Vodovod

Opće karakteristike

Vodeni pljuskovi - ne sustavna definicija vodećih životnih stila vode. Oni ne uključuju sve te ptice koje love u sferu vode, ali samo ptice mogu držati na površini vode. Sa stanovišta oblaka, vodovodni pljusak nije uvijek blizak rodbina.

Svi ili neki predstavnici sljedećih odreda uključuju ptice vodovoda:

 • GusseyAnseriformes
 • Gagaro u obliku(Gaviformes)
 • Gumeni u obliku(PODICITIFIFREMES)
 • Pelikan-sličan(Pelecaniformes)
 • PinguginoSfenisciformes
 • Neke dizalice(Gruiformes)
 • Neki rzhanko u obliku slova rzhankoChadradriiformes

Iako ove ptice nisu rođaci, ali sličan stil života doveo je mnoge od njih u formiranje sličnih osobina. Prije svega, ovo su "papuče": kožna membrana, ispružena između prstiju. Sljedeće - vrlo gusta šljiva. Budući da se olovka ne štiti od vode, vodovodni pljusak ima visoko razvijeno čišćenje željeza. Ima većinu ptice i tajnu emitiraju, koristi se za brigu o perjama. Za vodene phowl, ovo tijelo je od posebnog značaja.

Opće karakteristike

Odvajanje hiperty

Na jednom mjestu, razne vrste vodovoda, bez stvaranja jedni druge konkurencije hrane - svake vrste se specijaliziralo za njihovo feed. Odavde i različite načine rudarstva. Galebovi i pukotine, na primjer, uzmite ribu odmah, uranjajte samo kljun u vodu.Baklans zaroni za ribu, ronjenje u vodi.Patke patke takođe zarone, ali sa površine vode. Ostale vrste patki prilikom hranjenja, samo se glava spušta u vodu. Dolaze i labudovi, ali dulji vrat omogućava im da izvlače hranu s većom dubinom.

Kopnom, vodeni ptičje idi na Tovil, zbog činjenice da su im noge široko postavljene. Širok Torso pomaže ptici koja sjedi na vodi lako je održavati ravnotežu. Shin patke koja sjedi na vodi gotovo je u vodoravnom položaju, što je jasno vidljivo na domaćim ili parkovim pticama. Sa sporim plivanjem, noge rade naizmjenično, uglavnom se postavljaju. Sa brzom plivanjem i šino se vraća naprijed i nazad poput klipa. Promjena smjera postiže se kočenjem jedne šape.

Hrana vodene phowle - razne vodene životinje i biljke: crvi, mollusks, omoti, insekti, biljke vode i njihove sjeme, mikroskopske alge, manje često - ribe i žabe.

Prekrasna osebujna karakteristika - njihov kljun. Široko je, spljošteno i prekriveno prilično mekom kožom, s izuzetkom čvrstog "nokta" na vrhu. Rubovi čeljusti sjede s ravnim pohotnim pločicama, a u guskim i krohali - zubi nalik stvarnim zubima, koji Crohalije hvataju ribu i guske - ujedaju komade biljke.

Neki predstavnici

Patke i labudovi brzo brže vode kroz ploče, filtriranje čestica hrane iz nje. Na vrhu donje vilice sjedi puno pohotnih papila, razlikujući se u običnom povećalu. Ovo je takozvani vrhunsko tijelo kljuna. Pod papilom se lažu klasteri nervnih završetaka. Zahvaljujući njima, čovjek u obliku čovjeka može biti fasciniran vodom pod vodom bez pogleda.

Odvajanje hiperty

VELIKE I SREDNJEM PITE VODITELJNO VODI I POKRIVE. Sve su vrste odličnih letaka, prilagođene dugoročnom letu za oblikovanje ili klizanje maski.

Izrazine karakteristike svih predstavnika porodice prisustvo je membrane koje povezuje tri prsta na nogama i spljošteni kljun prekriven kožnim epitelom.

Interni aspekti fakture i povezivanja, kao i rubovi jezika opremljeni su redovi poprečnih ploča namijenjenih filtriranju - prodora hrane iz vode. Na kraju kljuna postoji tako zvani marigold. Unutar porodice različitih grupa moguća su značajne varijacije zgrade kljuna. Dakle, u Crochaliju, kljun produžen, uzak, marigold je bio u kuku, a ploče - u zavojnicama za prikazivanje. Plotto, naprotiv, kraj kljuna je volatilno proširen, a postepene ploče su maksimalno maksimizirane.

Vrat u različitim stupnjevima izdužen. Tijelo je pomalo laskavo, olovka je kratka i vrlo gusta. Noge su kratke, postavljene na stranama kofere šire od kopnenih ptica, a u jednoj mjeri prebacuju se na rep, zbog čega svi predstavnici porodice idu u zemlju. Krila srednje dužine.

Neki predstavnici

Bijelo-očiju

Odred u obliku gagaro

Newders White-Eyders je patka srednja patka, malo veće piletine s tamno smeđom-crvenokosom glavom. Veličine tijela oko 42 cm. Wingspins 63 - 67 cm. Težina: 400 - 800 g.U šljivama muškog, vrata i prsa sa malim ljubičastim čipom. Pored toga, vrat ima crnog prstena. Spin, stražnja strana vrata crne i smeđe boje sa zelenim nijansima, isto bojanje ima sposobnost. Belubo skoro sva bijela i oštro ulazi u tamna prsa. Belukho iza smeđe boje.

Yokes Yokes naseljavaju, uglavnom obične rezervoare, nalaze se u polupustima i stepenima. Prilično rijetko dolaze docke bijelog očiju u šumi. Radije se nastanite na jezerima sa slanom pljuskom i slatkom vodom, zaustavite se u rijeci Deltas. Stani u poplavnoj, obrastao vegetacijom u blizini vode: Reed, Rogoz, Reed. Takva su mjesta najprikladnije za gniježđenje i privlačenje patka koje vode tajni stil života. U zimskom periodu ptice drže u morskim obalama ili na velikim unutrašnjim vodnim tijelima s obilnom plutačkom vegetacijom.

Ova vrsta patki je monogam i formira samo jednu sezonu. Trajanje reprodukcije snažno se pomaknu u odnosu na razdoblje reprodukcije drugih vrsta patki. Parovi se formiraju kasno i stižu na mjesta za reprodukciju u najboljem trenutku sredinom marta. Gnijezda su skrivena u debljinama trske.

Dude s bijelim očima uglavnom su vegetativne patke. Sjemenke sjemenki i vodene biljke koje se sakupljaju na površini rezervoara ili na obali. Kao i većina drugih patki, nadopunjuju njihovu prehranu beskralješnjaka koji su uhvaćeni pravo na sredinu jezera: insekti i njihove ličinke, rakovi i mollusks.

Glavna prijetnja postojanju ove vrste patke je gubitak močvarnih područja.

Na nekoliko mjesta staništa postoji smanjenje raspona. Vrlo bezbrižno, dokto su bijeli oči često postaju predmet lova. Kontinuirani istrebljenje ptica dovodi do smanjenja broja pojedinaca.

Gogol običan

Predstavnici

Gogol obično, ili, kao što se i zove, Grobovi - To je zbog činjenice da se ptice gnijezde u vaplani drveća. Odnosi se na porodicu patke, a smatra se srednjim predstavnikom. Težina odraslih mužjaka doseže 1.3 kilograma, ženke do 900 grama. Težina ptica ovisi o sezoni i staništima. Dužina tijela do 50 centimetara i opseg krila 70-80.

Vrlo dobro i samouvjereno osjeća se kao na vodi i pod vodom. Usput se muškarac razlikuje od ženke sa svojim šljokicama, ovo je jedna od najljepših patki. Ako ga ukratko opišete, može se reći da je vrh crne, a dno je bijelo. Istina, još uvijek imaju male bijele obraze. Kup crne sa zelenim nijansom, koji blista na suncu. Šapke srednje veličine nalaze se bliže stražnjoj strani i imaju narandžastu boju, crni kljun. Boja ženska boja sa svjetlosnim tonovima, dok svijetlo donje i smeđa glava.

