Tropske ptice

Toucan

Broj ptica i njihova raznolikost mnogo je više u tropima nego u umjerenoj zoni. Gotovo svi vode drveni životni stil. Čak su i neke vrste piletine u šumama Južne Amerike (Gokko ili Knez, Penelope) postali drveni stanovnici. U Južnoj Americi, divna ptica gokinskog života, koja čuva kandže u pilićima na krilima: uz pomoć, pilići se penju na drveće, poput predaka ptica - Archeopterixam.

Papagaji - grupa životinjskog svijeta s najsvijetle boje. Protiv pozadine zelenog perja, imaju crvenu, narančastu, plavu perje - na glavi, grlu, krilima i repu. U nekim vrstama ARA u Južnoj Americi imaju crveno, plavo i tamno plavo perje - u mnogim afričkim, američkim i indijskim vrstama - magenta, sivom, plavkasto-nazy - u Paparu, u Kakadi - ružičastom i čistom Bijele - papagaji na novoj Gvineji i Molukksky O-Gossi - Tempur i crna. Na tim otocima, bijeli koktoa i prekrasna crvena sa plavom laurie - najobičnije ptice.

Odvojeni odvojeni vrapci predstavljeni u tropskim zemljama vrlo raznolika. Uz ptice, prekrasno u vašem obliku i boji, postoje mnoge vrste ptica sive, s skromnom bojom, vrlo sličnom našem vrapcu, bogosluženjima.

Isti odvojenost uključuje rajske ptice, rajske muhe, kišobran, kraljevska tirana, liroida.

Prekrasne ptice sjenice žive na tropskim azijskim ostrvima. Oni grade kosajući na Zemlji, ukrase ih višebojnim perjama, često svijetlim školjkama i drugim obojenim predmetima i raspoređuju "ples" iz tih arborda. Gotovo sve porodice Dyatlova žive u tropskim zemljama - samo dvije porodice - pravo drveta i Kingfisher - predstavljaju nekoliko vrsta u Evropi.

Toucan

Venecijanska dizalica

Zbog svog neobičnog izgleda, toucan ptica ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Ima svijetli egzotični izgled, ali porijeklom je upravo - daleko u rođaku naše Dyatle. Često se greši na papagaji, zbog velikog kljuna i svijetle boje. U svijetu se nalazi 37 vrsta Tukanov, u kombinaciji u 6 generacije. Dobili su svoje ime zahvaljujući zvucima. Ove prekrasne ptice imaju drugo malo poznato ime - Postavljanje.

Ptica Toucan nije baš velik, masa je samo oko 300 grama. Duljina tijela doseže 50-60 centimetara. Boja čaja obično je crna i bijela, često sa obrezivanjem duge. Posebna pažnja zaslužuje kljun, ovo je ponos Tucana i njegove posjetnice. Veoma je velik, do 45 centimetara, odnosno uporediv sa dužinom tijela. Uprkos impresivnim veličinama kljuna, vrlo je jednostavno, jer se sastoji uglavnom od Keratina, koji mu pruža i zbog četrdeset i tvrdoće. Tukanci ne primjenjuju svoje kljunove kao zaštitni oružje, već samo kao sredstvo za rudarsku hranu. Boja kljuna može biti bilo koja, ali obično je crveno-narandžasta, može biti i smaragdna, čokolada i druge boje.

Rep je prilično kratak, ali vrlo moćan. Tukanovske noge su velike i jake sa 4 kandže, što ih čini virtuozom. Ptični životni vijek u prirodnim uvjetima star 30-40 godina, u zatočeništvu u dobrim uvjetima može biti više od 45 godina. Lete dušilo i nevoljko, preferirajući male letove od grana do grane, uz zemlju su prilično pomeraju. Zbog toga plijen grabežljivca i pokrovitori često postaju plen.

Peradnička ptica

Tukananci - izuzetno šumski stanovnici. Omiljena mjesta ovih ljepotica su šume i svjetla Brazila, Argentina do juga Sjeverne Amerike. Šume preferiraju ravnicu, manje često - planinu, ali na nadmorskoj visini od 3000 metara više ih ne mogu upoznati. Postoji samo jedna vrsta Tukanovog, koja se može naći na nadmorskoj visini od preko 3000 metara. Žive u dupu koji su ostavili druge ptice ili izbačeni drugi manji stanari. Lifestyle Tukanov čini ih lakom plijenom. Mnogi od njih postaju žrtva ilegalnih lovaca. Ovo bi trebalo zapamtiti kada ga želite kupiti u trgovini za kućne ljubimce.

Vjeruje se da su ove slatke kreacije svevori. Ali ipak, peradi za perad uglavnom hrane povrća, ovo su njihova glavna prehrana. Obično su to bobice i voće. Manje često mogu uhvatiti insekta ili mali gušter, ali izuzetno je rijedak. Još manje često može uništiti tuđe gnijezdo i jesti zidanu jaja. Međutim, takvo ponašanje nije tipično za ove ptice. U zarobljeništvu ptica sa zadovoljstvom jedu banane, kašu riže, pa čak i hrana za pse, unaprijed su radili u vodi. Vrlo ljubav persimmon, šljive i marelice.

Venecijanska dizalica

Indijski Pavlin

Venedisna dizalica - Bird. Prepuna dizalica ulazi u porodicu karapilina ili kao što se ponekad naziva, u porodici pravih karavala. Ove ptice preferiraju način ulaganja i česte su u istočnoj i zapadnoj Africi.

Trenutno je broj znojanih dizalica prilično velik i iznosi oko četrdeset hiljada pojedinaca, ali istovremeno tendenciju smanjenja broja njihovog stanovništva jasno se prati. S tim u vezi, zaštitno verovanje u međunarodnu Crvenu knjigu dodjeljuje se status ranjivog.

Većina šljive obojena je u tamno sivu ili crnu boju, ali raspadajuće perjane cercele i ispečene u bijeloj boji. Najlačitija karakteristika znojalne dizalice je veliki tuš, postavljen na glavu. Ovaj Khokhohok sastoji se od zlatne boje vrlo tvrdog perja, što je zapravo postalo razlog da se ova vrsta dizalica počela nazvati. Na svakom obrazu postoje dvije bijele i crvene mrlje.

