Suribena (ex.Avizuliria) Verriolor - jedan od najljepših, svijetlih i spektakularnijih predstavnika drvene vrste. Veličina tijela odraslih pojedinca doseže 5,5-6,5 cm kada su noge raštrkane u rasponu od 16-18 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Ceratogyrus Darnini - odnosi se na vrlo agresivnu, ali sporo norny peradi učvršćujuće i obilne patove i imaju rog u regiji. Dimenzije tijela odraslih pojedinca ne prelaze 5-6 cm kada se noge rotiraju u krugu od 14 cm. Ima visoku stopu rasta;
 • Shilobrashys Dysolus "Blask" - glavna azijska noorny perad sa stvarno crnim bojom u bilo kojoj pozornici. Odrasla ženka ima svijetlu uglju crne boje. Veličina tijela odraslih pojedinca 6,5-7,5 cm kada su noge razbacane u rasponu od 16-18 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Shilobrahys Dyssolus "Blue" - Velika azijska noorna perad sa svijetlim plavim-ljubičastom šarenim, vrlo agresivnim i brzim. Veličine tijela odraslih pojedinca 5,5-6,5 cm kada su noge raštrkane u rasponu od 16-18 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Shilobrhys Sr. "Kaeng Krashan" - rijetka azijsko zemljište / norny perad sa tamnim udovama bojama i tijelom, do ugljenih crne boje. Body Veličine odraslih 6,5-7 cm sa strukom nogu u rasponu od 16-18 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Shemtorelma SyneVubessessns - Jedna od najljepših i opuštenijih vrsta koje osiguravaju bogato snježno-bijelo web, protiv kojeg izgleda posebno originalno. Veličina tijela odraslih pojedinca iznosi 6,5-7 cm kada se noge ljuljaju u rasponu od 15-16 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Syriorerus Liviblem - Nevjerovatno brz i dovoljno agresivan, sa zasićenom svijetlom plavom bojom. Veličina tijela odraslih pojedinca do 5,5-6,5 cm na zamahu nogu u rasponu od 15 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Davus Faziatus - veličanstveno u svom ponašanju i boji zemaljske / norny peradijske vrste. Veličine tijela odraslih pojedinca 4,5-5,5 cm, na pomenu nogu u rasponu od 12-14 cm. Ima visoku stopu rasta;
 • EUROSTRUS SAMRESTUS - Jedan od jedinstvenih predstavnika zemljišta sa vrlo originalnom bojom i dobro izraženom kose. Veličina tijela odraslih pojedinca je 7,0-7,5 cm kada se noge ljuljaju u rasponu od 16-17 cm. Razlikuje se niska stopa rasta.

Posebno popularan je Erheborus cijanognathus, koji je vrlo svijetao i višebojni predstavnik peradi. Tijelo ovog pauka obojeno je u originalnoj bordo crvenoj boji s izraženim elementima sjene zelene boje. Segmenti udova imaju poprečne žute pruge, a helikopci se odlikuju dobro vidljivim i svijetlim plavim ljubičastom boje.

Stil života i karakter

Prirodni neprijatelji

Karakteristike vrsta imaju značajan utjecaj na stil života i glavne karakteristike prirode paustinskih pauka. Sve vrste ptica računa se za kategoriju otrovnih pauka. Različite podvrste takve artropode vode različit način života.

Neki od njih prebivaju samo na drveću, a mnogi - naseljavaju se u zemlju ili u posebnom Noru. Za neke vrste je lokacija u grmlju karakteristična. Loviti ptice ptice iz zasede, nepomično i dugo čekanje njihove žrtve. Takve artropode nisu baš aktivne, posebno ako je osjećaj gladi u potpunosti zadovoljan.

Koliko spidermana laži

Čovjek pauk -

Značajan dio vrsta paukih pauka je c-dugi živeni-dugih jetra, koji u prirodnim uvjetima i u skladu s zatočeništvima mogu živjeti nekoliko desetljeća. Vrlo karakteristična karakteristika ptica je da pojedinci ženke mogu živjeti mnogo duže od muške peradi.

Očekivano trajanje života peradi u zatočeništvu ovisi o temperaturnim uvjetima, kao i obilju baze hrane. Pri zatezanju procesa hranjenja, životni vijek povećava se i u prilično hladnim uvjetima metabolizam se usporava, što rezultira sporijim razvojem takvog segmentalnog.

Zaštitni mehanizmi

Opasnost za čovjeka

Za samoodbrane urširelm allbisers i Braashypelma Verdezi, kao i neke druge sorte, resetirajte svoje zaštitne dlake koje se nalaze u području trbuha.