Karakterističan je za sve patke, jer preferira biljku za životinje. Iz ovog patke meso takođe ima ukus mora, ribe. Glavna dijeta patke smatra se malim ribama, različitim insektima koji žive na vodi. Takođe patka može jesti ličinke insekata. Mollusks, rakovi, žabe, odmrznuti i drugi manji beskralješnjaci takođe mogu nadoknaditi prehranu Gogola. Biljna hrana su alge, njihovi korijeni, rizomi i mogu biti poplavljena polja žitarica, sjemenki i žitarica.

Patka za hranu vrlo često zaroni na najviše dna, gdje i dobiva hranu.

Vrlo široko stanište gogola obično: mogu se naći u Sjevernoj Americi, u Europi i Aziji. Gogol živi u šumama u blizini rijeka, jezera, vodenih tijela i močvara. Tundra i Latstundra takođe i njihova teritorija. Bilarna ptica, tako da nema mjesta za zimovanje tamo gdje prebiva u normalnom vremenu. Zimi se mogu naći u Danskoj, Baltiku, Sjeverno more. Takođe žive na toplim obalama Velike Britanije i Holandije.

Mallard

Lutkar

Opis KRYAKVA treba započeti po težini, jer se među svim vrstama patki žive u prirodnim uvjetima, smatra se najvećim: bližim padom, rusty slezina može regrutovati do 2 kg, u ljeto prosječnoj težini muškog muškarca - oko 1,5 kg. Težina ženskog kreće se od 0,8 do 1,4 kg, ovisno o količini dostupan feeda. Dužina tijela patke u prosjeku - 60 cm, Wingspan može doći do jednog metra, prosječna dužina krila je 28 cm u prskalicima i 26 cm - u ženki.

Sudeći po pljuskovima slezine i ženke Kryakyva teško vjerovati da pripadaju jednoj vrsti. Ženska boja je više prilagođena za opstanak u prirodnim uvjetima, jer ima maskiranje smeđe-crvene boje Plumage. Trbuh ima tamniju hladovinu. Kljunu može biti tamno siva ili maslina. Šape narandžasto ili crveno.

Mallard Duck, kao i bilo koju drugu vrstu patki, živi u blizini vodenih tijela ili močvara. Preferencija daje plitku vodu i rijeke sa spornim protokom. Glavni kriterij za odabir staništa je prisustvo kanthama, gustih grmlja, starih palih stabala na obali rezervoara. Takve prirodne mamuflaže potrebne su patke za noćenje i sjedeći jaja, tako da ne zaustavljaju na akumulatorima golim obalama.

Predstavnici ove vrste potpuno su nezahrane za njihovu prehranu, pa se hrane onome što je trenutno u akumulaciji. Tijekom dana možete vidjeti periodične točke patki u vodu za hranu, dok se iz vode vide samo leđa i šape, strpljenje. Povlačenjem glave, patka gleda na dno hrane: male ribe, male žabe, kavijar, alge, razne korijene i još mnogo toga. Posebna delicija za Mallard je red, što obično odgađa površinu rezervoara sa stalnom vodom.

Swan-Shipnun

Predstavnici

Swens-bokovi - prekrasne velike ptice koje dostižu četrnaenty kilograma njihove težine, distribuiraju se na teritoriji Euroazije i migriraju na obalu kaspijske i mediteranske morske morske zime zimi. Zanimljivo je da se odrasli pojedinci razlikuju od mladog snježno-bijelog šljiva i svijetlog Crvenog kljuna, a mladi imaju sivo-ljubičasti kljun, a siva šprica se sprema u tri godine.

Plutajući u rezervoaru, labud se graciozno raspada vrat i graciozno podiže krila i kad je poremećen, zastrašujuće boli. Otuda i ime - Swan-Shipun. Hype meni se ne razlikuje od najviše vodene ptice i sastoji se od voća, zelenih dijelova i korijena biljaka koji rastu u vodnim tijelima i na obali, od mekušaca, malim utrkama i crvima. Ljeti ptice mogu uživati ​​u zrnu na pšeničnim poljima.

Briga o ženskoj mužjaci podiže krila, pretvara se van bočne glave, plivajući oko odabranog. Uzimajući u obzir, ženka ponavlja svoje pokrete. Rezultirajući par zauzima određenu teritoriju da budan štiti od invazije. Gnijezdo je raspoređeno u dubokim gustima trske, koji ga je zadržao s njegovim dolje.

Labudovi stvaraju par za život i zajedno se bave potomstvom.

Kad ženka uznemiruju jaja, mužjak ga čuva i čak se odvija u njezinom gnijezdu umjesto nje, kada budući milstic treba hitno otići. Labud - ne samo da se brine, već i hrabar otac. Udarajući krilo lisice, ne može je samo povrijediti, već ubiti predatora.

Nakon 1960. godine zabranili su lov na Swan-Shipnu, ovakav ne predstavlja nestanku, ali ove ptice zahtijevaju pažljivu vezu. Još uvijek imaju opipljivu štetu za pokrov. Ne uvijek na vodenim tijelima tokom perioda pilića, primijećen je način tišine. Stoga je u mnogim zemljama Swan-Shipun naveden u Crvenoj knjizi, kao signal da ptica može nestati, ako ne da se u skladu sa pravilima za zaštitu tih pera.

Odred u obliku gagaro

Izgled i ponašanje

Velike vrijednosti iz Maldarda do velike guske, vodotove, vodeći gotovo isključivo vodovodne stil života. Na zemlji su izabrani samo da bi izazvali jaja i gotovo da nisu sposobni da se kreću. Od najsličnijeg prema njima, uređaji se razlikuju u velikim veličinama i relativno kratkim i debelim vratom, koji ne izgleda tanja glava. Propušteni plutajući Gagaru ponekad se može zbuniti sa kormoranom, ali potonji gotovo uvijek uvijek može razmotriti dugi rep, dok Garagar uopće nije.

opći opis

Sve vrste gamara imaju dva sezonska odjeća - konvencionalno se mogu nazvati ljetnim (ili brakom) i zimi, mada u prirodi jasan sezonalnost njihove smjene nije uvijek opažen. Za ljetnu odjeću, kompleksni geometrijski obrasci kontrastnih mrlja i pruga karakteriziraju se, zima je uglavnom dvotonski, sličan outfit pingvini: tamnim (sivim ili smeđom) odozdo i srebrno-bijelo dno. Gotovo u bilo koje doba godine možete upoznati ptice čije slikanje su srednje mogućnosti između ljeta i zime. Mlade ptice stavljaju potpuno outfit za brak samo treću godinu života. Mužjaci iz ženki gotovo nikakve razlike. Mlade ptice su poput odraslih u haljini "zima", ali obično njihovo bojanje izgleda više mulja, granice parcela šljive raznih boja zamućenih, a zamućeno je više.

Izvan sezone uzgoja, Gagara živi uglavnom na moru, manje često - na velikim svježim rezervoarima, ali gnijezdo isključivo na jezerima. Nordijske ptice najkarakterističenije za tundri i drvenu tundru, iako južna granica raspona gniježđenja Chernozemu Gagara Doseže zemljopisne širine Moskve.

Predstavnici

Zaslepljujući Gagara

Pelicano odreda

Zasljepljujuća Gagara - najveći predstavnik odreda: njegova težina doseže 4,1-6,4 kg, dužine 76-91 cm. Mužjaci veće ženke. Masivna glava debelog vrata i velikog, blago prekrivenog svjetla (žućkasto-bijeli) kljun. U letu u odnosu na gagare drugih vrsta izgledaju masivniji i dugi. Glas, kao i drugi Bugar, glasniji i rougher. Od ostatka Bugara se dobro odlikuje bijelim kljunom.