Ljudske bečke u Savannasu smještene južno od pustinje Sahare, u prostoru Sahal. Uobičajen je i u Etiopiji, Sudan, Burundi, Ruandi, Ugandi i istočnoj Africi. Preferira otvorene prostore koji mogu biti i močvarna područja i više suri. Međutim, sklonost se daje obalama vodnih tijela, ispunjenih livada i slatkovodnih močvara.

Poštovani kranovi preferira smješteni način života, ali ovisno o sezoni može se umotati u granice svog prirodnog raspona. Treba napomenuti da se i dnevne i sezonske migracije mogu biti prilično velike na njihovoj udaljenosti i čine nekoliko desetina kilometara. Aktivno obračun karafel u jarkom danu dana.

Preferira da se pokuca u jata i dovoljno velika, ali to se ne odnosi na sezonu reprodukcije. Pored toga, kada dođe kišna sezona, ove ptice podijeljene su u zasebne parove koji štite okupiranu teritoriju, kako iz drugih predstavnika vlastite vrste i iz drugih ptica, poput gusaka i patki.

Peradnička ptica

Rajska ptica

Zvani su tako zbog činjenice da imaju debeli timus na kljunu, daljinski podseća na rinocerose. Motherland Ptice-nosoroge - Južna Azija, kao i centralna i Južna Afrika. Čitava porodica nosoroga ptica sastoji se od 50 vrsta, koje su vrlo slične jednoj drugoj ovisnosti i načinu života. Ove ptice žive od obale morske obale do visokih planina, gdje se mogu naći na nadmorskoj visini do 3 kilometra. Obično naseljavaju guste šume, a samo manje vrste preferiraju grmlje.

Većina nosovih ptica je vrlo nespretna, ali oni lete vrhunski. Istinito, let njihovog vrlo šmena, toliko ranije, čut ćete buku krila, ali tek kasnije vidjet ćete samo pticu. Ptice nosoroga su vrlo oprezne, pametne i bugle. Nisu tako lako uhvatiti iznenađenje. Hrana u ovim perjem pomiješanim. Oni su sa istim zadovoljstvom pojeli i insekti i male ptice, zrno, voće i mlade puške.

Vrlo zanimljiva ženska rinocerosa sjedi jaja. Oni se izlažu dobrovoljnom zatvoru, čvrsto stajaći ulaz šuplje u kojem su jaja postavila. Ostavljaju samo mali jaz u kojem mužjak baca prijatelju minirane hrane. U ovom zatvoru ženka troši cijelo vrijeme za koje bi se pilići izletjeli i naučili da lete. U zarobljeništvu nosoroga ptica vrlo brzo postaju priručnik. Manji tipovi nosoroga nazivaju se strujom ili plakopiranje časopisa. Kljune nemaju uopće rast ptica. Žive u istočnoj, centralnoj i centralnoj Africi.

Indijski Pavlin

Goacin

Paun se smatra najljepšom pticom na svijetu, a paunsko rep ima izvanrednu ljepotu. Zajednički paun, ili indijski paun, najbrojniji je vrsta pauna, odnosi se na odredu Churo-u obliku, porodice Pheapan, roda pauna.

U običnim paucima, dugim gracioznim vratom i malom glavom s malim Hokholom: Mužjaci Khokholok plave boje, a ženke su smeđe boje, pod bojom šljiva. Paunopov glas oštar i ne baš ugodan. Duljina pauna mužjaka doseže 100-125 cm, duljina repa je 40-50 cm, dok je dužina raspadne perle 120-160 cm. Težina pauna muškog je 4 - 4,25 kg. U pljuskovima ove prekrasne ptice postoje razne boje: vrtna zelena, glava, dio grudnog koša i plave boje, donje tijelo crno. Ženska pauna Indijanca manja i ima skromnije, smeđe boje.

Pobuna boje šljiva i luksuznog zglasnog repa navijača stvorila je pauna slika najljepše ptice na svijetu.

Zanimljivo je da se samo mužjaci mogu pohvaliti tako prekrasnim repovima, ženke ove vrste bile su sreće. Njihovi su opernici mirisani sa bojama, ali sastoji se od samo sivkasto-smeđih tonova. Ornitolozi to nazivaju seksualnim dimorfizmom. Ispada da nazivamo rep pauna - u stvari ništa osim nečega poput sposobnosti. Sve se radi o rastu i rasporedu olovke. Kraće perje pokriva duže, dostižući dužinu jednog i pol metra. Olovka se sastoji od rijetke filamentirane vlakne sa svijetlim "okom" na kraju.

Paunovi su najljepše i velike ptice na svijetu, to je zbog interesa osobe do ove vrste. Kao egzotično čudo, oni su bili još uvijek u rimskim parkovima, prvo u estetskim svrhama, a onda su bili uštećeni i poslužuju se za stolom tokom bujnih bisera. Peacock meso obične sezone začinjeno je različitim začinima, smatralo se jednim od ukusnih mesnih jela. Danas paunovi sadrže isključivo kao dekorativne ptice.

Uz neposrednu opasnost, obični paun može poletjeti, ali let neće biti dug i visok: samo nekoliko metara ispred.

Rajska ptica

Hoopoe

Rajske ptice nisu junaci bajki, već najpouzdanije životinje. Ove fantastične ptice su najbliže rodbine našeg običnog gavrana, četrdeset i vrapca. Njihov ponos i ukras je svijetla i neobična šljiva koju nećete vidjeti na drugim pticama.

Dati opću karakteristiku za rajske ptice malo komplicirane, jer svaki pogled ima svoje karakteristike. Ako govorimo generalno, većina njih ima svijetlu šljiva, neki su tamni, s metalnim nijansom. Prevladavaju crvene, plave i žute boje. Na repu, glava ili strane su perja za ukrašavanje. Najčešće najljepša boja mužjaka. Samo nekoliko vrsta rajske ženke peradi također se pohvali tako lijepom šljivama. Rep može biti ravan ili dug kora.

