Ptice afrike

Tkanina

Iz funtsy džungle Kongo do sagorijevanja Sahare i Namibije do Savana, a snježni vrhovi Kilimanjaro, Afrika predstavlja ogroman spektar klimatskih uvjeta koji u sebi čine širok spektar za prekrasan ptice Afrike.

Ornitologija ovog kontinenta je bliska analogija s mnogim vrstama Evrope i Južne Azije. Dakle, na sjevernoj obali Afrike teško je pronaći najmanje jednu vrstu ptica, što takođe ne živi u drugim zemljama koje graniče sa mediteranskim morem. U polju Nila i na sjevernoj obali Afrike postoje mnoge ptice, koje se mogu naći i u Arabiji, Iranu i Španiji. U pustinju gnijezdo se vrsta prilagođavaju nepovoljnim uvjetima ovih intenzivnih mjesta. Južna Afrika je pravo obilje raznih vrsta ptica.

Tkanina

Afrička zmija

Obrasci ili ptice - uzima - široka grupa malih ptica vrapca. Modeli su zasebna porodica konteksta, numeriranje 272 vrste. Izvana su vrlo slični vrapcama, kolutama i ovsenima, koji su njihovi najbliži rođeni, ali način života objekata je osebujan.

Veličina modela dugačak je od 7,7 do 30 cm. Na prvi pogled lako je prihvatiti za vrapcu, imaju iste proporcije tijela, repa i krila, kratkih i gustih kljuna, koji im daje zrnate ptice. Slikanje većine vrsta je vrlo skroman, smeđi, sivi, crni tonovi prevladavaju u njemu, a tijelo ptice često umire s malim pendinima.

Savjeti - tipični stanovnici Afrike, iako se neke vrste nalaze na Madagaskaru, u južnoj Aziji i južnoj Evropi. Naseljeni su ove ptice otvorene pejzaže - Savannah, gospodo, manje često polupusti ili periferije šuma, ali se nikada ne susreću u gustim šumama i pustinjama. To je zbog karakteristika biologije ptica: gnijezde samo na drveću, a feed gleda samo na otvorenim prostorima. Veov glas - odbacio je jasan, ali ne melodični zvukovi, slično Sparrow Tweet.

Sve vrste ptica priče tkanine, a njihove grupe imaju najmanje nekoliko desetina ptica, odvojene vrste čine ogromne klastere hiljada hiljada i milijuna pojedinaca. Najveći jata običnih društvenih i crvenih objekata, čije su gnijezdo kolonije do 10.000 ptica, a cijelo pakovanje nakon uklanjanja potomstva je do 40 miliona.

Webs - isključivo zrnati ptice, u prirodi hrane se zrna i sjemenki divljeg bilja, a u kulturnim pejzažima voljno se hrane na poljima žitarica. Zbog ogromne veličine jata i ukupnog brojnog broja svih vrsta modela, oni igraju istaknutu ulogu u ciklusu tvari. Ukupno milijardi objekata godišnje uništavaju hiljade tona sjemenki, pretvarajući ih u tone živih masa. Zauzvrat, sami plamenovi predstavljaju istu masivnu proizvodnju za mnoge životinjske vrste. Na hranjenju, modeli lete rano ujutro i traže hranu do podneva, skriveni su u gustinama i spavanju ili se bave u toaletu, u večernjim satima, oni ponovo žele potražiti hranu u mrak.

Afrička zmija

Yolvery Toko

Dužina tijela afričkih zmija doseže 80 cm. Ova ptica se distribuira u vlažnim područjima Afrike južno od Sahare. Hrani se ribom, žabama i rakovima. Tokom lova može se vidjeti samo glava ptica koja se može vidjeti iz vode - njen dugačak vrat ostaje pod površinom vode da bi zgrabio plen. Nakon lova, zamke pružaju perje da se osuše, sjede na suncu s otvorenim krilima.

Afrička zmija često se gnijezdi zajedno sa čapovima i kormolanima. Na granama stabla, ženka gradi zgužva grana iz grana s lišćem i golim šipkama koje pažljivo donosi mužjak. Ptica obično odgađa 3-5 jaja bijelih i plavih boja i košta 28-30 dana. Pilići se izleti apsolutno golim, ariše ih oba roditelja. U slučaju opasnosti, pilići se brzo izlaze iz gnijezda poput mladih i skrivaju se u gusto biljnoj vegetaciji. Ako je alarmantni signal zvučao uzalud, vraćaju se na raspoređene mjesto. Nakon dvije sedmice, uzgojene piliće često izlaze u vodu iz gnijezda, ali tada se samostalno vraćaju natrag, bez pribjegavanja pomoći roditelja. Na vanjskoj ivici gnijezda nakuplja leglo ptica, visi pod sunčanim zracima, stječe pogled na bijelu plaketu i pričvršćuje ptičje oko.