Raskorno mjesto - Arktička obala Euroazije iz usta Pechengia na istoku na istočnu obalu poluotoka Chukotka. Sjeverno do arktičke obale. Granice južne distribucije nisu dovoljno razjašnjene.

Migrator, sporadično zima i djelomično leteća ptica. Proljetna migracija se odvija u maju i prvu polovinu juna. Na mjestima gniježđenja na Arktiku Tundra pojavljuje se u drugoj deceniji juna.

U Arktiku Tundra, bijeli gagar odgađa prije početka - sredina septembra. Ptice obično lete preko same vode, mirna se može povećati na 40, pa čak i 170 m. Zadržavaju se jedan po jedan, parovi, grupe od 3-4 pojedinaca. U danima vrhunca i u smirivanju migracije uglavnom mogu ići jata. Odmora na vodi rasipanja peradi i klastera ne formiraju.

Sezona uzgoja pada u juni-septembru. Primitivno gnijezdo u obliku lobiranja povrća vozilo ima ivicu vode najčešće na otocima. Zidar se sastoji od 1-2 jaja, slično jajima drugog gagara, ali veće. Inkubacija traje oko 28 dana. Pilići napuštaju gnijezdo sutradan nakon izbijanja. Nezavisno postaje stare od 11 tjedana.

Zasljepljujuća Gagara izvodi redovne navodne letove na bogatom jezeru i riječnim ribama. Ukupan broj nepoznatog, ali vjeruje se da je vrlo malo: na većini područja gniježđenja gustina ne prelazi jedan par za 100-200 kV. KM. Približna procjena mogućeg broja vrsta na sjevero-istočnoj Aziji - može prelaziti 10 hiljada. pojedinci. Zasljepljujući Gagar naveden je u Crvenim knjigama Ruske Federacije i sjeverom krajnjeg istoka Rusije.

Red Gagara

Neki predstavnici

Veličina sa kućnom običnom patkom. Kljun je malo savijenjen. Stražnja strana leđa je sivkasto-smeđa s malim mrljama, bočnim stranama vrata i glava sive, na stražnjoj strani vrata su bijele pruge, trbuh bijele boje, "Special Sign" - Specijalni znak `- Specijalni znak na grlu. Mladi - smeđa boja sa bijelim puškim.

Crveni gagar u Taigri i Tundra živi u drugoj veličini jezera, u ne-rudarskom periodu može se pojaviti na većim slatkim vodama i morima. Obična migraciona ptica.

Tokom perioda gniježđenja samo u parovima gradi gnijezdo direktno iz vode, na otocima - češće je to samo rupa bez opreznog ili sa vrlo raščlanjivanjem obloge. Zidarstvo se izvodi početkom juna i sastoji se od dvije smeđe-maslinove boje sa smeđim periodima jaja.

Na gnijezdu, ženka čvrsto sjedi, uklanja se samo pod potvrdom osobi gotovo blizu, nakon čega žuri u vodu.

Crvenooki gagar je vrlo karakterističan za vodu - duboko uronjen u vodu, usporava i tako brzo, što je gotovo neranjiv za lov, ne može se prikazati na površini već duže vrijeme, a u opasnosti malo podiže kljun do vrha. U zraku se ptica izlazi samo iz vode, iz piste, a samo na vjetru. Teško leti, ispruživši vrat i zvonjenje stražnjeg dijela tijela. Prije nego što se popnete u zrak, provedeno je glasno. Ako ne na gnijezdu, ptica je maksimizirana i neosjetljiva.

Osnovna hrana - riba. Preferira staništa - jezera - lete dalje do "ribolova" do mora.

Ptica se može jesti, ali meso je vrlo teško. Češće na njemu lov na krzno.

Chernobaya Gagara

Odvojeni odred u obliku pingvina

Chernochaya Gagar naveden je u Crvenoj knjizi Ruske Federacije. Njeno stanovništvo na krasnodarskoj teritoriji neprestano je smanjeno.

Gavia Arctica ili Chernozema evropska, gniježđe je ptica migracije, djelomično prekrivena trajnim staništima. Ova vrsta je na rubu izumiranja i navedena u Crvenoj knjizi Ruske Federacije.

Kratki opis:

 • Veličina tijela: 58-75 centimetara.
 • Težina: muško - 2,5-3,5 kilograma, žensko 1,5-2,3 kilograma.
 • Wingspan: 1,1-1,4 metra.
 • Toplo i glava i glava gomile pepela-sive, sa tamnim frontalnim dijelom. Ispred vrata je crna, sa metalnim zelenim ili bakrenim refleksijama, sa bijelim uzorom na dnu. Crna leđa crna, bok, trbuh bijela sa poprečnom tamnom prugom. Krila upravljača i letenje crna i smeđa, bijela jedu.
 • Zimi, Pluma utamnjuje, pojavljuju se smeđe mrlje.
 • Tijelo je izduženo, rep nije izražen, krila su kratke.
 • Stopala crna, sivi prsti s ružičastim ili sivim membranama. Prebačen na stražnji dio i ne vidljiv u letu.

Navike Područje Chernozeago Bagary iz Aljaske do Euroazije. North u Finskoj, Norveškoj, u Severnoj Americi i Rusiji. Zimovanje na Sjevernom moru i atlantskom obalu, u sjevernom dijelu Sredozemnog mora, u Crnom moru i kaspijskoj obali. U Rusiji, gnijezdo u tundra i šumskoj zoni, na jezerima.

Javlja se u pirjanoj zoni Azovskog mora u trećoj deceniji oktobra i novembra. Na području Krasnodara primijećeno je za zimovanje i u rasponu. Na području Krasnodara propaganda zaštićena je černozemnim bagarom među lovcima i ribarima. Ptica, vađenje hrane, zaroni u vodu i često umire u ribolovnim mrežama. Lov zabranjeno.

BlackCover ili Polar Gagar

Neki predstavnici

Polar Gagar jedna je od najvećih, veličina. Inferiorna je samo bijeli gagar: Njegova dužina tijela varira od 690 do 910 mm, težine od 2,7 do 6,3 kg. U odraslim pticama u ljetnoj glavi i vratu crne boje sa zelenim metalnim nijansom, uski poprečni dio u bazi grla ima kratak uzdužni bijeli izletnik. Šire deo sa takvim izvlačećima nalazi se na stranama vrata, formirajući lagani polu-coiner u srednjem dijelu. Gornja strana tijela je crna s velikim kvadratama (u regiji ramena) i brojnim malim zaobljenim bijelim mrljama. Donja strana je bijela uz uske uzdužne crne pruge sa strana grudnog koša. Primarni miševi smeđa-crna, sva vertex polovina njihovih šipki Blacknaya, upravljač crne boje.

Kljunu je crna, ravna i masivna, plutajuća ptica obično drži vodoravno. Iz Chernozeago Bagary, Polar Gagaru je lako razlikovati između crne glave i crnog vrata, kao i glasan i bezobrazan glas.

Karakterističan krik Cheroklyuva Gagara glasan je i melodičan zaknut. Ovaj zvuk ptica objavljen je samo tokom razdoblja reprodukcije, kako bi se ukazalo na granice gnijezda. U slučaju opasnosti, objavljen je krik upozorenje, nalik smijehu.

U letu se vrat izduženi, noge se nalaze iza tijela. Prije nego što se polijetanje trči na vodu. Prilikom slijetanja na vodu prvo dobije grudi nego što uzrokuje tipičnu kocku.

Polar Gagar distribuira se u Sjevernoj Americi sa Pacifika do atlantske obale, sjeverno do Arktičke obale i južno do sjeveroistočnog Kalifornije, sjeverozapadne Montane, sjeverne Dakote, Illinois, Indiana, Ohio, Pennsylvania i Newfaundle. Živi na nekim otocima: Island, Aleutian, Bear i dr.