Ali svaka vrsta ove ptice ima svoje karakteristike u izgledu. Da ih ne prebrojite, tako da ćete se brzo upoznati sa samo nekoliko njih. Na primjer, šest stalnih ptica i duga i duga i dugačka olovka sa na kraju. Tokom plesa braka, muškarac ih cvjeta ispred kišobrana.

Bilo je raznih mitova i legende oko ovih ptica i najčešće je da ptice nemaju noge. A razlog za to je bilo nekoliko kože za ptice, koje su španjolci donijeli, posebno jedan od kapetana Magellanske ekspedicije, od Moluk otoka u Evropu 1522. godine. Nije bilo stopala. Nakon toga počele su se širiti da ove ptice žive svoj život u zraku, hraneći "nebesko rose", a ženke sjede na jajima na leđima mužjaka tokom letova tokom letova.

U stvari, ovo su obične ptice, međutim, prokleto lijepo, koje pripadaju odredu vrapca. Ukupno ima oko 45 vrsta ovih ptica i gotovo svi žive u mlow-u Mlow, u novoj Gvineji i obližnjim otocima.

Goacin

Kvezal

Goacin - mala ptica teži 700-900 grama, s malom glavom, dugim vratom i ni manje dugim repom, jedini predstavnik vrste ofici.

U boji Gacinove olovke prevladavaju smeđe tonove - spin brončani, grlo i grudni prsa, dok se kreće u rep, uzima boju kestena. Gornji dio krila je smeđi, rep, a vrhovi upravljačkog pera završava žuta-smeđa granica. Postoji nekoliko desetaka uskih smeđe-žutih perja koje formiraju irokseve. Kratko jak kljun crni, odmah iza njega sa strana glave nalaze se dvije mrlje plave kože.

Gazin živi u tropskom mokroj džungli sjevernog dijela južnog američkog kontinenta, u slivu rijeke Amazonke, Orinoko i njihove pritoke, ne rastući se po visini više od 500 metara nadmorske visine. Ova ptica ima anatomsku funkciju koja ga razlikuje od većine prvog na našu planetu. Činjenica je da Gotrodov pukovnik može biti i do 25% težine svog tijela, što je nesporedivo više od veličina grada drugih ptica.

Ovaj je fenomen povezan sa karakteristikama prehrane, čiji je osnova listova biljaka porodice aroida, kao i u manjim količinama cvijeća i voća. Ovi listovi su zlonamjerna i gruba, a pored gumenog soka sadrže otrovne tvari. Dakle goob Goacin služi kao izbor želuca, čija flora neutralizira toksine i počinje probaviti hranu.

Kompletan ciklus probave službi lišća traje od 24 do 48 sati. Ista količina hrane provodi u probavnom traktu biljojedi sisara. Zbog ove karakteristike Goacin odiše izuzetno neugodnom mirisom oko njega, a meso ne jede čak ni uročljive ljude Južne Amerike. Bijeli kolonizatori i nazivali su ovom perom "smrdljivom pticom".

Ovi perje žive sa velikim jatama, koji se sastoje od stotina pojedinaca, a samo u roku se raspadaju u manje grupe od 3-8 ptica, koje se često sastoje od para sa prošlogodišnjim gutljačem. Oštećeni pojedinci pomažu odraslima da educiraju mlade i štite teritoriju grupe koja obično ne više od 160 kV. metra.

Period gniježđenja traje od decembra do jula. Gnijezdo se nalazi na grmlje u blizini vode, a je platforma iz gomile gomile. Ženka stavlja u prosjek 3 bijele kao polarnu medvjeđe kožu, sa smeđim crvenim mrljama, jajima koja se protežu za 30 dana.

Hoopoe

Loriquet višebojnik

Udodes - mala grupa ptica iz odreda. Postoji 10 vrsta ovih ptica, među kojima oni raspoređuju obična stočna hrana, Češće se naziva udod i Woody Udodov. Potonji, zauzvrat, podijeljeni su u dvije vrste - šuma i sabelelektričnih fadera. Rođaci svih ovih vrsta su ptice-nosorozi i rogovi staž.

Izgled obična stočna hrana Vrlo pamtljivo, ovo je mala ptica dugačka do 28 cm i težine oko 70 g. Za ove ptice karakteriziraju duguljast torzo, krila i rep srednje dužine, kao i dugačak, blago zakrivljeni, tanki kljun. Perje na čelu fuzije čini se davno se kreću Hokhol da ptica najčešće presavija.

Zabava za drvo imaju iste dimenzije i proporcije, samo rep koji imaju mnogo duže, a Khokholka uopće nije. Bojanje obične prehrane vrlo je oslikana: osnovna boja tijela varira od žućkaste breskve do narančaste, krila i repa provodi se poprečnim crnim i bijelim prugama, vrhovi perja u Khokholka također crno-bijele. Boja drvenastih doodlesa mnogo je skromnija, tamne tonove dominiraju u njihovoj pljuskovima - tamnoplavim, ljubičastom, pojedinim dijelovima tijela (glava, kljunu, šape) mogu se obojiti u svijetle boje.

Udodes - Bird za ljuljanje topline. Sve vrste drvenastih viljuškača žive isključivo u Africi i imaju načina namirenja. Obični UDod ima najopsežniji raspon i napredovao prema sjeveru ispred svog momka. Ova ptica živi u cijeloj Euroaziji, Africi (osim Sahare) i Madagaskaru. Udodes iz sjevernih dijelova raspona za zimsku muhu do zime u južnim dijelovima - u Africi, Transcaucasia, Indija, Burma, Južna Kina.

Treba reći da FODDES Izbjegavaju sjeverne i taige regije, kao i regije s visokom vlagom, tako da nisu pronađeni na sjeveru umjerene zone, u krajnjem zapadu Europe, na britanskom otocima, u Britanskim otocima, u Alpama.

Proljetni dolazak zvuka ispružen je od februara do maja (ovisno o regiji), jesenja migracija počinje rano - u kolovozu i može odgoditi do oktobra. Za vrijeme letova, foddes ne formiraju guste jato i lete uglavnom noću ili u sumrak. U južnim dijelovima asortimana, tužan dodenici također mogu napraviti male nomes u potrazi za hranom. U uobičajenom vremenu (ne za vrijeme letova), ove ptice su aktivne samo u danju.