Yolvery Toko

Point Penguin

Yolvery Toko pripada malim vrstama porodice nosorogarskih ptica. Toko je apsolutno nepretenciozan za hranu i hraniti se u glavnoj stvari da nailazi na to područje gdje se ptice gnijezdi. Važan element prehraninih ptica je insekti. Pored njih, ptice jedu bobice i voće koje biraju iz zemlje ili nađu na drveću. Yolvery Toko takođe ne odbija uživati ​​u malim gušterima i drugim životinjama, kojim pritiskom na šapu do zemlje, ubijte snažan kljun udarac. Ove ptice progutaju rudarstvo u potpunosti, kasnije su pretukle kosti voća koje nisu predodrene u organizmu tijela i hitinskih kostura.

Yolvery Toko živi u područjima u blizini grmlja i polavnici šuma, obično parovi ili mali jata, do 12 ptica. Ove ptice ne spavaju cijeli dan, ali vrhunac njihove aktivnosti pada ujutro i kasnije popodne.Toko imaju iznenađujuće snažne glasove koji su čuli čak i objavljenu. Oni znaju zviždanje, kapi, pucketi i objavljivati ​​zvukove cijevi. Kljunu na struju nije tako jak, kao u kašlja nosorovima, ali ne manje impresivni, ali Jatagani podsećaju na njihov oblik.

Tokova boja kljuna ima temeljnu ulogu u klasifikaciji vrsta ovih ptica: razlikovati crvene, žute i crne i crne i crne. Sve ptice nosoroga lete dobro, ali oni prelaze prilično nespretno.

Nakon pojave ženskih pilića, oko 10 dana troši u grobovima. Do tada, kao i tokom nesreća jaja, mužjak je hrani. Pilići mužjaka hrani se s masom keshitce, koja ih se drže ravno u kljunove.Čim pilići lagano rastu, ženka čini kljun u zidnom oblikovaču i muva iz gnijezda. Počevši od ovog perioda pilići hrane i ptice. Pilići samostalno polože rupu, ostavljajući jaz kroz koji roditelji im daju hranu. Mlade ptice Toko izlaze iz gnijezda samo za tri tjedna. Zanimljivo je da se za odrasle ptice vrišti pilići koji su odabrani iz gnijezda, ali ne pomažu im u ovome.

Point Penguin

Afrički Marabou

Tačka (dolice, crno-nogu, afrički) pingvin - doseže dužinu 65-70 cm i težina 3-5 kg. Pregled tačke pingvina na obali Južne Afrike i Namibija i obližnjih otoka na hladnom bengalnom području. Ovaj pingvin primio je jedno od imena zbog njegovog podsjećanja magaraca. Gnijezdi, kao i svi pingvini, kolonije. Ovi pingvini u vodi mogu razviti brzinu do 20 km / h, zaroniti dublje od 100 m i zadržavanje disanja 2-3 minute, tokom hranjenja u okeanu plove 70-120 km. Hrani ovu vrstu plitkog ribe (pržite haringe, inchokov, sardin i dr.). Tema magarca pingvini počinju u dobi od 4-5 godina. Njihovo zidanje sastoji se od dva jaja koja se zasnivaju na oba roditelja zauzvrat oko 40 dana. Pilići su prekriveni smeđim sivim dolje, kasnije - s plavkastom nijansom. Sezona uzgoja očito se ne izražava i varira ovisno o mjestu.

Danas se stanovništvo magarca pingvini procjenjuje na 140-180 hiljada. pojedinci. Pogled je naveden u međunarodnoj Crvenoj knjizi i u Crvenoj knjizi Južne Afrike. Broj ovih pingvina naglo je opao na početku 20. stoljeća kao rezultat aktivne zbirke jaja. Dakle, na primjer, na otoku Dassinu 1920-ih. Otprilike 1,5 miliona gnijezda. ptice. Za period od 1900. do 1930. godine prikupljeno je 450 tisuća jaja godišnje, a 1919. godine prikupljen je rekordni broj - 600 hiljada jaja. 1950-ih su sakupljene 100 tisuća jaja godišnje, ali 1956. broj magarca pingvini primao je samo 145 hiljada pojedinaca, a 1978. smanjio se na 22,4 hiljade.

Afrički Marabou

Ćelav sip

Afrički marabou - ptica vezana za porodicu. Ovo je najveći predstavnik porodice aista i roda marabule u veličini. Dužina tijela najvećeg predstavnika aistoidnog odreda varira u rasponu od 1,15-1,52 m na krilima krila u rasponu od 2,25-2,87 m, a masa tijela 4,0-8,9 kg. Odvojene kopije mogu imati krila po krilu do 3,2 m. Općenito, mužjaci su veći od ženki takve prilično zajedničke porodice Storkyja.

Značajke izgleda u afričkoj marabou gotovo su potpuno odsutne, a opis karakterističan za značajan dio pernate. Područje glave i vrata ptica pokriva relativno rijetku frizuru. Takođe na ramenima postoji dobro razvijen i izražen pahuljica "ovratnik". Posebna pažnja privlači veliku veličinu i dovoljno masivan kljun, čija ukupna dužina često doseže 34-35 cm.

