Ptice predgrađa

KRATAK LISTA Ptica u blizini Moskve

Ptice iz Moskovske regije nisu samo Soyki, vrane i Snegiri. Postoje i pravi predatori poput Berkuta. Ponekad nije lako utvrditi koja se ptica srela u šumi, na livadi ili u vrtu. Ovdje je važno i slikanje, veličine i oblik kljuna. Žuta ptica može se ispostaviti da se trese. Plavo perje predstavljeno za zimovanje. Ali postoje mnoge druge ptice žute ili plave boje. Priroda Moskovske regije je toliko raznoliko da, što je ostalo za grad, možete dobiti puno novih utisaka, pa čak i prikupiti pristojnu prikupljanje perja. Možete ponijeti sa sobom Atlas i nastaviti sa proučavanjem ovog nevjerojatnog svijeta u narednim vikendom!

KRATAK LISTA Ptica u blizini Moskve

Bijela roda

Ptice predgrađa

Bijela ptica nije 100%. Na rubu krila nalaze se crna perje, a noge i kljunovi perje ružičasto-crvene. Vagati životinju oko 4 kilograma. Bijela brzina krila je 180 centimetara. Rast penata se približava 130 centimetara.

Rode nisu u uzaludnom simbolu čelika. Ptice vrste snažno. Jednom kada se obnovljene gnijezdo vrate iz godine u godinu, oni su naslijeđeni djeci, a ti unuci. U Njemačkoj je slučaj upotrebe gnijezda roda zabilježen tokom 381. godine.

Zlatni orao

Ptice predgrađa

Zlatni orao - najveća ptica iz orla plemena. Može ih odvojiti kralj Orlov. Ovo je velika i jaka ptica teži od 3 do 6 kilograma. Neki pojedinci doseže tri i pol metra. Pojava Berkuta obično orao, bojanje tamno smeđe boje. Kada leti, bijela mrlja su dobro vidljive na krilima i istoj bazi repa. Vrlo je lako razlikovati mladu berkut od starog. Mladi imaju puno bijelih mrlja. Uzgred, Berkut ima najduži rep svih orlova.

Ova grabežljiva ptica vješto koristi protok zraka uzvodno, zahvaljujući Njemu, ona može satima u zraku. U obliku rudarstva Berkut oštro zaroni na njemu. Berkutov glas - tipični orlov zatvoren, zvuči kao "Kidge-Kidge".

Berkati su rašireni u Euroaziji, Africi, na sjeveru i Južnoj Americi. Žive na najraznolju se terenu, u rasponu od prostranog Savana i završetka planinskim krugovima. Jedino mjesto u kojem Berkut ne živi - ovo je šuma.

GLOB Ova ptica odgovara na stijenama i na drveću, ali ne bliže od 3-4 kilometara jedna od druge, zbog činjenice da imaju vrlo velike lovačke stranice. Berkut-ove ženske rušenje 1-2 jaja. Ali pilići hrane oba roditelja. I prva dva mjeseca feed nosi samo mužjaka. Ženka neće na trenutak napustiti gnijezdo i distribuirati hranu između pilića.

Lov sa Berkutom nekada je bio vrlo popularan među različitim narodima. A sada se neki naroči iz generacije prenose na proizvodnju tajni sadržaja i obuke centara Berkt. Širom svijeta su stvoreni posebni rasadnici za rijetke vrste grabežljivih ptica. Među njima je u prvom redu kralj Orlov - Berkut.

Razlozi za oštro smanjenje broja berkuta su različiti, ali glavni je progon i anksioznost na gniježđu. Kad se ta ptica vrlo često uznemiruju, može čak baciti gnijezdo pilićima, a da ne spominju polaganje.

Veliki

Ptice predgrađa

Veliko piće Frence relativna. Opseg krila muškaraca do 70cm, u ženskoj krilima kraći. Mužjaci veće ženke. Slikajući mužjake i ženke iste.
Ptica guste fizike. Stopala relativno kratka, krila široka, rep kratki. Glavna boja šljiva žućkasto-smeđe boje s crnim i tamnim smeđim pendinima. Trbuh boje zakletve sa smeđim poprečnim uzorkom. Takva boja ptice omogućava joj prerušavanje među trčanom običnom, rhoze, suvom travom. U potrazi za djevojkom, mužjaci viču, vukujući vrat naprijed i gore.
VELIKO PIJ AKTIVNI HUMILIGHT HUNTER. U letu podsjeća na okupljanje, let je gladak i tih. Hrana sa ribom, žabama, odmrzavačima, crvima.
Živi Veliki u blizini vodenih tijela sa stajanjem ili polako trenutnom vodom, sa obalama obrastavih trčanih i drugih visokih bilja.

Big Tit

Ptice predgrađa

Izgled: glava, grlo, traka na sredini prsa i Herder crna, krila i rep plava, vrtlana ili plavkasto-siva, prsa i trbuh žute ili bijele, obraze i mrlje na stražnjem dijelu bijelog. Veličina: Dužina tijela - 14-16cm, težina - 19-21g. Sa vrabačem. Velika sitnica od ostalih sinica karakteriše veće veličine.

Vrlo pokretna ptica, pri pretraživanju hrane, visi niz glavu ili dolje na krajevima grana. Leteći talas, sa čestim ljuljam. Fondacija se pritiska šapom i opekotinama. U gnezda se čuva u parovima, u ostatku - kaže obično zajedno sa ostalim web lokacijama.

Seddled i nomadarna ptica. Hrana - insekti i najraznojadnija hrana poput cvjetne i životinje. Big Sinica nije vanzemaljci za grabežljive instinkte: Kada je sadržaj u zatočeništvu, veliki tit bio u kavezu s drugim pticama, veliki tit ih često ubija i mozak ih jede. Takvi se slučajevi odvijaju u prirodi.

U Rusiji, najveći i najčešći tit. Područje gniježđenja - listopadne i smiješne šume na ravnicama i u planinama, parkovima. Lokacija gnijezda i njegov opis: u dupu, stvaranju zgrada i raznovrsnih zatvorenih mjesta. Glavni građevinski materijal - grančice, korijenje, suho bilje, mahovina, lišaje.

Vrana

Ptice predgrađa

Stoljeća gavrana uništena su širom Evrope, Azije i deo Afrike. Jednom kada su ljudi vjerovali da su povezani s ostalim svjetovnim. Očigledno, nastupila je takva sujeverja zato što su urotili mrtva tijela na visini. Birdsko širenje predrasuda doprinijelo je širenju predrasuda.