Kvezal

Kholibr

KVZAL - Ptica slobode. I to nisu drage riječi. Stvarno, Kvezal je državni simbol Gvatemale i nacionalni simbol slobode. Drevnija maja i azteka, ova ptica bila je sveta - ona je osobirificirala Boga zraka.

Sada su ove ptice na rubu izumiranja i navedene su u međunarodnoj Crvenoj knjizi kao izumiranje. Razlog takve depresivne situacije ne puca ni ove ptice, već smanjenje područja njihovih prirodnih staništa - tropske i planinske šume.

Sada stanište Kvezla uključuje teritoriju iz južnog Meksika do Paname.Žive u planinskim predjelima, a veći je bolji. Ovisno o doba godine, ove ptice čine male "vertikalne" migracije - u sušnoj sezoni nalaze se na nadmorskoj visini od oko 3000 metara nadmorske visine, a sa početkom kiše spušta se na visinu do visine 1000 metara nadmorske visine.

Ptica iako mala, ali vrlo lijepa. Duljina tijela zajedno s repom ne prelazi 35 centimetara. Ali ne veličinama privlači pažnju. Glavno bogatstvo je nevjerovatno slika i rep, a ako tačnije, postoji 2 dugačka vršnjaka, čija dužina može doći, a ponekad čak i premašiti duljinu tijela samog ptica (zajedno sa repom).

Većinu vremena, konvoj provode visoko na drveću, gdje se bave aranžmanom gnijezda ili unosa. Njihov meni se ne može nazvati raznim. Glavni je bio plodovi pritvor, koji su progutali cijelom. Cvezali neće proći insekti, drvene žabe, puževi i gušteri.

Gnijezda ovih ptica nalaze se visoko iznad zemlje, u napuštenim dupetom. Njegov aranžman bavi se oba partnera. Nakon parenja ženskih udara iz dva do četiri jaja.

Roditelji su odgovorni za njegu i odgoj njihovog potomstva. Za početak, bacaju polaganje. Ovaj proces traje nešto više od 2 tjedna. Tada zajednički nahrane insekti svojih pilića, a potom sa komadima voća, žaba, puževa ili guštera. Sve ovo traje dane 20, sve dok pilići ne raste i nisu u potpunosti smetaju. Tada mladi ptice počinju samostalno izvlačiti sebe.

Loriquet višebojnik

Crveni kardinal

Rainbow ili Multicolor Loriquet - ovo je mali papagaj, koji ima gotovo sve boje duge u njegovom šljivama. Zbog toga su češće nego drugi australijski papagaji postaju kućni ljubimci.

Vrsta duge loriketa uključuje oko 22 podvrsta, od kojih je 8 zbog njihove ljepote često pretvoriti u zarobljenike zooloških vrtova i privatnih apartmana.

Prvi put je svet ugledao sliku ovog papagaja na stranicama "nove ilustracije zoology" u 1774. Njihova dužina iznosi samo oko 30 centimetara, a raspon krila kod odraslih je oko 17 centimetara. Oni teže samo 130 grama!

Crvenim, obojeo je grudi i iris, u narančastoj strani i kljunu, u žutoj žuto - grlića materica, apartman i donji rep, zelena - krila, u plavoj boji - u plavoj boji cervikalni i trbuh. To je samo ljubičasta boja ovdje, nažalost, mjesto nije bilo dovoljno.

Stanište duginskih loriketa je Australija (sjeverni i istočni dijelovi) i obližnje teritorije: Nova Gvineja, OH-u Goli, Solomonski otoci, Novi Hebridi, Tasmanija i Nova Kaledonija. Izgrađuju gnijezda u vrhovima stabala, na nadmorskoj visini od više od 25 metara, tako da papagaje radije žive u visokim ranidnim prašumama (kišne šume, eukaliptus šume, plantaže kokosa).

U Tasmaniji, na primjer, paketi ovih papagaja su lokalna atrakcija, jer svaki dan tisuće ovih višebojnih ptica stiže na isto mjesto za uživanje u Nectaru. Najčešće je ovo mjesto nasada kokosa, na oprašivanju koje su loricete direktne uključene.

Nektar, sjemenke, cvijeće, voće i bobice - ovo je glavni izborni papagaji Rainbow. S pravom dijetom, njihov životni vijek može dostići 20-30 godina, ali ako nema važnih supstanci, pojam njihovog života bit će smanjen na 7-10 godina.

Rainbow Lorickets stvaraju par za život. Brak se javlja u kolovozu i nastavlja se do januara naredne godine. U gnijezdu možete otkriti 2 bijele male jaja koja su ženski troškovi za 23-25 ​​dana. Prvih 7-8 tjedana pilića ne mogu bez roditelja. Ali sa početkom 2 mjeseca starosti postaju neovisni i napuštaju roditeljsko gnijezdo. Seksualna zrelost dolazi samo do godine života.

Kholibr

Obično zimovanje

Neustrašiv, energičan, slaganje. Najmanja ptica na globusu - Hummingbird. Ovo je jedna od najljepših stvorenja prirode. Dovoljno je samo da navedite imena koja je dodeljena ova ptica "Topadic Hummingbird", "Smaragd Goryshko", "leteći ametist" i "vatrena topaz". Hummingbirds su najmanji od svih ptica. Najveći pogled, džinovske hummingbirds iz južnog američkog Anda, dostiže veličinu od 22 cm. Ali Najmanji pogled, hummingbird - patuljasta pčela s otoka kocke, doseže samo 6 cm (Sa vrha repa do rezervoara kljuna) - ovo je najmanja ptica na svijetu.

Općenito, postoji 350 vrsta hummingbirda, a svi žive u Americi, ne samo u tropima i suptropicima, već i u ostalim klimatskim zonama, do Aljaske.

Ponytics Hummingbirds su tako lijepi da izgledaju kao drago kamenje. Na suncu prelivaju i mijenjaju svoju boju. Gnijezdo ove malene ptice je utkana sa teritorije i veličinu toga - s školjkom od oraha. U gnezdu leže dva sitna jaja sa graška. Ali hrabrost ove ptice može se zavidjeti: neustrašivo napadi čak i na zmiju ako je neprijatelj izabran za gnijezdo. Kao strelica, ona leti na zaštitu pilića i pušta dugi i oštar kljun u nos ili oko neprijatelja.