Bird za odmor karakteriziraju lokacija kljuna u polju napuhavanja i mesnatih grlića karata ili vreće grlića, koja se naziva "jastukom". Čišćenje, smješteno na potpuno nedovoljno rafiniranim područjima, ima ružičaste bojenje i dobro vidljive crne mrlje na prednjoj glavi. Glavna razlika između mladog afričkog marabouja je prisustvo primljenijim gornjim dijelom i značajan broj perja u zoni ovratnika.

Marabou se odnosi na kategoriju socijaliziranih ptica, što će se izvući sa prilično velikim kolonijama i ne bojte se biti locirani u blizini osobe. U nekim se slučajevima ove vrste pojavljuju po mir i odlagališta, gdje postoji prilika da sebi dobije dovoljno hrane.

Ova vrsta perje u prirodnim prirodnim uvjetima vrši izuzetno važan zadatak - kao rezultat jela leševa, postoji vrlo efikasno pročišćavanje zemlje i razvoj bolesti ili velike, spriječene su opasne epidemije.

U divljini, afrički marabou živi, ​​u pravilu, ne više od četvrtine vijeka. Kada se drži u zatočeništvu, takve ptice lako čekaju do 30-33 godine. Uprkos specifičnostima jestive prehrane, odrasli ptice ove porodice imaju prilično visoku otpornost na najčešće bolesti perja.

Ćelav sip

Sekretar za ptice

Ćelavi SIP - Velika porodična porodica ptica, jesen. Distribuiran u sušnim planinskim i ravnim pejzažama južne Evrope, Azije i Sjeverne Afrike, gnijezdi se u planinama Kavkaza (iako je u drugom trenutku pronađeno daleko izvan ove regije) - izolovana populacija na Krimu je sačuvana. Područje i ukupan broj ove vrste postepeno se smanjuju, iako svijet prirode u svijetu do sada ne smatra ranjivim.

Veoma veliki supovi sa dugim širokim krilima i širokim repom. Duljina tijela 93-110 cm, Krila 234-269 cm. Karakteristika lica - nesrazmjerno mala, prekrivena bijelim dolje glavom, izduženim kukanim kljunom, dugim vratom s produženim ogrlicom od perja, kratkim okruglim repom. Ukupna boja tijela je smeđa, blago svjetlije s crvenkastom nijansom ispod. Letjeti i upravljati tamno smeđom, gotovo crnom bojom. Radugina žućkasto-smeđa, goruća siva, noge tamno siva. U boji, mužjaci i ženki se ne razlikuju jedna od druge. Pluma mladih ptica je blijeda i monotona crvenkasto-smeđa.

Uzdići pticu, sa glatkom površinom s poteškoćama koja se diže u zrak. U zraku se uvlači u sebe vrat, smanjuje glavu i stavlja primarne leteće zaklopke (izgledaju kao "ventilator za prste"). Krila krila rijetka, spora i duboka. Vrišteći prilično rijetko, iako u usporedbi s drugim Grifovima smatra se govornijim. Glas - razna šištanja i hrapave zvukove, objavljene uglavnom prilikom otkrivanja proizvodnje ili na odmoru. Obično sastaje grupe.

Sekretar za ptice

Roda

Bird sekretara prvo su opisali zoolog Johann Herman 1783. godine. Distribuira se širom Afrike južno od pustinje Sahare, osim pustinjskog namiba, obala i debelih ekvatorijalnih šuma.

Preferirano u staništu sekretara ptica su otvorene livade i savane, iako se nalaze u polupusti i područjima sa krovnim šumskim pokrivačem na nadmorskoj visini od najviše 3.000 iznad nivoa mora. Pernaya preferira područja u kojima visina trave ne prelazi metar, koji ga pruža dobrim pregledom lokaliteta. U pravoj pustinji, kao i u gustim šumama, sekretar ptica se ne sastaje.

Odrasli dio raste u visinu od 0,9 do 1,2 metra, dok ima težinu u rasponu od 2,3 do 4,2 kg. Wingspan varira od 1,2 do 1,35 metara, ženke na dimenzijama malo manje mužjaka.

Bird sekretara ima dovoljno neobičnog izgleda za predstavnika odvojenosti sokola. Ima relativno malu glavu, sivo-bijeli kljun, dugačak vrat i tijelo poput orina. Međutim, za razliku od ostalih predstavnika sastava, sekretar ima izuzetno duge noge koje završavaju kratkim prstima sa glupim kandžama. Izvana se čini da ptica stoji na štiklama.

Pretpostavlja se da se za život formiraju sekretari za ptice. Reprodukcija je moguća tokom cijele godine, ali njegov vrhunac pada na razdoblje od avgusta do marta. Brak se nastavlja prilično nasilno, mužjak brine za ženku, kako u zraku i na zemlji. Uparivanje obično prelazi na Zemlju, manje često na drveću.