U srednjoj Europi obične vrane najčešće se naselile u planinama, naseljavaju podnožje Alpa, u velikim šumskim nizovima i močvarima, na primjer, u sjevernoj Njemačkoj. Posljednjih godina crne vrane vraćaju se na mnoga područja srednje Europe i naseljavaju primarne gniježđe. Vrana je prilično često zbunjena sa crnom dizalicom, iako su to različite ptice, jer obje ptice imaju sličan oblik tijela i crnu pljusku. Međutim, gavran je veći od vrane, ima masivan kljun i dugačak, rašni perje za vlade, u jatu vrane, može se razlikovati na repu u obliku klina, veliku glavu i aranžmanu prednjeg fleva.

Karakteristične karakteristike vrane:

 • Kin: veliki i vrlo jak.
 • Perje Gooba: Produženo, lancetovodici.
 • Pilići: Roditelji se brinu o njima. Pilići napuštaju gnijezdo u dobi od 6 tjedana. Njihov šljokica tamno smeđa.
 • Nest: Izgrađeno od grana, zemljišta i mahovine. Prekrivena iznutra vune, suve trave, krpe.
 • Jaja: Ženka odgađa 4-6 jaja. Slomljena zelena jaja sa smeđim mrljama, mrlje, udara. Prigoda počinje od prvog jajeta.
 • Plumage: Crna s plavim, zelenkastom i ljubičastom metalnom sjajem.
 • Rep: Dugač, klin.

Ceremonarno

Ptice predgrađa

Prebiva u Euroaziji, preferirajući četiću i miješane šume. Duljina tijela 45 - 90cm, težina 2 - 6 kg, opseg krila 1.4m. Mužjaci više ženki za trećinu. Pravopis je gusta, glava je velika, rep je širok. Najčešće u našoj prirodi žene imaju skromnu boju, a ne predstavnike snažnog seksa. Glukav takođe ne isključuje ovu činjenicu. Ima smeđi crveni ton motley šljiva - pruga poprečno u cijelom tijelu u obliku sive, crne i crvene mrlje.

Vodite naseljavanje i pojedinačni stil života. Samo zimi se sakupljaju u malim grupama i mogu se probuditi na kratkim udaljenostima. Ali uvijek vrati ptice nazad - kući. Aktivnost je prikazana ujutro i večernji sati, dan sjedi na drveću. Noću sakrij na osamljenim mjestima. Lete bučno i teško, čine česte zakrile sa krilima. Let ptica je nizak i akumuliran za kratke udaljenosti. Radije se smjesti u šumama sa vlažnim tlom, posebno vole močvare, ovdje pronađu puno hrane. Hrana i efekt: insekti i sjemenke, bubrezi i bobice, trava i puca, lišće. Zimi su glavni obrok za njih igle. A kad postoje mrazeti tune, on zaroni, a da ne razmišljaju u sneg i razbija se u njemu. Nemojte koristiti svoju spavaću sobu kod kuće da biste se zaštitili od predatora. U prirodi ima mnogo neprijatelja - vukovi, lisice, risa, ptice plijena, a posebno jebeni čovjek.

Rok

Ptice predgrađa

Rok - tipična ptica otvorenog krajolika. Zimi se Graci nalaze na hiljade - gosti sa sjevera i sjeveroistoka Evrope. Dan traže hranu, lete oko polja i livada i pojavljuju se u gradovima. Do večeri su iste rute, svakodnevno, oni se vraćaju na zajedničko mjesto. Takve brojne jatove štede se otprilike oktobra do marta, a zatim opet nestaju. Ptice iz srednje Europe se pretvaraju na zapad, gdje Graci obično vodi nagon ili nomadski stil života. Već neko vrijeme, Ructi je prilagodio zimu u velikim gradovima.

Motherland Graca - Europa, ili bolje rečeno širok kaiš iz središnjeg dijela Francuske, sjevernog dijela Italije, Jugoslavije i Rumunjske u Finsku, i većinu Azije. Neki nazivaju ovim pticama, ali od gavrana odlikuju se svijetlim ljubičasto-plavim sjajem šljive. Stara pravila jasno su vidljivi od bjelkastih golih područja na bazi kljuna, u mladim pticama u prvoj godini života, ova mjesta su prekrivena perjama.

Gratehe preferira vanjski pejzaž nizine sa poljima i livadama, papučarima, grupama drveća uz potoke. Također se gnijezdi na rubu šume ili desno u urbanim parkovima. Graciteti se gotovo uvijek izmiruju kolonijama nekoliko desetaka gnijezda na jednom drvetu, koje se nalaze gotovo blizu jedni drugima. Od marta grahika počinje popraviti stare gnijezde ili izgraditi nove od slomljenih grančica, gline, mahovine, korijena i suhe trave. Zgrada se bavi oba partnera.

Ruch - Hardy i dobro pismo. Naseljavanje u centru grada, nahranio je nekoliko kilometara od gnijezda. Groch se hrani uglavnom insektima i njihove larve, jadne glodare. Jede, posebno u proljeće, i sjemenke zrna, povrća, i na jesen - kukuruz, i suncokret, može oštetiti dinje, lubenice, gomolje krumpira. Ali ova ptica više puta donosi više puta, uništavajući ogroman broj poljoprivrednih štetočina.

Kućna sova

Ptice predgrađa

Sova kuće na jugu zamjenjuje druge vrste sova. Ova ptica preferira izbjegavanje šume, a u drugim pejzažima se nalazi svuda, voljno se naseljavaju na kule, potkrovlje, groblja i zvonika.

Omiljena staništa sove u Rusiji su srednje i južne pruge iz Bjelorusije i Moskve regije do Kavkaza. Azijski dio Ruske Federacije manira pticu iz Kazahstanskih stepenica do Tarbaga, gdje se na jugu traži u inostranstvu.

Boja sove u boji podložna je raznim promjenama ovisno o rasponu. Evropski dio Ruske Federacije mrlje gornju stranu tijela ptica u tamno smeđe tonove sa malim lakim mlinovima za pijesak, koje se izvuče na rep i postaju poprečne pruge. Krila europskih ptica u dužini mogu dostići do šesnaest centimetara. Te sove imaju žute kljunove i oči, a prsti su im ismijani u tvrde čekinje. Kavkaške kuće kuće su veće i nešto lakše od njihovih europskih četinjača.

Sova vodi naseljavanje, uglavnom noćni život, samo ponekad lov na sunčanje. Da se odmori ptica žuri na tihi dupeli ili pukotine stijena.

Kućne sove jedu, kao i sove, uglavnom volje, mladi goferi, miševi, mnogo manje vjerovatno imaju djecu iz zemljotresa. Drugo najpopularnije mjesto među hranom za ptice zauzimaju razni gušteri i insekti, a slijede manje ptice.