Hummingbirds se hrane nekrom koji se proizvode od cvijeća. Mogu to učiniti u letu, viseći preko šalice cvijeta. Ovi mali "avioni" čine do 78 puzanih krila u sekundi. Međutim, takav let im nije lako i traje puno energije. Ptice pokušavaju, ali priliku sjediti na cvijetu dok piju nektar. Pored toga, hummingbirds mogu unaprijed letjeti, jedino od svih ptica.

Mnogi cvjetovi su raspoređeni tako da mogu zagaditi samo najmanju pticu. Ovisno o oblici cvijeća u različitim biljkama, kljunovi u određenim vrstama hummingbirdsa su također različiti. Iz ravnog cvijeća nektar se može tužiti samo s kratkim kljunom, a od duge, poput lijevanih - dugih i uskih. Najduži kljun svih hummingbird-a je obdaren Musklev - njegov kljun doseže 10 cm i gotovo je jednak dužini tijela ove ptice.

Crveni kardinal

Bengalski Sizoront

Crveni kardinal ili djevičan kardinal s desne strane je vrlo svijetla i primjetna ptica.

Kardinal - Porodična Cardinat, Kardinalska karta.

Kardinalska srednja ptica, dužina njenog tijela od 18 do 23 centimetara, a težina je relativno mala s tako veličinom, oko 50 grama. Mužjaci izvana veći od ženke.Prisutan je seksualni dimorfizam, a mužjak se radikalno razlikuje od ženskog. Mužjak ima svijetlo crvene šljiva u cijelom tijelu. I samo u bazi kljuna ima čistu crnu boju. On takođe ima crne nijanse na krilima.

Ženka je obično crna ili smeđa, a crvena boja postoji samo na krilima, a to nije tako izgovoreno. Mužjak ima prekrasan, veliki crveni kljun, dok je ženka blijedo žuta. Svi su pojedinci duge i tanke šape, prsti i kandže su mali. Kad ptica leti, crno ivice je vidljivo na krilima na svakom. Druga karakteristika je njihova glava na glavi. U mužjacima je vidljiviji i odrastao u proljeće kada ptice imaju brak.

Vrijeme kada kardinal jede, u pravilu ili jutro ili navečer. Kao i sve ptice njihovog odreda, ove vrste se smatra svevorom. Jede životinjsku hranu i povrće. Ali i dalje je moguće izjaviti s povjerenjem da preferencija za ptice daje biljnu hranu. Najčešće se kardinal hrani postrojenim sjemenkama, koje nalazi na zemlji i travi.

Svaka ptica ima jednog partnera i mogu živjeti cijele godine zajedno. Ptice parovi stvaraju dugi niz godina. Do proljeća, kada rok sazrijevanja među mladim pticama dođe do punog završetka, mužjaci pjevaju pjesme, privlačeći slab pod. Kad im pretvore oči, par se kreće u parenje. Kad se sve dogodi, ženka će morati razmišljati preko gnijezda, jer je ovaj zadatak u potpunosti na njemu. Ženka čini gnijezdo u grmlje ili visoku travu, gdje je vrlo teško ući i gdje se možete sakriti od drugih grabežljivih ptica. Oko 4 jaja može im rušiti ženku i sama, pa će tako proći 2 tjedna. Muško u ovom trenutku čuva gnijezdo i hrani majku. Pilići prvih dana bespomoćni i ne mogu se ostaviti sami na trenutak. Za mjesec dana pilić raste i može naučiti letjeti. Mlada pilić postaje sposoban za reprodukciju u dobi od jedne godine.

Obično zimovanje

Lasthchalnaya Pure

Ova ptica je lako naučiti na kompaktnom tijelu, veliku glavu s oštrim dugim kljunom, kratkim repom i, naravno, na višebojni Yar. Dorzalna strana zelenog plavog kralja s metalnom tamponom i sranjem i trbušnom - crvenokosom, sa bijelim grlom, crvenim šapama, kljunom tamnom. Mužjaci i ženke obojene jednako.

Postoje podmireni i populacija leta. Pogled uključuje 6 podvrsta uobičajenih u Euroaziji, na sjeverozapadnoj Africi, u Indoneziji i Novom Zelandu. Oko 5-10 hiljada parova gnijezdo u Italiji. Mouni su neraskidivo povezani sa elementima vode. U neposrednoj blizini su izvora slatke vode, na obali rijeka, stojećih rezervoara i morskih laguna. Gnijezdo obično ne više od 600-700 metara nadmorske visine.

U aprilu je iznad vode na riječnim deponijama i liticama u mekom prizemlju, jajome se napajaju dužinom od 50-100 cm, gdje je 6-7 bijela jaja odgođena u komori za gnijezdo. Nabaviti oba roditelja 19-21 dana. Chicks se izleti golim i bespomoćnim, napuštaju Noru 23.27. dana. Najviše prehrambene zime - mali slatkovodni ribolov, rakovi i vodeni insekti. Neobičan način za proizvodnju hrane je neobičan: ptica sjedi na ovisnosti nad vodom i strpljivo čekajući pojavu rudarstva, nakon čega zaroni u vodu.

Jedna od rijetkih vrsta ptica, rupa za kopanje. Brzi let prati niz šljaka vriskova. Po prisustvu mjesečevih nogu možete suditi o stanju vode - smjestit će se samo u blizini čistog vodnog tijela. Stoga, nažalost, broj ove indikatore tipa svodi se većinom Europe.

Bengalski Sizoront

Plava piletina

Bengalsko ljeto - najsjajnija i iznenađujuće lijepa ptica Azije. Sastanak sa ovom "plavom pticom" je nezaboravan. Njegova je obojena u letačka krila podsećaju ručno oslikana svila. Područje staništa - Južna Azija iz Iraka do Tajlanda. Naši su ga putnici gledali tokom putovanja u Indiju.