Oba pojedinca sudjeluju u izgradnji gnijezda, koji se obično nalazi na ravnom vrhu bagrem ili neko drugo bodljikavo drvo. Sama gnijezdo gnijezdo ima oblik platforme s promjerom od 1,5 do 2,5 metra, izrađen od grana i obloženih debelim slojem trave, vune, stajskog gnoja i drugih materijala. Par se vraća u staro gnijezdo za uzgoj i odbija ga samo u slučaju kada njegova masa postane prevelika, a postoji prilika da će gnijezdo pasti na zemlju.

Roda

Venecijanska dizalica

Afrička roda - crna ptica iz porodičnog aista, jedan od dva člana vrste roda-Razina, drugi član vrste - indijski rodk-razin. Poput drugog člana Razinga, afrički pašnjak ima jedinstveni kljun sa jazom između vijaka i povezivanje, dobro prilagođen jestivom ponašanju obje vrste. Ove rode uglavnom se pokreću velikim vodenim puževima, a takav neobičan kljun je koristan za vađenje školjki školjke. Prosječna visina afričkog aista-Razina varira u intervalima od 80-94 cm, a težina 1-1,3 kg. Mužjaci, u pravilu, više ženki. Šalica crnog i ima sjajnu zelenu, smeđe ili ljubičastu nijansu na grudima. Velika, donela nijansu. Jaz između vijaka i povezivanja je oko 5-6 mm. Na gotovo direktnoj kliklini nalazi se nekoliko malih grubih jastučića (oko 20-30), koje pomažu ptici uklanjaju mekušace iz sudopera. Oči su sive, a noge su tamne.

Afrički rodar-Razin nalazi se u Africi, južno od Sahare, kao i na Madagaskaru, uglavnom u zapadnim regijama ostrva. Ova vrsta roda redovno migrira u zapadnoj Africi tokom suve sezone. Migracija se događa jatama, ali ovi letovi nisu baš dobro proučavani.

Afrički strip-ray rode žive u opsežnim svjetskim močvarima, jezerima i rijekama, rižinim poljima i poplavljenim ravnicama. Više vole okruge u blizini stabla gniježđenja.

Reprodukcija pada na kišnu sezonu, u periodu od avgusta do maja, sa vrhuncem u januaru - mart. Afrički rodovi-distribucija Kolonija s različitim brojem parova. Gnijezde na drveću, u pravilu, iznad vode, a ponekad i u Reedsu. Ova ptica srednje veličine gradi relativno malu utičnicu od oko 50 cm širine. Građevinski materijali za gnijezdo poslužuju grančice i trske, a leglo se sastoji od vodene vegetacije, izvora, bilja i lišća. Ženska odgađa 3-4 ovalna, kreda-bijela jaja. Kroz period inkubacije, oko 25-30 dana, oba zupčanika alternativno se naizmenično. Kada izbacili piliće imaju tamni pištolj i kljunu s jazom, poput odrasle afričke trake. Čišćenje postepeno se povećava nekoliko godina. Neovisnost od roditelja javlja se u dobi od oko 50-55 dana nakon izležavanja kada se Pluma u potpunosti formira.

Venecijanska dizalica

Forest Udod

Prentetni kran živi u Savannah Africi, radije da se naseljavaju u blizini bagrenih prerasla na livadama punila i obale slatkovodnih jezera i močvara.

Uglavnom, prepuna dizalica izgleda kao svi predstavnici porodice Caravel. Međutim, ova prekrasna ptica ima niz karakterističnih karakteristika, od kojih je glavno veličanstveno pohar na glavi. Khokhohok formira kruti zlatno perje, zahvaljujući kojem je dizalica dobila ime. Na bradi u okruženoj dizalici nalazi se svijetle crvene minđuše, koje je torba za grlo poput puretine ili pijetao.

Uz pomoć vrećice za grlo ptice čine pljeskanje zvukova tokom bračnog perioda kako bi privukli suprotni spol. Ovi predstavnici dizalica, za razliku od svojih rođaka, dogovoreni su preko noći na granama drveća. Stoga ptice imaju dug zadnji prst, s kojim se dizalica drži na tankim granama tokom spavanja. Moram reći da znoja dizalica dostigne težinu do 5 kg, a rast ptica oko 1 m na krilom daha samo manje od 2 m. Dakle, tako da takva velika ptica na drvetu nije tako jednostavna. I Ventrenosny Zhuravil nije rad.

Hrana dizalica gotovo svi koji će ga upoznati na putu. Zadovoljstvo mi je što sam poplavio biljne sjemenke, riža puca i zrno, ne odbija različite vrste insekata, među kojima prevladavaju muhe i skakavi. Jelovnik ove dizalice nadopunjuju vodozemce i gmizave, kao i ribu i rakove. Venenirana dizalica - ptica se naseljavala. Stoga migrira u potrazi za hranom i partnerom tokom razdoblja reprodukcije isključivo unutar svog raspona.