Kuća je jedna od najkorisnijih grabežljivca, tako da treba zaštititi i neka vrsta pomoći da olakšate rat sa glodarima od osobe. Na ovaj kraj, možete koristiti ladice Dupelca za gniježđenje. Zli neprijatelji sova smatra se orlom-gravian, močvarni mjesec i žitarice.

Trbuh

Ptice predgrađa

Drozda - Deft, pomične, vrlo pametne ptice, koje su također nadarene vanjskim sposobnostima za pjevanje. To su vrlo društvene ptice, mada se ne mogu nazvati mirnim. Vole da ih prikupe kompanije i, iako često potkopavaju borbe među sobom, još uvijek ne mogu živjeti jedni druge. Ako je jedan Throsh izdao vrhovni krik, znajte da se drugi nužno pojavio na pozivu.

Drozdda leti savršeno, ali s jakim zastrašivačem trkali smo se vrlo dugo i prevrnemo na zemlju prije nego što možete. Čula su razvijena u droidima vrlo dobro. Dovoljno je reći da najmanji insekti Drooks vidi izdaleka. Imaju vrlo suptilne glasine, u protivnom ne bi mogli tako sjajno pjevati. Za prekrasan glas Drozdov, koji se ponekad nazivaju "šumskihni". Drozda je vrlo podebljana, ako ne kaže - bezobrazan, nevjerovandan, slyers i pažljiv. Jednom kada prevareni Drozd nikad neće doći u istu zamku.

Drozdda živi samo u šumama, a bilo tko. Namjestit će se u toplim prašumama, a u natove sjevera, pa čak i u grmlje stepe stepa i Savanna. Nekoliko tresora vodi naslovni životni stil, većina ljubavnika voli putovati. Često se dešava da su prije dolaska u Rusiju, trzaji su već doletjeli na pola svijeta.

Hrana Drozdova čine insekte, puževe, crve, kao i sve vrste bobica. Gnobi koje ptice dolaze sa tankim suhom zavojnim, mahovinom, osjetljivim korijenima i stabljikama. Unutar lagano obloženi suvim lišćem trave. Ako se neprijatelj približava gnijezdu, hrabro napadaju neprijatelja, a ako se ništa ne dogodi, pretvaraju se da su bolesni i hromirani, s poteškoćama u tlu, odbacio neprijatelja iz gnijezda.

Žuti palić

Ptice predgrađa

Ptica malih veličina, sa elegantnim tijelom i dugim repom. Polia Diorsphim je izražen: kauč dna tijela je žuta, vrtlarna zelenkasto-maslina (bojanje i uzorak glave razlikuju se u velikoj mjeri i glavni su kriteriji za raspodjelu brojnih podvrsta) - ženka ima smeđi crveni ( sa zelenim!) Nijansa gornjeg i bijelog dna.

Prikazana je vrsta leta, najmanje 18 podvrsta za većinu Euroazije, u sjevernoj Africi i Aljasci. U Europi, odsutno na Islandu, Irskoj i Arktičkoj zoni. Zima u Africi, na Bliskom Istoku i na jugu Španije. U Italiji se 20-40 stranica gnijezdi na nadmorskoj visini do 1.300 metara nadmorske visine. Događa se i za zimovanje.

Stanovnici otvorenih pejzaži naseljavaju sirove i vlažne površine, poput močvara (uključujući mesinje), vlažne livade, tundre, ponekad suhe područja - pšenična područja. Tokom letova se na banke reka i jezera primećuju u pašnjacima.

Zaryanka

Ptice predgrađa

Inače se zove Malinovka. Ptica je rangirana u porodici Flutter. Lako je pogoditi da se životinjski insekt hrani. Loviti veliku igru ​​ptica ne može, jer je mala. Dužina tijela naboja jednaka je 14 centimetara. Teži malina oko 20 grama.

Malinovka atraktivna prema van. Grudi i bock pernata plavkast. Ostatak šljiva ima maslinski ton. Ptice ptica bijelo, i glave i vratovi crvene. Ovo je svijetlo mjesto, poput bobica. Stoga Ptahu i odnose se na Malinovku. Ona, usput, pjeva melodizno i ​​često se nalazi u ćelijama.

Dyatla

Ptice predgrađa

U predgrađu možete vidjeti 4 vrste Dyatlov - bijeli, zeleni, veliki i mali motley dyatlov. Svi su malo drugačiji izgled, oni imaju zajedničku stvar koju žive u mješovitim i listopadnim poplavnim šumama, parkovima i šumskim parkovima, su privezine ili nategnute.

Bijele veličine bijele veličine, tjelesna težina je oko 110 g kod muškaraca i 105 g kod žena. Ptica ima bijelo dno leđa, bočnih komada vrata, na krilima su bijele pruge. Ali vrhovi leđa i vrata, repa i krila - crna. Kremano čelo, bijelo-ružičasta grudi ili bijela i žuta, na stranama crnih pruga, perja ispod repa ružičaste ili crvene boje. Mužjaci se razlikuju od ženki jer mužjaci imaju crvenu glavu, a ženka - crna.

WOODPECKER GREEN je prilično glavni predstavnik svoje porodice, tjelesne težine u mužjacima i ženkama od 180 do 250 grama. Spin svijetlo zeleno, perje iznad repa zlatne žute, rep svijetlo smeđe s uzdužnim sivim prugama, krilima svijetlosmeđe ili svijetlo sive. Čelo je crna, traka preko kljuna je crna u ženama, crna sa crvenim potezima - u mužjacima. Vrh glave i vrata svijetlo crvene, trbuha i grudi bijela.

Woodpecker je velika veličina - velike veličine nisu različite. Težina od 70 do 100 grama u ženki i mužjaka, respektivno. Leđa, krila, vrhovi vrata i glave, rep i mogućnost crnog. Pruga od napeva do kljuna previše crna. Obrazi, grudi, grlo, čelo, trbuh - bijeli. Bijele pruge i mrlje su na ramenima, krilima i repom. Perje pod repom - crveno, crveni poprečni bend dostupan je na stražnjem dijelu glave, je vrh glave.

WOODPERCER MULTI-MALE - Stvarno mala ptica, težak samo 20-25 grama, poput vrapca. Ispred leđa, vrh vrata, repa i krila ima crnu. Čelo, donji leđa, obrazi - bijeli. Bijele trake su na bočnom upravljaču i na krilima. Dno tijela je takođe bijelo. Mužjak je vrh glave crveni, ženska - crna.

Chernet Chernet

Ptice predgrađa

Ovo je patka srednje veličine, dugačka do 47 centimetara, težine do 900 S grama, sa 70-centimetrskim krilima.