Zbog velike prevalencije ove ptice s njom, s njom su povezane puno legendi i legende. Mnoge legende pridružuju joj šivu. Bilo je čak i posebnog kulta posvećenog bengalnom ljetu.

Preferira teren suvo i glatke. Voli sjediti na visokim, usamljenim stabljicima ili žicama snage u blizini željeznice. Bengalski runo sa cijelim bubicama, malim gušterima i miševima koji se nalaze na zemlji. Ljubav da ga dodiruju bobice i voće. Ako se ispostavi da se nalazi u blizini rezervoara, plivaju, pa čak i ronili, dok uhvate male regale pod vodom i ribom.

Lik na bengalnom sažetku nemirni, skakanje, let brz i neujednačen, s ronjenjem i transport u zraku.

Period reprodukcije Sizontala - od marta do juna. Stavite jaja u prazne maramice ptica, na osamljenim mjestima zgrada. Zidarstvo od 2-5 jaja obično okružuje oba roditelja. Pilići napuštaju gnijezdo za mjesec dana.

Nekoliko država Indije odabralo je bengalski šavor kao svoj simbol.

Karakteristične karakteristike:

  • Dužina ptica je otprilike 27 cm
  • Grudi svijetlo smeđa, glava svijetloplava plava
  • Rep plava sa lazurskim prugom - vratom i grlom crvenkasto-lila sa tankim bijelim prugama
  • Kljunu je dovoljno dugačak, na kraju savijen malu kuku

Na terenu se kreću prilično nezgodno. Samo za šaridge, mogućnost prenošenja pilića iz jednog gnijezda na drugo je pouzdano poznato.

Lasthchalnaya Pure

Bridle afrički Tringon

Silent - porodica ptica Rakshye. Predstavljene od strane porodičnih časova, uključujući 21 vrste. Većina predstavnika vrsta borave u umjerenim i tropskim dijelovima Afrike, ali neke ptice nalaze se u južnoj Europi, na Madagaskaru, u Aziji, Australiji i Novoj Gvineji. Neke vrste su prolete.

Ptice sa jarko obojenim gustom, sjajnim, sličnim mužjacima i žencima sa šljokicom na tankom tijelu. Plavi, zeleni i žuti ton prevladavaju u boji. Duga, oštra krila, brzi let. Ptice obično imaju izduženi, pomalo zakrivljeni tanki kljun. Kratke noge, što otežava kretanje po zemlji.

Ime same govori o njihovim ovisnostima na hranu. U osnovi se koriste insekti, posebno preferirani pčeli, OS i Bumbarbees, koji su uhvaćeni u letu - jedem Muravyov. Izazivajući insekte na muhu, otkidaju ubod prije nego što je pojede.

Stojne ptice. Stanovnici otvorenih prostora - šume izbjegavaju. Gnijezdo sa kolonijama u neorahima iskopane u liticama ili na mestima.

U polaganju 2-9 bijelih jaja. Ležerni muško i žensko. Chicks se izleži goli. Nahrani insekte, uključujući OS i pčele, koje su uhvaćene ljeti, poput lastavice, ili polijetanje od grane ili litice.

Plava piletina

Patuljak Parot Edwards

Puhač Chirks Whipped gnijezda u močvarama i ribnjacima u svim sjevernim i središnjim dijelovima Sjeverne Amerike. Česte su u cijeloj Sjevernoj Americi s izuzetkom zapadne i severne Aljaske, Yukon Kanade i sjeveroistočne Kanade. Povremeno se nalaze u jugozapadnim pustinjama i na zapadnoj obali. U letu, posebno se brzo varaju krilima. Ima 2 ratce za godinu i trećeg metla u prvoj godini života.

Puhač Chirks lete u styers u Centralnoj i Južnoj Americi. Neke ptice zime na obalama zaljeva Meksika i Kalifornije. Za vrijeme letova, neke ptice mogu letjeti na velike udaljenosti kroz otvoreni ocean. U retkim slučajevima se useljavaju u Evropu.

Ove ptice proizvode hranu na površini malih lokača na rubu močvara ili otvorenih rezervoara. Uglavnom jedu biljke, njihova prehrana može uključivati ​​mekulke i vodene insekte.

Sazrijevanje Paula događa se nakon prve zime. Sezona uzgoja počinje kasno - od aprila do jula. Gnijezdo s malim produbljivanjem u tlu, divlje na travi i dolje, obično je okruženo vegetacijom. Ležerno vrijeme: 21-35 dana. 12 sati nakon izležavanja, pilići se spuštaju u vodu. Puna šljiva raste samo 6-7 nedelja.

Bridle afrički Tringon

Ara žuta-plava

Bridle afrički truncron nalazi se gotovo širom Afrike južno od Sahare. Preferira nizinske šume, ivice, kao i planinske padine i klisure, zgužvanu vegetaciju. Ove ptice ne vole da budu na vidiku, pa ih je vrlo teško primijetiti.

Maksimalna dužina tijela ove termalne ptice - 33 cm. Muško outfit za brak je vrlo svijetao i atraktivan. Njegova gornja smaragdna zelena metalnom plimom. Belubo i povratne informacije ljubičaste boje, a krila su tamno siva s kontrastnim crno-bijelim prugama. Muhe crnog muškog perje sa snježnim bijelim šipkama. Najekstremnije su bijeli vanjski, ali unutrašnja žarišna crna.

Većinu dana debla još uvijek sjede na granama, pazeći na odgovarajuće insekte. Istovremeno su pritisnuli glavu na ramena i spustili rep. Ako je ptica uznemirena, oštro se odvija, pokazujući svoje svijetle crvene grudi. Ova tehnika obično se vrlo dobro djeluje na ostalim perjem, jer ptice instinktivno strahuju od bilo kakvih crvenih nijansi.

S vremena na vrijeme, Bridle Tondes čine gluve zvukove, nešto slično glasovima davatelja. Smiješno je da ptica može biti potpuno blizu, ali njen glas će se čuti kao da je objavljen. Često zbunjuje neiskusne putnike koji žele upoznati je bliže. Ali u braku mužjaci idu glasno, gotovo bolno plače.