Zanimljivo je da se roditelji ne brinu za piliće nakratko, jer samo izležene bebe mogu ići u neovisan život nakon dana kasnije kasnije.

Forest Udod

Medical Skazchik

Udod je mala svijetla ptica sa Hokholom i dugom uskim kljunom. UDod prebiva na jugu i u centru Evrope i Azije, kao i u Africi, u otvorenim prostorima sa grmljem ili drvećem, u Savannah, na livadama i pašnjacima. Upoznajte fuziju može biti u voćnim vrtovima ili vinogradima. UDod - nije buggy ptica, ali još uvijek će osoba zadržati.

Duljina tijela polja od 25 do 29 cm, opseg krila je 44-48 cm. Na glavi se nalazi karakteristični khokholok od perja, narančasto-crvena boja sa crnim vrhovima perja. Dužina od 5 do 10 cm, a obično je komplicirana, ali prilikom slijetanja, Udod ga distribuira u obliku ventilatora. Promjene glave, vrata i dojke iz podvrsta iz ružičaste u boju kestena. Krila široka, zaobljena oblika, u crnim i bjelljivim-žutim prugama. Srednja rep, crni usamljeni. Ružičasti-crveni trbuh, sa crnim uzdužnim prugama sa strana. Kljunu je dugačak, oko 4-5 cm, tanka, zakrivljena.

UDod se hrani sa malim beskretačkim životinjama: insekti, njihove ličinke i lutke (svi Bube, zhukov-dotive, krigle, travnjaci, leptiri, stepke kvržice, muhe, a mravi, mociti, mnogi, kao i mali mekušci. Ponekad ptica uključuje prehranu vodozemaca i gmizavaca, na primjer, žabe, guštera, zmije.

Hrana se izbijala na površini zemlje, u niskoj travi ili golim tlom. Dugi kljun omogućava pljuskovanje ptica u stajskom gnoju, gomile smeća, trulo drvo, prave plitke jame u zemlji. Pored toga, UDod može pronaći hranu pored goveda za ispašu. Zbog kratkog jezika, UDod ne može uvijek moći gutati plijen sa zemlje, pa ga u početku baci u zrak, a zatim hvata i guta. Veliki buba Udod pala se u dijelove, palijući se na zemlju.

Medical Skazchik

Singe Sorokoput

Medoidi - ptice koje su bliske rodbine Dyatlova. Žive u jugoistočnoj Aziji i Africi od Senegala do Etiopije. Ime ptica je sasvim u skladu sa svojim nastavama. U divljini, oni pronalaze gnijezda pčela za neke znakove poznate samo medicinskim garniturama.

Ovakva pernata čim ne nazove: Medical, Marrots, Bee kukavice, indikator, Crno-brušena medicinska bačva, kukavica - Medicinska barel, Medicinski bar. Ptice vode način namirenja i rašire se po cijeloj Africi.

Medicinski sakupljač podseća na vrapcu, ali veću veličinu i motley bojanje. Ptica sa gustom izgradom, kratki rep smeđim i dugim krilima. Povratak je prekriven perjem sivkasto-smeđe boje, trbušnjakom-sivom trbuhu, crnom grlu, na ramenima, postoji jedno žuto mjesto.

Brojni vindni rasuti su na krilima. Karody Eye Carod, Ranadoushin Coallene Collity of Worth Tinge. Kljunu nije previše masivna, žućkaste bijele boje, smeđe-sive noge su prilično kratke.

Medicinska barela je velika farma, on jede ne samo med, već i vosak i pčele same pčele. U nedostatku takve hrane, u stanju je da jede druge insekte. Nisu sve životinje u stanju da probavi vosak, ove stambene supstance su previše složene u strukturi. Ali mala afrička ptica savršeno se nosi sa probavnim problemima.

Ne samo da ptica uništava pčelinju gnijezdo, tako da pljačka privlači druge životinje - Babune, Mangoshos, Badgers. Pronašli su med, ptica stvara posebne zvukove, kucajući jazavcu iz svoje rupe. U Africi se ova životinja zove Rahel. Poslat je nakon saće. Pomozite da se prekršite gnijezda i babuna. Ljudi takođe nisu užareni da koriste usluge medicinskog Barker-a, pronalazeći med, uvijek ostavljaju njenu podijeljenju ptica. Dakle, pleme Boraganov, doživljavajući nedostatak slatke hrane, odnosi se na pokazatelj. Sakupljeni med pohranjuje se u školjku od noja jaja i služi kao posebna poslastica za skupe goste.

Ptica - posredni zapadni stil života. Motion Plumage omogućava ptici da ostane neprimetan protiv pozadine gustih lišća stabala. Ponekad meća ostavlja raspoređene mjesto za ulov i progutavanje insekata opasnosti, ali ponašanje ptica se temeljito mijenja ako je moguće otkriti pčelinje gnijezdo. Povuče rep, zabrinuli su, viče bez prekida da bi privukao veći ravnalo da bi pomogao.