Abbeard se razlikuje u sposobnosti zaroni, uranjanjem na 5-6 metara. Većina patki ograničena je na 3-4. Pod vodom, grudice začuće se oko 30 sekundi. Uzgred, zređena patka je imenovana zbog četke crnih perja, spuštajući se od glave do vrata. Posljednja je i crna, poput leđa, repa. Protiv ove pozadine, bijele strane i kljun ističu se.

Kingfisher

Ptice predgrađa

Naseljenu sobu - mala ptica sa svijetlim šljivama: tamnoplava leđa i prugasta, ukinuta plava, vrh glave u kombinaciji sa svijetlim narančastim trbuhom. Kljun na mjesečevoj neobičnom ravnom i dugoj, s uočljivim izbočenim grebenom impulti. Krila su nepotrebna (7-8 cm) i široka, kratka repa. Žene najmanja mužjaka.

Dijeljenja ptica uz obale rijeka, jezera, potoka, ribnjaka - vodenih tijela sa čistim i tihom tekućom vodom. Za gniježđenje, penjanje obalama, obrastao grmljem i drvećem. Moonflowers se osjećaju visoko u planinama, mogu se gnijezditi na nadmorskoj visini do 2.000 m.

Izvan sezone gniježđenja, žena i muškarac drže se, parovi se kombiniraju samo u periodu braka. U srednjoj traci evropskog teritorija Rusije, period gniježđenja je druga polovica aprila - početak maja, kada se ptice vrate iz zime.Gnijezdo muškog i ženskog kopao je kljun, pati se tlo odbačene šape. Rupa rupe obično se postavlja iznad vode, direktno blizu ili na neku udaljenost, a dobro je skrivena granama grmlja ili drveća.

Zajednički hrani se, uglavnom plitke veličine ribe do 6 cm. Također se hrani draga larve, ostale vodene insekte i beskralješnjake. Ponekad jedu zemljom, kozice, i povremeno - čak i male žabe. Sjedeći na njegovom zapažajućoj tački, Kingfisher izgleda svoj plen. Kada žrtva padne u vidno polje, Kingfisher poriče u vodu, blago zalupiva i ugrabi ribu. S plijenom u kljunu muhe do Nore, nakon čega se vraća. Prizor ulagača može biti na udaljenosti od polu-kilometra na kilometar od mjesta gniježđenja.

Finch

Ptice predgrađa

Finch - mala ptica porodice recikliranja, težina 20-25 g. Vatrena staništa - šume, groblje, vrtovi evropskog dela Rusije, Sibir, Kavkaz. U septembru-oktobar, ljuta leta u toplim rubovima. Mjesta njihovog zimovanja - Srednja Europa, Sjeverna Afrika, mala Azija, Kazahstan, Kavkaz, Krim. Takav prelaz ptica se izvodi organizirano - okupljaju se na malim komadima i postepeno lete iz mjesta do mjesta.

Ptice rijetko odlaze - obično skaču na zemlju. Letjeti brzo, mahajući. U njihovoj prehrani gusjenica, bube, muhe, sjemenke, bobice, bubrezi. Njihov Zglobna gnijezda Isključite u miješanim šumama, borovim tijelima, smrekom. Radije se naseljavaju gdje se gnijezda prošle godine. Tokom perioda gniježđenja mužjaci su agresivni - trče iz svojih teritorijanskih rivala.

Uništavanje štetnih insekata, sjeme korova, šalje i koristi od šuma i poljoprivrede. 12 godina u zatočeništvu. Priručnik ne postaju. Ozbiljno se navikavaju na novu postavku. Njegovo pjevanje zadovoljava vlasnicima ne odmah. Plavi Pryony Finska Može biti talisman: u drevnom, takve perje su se smatrali vjerom porodične sreće

Oriole

Ptice predgrađa

Oriole - Jedna od najljepših ptica i jedno od najboljih pjeva naših šuma. Potrebno je dodati da, unošenjem mnogih štetnih insekata, Ivolga nam donosi veliku korist. Ti, naravno, želite saznati ko je tako odvratan? Teško je vjerovati, ali i lijepe i neugodne zvukove objavljuje ista ptica. Nije ni čudo što je Oriwright naziva šumska flauta i šumska mačka.

Danas Iyolga naseljava Evropu južno od Velike Britanije i Švedske, pa čak i dolazi do jugozapadne sibirske. Pored toga, živi u dijelu sjeverozapadne Afrike i Malaje Azije. Njeno tropsko porijeklo potvrđuje činjenica da je ovo leteća ptica koja je u našim rubovima kratkoročni gost. Ona u pravilu stiže sa jednim od poslednjih dana u danima iz prvih dana. Voli se naseliti u starim parkovima, vrtovima, noselima, u gustinama s dovoljno visokim drvećem na obali potoka. Ali ona živi u listopadnim šumama, čak i u svijetlim borama, a tamne i debele crnogorične šume izbjegavaju.

Uprkos prekrasnom šljokicu, primijetite oriole u prirodi nije lako. Ona se boji i oprezno, stalno drži u gustom lišćem visokih stabala, gdje i gradi gnijezdo. Ženka obično odlaže 3-5 jaja. Oba roditelja se zasnivaju na. Otprilike mesec dana kasnije pilići već lete iz gnijezda.

Glavna hrana - insekti, koje Ivolga hvata u letu, sakuplja na drveću i na zemlji. Takođe hrani pauke i male puževe. I najvažnije - ona jede takve gusjenice, koje druge ptice ne jedu. Do kraja ljeta povećava se uloga povrća hrane: Ivolga peckuje male plodove drveća - trešnja, mulberry, kruška i razne bobice.

Ordinavo voli plivati. Ogromno zadovoljstvo gledati jarko žuti mužjak, kao i on, poput gutanja, pada na vodenu površinu. Povratak u avgustu, orioli nestaje od gnežnji mesta i leti daleko do tropske Afrike.

Kobchik

Ptice predgrađa

Arol gniježđenja katobra široka je. Ova minijaturna sokola može se naći u Europi, a na Dalekom Istoku. Zimska ptica leti u Afriku ili južno od Azije. Odabir staništa, Cobchik daje prednost šumskim stepeni i odlivima istaknuti. Visina katosta ne plaši se. Ove ptice mogu se naći na nadmorskoj visini od 3000 metara nadmorske visine.

Stanište katobra na zapadu dolazi do sjevernog bazena priliva Lene Vilyuya, na istoku - do obala Baikala. Velika populacija mini sokola živi u Ukrajini, u Rusiji i Kazahstanu. Viđene su COBS i Sjeverna Amerika.

Cobchik - Socijalna ptica, koja nije osebujna za solkorije. Sami, ove ptice ne žive, uglavnom kolonije, sasvim brojne - do 100 parova. Ali o ovoj "socijalizaciji" Cobchikov završava. Za razliku od ostalih ptica, premještene jata, Cobschiki nisu vezani za rođake i do gnijezda, iako osjećaj odgovornosti "supružnika", surfanje jajima, imaju razvijenu.