Parovi u afričkim Trnogonima trajne. Nakon parenja, ženka je ležala sa dva do četiri gotovo okrugla bijela jaja, imajući raspoređivanje gnijezda u šumi. Istovremeno, ne brine se previše o udobnosti pilića i stavlja jaja direktno na dno šuplje bez ikakvog legla. Međutim, s obzirom na meke vremenske uvjete, ovo je sasvim dovoljno za pravovremeni razvoj djece. Zidarski otac i majka naizmjenično dvije sedmice.

Pilići afričkog okretanja pojavljuju se na svjetlu goli i ne napuštaju gnijezdo dok se perje ne pokrije u potpunosti. U prosjeku se to događa 16-20 dana. Ali čak i nakon što mladi nauče da lete, još ostaju pored roditelja koji su brinuli o njima i podučavaju svu potrebnu mudrost.

Patuljak Parot Edwards

Afrički jako

Patuljak Parrot Edwards - Parrot porodična ptica. Pogled je nazvan po francuskom ornitologu Alphonse Miln-Edwards (1835-1900).

Patuljak Papagaj Edwards dostiže dužinu od 18 cm. Plunja je pretežno zelena. U mužjacima, glavom, čelo i bridle žuto-zeleno. Maslinasto smeđa glava. Između leđa i očiju se nalazi crna traka. Štetno uho žuto. Pod očima nalazi se zelenkasto plavo mjesto. Grudi, grlo i obrazi su grimiznim. Tanka ljubičasta-plava traka prolazi iznad sredine grudnog koša. Unutarnja glinena krila narančasti-crveni vrhovi. Donja bočna sinus-zelena krila. Oko crvene rainzhine postoji siva. Noge svijetlo sive, kljun crni. U ženki, ljubičasta plava pruga na grudima. Mlade ptice žute obraze sa crvenkastom racijama, zelenkasto-žutim ružnim uhom, tamnim rasjm. Glasan glas zvuči oštro, metalnom nijansom.

Edwards patuljak Paparot nastanjuju šumama, šumskim ivicama i djelomično sjeckanim zemljištima na ravnici i u planinama, koje su ponekad pronađene u vrtovima.

Patuljački papagaji Edwards živi obično parovima ili izvan sezone gniježđenja u malim jatama. Ponekad možete promatrati jatke čiji broj na plodonosnim drvećem doseže 35 pojedinaca, ponekad se papagaji kombiniraju s drugim vrstama ptica preferira Sl. To se najviše drži u kruni drveća, ptice su brze i pokretne. Njihova prehrana sastoji se od voća (posebno, smokava), nektara, cvijeća i verovatno insekata i njihovih ličinki. Često ptice jedu voće, viseći.

Period gniježđenja vjerovatno je u oktobru, jer je u ovom trenutku uočeno uparivanje. Gnobi su izgrađeni u zavičanjima drveća na nadmorskoj visini do 20 m.

Ara žuta-plava

Azijski parrot žuti halk kakada

Parrot Ara - Velika, dužina do 95 cm, ptica sa vrlo svijetlim i prekrasnim bojama zelenog, crvenog, plavog i žutih tonova. Dijelovi kože oko očiju i na bočnim stranama glave imaju gole, ponekad s rijetkim i kratkim igle. Krila do kraja snažno izdužena i ukazana. Dugo tijelo u obliku klinastog oblika. Karakteristična karakteristika ovih životinja je velika, komprimirana sa strana i snažno zaobljenih kljuna sa hladnim zakrivljenim vrhom. Mužjaci, ženke i mlade ptice imaju gotovo iste boje. Ova vrsta papagaja vlasnik je najjačih kljuna na zemlji.

Papagaji Ara ili Makau uključeni su u grupu nefinerije papagaja, koji uključuju sve papagane novog svjetla, samo 148 vrsta, zauzvrat u obitelji - psitacidae, subfamily - psittacinae.

Makao - po nikumu tihe ptice i to nije baš pogodno za čuvanje kao kućne ljubimce. Ove životinje su nezamislivo sveratno vikeli, vrišteći, čine oštro brušenje. Krasnouchi Ara čini najmiličine zvukove iz cijele grupe. Vokalizacija i repertoar u potpunosti ovise o svakom pojedincu. Ipak, takvi kućni ljubimci mogu biti prilično dobre "naočare" - uspješni su, iako nisu tako dobri kao, na primjer, Jaco ili Amazon, reproducira različite zvukove, a čak i ljudski govor, dok prilično jasno izgovaraju zasebne riječi.

Nažalost, mnoge vrste ove svijetle ptice u naše vrijeme postale su prilično rijetke, a neke su čak i na rubu potpunog nestanka. Glavni razlog smanjenja njihovog broja je intenzivni tele za prodaju trupa životinja privatnim sakupljačima ili ilegalnoj prodaji živih ptica na brojnim turistima i ljubiteljima egzotičnog. Mnoge životinje umiru od nečovječnog prijevoza ili u prvim mjesecima života od novog vlasnika od stresa, nepravilnog hranjenja i mase drugih razloga.

Drugi, ne manje važan razlog nije uništavanje prašume, prirodnih staništa ovih ptica i mnoge druge životinje i biljke. Pored toga, lokalno stanovništvo hvata velike papagaje kako bi se uživali, autohtoni ljudi se također mogu razumjeti, stočarstvo ne daje potrebnu količinu proteina na brojne populacije, posebno svojim najsiromašnijim slojevima.

Afrički jako

Novi Zeland Parrot Kea

Jaco, ili sivi papagaj više od dva vijeka - jedna od najpopularnijih vrsta papagaja od ljubitelja ukrasnih ptica. Parrot Jaco stekao je posebno slavu zahvaljujući svojoj inteligenciji, i, naravno, pričan sposobnosti, jer među tako poznatim govornim papagajima, poput Laurie, Kakade, Ara, Amazona i T.D., Jaco - van konkurencije.

Jaco, u pravilu živi u niskim prašuma, ali u potrazi za hranom posjećuje šume, naselja, plantaže, vrtove i polja. Širenje sivih papagaja u prirodi uglavnom je zbog mjesta rasta afričkog uljanog dlana, čiji plodovi čine značajan dio dijeta ovih ptica.