Pogled na Avicalicu SRR., Postaje u slučaju opasnosti u odbrambenom stalak, a također podiže trbuh i može napasti napadača svojim izmetom. Međutim, zbog vrlo velike brzine kada se ova vrsta preferira samo sakriti od svojih neprijatelja.

Prema višegodišnjim zapažanjima, pauki pauka imaju tri vrste zaštitnih mehanizama koji su umetnuti zglobni iz različitih vanjskih neprijatelja:

 • prigušivanje;
 • upotreba paljenih dlačica smještenih na pantalonima;
 • Napad paukovim izlazom.

Spider-peradni bitovi kombiniraju ne samo bolne senzacije koji prate proces pirsinga kože, ali i učinak utjecaja ubrizganog otrova. Reakcija karoserije na šipku pauka strogo pojedinca. Neki ljudi imaju svijetlu svrbež i glavobolju, a vrlo osjetljiva osoba može osjetiti snažnu toplinu i izrečena upala. Međutim, danas, smrt osobe iz ugriza bilo koje peradi nisu fiksne.

Burne dlake nalaze se na peradi peradi, a kada se kontaktiraju kože, osoba i životinja mogu imati prilično snažnu alergijsku reakciju. Takva vrsta zaštitnog mehanizma formirana je u shitonogogou za zaštitu odlaganja jaja. Slične dlake su ubudne od ženki pauka na mreži ili direktno u kokon sa jajima.

Područje i stanište

Spiderman - stil života

Peradarsko pauke su se široko širili gotovo po cijelom svijetu, a samo Antarktika je izuzetak. Takve artropode žive u Africi i Južnoj Americi, na teritoriji Australije i Okeanije, a također su pomalo manje uobičajeni u evropskim zemljama, gdje je njihovo stanište ograničeno na južni dio Italije, Portugala i Španije.

Neki paustirni pauci radije se naseljavaju u vlažnom tropskom, kao i ekvatorijalnim šumama. Vrsta suše otporna na suše naseljavaju polupusti.

Hrana, peradarska hrana

Dijeta hrane ne previše raznolika. Takvi pauci imaju vanjsku vrstu probave. Uhvaćen je rudarstvo imobiliziran, nakon čega se u njemu uvodi probavni sok, a nakon određenog vremenskog perioda, ne prelazi dan, perad usisava tekuće hranjive sadržaje iz svoje proizvodnje.

Značajan dio prehrana paurdarskog pauka predstavljen je živim insektima, čijom dimenzije nisu prevelike, što sprečava djelić fragmentarne žrtve. Najveći predstavnici paukih pauka mogu koristiti male kralježnjake u obliku golih miševa. Također u uvjetima zatočeništva, arthropode se mogu hraniti malim komadima mršavih sirovih mesa. Dijeta poluslojnih pauka-ptica često uključuje odrasle kriket, Grasshoppers, velike vrste žohara, brašno crva.

Broj insekata hrane u prehrani odraslih pojedinca, u pravilu ne prelazi četvrtinu ili treću težinu od veličine tijela pauka.

Pridržavajući se uvjetima mladih i često topljenja pauka, potrebno je prehraniti oko nekoliko puta sedmično, a odrasli pojedinci trebaju dobiti hranu svakih sedam ili deset dana. Fermentacijska frekvencija, u pravilu, povećava se prije unapređenja razdoblja reprodukcije. Odbijanje hrane se promatra u fazi aktivnog topljenja, sa niskim temperaturnim režimom ili u uvjetima snažnog preljeva u stomaku.

Peradarsko pauke za neidentifikovanu trenutno nauku iz razloga mogu se vrlo gladovati gotovo dvije godine, a obilježja nekih vrsta je sposobnost plivanja, pa čak i zaroniti.

Reprodukcija i potomstvo

Osnovne, izražene seksualne razlike očituju se samo kao perad. U pravilu su svi mužjaci mali, u usporedbi s ženskim, trbuhom i kukama koje se nalaze na prednjim nogama. Takođe, mužjaci nužno imaju krvavi segment na pedipalparima koji obavljaju seksualne funkcije. Moguće je razlikovati ženku od mužjaka nakon što se segmenti odvijaju nekoliko linija.

Pola i gotove osobe se odlikuju njihovim ponašanjem. Nakon procesa gnojidbe unutar maternice, izgled jaja i zaštita od jaja vrši se posebno lijepljenim kokonom. Ženka pauk za perad prilično pažljivo slijedi kokon, izvodivši ga na potrebu da se pomakne i zaštiti.