Cobschiki ne dolazi sa gnijezda. Ovi mini sokoli nisu graditelji. Ne smetajte građevinskim radom, radije zauzimaju gnijezđenje drugih ljudi. Češće je ovo napušteno rocker ili guta, Vorona, Supii. Ako nema takvog, kao kuća za sezonu, Kobchik može odabrati šuplje ili čak Noru.

Cobschiki - migracijske ptice. Stižu u gnijezdo, kasno - u maju i uoči hladnoće, već u kolovozu, oni se vraćaju u tople ivice - zimi. Kasno razdoblje reprodukcije Cobchikova usko je povezan sa razdobljem reprodukcije glavne vrste hrane - skakavaca i drugih insekata.

Koza

Ptice predgrađa

Srednje dimenzija - težina od 50 do 100 grama, sa dugim krilima i izduženim, poput kukavice. Bojanje koazoma sivo-smeđe, štetočina, omogućava mu prerušavanje među granama drveća. Ptica vodi noćni život, tako da su joj oči prilično velike, žute. Pod očima postoji dobro vidljiva bijela traka, grlo ima male mrlje - bijele u mužjacima i crvenkastom u ženki.

Gnijezdi kozu u Moskvi i drugim regijama Euroazije, u borovima, letjet će za Afriku za zimu. Koza se rijetko smješta u gustim i tamnim šumama, voli dobro izgleda mjesta, rezanje i radove na šumi.

Zbog skrivenog načina života, ptica je zvala Goatoye, nepravedno optužujući da noću sisa mlijeko od umergesa koza i krava. Zapravo hrani noćni insekti koza.

Landrail

Ptice predgrađa

Corususer ili Dergach - mala ptica pastirnog porodice. Izvana podsjeća na jamtridku, ali manje ima izduženo tijelo i manje veličine.

Pronađite Korostal koji se lako skida i leti. Raste na krilu, ova ptica nerado, radije sakriti. Leti na visini od 50-100cm za kratku udaljenost. Letenje je prilično sporo, nespretno, posebno u jesen, kada je ptica prekrivena dosta masti. Međutim, u isto vrijeme, ugao je migrantna ptica. Za vrijeme letova izgleda da se transformira i muči visoko, brzo i preko velike udaljenosti. Letovi su same noću. Raspon odlazak počinje ovisno o staništu. Na sjeveru, ovaj put pada na drugu polovinu avgusta, a jug ugla počinje da leti od septembra, ali čuva na mjestima gniježđenja do sredine novembra.

Distribuirano praktično širom Evrope. Sasvim je masovno pronađen u Kazahstanu, Transcaucasia i centralnoj Aziji. Međutim, na nekim se teritorijama smatra rijetkom ili nestalom pticom i zaštićena je. Smanjenje broja povezano je sa ljudskim poljoprivrednim aktivnostima i smanjenjem područja teritorija pogodnih za stanište ove ptice.

Živi u travi, na travnatim močvarima, livadama, blizu kojeg se nalazi rezervoar i polje za kruh. Ne voli previše vlažne teritorije. Prevladava pretežno pješice, otapajući staze visoke trave i tunele. Hrana na žitarice, sjemenke, insektima, ličini, crvima, mekušacima, malim vodozemcima i ribom. Prilično upropasti gnijezda malih ptica, pića jaja i pilića (mozak). Korosnene vlastite ženske gnijezda su uređene, kopajući u suhom tlu. Iz unutrašnje strane fossa je obložena travom, mahovinom. Par se ne formiraju.

Mallard

Ptice predgrađa

Možete se susresti u raznim staništima, gdje su vode i obalne vegetacije (rezervoari, močvarna područja, močvari, poplavljena područja, potoci, poljoprivredna, obala, uvala, gradski parkovi i rijeke).

Planinske rijeke i gole (uz obale) akumulacija izbjegavaju. Može gnijezditi u svježim i solima vodnim vodnim tijelima. Javlja se na 1800 iznad nivoa mora. Mallard je najveći od patka. Kratke šape, tri prsta refligble. Izgovara se seksualni dimorfizam. Kljun stan i širok.

Tijelo širokog tijela. DC veličine mijenja promjena ovisno o rasponu: na jugu ptica su autonetnije, a kljun u veličini je manje. Boja: Brak od muškog - vrata i crne glave (sa intenzivnim zelenim sazvima), grudi i gušica smeđe i kestena, na dnu vratnog bijelog prstena, kljun svijetlo masline, šape su narančaste ili crvene boje. Spin sive sa pithorinima. Ženka smeđa-crvena, trbušnjaka sivo-smeđa sa pendinima, kljun sive ili masline, sa svijetlim narančastom ili žutim ivicama.
Na krilima u oba spola nalazi se ljubičasto ogledalo s bijelom granicom. Rep bijela, crna krva.

Vodi i dan i noćni život (do avgusta - hrani se popodne, tokom otvaranja lovne sezone - u sumrak). Mjesta za odmor u zatvorenom vjetru. Ponaša se pažljivo. Tokom hranjenja KRYAKVA, spušta glavu u vodu (u isto vrijeme stražnji dio tijela se podiže gore).

Dobre muhe, skidaju tešku, bučnu. Brzina leta 20-90 km / h. Može sjediti na vodi pod vrlo oštrim uglom, što omogućava da se ptice pokreću na malim vodenim površinama. Skinuti u malom uglu (bez trčanja), može pogledati u zraku gotovo okomito.

Odrasle patke ne rone, ali ako je ptica povrijeđena, ona može zaroniti i plivati ​​pod vodom. Linka prolazi dva puta godišnje, ljeto (kompletno) traje oko dva mjeseca, jer od kojih 20-30 dana ptica ne može letjeti. Polazak na tople ivice počinje prilikom promjene plitke vode. Fly centri sa malim komadima. Dolazak na mjesto gniježđenja prilično je rano - tokom početka topljenja snijega.

Kukavica

Ptice predgrađa

Još jedan urbani stanovnik u kojem su se čuli mnogi od nas. Ima iste veličine kao i trčanje, dugačak rep i šiljasta krila, kukavica može biti tamno siva ili zlatna, a donji dio poprečnog i prugastih. Možete razlikovati mužjaka putem glasa koji više puta objavljuje "ku-ku, ku-ku". Što se tiče žene, njena pjesma je prilično produžena i podsjeća "Kli-Kli-Kli-Kli ..." Čuvši ga, njezin se trill može uzeti za smijeh. Kukavica - ptica sa govornim imenom.