Singe Sorokoput

Heron-div ili divovski čapljivac

Rod Sorokoputa s više od desetak vrsta, široko se distribuira u Euroaziji, Africi i Sjevernoj Americi. Ove ptice istovremeno pjevaju, i grabežljiva, takva rijetka i nezaboravna kombinacija.

U opisu svih vrsta Sorokoputsa postoje zajedničke karakteristike: ptice male veličine, duljina repa premašuje dužinu krila, ispred "maske" iz crnih perja. Kljune su prilično velike s vijkom u obliku kuke, poput većine grabežljivih ptica, koji pomažu u razbijanju proizvodnje. Crvene, bijele, sive i crvene boje prevladavaju u boji. Samo zasebne južne vrste četvrte puta odlikuje se svjetlijim i uočljivim šljivama. Žena obično blago upaljač i skromne boje od mužjaka.

Uprkos pjevaču i skromnim veličinama, Sorokoputs su istinski grabežljivci. Oni se ne hrane ne samo nožnim, leptirima, paucima, gusjenicama i drugim insektima, već ni glodarima malih veličina, žaba, guštera, malih ptica.

Svaka vrsta natkane distribuira se u određenom području. Općenito, njihovo stanište je vrlo široko i ne uključuje Australiju i Južnu Ameriku. U svim ostalim dijelovima svijeta postoje neke vrste tipova ove ptice.

Sarokopouteu prevjeri liže da živi u Šuma-steppe, grmlje, groves, a u Generalu preferira otvoreni prostori sa visokim drvećem, koji mu pomažu u lovu. Sezonalnost migracija fihopusa ovisi o tome gdje je pogled na ptice. Na primjer, stanovnici sjevernih regija siva Sorokopoute i obični zhuralan su ptice leta, a za zimu migriraju južno od svog uobičajenog raspona. Sve ostale četvrtine vode način namirenja ili lutaju.

Heron-div ili divovski čapljivac

Sjajne skzorets

Heron-Goliath, ili divovski čapljivac ili heron-div - Owlovaya ptica iz rasne porodice. Heron Goliath - najveći predstavnik porodice Rackel. U visini doseže 155 cm, teži najmanje 7 kg, opseg krila - 210-230 cm. Glava i vrat kesten-smeđi, torzo - sivo-smeđa, brada bijela. Kljun srednje dužine, vrlo moćan. Heron Goliath prebiva na cijeloj Africi južno od Sahare. Povremeno skloništa i gnijezda u Aziji. Odrasle ptice naseljavaju, mlade pravljenje letova iz gniježđenih područja u Kormov.

Heron Goliaphs živi na močvarima, na osamljenim mjestima, nikad ne podmire kolonije. Hranjenje ribe težine od 30 g do 3,5 kg. Jedite i vodozemcima, uključujući najveće pojedince afričke žabe, glodara težine do 1 kg, a gmizavci, uključujući Mamba i Varanov.

Sjajne skzorets

Afrički Savka

Veličina ptica 30 cm. Glavna pozadina boja boja zelena, donje leđa, preliv i grudi - magenta, krila - sjajno ljubičasta-ljubičasta sa plavkastom tamponom. Crumpng krila ispod zraka sunca Sparkle - svako perje ima zelenkasto sjajno ivice. Rep u sjajnim morskim zvjezdicama s sivkastom plavim rezom, vrhu glave ljubičaste-ljubičaste, obraze i grla sivo-zelena, izrez dijamant-zelena. U letu njegovih krila proizvode se karakteristični zviždajući zvuk, a leđa, zahvaljujući stolaru, izgleda kao malo grbave.

Ljubičaste sjajne škzoreže širi se južno od Saharske pustinje, od Senegala na zapadu do Sudana, Kenije i Ugande na istoku. Kao što više starja, sjajno ljubičasto šljiva pomaže ovoj ptici maskira i na pozadini lišća i na zemlji. Iako se tradicionalno ove kapke gnijezde u drvenim zavičanjima, nedavno su prilagodili zgrada za ovaj krov, pa čak i odvodne cijevi. Sažete i hrani piliće samo ženka, iako mužjak istovremeno ostaje u blizini i čuva gnijezdo. Isprva, dijeta pilića sastoji se isključivo od životinja beskralježnjaka - takva dijeta pruža piliće vjeverice i pomaže im da raste i ustaju na krilu. Izvan sezone braka, Shvorts idu u velike jatke čiji broj može dostići nekoliko hiljada pojedinaca. Jede beskralježnjake, voće i bobice.