Sivi papagaji su najveći papagaji u Africi, dužina tijela odraslih ptica može dostići 35 cm, a težina se kreće od 320 do 500 grama. Tip tijela gust, kompaktan, rep kratak. Siva boja prevladava siva, zapravo odavde i njegovo drugo ime.

Čini se da njegov šljokica ima ogreboti crtež. U stvari, takav je učinak stvoren zbog činjenice da se perje glave i vrata graniče sivkasto-bijelim kockama, te svjetlijim trbušnim perjama - tamno sive patke.

Jaco je drožna lagano manja od svog rođenog momaka, a njegova slika je tamnija. Dvije razlikovne karakteristike - smeđi-crveni repni prsten, donji dio crne, a vrh ima boju slonovače. Plumića na booming jaco je malo tamnija. Ponekad se ističu treće podvrste sivih papagaja - Kraljevski jako. Ovi papagaji imaju rijetku i neobičnu boju, na primjer, crvene grudi, leđa ili krila.

Let Jaco je težak, u stablima, oni se nespretno penju, a rijetko se spuštaju na zemlju - treba im samo ovdje Gastroliti (Malo tlo, progutava ptica za poboljšanje nasljeđivanja hrane).

S izuzetkom razgovora o reprodukciji Jaco drži jata. Rano ujutro ptica sa vikama ostavljaju mjesta kreveta i lete u potrazi za hranom, ponekad prilično značajnih udaljenosti. Jaco a letove sa drveta na drvetu u potrazi za zrelim voćem i orasima. Posebno su razgovarali za ove ptice su plodovi uljane dlanove. Vole se hraniti polja s polusvećenim kukuruzom, često nanošenje težine štete i uzrokujući ogorčenje vlasnika slijetanja.

Azijski parrot žuti halk kakada

Tropske ptice

Cockada je papagaj s izvanrednim izgledom, impresivnim veličinama tijela i osebujnim ponašanjem. To su ove karakteristike koje izazivaju želju za stjecanjem takve ptice. Ali to nisu sve njegove razlike od ostalih poznatih papagaja, jer Kakada - vrsta ptica.

Ovo je ptica, približna dužina tijela kreće se od dvadeset i pet do sedamdeset centimetara. Tjelesna težina oko jednog kilograma. Izuzetan detalj izgleda u Cockadu - veliki kljun.

Naziv ove porodice papagaja može se prevesti na ruski kao "cijev". Zaista, veliki kljun ptice odgovara imenu, jer s njom može ispasti čvrste matice, kao i za užinu metalne žice.

Možda je najatraktivniji dio tela kokadaVisok i veličanstven khokholok. Najčešće je različita boja od glavne šljiva. Ali rep u kacitou je malo briga. Mala je i ima zaobljeni oblik.

Zlehochochny kakada ne može se nazvati minijaturom, jer je njegova težina ponekad jednaka jednom kilogramu. Žensko malo teže. Bijelo-žuta hladovina šljive. Najistaknutiji dio tijela ove ptice - ekspresivni oštar žuti shour. Neki pojedinci su uokvireni plavkastom automobilom. Iris u mužjaku ima crnu boju, a ženka - cigla. Ova vrsta se može pripisati najlakše treniranju. Zlehochny kakada može poslušno ponavljati izraze, kao i izvesti neke trikove.

Najčešće se ptice mogu naći u tropskim i kišnim šumama. Rijetko će se podmiriti u Savannah i sušnim područjima. Na volju se takve ptice prikupljaju jata. Broj u njima može čak postići stotinu pojedinca.

Kokada poligamus, pa ne tražite nekoliko života. Kombinirati se u parove za uzgoj, stvaranje gnijezda ili s nekim teškim situacijama. U zatočeništvu, ptice su društvene i prilično ljubazne. Međutim, ako neće letjeti najmanje dvadeset minuta dnevno, a njihova ćelija biti lišena igračaka koje možete grickati, Cocada će se osjećati loše.

Novi Zeland Parrot Kea

Tropske ptice

Ova ptica ulazi u porodicu papagaja, papagajnog odreda. Možete ga sresti samo na jednom mjestu - u planinama južnih ostrva na Novom Zelandu, na visini od 600 do 3 hiljade metara nadmorske visine. I.e To je endemska određenog područja sa prilično oštrom klimom: česti jaki vjetrovi, snježne note i magle.

Budući da su vrlo znatiželjni i ne plaše se osobe, često se oštećuje ljudskoj imovini - automobilima, šatorima, šatorima. Za turiste su jednako kao plaže, jer lako mogu ispasti stvari koje ostavljaju ruksake bez nadzora, da lete u otvorene prozore automobila i čude se u njima. Lokalni stanovnici često pružaju probleme, uklanjajući sadržaj tenkova za smeće.

Kea je jedinstvena u dvije funkcije.

Kao prvo, Ovo je jedini gradetor u porodici papagaja. Glavna hrana je insekti i crvi. Zimi, kada napeta situacija s obrocima, papagaj može jesti Padalu, najčešće mrtve ovce. Međutim, postoje slučajevi kada je Kea napala žive životinje. Stoga se najčešće ova ptica naziva - papagaj ubija ovce. Iako je šteta koju donosi ovčje octare znatno je pretjerano pretjeran. Na životinjama, ovi perje napada vrlo rijetko, samo kao posljednje sredstvo, kada se protežu od gladi i ne mogu pronaći drugi zamršeni.

Zanimljiv manevar, sa kojim KEA napadne ovce. U početku se sjedi blizu nje, a zatim oštro skače na leđima i vjeruje da kljun u potkožnu masnoću. Tako se otvorio u ovčjoj rani s promjerom od oko 10 cm. Ovce se uspijeva da se nose sa napadačima, bacajući ga prilikom trčanja ili morate postati žrtva - od primljene Ruske akademije nauka često umiru. Istovremeno, napadnuti su na barus, a ne sva KEA, samo najstarija u jatu. Ostalo je samo jelo već ubijeno stoku.

Drugo, Zahvaljujući kome je Kea poznata - ta je sposobnost da se umnožava na nadmorskoj visini od 1,5 hiljada metara nadmorske visine i više. Ostali papagaji nisu sposobni.