U moskovskoj regiji dugo živi, ​​jer se smatra migrantnim i muvama za zimu:

 • u tropskoj i južnoj Africi;
 • u Šri Lanki;
 • na poluotoku Maley;
 • istok do ostrva Nova Gvineja.

U našem kapitalu, Cuckoo se najčešće može sastati u mješovitim multi-oružjem, manjskim pejzažima, kao i u blizini ivica i grmlja, gdje male pjevanje žive u velikim količinama u velikim količinama. Kukavice pokazuje zanimanje za njih jer bira njihova gnijezda da bacaju svoja jaja.

Gutati urbanu

Ptice predgrađa

Ptica je mala - težina od 14 do 25 grama. Rep i krila su duga i crna, glava je borba. Crni leđa gornji i bijeli na repu, dojke previše bijela.

Bird je migrator, pojavljuje se u Moskvi regiji početkom maja, gnijezda se grade pod tepisnošću raznih zgrada - stambene zgrade, industrijske i administrativne zgrade.

Izgradnja gnijezda vlažne gline i zemljišta su angažovani i žena i muškaraca. Stajala je gnijezdo perje i suhu travu. Gnijezdo, ako ih ljudi ne uništavaju, sačuvani su nekoliko godina, tako da nekoliko lastavica, jednom izgradi gnijezdo, može se vratiti u njega i ponovo.

Pad sa lastavicama leteći insekti, sakupljajući ih u pokretu. Za zimsku letu u Afriku ili Indiju krajem avgusta ili početkom septembra.

Koot

Ptice predgrađa

Veličina vode s malom patkom (malo najmanji mallard), tamna monophonska boja, s vrlo kratkim repom i velikim dugim dlakom (dužina tijela 36-38 cm, tjelesna težina 500-1 000 g). Prsti su uokvireni ravnim kožnim kožama "festoni" koji zamijene njene pumbne.

Slijetanje na vodi je prilično nisko (otprilike poput jarma patka), kad se kreće, ona se trese unazad, poput golubala koja hoda po zemlji. Susreće se na svim vrstama stajanja ili sporo trenutnih rezervoara (starci, ribnjaci, uključujući riblje, rezervoare), isključujući vrlo male ribnjake. U pravilu se pokušava približiti gustim površinske vegetacije, na primjer, trsku, gdje i skrivenu u opasnosti, ronjenje ili trčanje oko vode, pomažući svojim krilima. Na zemlji Lyshuha sa svojim obrisima, najjače nalikuju par piletine.

Areal uključuje Euroaziju, Sjeverna Afrika, Australija. Rasprostranjena na jugu evropskog dela Rusije. Normalno, postavlja brojne izglede običnih rezervoara za prevlačenje. Zimovanje na jugu Rusije, u Evropi i na jugu Azije.

Moskva

Ptice predgrađa

Moskva po izgledu podseća na veliko plavo, ali ima manje veličine i blijeda šljiva tijela. Poput velikog titla, Moskva ima glavu obojenu u crnoj boji s bijelim četkicama. Isključuje bolesnu kapu ili masku.

Zapravo, prema istraživačima, ovaj znak i dao ime sinice - "mackow", koji je naknadno promijenjen u "Moskvu". Dakle, na ruski kapital, crni tit nema ništa. Ovo je vrlo mala ptica, ne veća od 11 cm veličine i težine 12 grama. Za ove pokazatelje uporedivo je sa Ladadoogom.

Moskve su žene raširene na istočnoj hemisferi, uključujući u Euroaziju i smiri se uglavnom u crnogoričnim šumama. Ali izvan sezone uzgoja, ove sise često odlete iz šuma na drugim mjestima, uključujući u gradu, gdje žive u parkovima i vrtovima.

Moskovska dijeta ovisi o sezoni. Tokom perioda uzgoja, ovo je uglavnom životinja - insekti, pauci, gusjenice. U jesen i zimi ptice se kreću na biljnu hranu, uglavnom sjemenke crnogoričnih stabala, bobica smreke.

Opremanje gnijezda samo žensko. Masoncks su obično dva godišnje, a prvi od kojih pada krajem aprila ili početkom maja (3 - 5 jaja), a druga za jun (5 - 9 jaja). Samo u sjevernoj Africi i u Korzici Moskva žuri jednom godišnje.

Obični bik

Ptice predgrađa

Mala, prekrasna ptica sa škraljnim dojkama i tamnim leđima. Težina Schirea od 25 do 35 grama u mužjacima i ženki, respektivno. Na glavi se nalazi crna traka - šešir. Karakteristično, Crvena šljiva dostupna je samo u mužjacima, ženki i mlade ptice su slikanje sivo smeđe boje, a bez crnih "kape" na glavi. Pa ih je lako uzeti za vrapce.

U predgrađima prebiva u četinari i miješanim šumama, hranjenjem sjemena biljaka. Ovdje je sedlana ptica. Ljetni Snegiri žive u šumama, gdje je puno hrane, a u raznolikosti boja i boja lako se izgubiti i ne privlačiti pažnju. Zimi bi bikovi bile bliže čovjeku i ističu se bijelim snijegom sa svojim aluminijskim grudima. Stoga se ponekad čini da bivšir stiže u Moskvu regiju zimi iz hladnijih mjesta.

Dukserica

Ptice predgrađa

Možda je ova ptica najpoznatija među pronađena u gradskoj osobini. Izdvaja se među ostalim predstavnicima faune prosječne veličine i kontrastne boje. Tradicionalno, ptica ovog grada Rusije ima crna boja glave, grlo, nos, gdje je vidljiva i metal sjaj. Leđa i trbuh prljave sive, a noge i kljun potpuno crne. Tokom leta ne pravi oštre pokrete, čineći uniformu SWAB sabede sa širokim krilima. Ove šumske ptice pojavljuju se u jesen i zimi, kada žure na čitave jačine u smjeru uzlaznog zračnog toka. Često možete promatrati samce i grupne gavrane igre, tokom kojih prave oštre zavoje, pad i uspon. Ali u nekim slučajevima možete promatrati kako su vrane uređene igre sa objektima, podižući ih u zrak i pokušavaju presresti kljun i šape.

Ozernaya Chaika

Ptice predgrađa

Jezero seagull sastaje se u Europi češće od ostalih predstavnika porodice kojoj pripada. To je moguće zbog sposobnosti ovih ptica da se prilagode različitim životnim uvjetima. Jezero galebova, poput srebrnog galeba, prilagođenog životu u blizini ljudi. Hrani se ribom, glodarima, žabama i otpadom.