Naseljava pretežno veliku i srednju veličinu, prilično duboku jezeru sa dobro razvijenim obalnim vegetacijom i pogodno za gniježđenje s malim otočićima u tundra i otvorenim područjima zone Taezhnaya. Za vrijeme letova nalazi se na morskim obalama, velikim jezerima i rijekama.

Lutkar

Izgled i ponašanje

Vodeni ptica od male (sa padom) do srednje (sa patkom) veličinom.

Veliki lobi imaju udaljenu sličnost s gagarima, razlikujući se od njih duže i tanki vrat (tanko od glave) i manjih veličina. Male vrste, posebno u zimskoj haljini, ponekad se mogu zbuniti pilićima drugih vodotoka, posebno Lyshiju, ali se razlikuju od njih tanji vrat i kljunu, kao i manje veličine.

Sve vrijeme provode na vodi, oni savršeno zarone, gotovo nikada ne izlaze na kopnu i ne pomeraju ga gotovo da nije sposoban.

Poletite nevoljko, u opasnosti se radije sakriva pod vodom. Porastao je iz vode nakon trčanja, let je težak i jednostavan, na oštre manevare u zraku nisu sposobni. Leteće ptice žure potpuno odsustvo repa (njegovo mjesto se proteže natrag).

Životni stil

Gnezde na svježim rezervoarima, na kojima se otvorena Filsus alternativa s gustima površinske vegetacije (Reed, Rogo i slično). U tim se gustima raspoređuju svoja plutajuća gnijezda, čija su glavna karakteristična karakteristika u kojoj su smještena iz potpuno mokrog materijala, pa čak i ladicu u kojoj jaja laže, to se događa kroz sirove. U roku od braka za lepršanje, osebujnim demonstracijskim ponašanjem, nalik para pleše na vodi. Dođite na zidanje i podižite piliće oba roditelja. U prvim danima izleženih pilića, oni su u prvim danima prevoze sa vlastitim leđima i nahranili malom životinjom s kljuna.

Distribuiraju se gotovo na teritoriji evropskog dela Rusije, osim krajnjeg sjevera. Za zimovanje potrebne vodene vode, a često se, posebno slano, u značajnom broju u Crnom moru.

Predstavnici

Mala brušenje

Kvadratni ukrasi

Završeno uglavnom u tropskim i suptropskim zemljama. Njegov opsežni raspon pokriva južnu i srednju Europu, jugu i sjeveroistočnu Aziju, Afriku (južno od Sahare), Madagaskar, Nova Gvineja, Oceania Islands.

Živi u malom obrađenju jezerima, u rijeci Delta. Za većinu raspona, postoji u prisustvu rezervoara za nerezimanje. Aktivan uglavnom noću. Skida se vrlo nevoljko, ali lampica za let i brz. Hraže se beskretacijama za vodu, manje često u malim ribama i tadpolama.

Struja malog lojadiranja nije toliko impresivna kao i veći predstavnici porodice. Partneri plivaju jedni prema drugima, okreću se u različitim smjerovima, plivajući blizu ili smrznuto nasuprot jedni drugima. Najistaknutiji tril koji izvodi duet. Zajedno s tim, ptice pokazuju jedan drugi materijal za gnijezdo. Za parenje grade posebnu utičnicu od plutajućih dijelova biljaka.

Gnijezdo je plutajuća platforma iz svih vrsta biljnih materijala pričvršćenih na biljke koje stoje u vodi. Nakon parenja lista na nekoliko sekundi, oni su smrznuti jedan pored drugog. Nakon kratke pauze može se slijediti novo uparivanje, ali ovaj put partneri mijenjaju mjesta, tako da je teško razlikovati treće strane posmatrače među dvije obojene ptice i ženske ptice. Ovo je ponašanje jedinstveno, to više nije ptica.

Toranj Sedobol

Predstavnici

Sadogol Toadstool može se naći u gotovo svim državama Australije i Tasmanije, gdje njeno stanovništvo ima oko 500.000 pojedinaca, kao i na Novom Zelandu. U suštinim područjima Australije obično nedostaje ovaj izgled. Obično nastanjuju veliki otvoreni rezervoari, koji mogu biti ušća, slani i svježi rezervoari.

Ponašanje okrutnog okruva poluglave nešto je različito od ponašanja drugih predstavnika porodice užurbano. Češće se odlazi kada se osoba približi, dok druge uređaje obično rone, manje plaču, kao i najučinkoviti, s manje izraženim takmičenjem. Gnezdo u kolonijama do 400 gnijezda, u ostatku perioda žive s ogromnim jatama od 1000 do 10.000 pojedinaca.

Načini migracije polu-galerije nisu dovoljno proučavani, ali pretpostavlja se da se ova vrsta pojavljuje u cijeloj boji gdje se voda može zadržati nakon kiše.

Hrani se malim artropodima vode, koje uhvati duboko ronjenje ispod vode. Ova vrsta hrani dan, a sa lošom rasvjetom traži hranu prije svega na površini vode.

Konstruiše gnijezdo na plitkoj vodi, na nekom udaljenosti od obale, među plutajućim algama, izvorima, trskom ili drugom vegetacijom nizinom, poplavljena morskom vodom. Za izgradnju gnijezda koristi se odbačene u priloženim algama i pale grane. Oba roditelja sudjeluju u operaciji jaja.

Veliki toadstool, ili Chomga

Odvajanje RZhanko u obliku slova Rzhanko

CHOMGA - velika odanost, dužina njenog tijela doseže 50 milja, oni su samo malo manje Mallands. Ovo je ptica sa tankim vratom, izduženom, ravnom kljunom. Stražnji dio njene smeđe-crvenokosa, trbuha, vrata i bijele glave. U opružnom šljokicu na glavi, Chomgy raste dvije tamne grede perja, slično kao "uši" i crveno "ovratnik" oko vrata. Zimi ovih ukrasa u pticama. Bori se protiv Chomga u bandu i jezerima širom eurazije, osim najsjevernijih regija, nema i Australije i Novog Zelanda.

Svi Chomgi savršeni su za kupanje i ronjenje, posebno za kupanje pod vodom. Čak je i udio izduženog, poput torpeda, tijela bliski jedne (a galeb je jednak 0,5). Stoga je pozajmljivanje dovoljno za napraviti samo mali pokret stopala - i ona uronjena. Pod vodom, ptice plivaju sa presavijenim krilima, red samo u šapama, koji su zamijenjeni poput plivača. Oni mogu ostati ovdje do 50 sekundi, zalupivši nekoliko metara.

Krila Schomge su kratka i uska, a mišići koji ih vode u pokretu čine samo deset posto težine ptice. Njen let, iako brz, ali ne i manevriran. Za putovanja na kopno, CHOMGY-ova stopala uopće nisu prilagođena - kreće se vrlo nespretno. Hrana s ribom, rakovima, mekušcima, žabama, tritoni, vodenim insektima.

U Evropi gniježđenje gniježđe ptice stižu sredinom marta-aprila. Igre brica velikog gubitnika u vodi, vrlo su složene i šarene. U oba spola sa strane zore, dugačka crna perova rastu, nalik rogovima, i crno-crvenim perjem za vrat, zahvaljujući oklonskom ogrlicu, zahvaljujući kojem glava stječe trokutasti oblik. Tokom vendrura, mužjak i ženski strogo su zaronjeni i razilaze se do površine hrpom algi u kljunovima, nakon čega plivaju blizu jedni drugima, gotovo okomito se pohvali u grudima i okrene glavu. Ovaj ples izgleda vrlo elegantno.

Pelicano odreda

Izgled i ponašanje

Odvajanje ujedinjuje nekoliko grupa velikih ptica, primjetno različito različite i vodeće životni stil vode i ovratnika - Frigates, Pelikani, Olush, Baklanov i Smerezhek. Za ptice, masa tijela kreće se od 0,4 do 13-14 kg, oni lete prilično dobro, obično su aktivni pričvršćivači u stanju. Na tlu se kreće polako i učinite to rijetko, većina vrsta dobro zaroni i proizvodi hranu - prije svega ribe - u vodi.