Afrički Savka

Flamingo

Afrički Savka - mala ptica iz porodice patke. Duga patka dugačak 48-51 cm, težina 450-700 grama. U odraslih mužjaka u bračnoj šljivama i vrhu vrata crne boje, brada je ponekad sivkasto. Donji dio vrata, gornji dio grudnog koša, dno leđa i sposobnost - jarko svijetle, stranice - svijetlo smeđe, dno prsa i trbuha srebrne sivkasto smeđe boje. Krila iz gore sivkasto smeđe sa oznakama zakletve. Oštar i uzak repni repni perje. Rainbow Shell smeđa, noge škriljevca-siva, kljun je kobaltno plava. Žene i mužjaci izvan uzgojne sezone nalikuju ženki američkoj lokaciji, ali izmjena cvijeća na glavi izražava se slabiji. Na vrhu su sivkasto smeđe boje, sa smeđem i tamnim žutim oznakama, bočnim smeđim stranama, sa žutim prugama i nekoliko marki. Bojanje dijelova Inoperate poput mužjaka u bračnom pljusku, ali kljun postaje škripavac-siv. Mlade ptice nalikuju odraslom ženki, ali imaju homogenu boju, manje prugasti vrh i prilično smeđe od sivkaste na donjim dijelovima tijela.

Živi u Istočnoj Africi iz Eritreje, planinskih regija Etiopija i Kenije do Istočnog Zaira i Uganda, a u Južnoj Africi iz Rodezije i Južne Bocvane do Cape of Dobar nade.

Gnezdi se na relativno dubokim svježim rezervoarima s razvijenim vegetacijom natprimanje i prirodnim i stvorenim od strane čovjeka (rezervoari i skladište otpadnih voda). Nužno i prisustvo otvorenih površina vode. Izvan uzgojne sezone, postoji raznovrstan veliki i mali rezervoari, trajni ili sušenje, svježi, slani ili alkalni, koji mogu biti u potpunosti bez površinskih vegetacija.

Flamingo

Afrički noj

Flamingo Odlikuje ga nevjerojatno elegantna boja, od najjednostavnijeg - bijelog, za nevjerojatnu tamnu ružičastu. Ljudi su od davnina smatrali da je Flamingo fenomenalnu pticu, stvorenje iz nekonfikatnog i lijepog sna. U prirodi nema mnogo prekrasnog prizora kao istovremeno polijetanje od pola milijuna floss flaminga.

Flamingo Ima najduže vrat i najduže noge, naravno, u odnosu na veličinu tijela. Ove ptice se hrane plitkom vodom. Tako se savladaju na vrat koji su ispali njihovi kljunovi da se okrenu.

Flamingo žive uglavnom u Africi u Keniji. Ali oni imaju i na jugu Evrope, Azije, na otoku Madagaskaru i u Južnoj Americi. Napravite flamingo ogromnim kolonijama na obali velikih jezera. Karipske ružičaste flamingose ​​grade vrlo osebujne gnijezda. Izrađene su od glinenih konusa sa gornjem dijelom. Visina su od 7 do 45 centimetara. U svakom konusu je napravljena produbljivanje, gdje ženka odgađa jedno pojedinačno jaje. Zasnovan je na oba roditelja za 28-32 dana, a zatim nahranite pilić, stezanje posebne jarko crvene tečnosti. Prehrana nije inferiorna mlijeku i zahvaljujući svojim pilićima vrlo brzo rastu. Roditelji uvek razlikuju svoje piliće na svojoj posebnom škripu, čak i od hiljadu potpuno istih i neće nahraniti tuđe, bez obzira kako im se sviđao sami.

Životni vijek ovih ptica nije poznat u vivo. Ali u zatočeništvu žive do 30 godina. Takvo voljstvo u odnosu na prosječni život većine ptica izgleda vrlo impresivno. Ali još više utječe na ono što Flamingo, Čini se vrlo krhkim, žive na Zemlji već nekoliko miliona godina. Dakle, nedavno je pronađen fosilni ostaci ove ptice starosti 30 miliona godina. Naučnici tvrde da su ove ptice pronađene čak i ranije, a njihovi preci su vidjeli dinosauruse.

Afrički noj

Nilsky Gus

Afrički noj - najveća ptica na svijetu i jedini predstavnik odvajanja noja, porodica noja, vrsta noja, vrsta noja. Odnosi se na klasu ptica, potklašeno.

Biološko ime neovlaštenog ptica u prevođenom iz grčkog bukvalno zvuči kao "Sparrow-Camel". Takva alegorija na etiketi pojavila se zahvaljujući karakterističnim osobinama noja: Ima isto kao kamilu, ekspresivne oči, uokvirene dugim trepavicama, udom biskvit i torakalni kukuruz. Usporedba sa vrapcama vjerovatno nastala zbog malih, slabo razvijenih krila. Afrički noj - ptica jedinstvena u prirodi, koja ne zna letjeti, nema kobilicu i ima samo dva prsta na nogama, što je ujedno i izuzetak u klasu ptica.

Biti najveće ptice na planeti, glavni pojedinci Afričkog noja mogu se pohvaliti visokim 2,7 metara i impresivnu masu do 156 kg. Međutim, normalna težina noja u prosjeku je oko 50 kg, a mužjaci su nešto veći od ženki. Ostriva nohhich labavi i kovrčava, relativno ravnomjerno raspoređeni po površini tijela. Na glavi, noge od vrata i perja nisu: Njihova navlaka meka, kratka pahuljica.