U letu ovih ptica lako se razlikovati od drugih vrsta crnih tačaka iza očiju (u zimskoj haljini) i savjeti za crnu krilu. Galebovi ih obično drže jata. Na mjestima odmora - na otocima, stijenama, branama, poljima ili krovovima kuća, možete promatrati velike grupe ovih ptica, koje su često brojene na nekoliko hiljada pojedinaca.

Danas jezerski galeb više je brojniji od srebrnog galeba, koji je prethodno smatrao najčešjim pogledom. S centralnoeuropskom stanovništvu galebova obične zime pridružilo se "gostima" iz sjeverne i istočne Europe. Jezero galebova malo veće golubice i manje od relativnog - sive galebove. Ima prilično tanko, tamnocrvene kljune i tamnocrvene noge. Ljeti se na glavi pojavljuje tamno smeđa "kapuljača". Ove ptice oko očiju imaju bijeli prsten. Zimi, "kapuljač" nestaje, a onda ostaju samo tamne mrlje iza očiju. Mlade ptice razlikuju se od odrasle sivkaste boje smeđe boje.

Orlan-belohvost

Ptice predgrađa

Orlan-Belochvost - Big Bird Family Bird, čija cijela dužina može doći do mjerača, a težina - od tri do sedam kilograma. Ženke rastu mnogo veće od mužjaka, ali općenito je ova ptica četvrta najveća grabežljiva Europa.

Većina masivnog tijela orlane-belohposta obojena u smeđoj boji, a samo rep je bijeli - to je ova značajka koja je postala osnova za ime tipa. Orao živi gotovo u cijelom euroazijskom kopnu: od Tundra do Japana, a sa sjevera Skandinavije do Rumunije. U središnjoj Europi ova ptica može se naći vrlo rijetko, a osoba je odigrala znatnu ulogu u ovome. Zimovajući dio pojedinaca, posebno mladi, provedite u Pakistanu, Kini i Sjevernoj Africi.
Orlen-Belochvost montira najčešće u vodnim tijelima. U Skandinaviji i Islandu živi na morskoj obali, ali može se naći i na obali rijeka i jezera.

Gnijezdo vašeg ptica pokušava izgraditi više od zemlje, uglavnom na drveću, ponekad na stijenama. Izgrađen je od velikih zabrana i temeljito: u njemu, parovi žive ne sezonu, a ne dva, već nekoliko godina. S vremenom se zgrada dostiže džinovske veličine, što ponekad prevrne vjetar i, razbijajući grane drveća, padne na zemlju. U ovom slučaju muško i žensko obnavljaju novo gnijezdo.

Budući da se orlan-belohpost preferira živjeti u blizini vodenih tijela, onda je to uglavnom riba. Lov leti preko površine rezervoara, a čim se primijeti ribe, brzo se spušta i može se čak uroniti u kratko vrijeme u vodu da se izbaci u vađenje njegovih jakih kandži.

Prepelica

Ptice predgrađa

U papiru koji su došli iz vremena drevnog Egipta, to je naznačeno da je meso prepelica zabrinulo graditelje piramida. Ovo je prvo spominjanje ptice podfamilije u obliku čiru.

Prepelice, obojica divlji i pripitomljeni, mali. Pernaya teži oko 100 grama, dužina je jednaka 17 centimetara. Put bojanje zaštitnog, smeđe-crvene boje. Zrno prepelice trebaju biti nezapaženi kada obližnji predator.

Grouse

Ptice predgrađa

Rybchik je mala ptica guste veličine tijela s domaćim golubicom. Srednja težina retka varira od 360 do 440 grama. Ptica ima sivu šljunak sa crvenim i crnim poprečnim prugama. Na glavi misije stoji jedva vidljiva košulja. U letu, Ryabchik izgleda sivo-dimno, sa uglednom tamnom linijom na vrhu otvorenog repa. U boji muškaraca i žena postoje neke razlike: prvo grlo je crno, obrubljen u svjetlijoj pruzi, drugi je najjači i svjetlost. Evropski predstavnici Ryabchikov tamniji i manji od njihove sibirske stope.

Najčešće se može naći redak na smreku i smreku šumovita, posebno ako postoje doline potoka, rijeka i čišćenje. Takođe Ryabikov živi u blizini rubova breze-jele i smreke-olhovy šume, Ali evo čistih borova bori pokušavaju izbjeći. Općenito, Ryabchik živi u gotovo cijeloj šumarskoj zoni naše zemlje, s izuzetkom šumskih stepenica, šuma Tundra i Kamčatka. Broj Ryabchikov u Rusiji je značajan i u jesen je oko 30 miliona pojedinaca, a u južnoj taiga doseže od 12 do 18 ptica na 100 hektara šumskog zemljišta.

Chirina-Whistling

Ptice predgrađa

Ovo je takođe patka, ali najmanja u porodici. Vaga pernati ne više od 500 grama. Iz ostalih patki, Chirks je takođe različit i uperen, uski krila. To omogućava ptici da skine vertikalno. Ostale patke se glatko dižu u zrak. Bojanje iz Chirkov sivo-smeđe boje. Glave su potpuno smeđe s smaragdnim prugama koje prolaze iz očiju do vrata.

Sweettel

Ptice predgrađa

Lako prepoznatljiva ptica srednje veličine, sa konjskim snagama na glavi. U pravilu se sastaje po grupama, ponekad hiljade jata. Ukupni ton šljiva je ružičasta siva, s više maslina. Na krilima višebojne mrlje i trake: crno, bijelo, žuto, a na krajevima sekundarnog fleva crvene plakete. Rep kratki, sa žutim prugom na kraju, kesten. Grlo i pruga kroz crnoj očiju. Seksualni dimorfizam br.

Vrsta leta i noma odlikuju se neočekivane udaljene invazije, 3 podvrsta u sjevernoj Euroaziji i Sjevernoj Americi su zastupljene. Europski raspon gniježđenja u osnovi ne ide na jug dalje od 63 ° sjeverne širine. Zima na jugu područja u centralnim i južnim regijama evropskog kontinenta. U južnoj i zapadnoj Europi postaje nepravilno tokom "invazija", može se obložiti ovdje i zimi, uglavnom u sjevernim regijama.

Gnijezda u taiga šumama: četinari i breze. Zimi raširene u potrazi za bobicom, grmlje, leteći u vrtovima, parkovima i slično.

Gnijezda sa raštrkanim kolonijama, penje se gnijezdom na drvetu, po mogućnosti arišom, ne baš visoko iznad zemlje. Za izgradnju gnijezda pari koristi suve grane, mahovinu i lišaje. U maju - jun, nalazi se 5-6 sivo-plavih jaja u tamnim jajima. Unovči žensko, u roku od 14-15 dana. Pilići lete 14. i 15. života života. Godišnje jedno zidarstvo. Brza ravna linija Waiviela može se uporediti sa preklopom. Pabovi kratki trili. Power Base - Voće i sjemenke.