Životni stil

Tipični stanovnici velike slatkovodne i morske obale mogu se pojaviti u otvorenom moru - radije se koncentrirati na mjesta bogata ribom ili velikim beskralješnjacima za vodu. Gnezdi se najčešće u mešovitim ili pojedinačnim kolonijama, velika neuredna curid gnijezda su raspoređena na drveću, na stijenama, u trsku ili na zemlji na otocima. Starost od tri i više. Monogames, briga o potomstvu leži na oba partnera, karakterišu teške demonstracije brakova.

Očuvanje gniježđenja kolonija u velikoj mjeri ovisi o zabrinutosti: posjetili su ljudi kolonije vrlo ranjivi. Polaganje zida traje od 4 do 7 tjedana, pilići se rode slijepe i gole, nakon 6-10 dana prekrivene su debelim kratkim, provedite nekoliko tjedana u gnijezdu. Sredio ili let, mnogi se kreću zimi u blizini mjesta gniježđenja. Sezonska preraspodjela zbog promjena u izobilju raspoloživih rezervi hrane.

Neki predstavnici

Kormorant

Predstavnici

Veliki kormorani sporadično (mjesta) distribuira se u cijeloj istočnoj hemisferi, kao i na Atlantskoj obali Sjeverne Amerike. Na teritoriji Rusije u južnim regijama iz crnog tla u Primorye, ph podskupine.C.Sinesis, koji se trenutno širi na sjeveru.

Veliki kormoran - velika ptica, njegova dužina doseže 80-100 cm, opseg krila 130-160 cm, težina 2-3 kg. Ženke malo manje mužjaci. Plijes za odrasle crne, sa zelenim i ljubičastom sjajem, leđa i krila tamna maslina, sa sklesivim crnim uzorkom. Opero dio "lica" bijelog, u nekim supsekijima bijeli donji vrat i prsa. U periodu braka na glavi, pored kratke crne, Ukrajinci razvijaju bijelu perje poput pera, iz kojih glava izgleda kao "siva", na bočnoj strani tijela pojavljuju se na velikom bijelom mjestu. Pluma je gusta, krila su relativno kratka i pod vodom serviraju dubine upravljača.

COBLOVI su slabo razvijeni katonskičarski željezo, njihovo perje su obložene, a ptice su prisiljene da ih duže vrijeme osuše pod suncem i vjetru.

Veliki kormorani naseljuju oba obala morskog i unutrašnjosti rezervoara. Gnijezdo s kolonijama iz nekoliko desetina do hiljada parova. Često su kolonije mešaju, t. E. Zajedno sa kormoranima postoje i druge vrste ptica, uglavnom raznih čaplje.

Glas kormorana grubo i nisko i podsjeća na trup. Općenito, kormorani su prilično tihe ptice, ali gnijezde, komuniciraju s pilićima, postaju "razgovorni". U velikoj koloniji tokom perioda hranjenja, ovi "razgovori" se obično spoje u jednu čvrstu glasnu mrlju.

Lov na ribu, kormorani lebde, spustili su glavu nisku i pazi na plijen. Primjećujući ribu, on zaroni i udara žrtvu jak kljun udarac u stranu, a zatim hvata plijen. Pojavio se, ubija ribu, a onda ga oštro baci u zrak, brzo presreće ga zbog praktičnosti gutanja. Objavljeni plijen uvijek samo iz glave.

Ružičasti pelikan

Vodovod

Ružičasta pelikan - velika veličina ptica sa labudom. U slavnoj porodici Pelikana zauzima časno drugo mjesto, prinoseći samo svom najbližem rođaku kovrčavog pelikana. Opseg krila muškog ružičastih pelikana može dostići 3,6 m, dužina tijela je 1,75 m, a težina 15 kg. Ženke su obično svjetlije od 5-7 kg.

Ova spektakularna ptica dobila je ime zahvaljujući blijedi ružičastoj hladovinu šljive. I na trbušnoj strani tijela, ružičasta boja se pojavljuje najinteristički. Kad su pelikana krila sklopljena, čini se da boja cijelog tijela ima homogen. Međutim, vrijedi polijetanje, kako su vidljive crne muhe.

Pink Pelikanska leta posebna: Rijetko i duboko sruše krila, pokušavajući većinu vremena za let u zraku. Budući da je kljun pelikana prilično težak, on ga drži ravno, bacajući joj vrat nazad. Takva velika ptica koja se drži u zraku potrebna je vrlo široka i velika krila, tako da priroda nije predstavljala njihovu veličinu: dužina krila ružičastih pelikana ponekad doseže 77 cm.

Ali najizgledniji dio njegovog tijela smatra se, naravno, kljunu. U muškaracama njegova dužina varira od 35 do 47 cm, u ženama - od 28 do 46 cm. Takav moćan alat potreban je za ribolov: potrebno je plakati vodu, jer se nekoliko sočnih riba skreće tamo.

Pitam se šta ružičasti pelikani zajedno love da to nije karakteristično za ostale predstavnike porodice. Da bi to učinili, oni postaju krug i počinju da kucaju na krila na vodi, vozeći budući plijen centru. Zatim sinkrono smanjuje kljunove u vodu, uzimajući svoj udio u ukupnoj hrpi.

Ružičasti pelikani hrane najviše različite ribe, pružajući prednost najvećim primjerkama koje će moći uhvatiti. U Evropi love na Karpov, a u Africi - na Cichlidu. Ponekad postoje pilići i jaja kappona kablana. Na dan je potreban jedan pelikana od 900 do 1200 Gamm.

North Olusha

Vodovod

Pripada sjevernoj Aluši do porodice Alsuševa i je morska ptica. Sasvim velike veličine. Duljina tijela dostiže metar, opseg krila 180 cm. Tjelesna težina doseže 4 kg. Žene i mužjaci ne razlikuju se u boji ili veličini. Putne ptice imaju bijelu pljusku, osim savjeta krila koja posjeduju tamno smeđe nijanse. Razlikuju se u boji i glavi i vrat. Obično su svijetlo žute. Ali neki su pojedinci apsolutno bijeli. Bison i tamno plava. Vrh njema lagano savijen. Oči plave i okružene crnom kožom bez perja. Na bradi se nalazi crni vend, noge su tamnozelene boje.

Tijelo ptica izduženo i ima savršen protok. Puno pomaže prilikom lova. Činjenica je da je sjeverna Oluša sjajan ronilac. Vidjevši površinu vode, jato ribe, ptica je ubrzano leti i potpuno uronjena u vodu. Može se spustiti na dubinu od 15 metara. Ali, hvatajući plijen, odmah žuri do morske površine. Karakteristično je da se ova pernata ljepota može samo zaroniti. Ako lebdi, onda ne radi.

Ptice prebiva samo u vodama sjevernog Atlantika i drži se u blizini obala Sjeverne Amerike, Evrope i Sjeverne Afrike. Izvan perioda gniježđenja migrira malo južno, ali nikad ne leti na teritoriju Južne Amerike i zapadne Afrike. To jest, može se reći da je sjevernu Olushu cool, ali ne do vruće klime.

Pokreće glasno ljepota u glavnoj ribi. Omiljeno jelo - Atlantic HERING. Za užinu se takođe ide Koryushka, bakalar i lignje. Ali, u pravilu, najveći ribolov koji se može savladati, ne prelazi 30 cm. Sve što ima velike veličine isključuje se iz prehrane.

Broj ove vrste trenutno se drži na jednom stabilnom nivou. U istoj Velikoj Britaniji, ptice ptica zabranjeno je zakonom. Redom isključenosti, dozvoljeno im je uhvatiti stanovnike ostrva Lewis, kao vrijeme vremena, ova ljepota Feathelnaya bila je poslastica. Ali ovdje postoje određene norme - ne više od dva hiljade ciljeva godišnje. Dakle, u ovom trenutku nestanak ovog stanovništva ne prijeti.