Puni ciklus razvoja, od trenutka rasporeda jaja prije pojave pakiranja svjetlosti, rijetko traje više od tri sedmice. Nakon što mlada ptica napusti kokon, žena prestaje pokazati aktivnu njegu za njegovo potomstvo, tako da su mali šljokice prisiljeni da se brinu o izboru prebivališta, pune zaštite od neprijatelja i redovnog hranjenja.

Prirodni neprijatelji

Spiderman - stil života

Uprkos otrovnošću, paustirski pauka često postaju plijen mnogih drugih životinja. Grabežljive sorte skrolopiela, uključujući Gigante Soolordra, u potpunosti su u stanju da se nose ne samo sa najvećim sama peradi, na koju Therahosa of Bandili pripada, ali čak i sa mnogim vrstama nisu prevelike zmije.

Drugo opasno za Spider Predator predstavnik je ethmoNtigmus, koji ujeda u Australiji i prirodnim neprijateljima peradarske ploče.

Prirodni neprijatelji šetača peradi u divljini uključuju prilično velike pauke iz vrste Lysesel i Latrodectus Hasselti.

Neki životinje kralježnjaka uništeni su, uključujući najveću australijsku žabu australijsku infrafferu ili skupno magni i Toad-Aha u Marinusu. Na tijelu peradi najgori često parazitiraju male prljave insekte koji pripadaju rodu Mgaselia i porodici Phrida i pranja. Ličinke rastu i razvijaju se u pauku, uzrokujući njegovu smrt.

Prirodni natjecatelj za divovsku peradar-Goliafa je pauk nepotvrđenog mahime, otkriven na teritoriji Laosa i superiornog Goliata isključivo oticanjem nogu.

Čovjek pauk -

Za održavanje paukih pauka obično koristite staklene terarije. Štaviše, za razliku od drugih kućnih ljubimaca, veličina stana je mala. Dovoljno da veličina terarijuma prelazi veličinu pauka za dva puta. Na primjer, ako imate veličinu kućnog ljubimca oko 15 cm., Zajedno sa šapama, tada je pogodan kvadratni terarijum 30x30x30 cm. Prirodno, soba se mora kupiti ili učiniti na rastu, s obzirom na maksimum moguću veličinu pauka za odrasle.

Visina još bolje smanjiti do 20 cm., To se događa da je pričvršćeni pauk, penjanje po klizavom zidnom zidu pada i oštećuje trbuh. Tererije većih veličina ne vrijede koristiti, prilikom hranjenja žive hrane, bit će lako sakriti na udaljenostima iz paukovih uglova i bit će nizak za njega, jer se koristi za lov na zasjedu na maloj udaljenosti.

Za drvenaste vrste ovih životinja bolje je koristiti veće terarijume, učvršćivanje komada kore ili debelog komada grana u njima. Za rupe pauke, bolje je sipati više tla - 5 - 10 cm. Kao tlo bolje je koristiti vidljivu kokosovu podlogu s vitkom. Možete koristiti i treset, vermikulit. U terariju mora postojati voda, bit će prikladan mali ravni tanjur ili utičnica.

Glavne vrste životinja, splav na šljokicama hrane, razni su žohari, (najpoznatiji - mramorni žohar i madagaskar hissing žohar), larve zofoba, kriket i crv brašna. Ona se često govori o mogućnosti hranjenja ptica sladoledskog mesa ili bilo koje druge, uobičajene hrane, ali izuzetno je nepoželjna i u većini slučajeva može izazvati smrt pauka.

Dužina tijela feed objekta treba biti suštinsko manje od dužine paukovog tijela (od Helissera do paukova bradavica). Ako nedostaju predmeti za dovod potrebne veličine, paustirski kitovi mogu se hraniti dijelovima insekata. Preporučljivo je koristiti feedove dostupne peradi u prirodnom staništu, u suprotnom odbijanja. Dakle, vrste drveta preferiraju muhe i cvrkete, često zanemarujući žohare i druge zemlje zemljišta.

Opasnost za čovjeka

Pejbisti ne predstavljaju ozbiljnu prijetnju životu i zdravlju svog vlasnika. Međutim, to uopće ne znači da nije potrebno poštivati ​​mjere predostrožnosti prilikom obavljanja bilo kakve aktivnosti za takve kućne ljubimce.

Na primjer, Sertogyrus Muridionlis, koji je jedan od najljepših i istovremeno skupi predstavnici koji nemaju korneoznog povećanja raste u području peradi, pripada kategoriji vrlo agresivnog i brzog najgoreg peradi, Stoga se preporučuje samo iskusni poznavači afričke faune.