Sivi heron

Ptice predgrađa

Među Herkelom je jedan od najvećih. Dužina tijela ptice jednaka je brojila, opseg krila doseže jednu i pol. Teži pernati oko 2 kilograma.

Boja ptica bačena plava plava.Na pantalonu, vratu i glavi su prljave bijele oznake. Ružičasti kljun. Iste su boje na vrhu nogu. Donji udovi su sivi.

Sizy golub

Ptice predgrađa

Ovaj rezident Moskovske regije takođe je poznat mnogim. Svijetli je predstavnik sinanhrijačke vrste i ima prosječne veličine tijela. Ova ptica, predstavljena u velikim količinama, čak i na krasnojarskom teritoriju - potomak divlje nosnih golubica, tako da ima istu plavkasto-sivu boju. Rep mu je bijeli, a na kraju repa nalazi se široka pruga, crne krila su ukrašena s dvije poprečne pruge. Sinanthripski golubovi mogu imati još jedno bojanje - tamno siva, petoče, pepeo i crveno i bijelo.

Ova ptica izjavljuje ovu pticu, ali, dok u gnijezdu čini gluv vožnju zvuk "u-u-u". Veličina Golubovi predstavljeni su u predgrađu u velikim brojevima, a u različitim područjima njihov broj je prilično visok. Počevši od 60-ih XIX veka i do 1918. godine, ove ptice bi se mogle naći u većini naselja Moskovske regije. Ali u narednim godinama bilo je manje i manje, a do kraja 1921. njihovo stanovništvo se smanjilo na nekoliko desetina parova.

Jay

Ptice predgrađa

Ova ptica ima originalnu sliku u boji i tjelesnu težinu u rasponu od 120-194 grama. Krila joj su kratka, dugačka, crna i smeđa. Na ramenima su svijetle plave pruge u crnom. Tamno smeđa glava ili štetočina.

U predgrađu je ova ptica migracija, živi u miješanim šumama, parkovima i saveznim parkvima. Gnijezda se gradi na visini od 1,5 do 5 metara, jaja odgađaju od aprila do juna. Na jesen, kaputi idu u jata i odlaze u mesto zimovanja - u Africi. Pokreće ga biljka i životinjska hrana - gušteri, miševi, žabe i druge ptice i njihova jaja.

Nightingale

Ptice predgrađa

U većini ljudi riječ "Nightingale" povezana je sa idejom najboljih poinnom pjevača. Nightingale - Jedna od njihovih najčešćih pjevačkih ptica. Sve su korita obojene u monotonoj smeđoj boji, što je svjetlije na pantalonu i prelazi u bijelu. Velike tamne oči daju poseban šarm of solvet.

Jelo samo insekte, noćni ležaj za zimske muhe u tople zemlje. Spring Nightinges stižu u domovinu dok se drveće i grmlje počinju oblačiti lišćem. Vraćajući se kući, noći nalaze svoje stare stambe i počnite pjevati. Nightingale obično pjeva i dan i noć. Noćno pjevanje sunčeva stvara neuporediv utisak na slušatelje. Da bi se redoslijed slušala noćni koncert ovog pjevača, mnogi posebno šalju veče ponekad za šetnje u šumi.

Pjevanje Nightingalea naziva se lijepom, ali nisu svi mužjaci zaslužuju takvu procjenu. Postoje istinitim majstori vokala među njima, ali oni se sastaju (i često) vrlo slabi izvođači. Činjenica je da vještine visoke pjesme nije urođena imovina muškaraca: Mlade ptice stječu samo ako im njihovi očevi ili susjedi mogu ih naučiti u to.

Sa južnom Solovom, najčešće se možete sastati na rubu listopadne ili miješane šume, u debelim vrtovima i parkovima ili na obali rezervoara, okruženi gustim grmljem. Voljno žive u vrtovima grmlje i cvjetni kreveti gdje rastu ruže i druge cvjetne biljke.

Do mjesta gniježđenja Njućica leti noću u aprilu-maju, i na početku mužjaka i za njih ženke. Mužjaci se odmah spuštaju u grupe i njihovo pjevanje služe kao pouzdana referenca na žene. U maju ili junu, roditeljima nightingale prihvaćaju da uvijaju gnijezdo, odabirom mjesta za njih na zemlji među debelim grmljem slojem suhog lišća ili u grani, ali i iznad zemlje. Materijal za izvrsnu prerušene gnijezda poslužuju suho lišće, travu, vlakna za povrće i životinjsku vunu.

Tetheran

Ptice predgrađa

Jastreb. U dužini ovih Slikanje ptica predgrađa Dosegnite 70 centimetara. Wringspan je 120. Teži pernati 1,5 kilograma. Ženke veće mužjake. Boja oba spola poklapa se sa predstavnicima oba spola. Prednju stranu pasulja pera i bijele nošene. U skladu s tim, u letu, jastreb izgleda iz tla. Ljudi su potapali tetku zbog sokola. Bird doseže rudarsku barem na nebu, čak i u gustom gustom na zemlji.

Swan-Shipnun

Ptice predgrađa

Swan-Shipun je majstorska prekrasna ptica čistog bijelog šljiva. Dugi elegantan vrat, blago izdužena glava s jakim narančastim kljunom.

U bazi kljuna nalazi se crna na crnoj boji, što je samo uhvaćeno nego kod žena. Na kratkim crnim nogama Bazen koji povezuje tri prsta.

Mjesto njihovog staništa je Azija i Evropa. Namjestit će se na vodenim tijelima (jezera, močvara) debelim i brojnim vegetacijom. Hrana je uglavnom biljna hrana, spuštajući dugi vrat u vodu, pronađite ukusne hranjive alge. Ponekad insekti i njihove larve. On je fleting ptica. Zimi lete u Afriku ili Aziju, to se događa u oktobru ili novembru. Vraća se usred proljeća (april) natrag u gniježđenje.

Iz vode skida se s rasipanjem. Mogu razviti brzinu svog leta na 60 km / h. Ova ptica ćuti, glas joj je promukao, možda preferira da se šišta.Iprotirao je njezin caristički držanje, u obliku u obliku pomicanja vrata, polako pliva labudu-smeđaju na proučavanju vode, a ne, već s pravim suputnikom života. Par koji stvaraju za cijeli život bez dijeljenja jedni drugima ne za jedan dan.

Potomstvo donosi jednom godišnje. Njihovo gnijezdo je vrlo veliko, izgrađeno je od perske grane u plitkoj vodi ili na otočićima u gustim gustima kantata. U zidu od 3 do 9 jaja, češće ima 6 - 8 komada.