Odvojeni odred u obliku pingvina

Predstavnici ovog odreda su prilično veliki i imaju pojednostavljeno tijelo. Svi predstavnici naseljavaju pretežno sjeverne teritorije. Ptice ovog odreda su jedine ptice koje ne lete, već polako zarone i plivaju.

Dodatne informacije A ne leteće ptice uključuju i pojedince u obliku noja.

Brojevi odvojica u obliku pingvina oko 20 vrsta. Ovaj odred sastoji se od samodne porodice - Penguin.

Izgled

Predstavnici ovog odvajanja mogu biti veliki ili srednje veličine. Najveća ptica je carski pingvin s težinom od oko 50 kilograma outtroom preko jednog metra. Takođe dovoljno velik Royal Penguin, Veličine tijela od kojih se odnosi na brojilo, a teži oko 15 kilograma. Najmanji je isti mali pingvin (težina od kilograma do 2,5 kg i rast do 50 centimetara).

Penguini imaju gusto tijelo i ima debeli masti sloj, koji im omogućava da izdrže mraz. Noge su kratke sa membranom između prstiju, koji služi kao osebujni upravljač tokom podvodnog plivanja. Zbog činjenice da se noge pingbina otkrivaju daleko na tijelu i strše se samo mesne košne šape, tada im je izuzetno teško i oni će imati dovoljno nezgodnog. Ali ne sprečava da se neka vrsta penjaju na stijene ili skaču.

Prehrana

U osnovi, dijeta pingvina uključuje razne ribe, kao i rakove. Oni koji se hrane rakovima konzumiraju više hrane od onih koji radije jedu samo ribom.

Zanimljiva činjenica u prehrani pingvina je da je za vrijeme preživljavanja topljenja i jaja (zabrinutost samo neke vrste: Crested Penguin, Imperial Penguin) Ne jedu, i uzimaju energiju na metabolizam iz rezervi nafte. Tokom ovog perioda pingvini gube oko polovine svoje težine.

Piju uglavnom morsku vodu, a prekomjerna količina soli u njihovom tijelu izlazi kroz posebne žlijezde, koje se nalaze iznad očiju.

Stanište

Najveći broj vrsta može se naći u blizini obalnih voda Antarktika, Novi Zeland, Južna Afrika, takođe su rasprostranjeni u cijeloj obali Južne Amerike i na otocima Galapagos u blizini ekvatora. Zbog činjenice da se pingvini preferiraju hladno, izuzetno su rijetko nalaze u tropskim širinama.

Neki predstavnici

Imperial Penguin

Vodovod

Imperial Penguin je najveći i najljepši modernih vrsta porodice Penguin. U prosjeku je rast oko 122 cm, a težina se kreće između 22 i 45 kg. Glava i stražnja tijela crna, trbušni dio - bijeli, do vrha postajući žuti. Kao i svi pingvini, carski pingvini ne znaju letjeti. Zajedno sa Kraljevskim Penguinom odnosi se na rod carskih pingvina.

Mužjaci carskog pingvina dostižu rast od 130 cm i vagaju prosječno 35-40 kg, ali maksimum težine mužjaka može dostići 50 kg. Žene dosežu 114 cm rasta i 32 kg težine. Plunja carskog pingvina na leđima je crna, a na grudima bijela, što ga čini u vodi manje uočljivim za neprijatelje. Ispod vrata i na obrazima imaju žuto-narandžastu sliku. Pilići su prekriveni bijelim ili sivkasto-bijelim dolje.

Poput morske ptice carski pingvin lovi isključivo u okeanu. Hrani se ribom, lignjama i kilicom.Imperial Penguini Hunt grupe.Ove grupe lebde direktno u ne mogu ribu i brzo napasti rudnike, ključevi su sve što ispred njih nastaje. Mali plijen koji jedu pravo u vodu, a s većim plijenom trebali bi plutati na površinu koja će se odvojiti. Lov, carski pingvini savladaju velike udaljenosti, krećući brzinom od 45-58 km / h i ispuštaju dubinu od 535 metara. Ako je potrebno, mogu potrošiti pod vodom do 15 minuta. Što više svjetlost, dublje zarone, jer je njihova glavna orijentir vizija, a ne čuv ili eho zvučnik.

Royal Penguin

Vodovod

Gnezde na otocima u blizini vatre Zemlja: Južna Gruzija, Južni sendvič ostrva, Marion, Otok Creez, Kergelen (otok), stado, Mcqori (otok) Mcqori.

Royal Penguins gnijezdo sa kolonijama na tvrdim površinama, uglavnom stijene. Spremna za reprodukciju mužjaka prepuna je kolonije, gurajući glavu, tako da bi ženke mogle vidjeti narančaste mrlje na glavi, prignute u pubertetu. S vremena na vrijeme, mužjak daje nacrt vriskova podižući kljunu u nebo. Zainteresirana žena približava se mužjaku. Ponekad se dogode brutalne borbe za žene tokom kojih se mužjaci žestoko tukli krilima. Kad ženka čini svoj izbor, počinje prelijepi ples. Penguini traju glavu u nebo i istovremeno vrište, oni ih odbacuju kao u nemoćanstvu. Ptice se ne lagano dodiruju s kljunovima i stavljaju glave na ramenu partneru i strana izgleda kao pingvini zagrljajući. Kad se ples završava, ženka pada na zemlju, uzimajući pozivu poze. Mužjak se penje na leđima i pticama. Uparivanje traje oko 4-6 sekundi, nakon čega muškarac ide od ženke. Ples i parenje ponavljaju više puta.

Jaja su odgođena u decembru-januar, dok su u zidanu jedno jaje. Ženka stavlja jaje na šape i pokriva preklopku na trbuhu. Tada je muškarac uključen. Trajanje 54 dana.

Karakteristična karakteristika reprodukcije Royal Penguina je da preživljavaju uglavnom piliće iz jaja u potrazi u novembru i decembru. Preostali pilići, od kasnijih zida, nemaju vremena i umiru zimi. Odrasle ptice čije su piliće umrle, sljedeći put počinje odgoditi jaja prije. Istovremeno, ptice čije su pilići uspješno porasle, sljedeći put kada počnu odlagati jaja kasnije, a sljedeće piliće ne prežive.

Tolstocky Penguin

Vodovod

Prebiva na otocima Stewart-a i Sander, uz južno od Novog Zelanda, kao i na samom Zelandu na jugozapadnoj obali Južnog ostrva.

Duljina tijela 55-60 cm kada masa od 2 do 5 kg (prosjek - 3 kg).

Hrana se minira u obalnim vodama, hrani se rakovima, izazvanim mekušacima i plitkom ribom. Tokom reprodukcije migrirajte s obale, neka gnijezda se mogu nalaziti na nadmorskoj visini od 100 m nadmorske visine. Zimi su pingvini u okeanu i žive sami. U julu - migrirajte na mjesta gniježđenja. Danju se pingvini kriju u gustom vegetaciji, kamenim podacima, pokazujući aktivnost samo uz početak sumraka i noću.

U kolonijama parovi se nalaze na udaljenosti jedan od drugog. Ne gnijezde se na otvorenim mjestima, preferirajući za gniježđenje stjenovitih leđa, pale drveće, rupe. Mužjaci se vrate na mjesta gniježđenja u julu, obično dvije sedmice ranije od ženki. Gnijezdo se gradi od malih grančica. Ženke obično odgađaju dva jaja blijedo zelena. Pjevanje jaja traje 4-6 nedelja. Najčešće, jedno jaje umire, ali ako obojica prežive, roditelji nisu u stanju da hrane dvije piliće, a slabiji pilić umre. Od dva pilića preživljavaju, u pravilu izlegnule iz veće jaja. Manjih jaja, često ne izleti pilić, niti umire za nekoliko dana nakon pojave.

Prve 2-3 sedmice, nakon izležavanja pilića, mužjak ostaje u blizini gnijezda i štiti ga, a ženka traži pripremu hrane. Dvije sedmice oba roditelja odlaze na more, ostavljajući pilić na obali u grupi mladih. U dobi od 75 dana, pilići su dubine i već mogu plivati ​​u moru.

Kvadratni ukrasi

Vrlo heterogena grupa ptica, od kojih su neke toliko zajedničke, što bi moglo biti dodijeljeno nezavisnim odredima. Veličine od male do velike, mase od 20 g (male pastire) do 12-16 kg (nekih dizalica, DROFS), dužine, odnosno od 12 do 120-176 cm. Naseljavajući biotope u blizini vode i suvi otvoreni prostori, malo je povezano sa šumskom vegetacijom. Među dizalicama nema pravog drveta i morskih ptica. Većina vrsta monogamans gnijezde na zemlji, ne formiraju kolonije. Staze uzgoju, manje često polu-konzumiranje. Prehrana je raznolika, mnoge su grupe svejedni, dio vodi sumraka i noćni život.

Uobičajena morfološka prokleta malo. Kljunu se obično komprimira sa strana, ima kroz nosnice, njegov oblik - iz oblika konusa do produženog. Lobanja, u pravilu ne postoji sizhenata, funkcioniraju basipterigoidne artikulacije. Cervikalni kralježnici 15-20. Noge su duge, rjeđe srednje dužine, donji dio potkoljenice nije operacija. Nema vrte, ali esofagus se jako proteže, mišićav želudac ima moćne zidove i izdržljive kutikule, slijepe creve uvijek funkcioniraju, iako postoje različite duljine, tu su i žučni mjehurići. Veliki traheobronhijalni tip. Osobno perje obično nose bočnu šipku, većina skupina Cuxenth žlijezde su opere. Paramount okreće 10-11, upravljač 4-10 parova.

Oblikovano dizalicom - očito drevna grupa, za brojne znakove najbliže rzhanko u obliku slova. Ova blizina prepoznata je kao morfolozi i biokemista, iako su tumačenja sistematike različitih škola mjesta Crevy-a u sistemu ptica prilično različita. Mošti karafela ukazuje, posebno povećani broj subverzija, porodica, porođaja u odnosu na broj vrsta. Uzimajući u obzir paleontološke podatke, ekološki spektar aromatiziranog izuzetno široki - iz gigantske trake biljojedi i grabežljivih ptica ispunjenih odgovarajućim nišama velikih sisara, prekrasnim plivačima i roniocima, sličnim načinom života sa svojim životom.

Predstavnici

Koot

Vodovod

Lyshuha - rasprostranjena vodovodna ptica, koja se ponekad naziva močvarna piletina. Teži u blizini kilograma, koji je uporediv sa težinom srednje patke, dužina tijela je 35-38 cm. Cijelo tijelo prekriveno je crnom olovkom, što je pomalo upaljač na grudima i trbuhu nego na leđima. Kljunu je bijela, njegova baza ima bijelu kožnu kože, slično Lysinu, iz kojeg je ptica i dobila ime. Stopala dosadna žuta boja završava s dugim sivim prstima.

Vrijedi napomenuti da iako Lysha i provodi neodoljivi dio života na vodi, nema mjerenje plivanja. Umjesto njih sa strana prstiju, postoje male oštrice.

Za vrijeme plivanja ptica, jer bi to trebalo klimnuti svakom odbojnosti nogama, a rep je spušten na dno. Prema tim značajkama, moguće je razlikovati Lyshuk iz drugih vodotoka.

Ali ona leti, za razliku od KRYAKV-a, to nije važno i čini li to u izuzetnim slučajevima, radije sakrivši od opasnosti. Za polijetanje, ovo je pernato nekoliko desetina metara prolazi kroz vodu uz vjetar, intenzivno radeći sa krilima dok ne dobije dovoljno brzine za polijetanje. Ova vrsta Lyshuhom iz Tihog okea na Atlantske obale Euroazije, gdje sjevernu granicu područja dolazi do 64 stepena sjeverne širine. Iz regija sa umjerenom klimom, ptica leti na zimu u sjevernoj Africi, Maleziji i na obali Crnog i mediteranskog mora. U Australiji, Indiji i na evropskoj obali Atlantika, ove vrste žive.

Za naselje Lyshuk odabire plitke rezervoare, srušenim gustom močvarom vegetacijom, naizmjenično sa otvorenim površinama vode. Mjesta gniježđenja stižu na mjesta riječnih patki, a gotovo odmah prijeći na bračne igre. U ovom trenutku ptice su vrlo aktivne, trčeći oko vode, lebde jedni druge, prateći ove akcije u osebujnim krikovima.

Tokom uklanjanja potomstva, muški i ženski Ryano štite teritoriju unutar radijusa od 60-80 metara od gnijezda ne samo iz zadirkivanja sebe slične, već i iz drugih pernata. Pilići prekriveni gustom mrakom, nakon nekoliko sati nakon rođenja, spuštaju se na vodu i slijede svoje roditelje.

Kamnetsa obična

Vodovod

Obična pisanje ili voda, trska ili bolotnaya sušilica - ptica je relativno mala, a za veličine podsjeća na predstavnike centra grada. Veličine njenog tijela raspona od 25 do 30 centimetara, a težina je 150-500 grama. Tjehik je prilično velik i gust, a glava je relativno mala. Kljunu je relativno mali, ima trokutasti oblik i malo je upečat i savijen na kraju. Krila male dužine i njihov opseg su 50-60 centimetara. Ove ptice se odlikuju prilično dugim i jakim nogama, što im omogućavaju da se presele s lakoćom na provalnicima. Prsti su takođe vrlo dugi i tanki, a membrane nedostaju među njima, ali ne sprječava ih dobro plivati. Rep je vrlo kratak i ima oblivu u obliku klina.

Kao i mnogi predstavnici u obliku karaeva, običnog uzgajanog hrane i povrća i hrane životinjskog porijekla.Takođe, jedu alge, žitarice, lišće, paukove, kišnice, puževe, mekušace i tadpoles. Većina hrane za hranu nalazi plitku vodu, gdje polako hoda i pretvara lišće plutajućih biljaka, pokušavajući pronaći plijen. Također, u rijetkim slučajevima zarobljavaju plitko za svoj plijen.

Običan pokret - monogamna ptica. Gnijezdo, u pravilu, na maloj nadmorskoj visini usred akumulacije ili na rubu među trskom. Ponekad se njihova gnijezda nalaze na krovovima kuća u naseljima. Oba partnera sudjeluju u izgradnji gnijezda, sakupljajući suve stabljike za gnijezdo, trska listove, trske, u centru grada, Lotus. Zidarstvo se sastoji od 5-10 jaja, a ženski demolidi, često dva takva zidana. Jaja se zasnivaju na oba roditelja tri tjedna, ali ipak ženka provodi više vremena na polaganju, a ne mužjaka. Pilići se pojavljuju u isto vrijeme i prekrivaju crnim dugim bogatstvom.

Ptice su obje smještene i migratornog načina života. Naseljavaju gotovo sve kontinente, osim sjevera Evrope i Islanda. Često se nastanjuju na rezervoarima različitih vrsta i na malim gradskim jezercima.

Odvajanje RZhanko u obliku slova Rzhanko

Vodovod

Predstavnici ovog odreda su najveće ptice koje su postavljene u blizini vode. Određivanje RZhanko ima više od 300 vrsta i kombinira oko 20 porodica (grickalice, nastava, avida, serpelves, rzhankiy, pametni i drugi), koji su zauzvrat, također podijeljeni u predgrađe i zamjenu.

Izgled

Sve su vrste različite u izgledu i veličini. Smatra se da je veliki predstavnik Gagarka, Hochotun Chernogol, selebolskog srebra, veličine njihovog tijela kreće se od 50 do 80 centimetara, a težina 1,5-2 kilograma. Ali postoje i vrlo mali predstavnici, poput močvara, Chernysh, Chernozemobik, Khruban, Fifi, Tirkushka livada, običnica plutača, nosač ptica i ostalo. Dimenzije ovih ptica ne prelaze 25 centimetara, a oni teži ne više od 100 grama, a neka težina nije više od 50 grama.

Sve su vrste vrlo različite izgledom, tako da je teško saviti neku drugu karakteristiku. Ali jedan general, ujedinjen tamo - sve ptice su vrlo vezane za vodu. Ključ u svim vrstama je vrlo različit: može biti i vrlo dugo kao i predstavnici odreda i vrlo kratki.Većina krila i dugačka i ukazana. Boja je također različita, ali prevladavaju bijele ili tupe boje.

Prehrana

Neke vrste pečenja, a drugi radije jedu samo životinjska hrana. Budući da skoro svi žive u blizini rezervoara ili mora, po glavnoj hrani većine je riba. Drugi na zamjeni ribe radije jedu s različitim vodama i zemaljskim insektima. RZHANKA Bijeli hrani na morskim algama, a egipatski trkač preferira biljne sjemenke.

Stanište

Ptice ovog odreda su uobičajene širom svijeta, ne isključujući antarktik, još više - na sjeveru, broj u obliku rzhanco-a povećava se, osjećaju se mnogo ugodnije nego u tropima. I za ekosustav Arktika i Subarktika igraju bitnu ulogu.

Predstavnici

Bijeli galeb

Vodovod

Sva odjeća su uglavnom bijela, srednja galeba, nešto veća veličina, sa okruglim glavom, kratkim vratom i kratkim nogama. Uobičajene proporcije pomalo podsjećaju na golubice. Dužina tijela 40-48 cm, opseg krila 106-120 cm, težina 448-700 g.

Oprema za odrasle stiče do kraja druge kalendarske godine. Pluma za odrasle ptice ljeti i zima potpuno je bijela, sa slabom nijansom bjelokosti. U nekim pticama, šipke primarnog muha i upravljača perje blijedo žute. Oči su tamno smeđe boje, prsten oko oko je crvena, zima je crna. Kljun plavkasto-sivo ili sivo zeleno, sa narančastom ili žutim kraj, u rijetkim slučajevima potpuno žuta. Crne noge. U pticama u gnijezdu i prvim zimskim odijelima, bijelom pljuskovima, s različitim brojem crne boje na plaštu, drobljenje perjem krila, na sposobnosti, prsa i na krajevima i upravljača i upravljačkim perjama. Blacknative ili smeđe mrlje koncentrirane su pred očima i grla. Gladni za krilo je uglavnom bijelo. Tamno smeđe oči, prsten oko sivkastog oka ili crne boje.

Kryv sivo-zelena, tamnija od odraslih ptica, sa blijedom žutim ili (posebno na povezivanju) narančastom kraju. Stopala siva ili ucjena. Druga zimska odjeća ne razlikuje se od odrasle osobe. Zahvaljujući jedinstvenom izgledu, Bijela galeba nemoguće je zbuniti sa drugim vrstama mokraća.

Naseljavaju visoke arktičke širine. U Rusiji se gnijezda na Arktičkim otocima - Franz Joseph, Nova zemlja, Sjeverna Zemlja, kao i u Kanadi, na Spitsbergenu i Grenlandu. Južna granica zimskog raspona prolazi sa granicom Arktičkog leda. Skloništa južno do britanskih ostrva. Rijetko doseže kopno na kopnu Europske Rusije, poznat je sastanak sa obalom poluotoka Kola.

Uobičajena boobing

Vodovod

Mala mačka s ravnim, tankim i oštrim crnim kljunom. Rupe nosnice nalaze se u podnožju implity-a, na samom pljuskom čelu. Noge su relativno kratke, set je komprimiran sa strane i ima truli uski, oštar rub, lako širenje vode tokom plivanja nogu. Krila oštra i uska, rep blago zaobljena. Dužina tijela 18-19 cm, opseg krila 31-34 cm, težina 20-50 g. Nema sličnih vrsta.

U odraslom muškarcu, vrh glave, pojasevima, prednjim dijelom leđa i ramena perje, na tamnom, crvenkastom brušenju. Iznad oka i ispod njega - na bijelom mrlju. Sa strana vrata za veliku crvenu mrlju, ponekad zatvorene na vratu ispred ogrlice. Na stražnjoj i ramenima, mnoge perja sa širokim oker čascima koji se spajaju u uzdužne pruge. Brada i grlo bijele, izrez ispred, prednji dio grudnog koša i bočnih strana tijela smeđe sive, trbuh bijele boje. Migriranje perja i strana su bijele. U svim odijelima u letu na krilu na vrhu, široka bijela traka jasno je vidljiva. Rep u bazi bijeli, ostatak tamnog smeđe boje. Kljun crna, noge olova-siva, Radugina Dark Buray.

Odrasla žena u ljeto obojena svjetlijom od muškog. Glava, sredina glave, prednji dio leđa i ramena perja Sizo-ASP-a, a ne u Blackna-Brown-u, crvenkastog penda na Darkee nema. Izrez ispred, prednji dio grudnog koša i strane tijela sive boli. Boca vrat svijetlo crvenokosa, mnoge pojedince crvene boje hvata vrat ispred i dolazi do prednje strane grudnog koša. Inače, jedan je sličan u boji s mužjakom. U odraslih pticama u zimskoj haljini čelo, vedro, glavne strane i prednji dio tame bijele boje. Teme, glave i pruge uz sredinu prikrivenih poklopca.

Mlade ptice u prvoj zimskoj haljini oslikali su isto kao i odrasli zimi, ali bojanje gornje ružnog pera krila sa njima sa crvenkasto-oker Kaymami. .

Tern

Vodovod

Kraffeli su bliski rođaci mozda, ali u nekim su mjestima u nekim slučajevima malo manje od ovih ptica. Obično se vrijednost pernatih kreće od 20 do 56 cm.

Tijelo ptica je tanak i izduženo, leđa su slabo savijena - krila su prilično dugi rep bez riječi bez dekolteta. Izgled perja karakterizira izravne, duge, oštre kljune i male noge, na kojima se nalaze bazeni. Boja je lagana, na glavi - šešir iz crnih perja - trbuh bijelog pljuskova iz čela širi se na nosnice.

Širom svijeta, sa Arktika do Antarktike, 36 vrsta pukotine su rasprostranjene, a 12 njih živi u toplim zemljama, isključivo u tropskim širinama.

Crna boja, zajednička u centralnoj i južnoj Europi, ima veličinu oko 25 cm. Ime ptice primljeno za crna boja kljuna, kao i sličnu boju glave, prsa i trbuha tokom perioda braka. Gornji dio šljiva obojen je sivom bojom.

Zanimljiva boja ima plavuću boju. Nije teško pogoditi ime koje ptica ima bijelu krila. Umjesto toga, samo stražnji dio krila obojen je u takvim tonovima, samo svjetlo svjetlo od gore, i tamne. Međutim, zimi, ptica bijela čelo i trbuh.

Tipično se boje podmire na obale i plićake slatke vode i mora, izgaranje ili pješčane pletenice i otoke. Među sortima ovih ptica, poznate i distribuirane su rijeke Colt.

Ove su ptice obično nešto veće od njihovih rođaka - imaju kljun veličine glave glave pepela odozgo, malo svjetlije ispod. Perje na čelu promjene Boja: ljeti se na vrhu crne, zimi, crne i bijele mrlje primjećuju - mrlja škraske, na kraju crne i nogu crvene su.

Takva krilana bića mogu se naći ne samo na obalama svježih rezervoara i rijeka, već i na morskoj obali. Izlivena perna iz polarne kruga na mediteran.