Oritch je svevorska ptica, a iako je dijeta mladih pojedinaca pretežno životinjska hrana, odrasli ptice hrane se svim vrstama vegetacije. Njihova prehrana čine bilje, šutira i sjemenke biljaka, cvijeća, rana, kao i voća, uključujući prilično teške. Ipak, odrasli pojedinci su daleko od vegetarijanaca i, ako je moguće, neće odbiti različite insekte, na primjer, skakave, kao i guštere, male glodare i pao u obliku predodljenog rudarstva velikih grabežljivca.

Ostrići žive u Africi. Ptice izbjegavaju vlažne prašume, preferirajući otvorene zeljastih pejzaža i polupusti koji se nalaze sjever i južno od ekvatorijalnih šuma.

Afrički nojevi žive porodične grupe koje se sastoje od zrelih muškog, 4-5 ženki i njihovog potomstva. Često broj jata dostiže 20-30 pojedinaca, a mladi nojevi na jugu područja žive u grupama u odnosu na stotine ptica.

Nilsky Gus

Udarda

Odnosio je nil gusku u porodici patke i je jedini pogled na genus Nile guske. Ova ptica je rasprostranjena u Africi južno od Sahare. Najveća koncentracija se promatra u dolini Nile. Ova vrsta uvezena je u XVIII veku u zemlje kao što su Velika Britanija, Holandija, Nemačka, Francuska. Donio ih tamo kako bi napravili dekorativan. Ali mnoge su ptice pobjegle i formirale divlje populacije u mjestima bogatima jezerima. Guseyjevi se podaci nazivaju i egipatski guske.

Dužina tijela je 63-73 cm po težini od 1,5-2,3 kg. Pluma u ženama i mužjacima je identična, jedina stvar, mužjaci u prosjeku veća od slabog poda. Prednji dio bijele glave, vrat vrata i prednji dio grudi blijedo žute. Ostatak tijela sive boje. Podešavanje crvene, kljun je i crveni sa crnim vrhom. Brown Wings, Bijela krila unutrašnjost. Bijela boja je dobro vidljiva u letu kada su krila u potpunosti lišena. Glasovi u ženama i mužjacima razlikuju se. Mužjaci imaju hrapav glas, prigušeni. Ženke su bučne. Prave glasne zvukove zvukova na najmanju poremećaju ili u slučaju agresije.

Ove ptice stvaraju parove za život. Gnobi su napravljeni na različitim mjestima, ali sklonost se daje drveću. Lišće, lišće i bilje gnijezdo. Izgradnja se bavi ženkama, a mužjak traži i donosi odgovarajući materijal. Jaja se deponuju na kraju sušne sezone. U zidu se nalazi od 5 do 12 jaja.

Ove ptice pokazuju agresiju nečijem potomstvu i mogu ga čak i ubiti ako postoji pitanje o opstanku vlastitih pilića. Takve se situacije događaju kada se smanji količina prehrambenih resursa. Ovi perje savršeno plivaju, ali u letu izgleda teško. Možete ih upoznati ne samo na zemlji, već i na drveću i zgradama. Dijeta se sastoji od sjemenki, lišća, stabljika biljaka, bilja. S vremena na vrijeme skakavac, crvi, druge sitne životinje koje jedu.

Udarda

Orao-scrooch

Pad ptica (ili na drugi način dudak) u izgledu vrlo podsjeća na noj, Samo manje veličine. Pripada porodici karavyla. Je stanovnik polupustičke i stepske zone Euroazije. Često se naseljavaju na pašnjacima i poljoprivrednom. Prije toga, suša je bila brojna, sada je to endungecious izgled.

Drop - velika ptica, visoka, masivna, sa debelim vratom i širokim grudima. Majine su mužjaci dva puta teže: na dužini tijela, oko 105 cm njihova težina doseže 7-16 kg. Odnosno, oni su o velikoj Turskoj. Ženka u dužini tijela od 75 cm do 80 cm teže 4-8 kg. Rep ove ptice je dugačak i zaobljen na kraju. Copchikovka Gland nema Darof.

Krila su široka i dugačka - njihov je opseg od 190 cm do 260 cm. Od ostalih perjevih droata samo se ne razlikuju ne samo na krilima i velikom veličinom, Ali i u moćnim nerazvijenim šapama, idealno se prilagođava kretanjem na zemlju, kao i kopanje korijena, crva i larva insekata. Noge kapi za ptice imaju zelenkasto-smeđa nijansu, snažnu i prilično dugu. Broj prstiju - tri. Na dnu šape postoje jastučići.

Plumića Drofa sklona je kretanju i kombinacija je nekoliko boja - crna, siva, bijela i crvena. Vrat i glava Darof - Jasen-siva, s varijacijama nijansi ovisno o populaciji. Ostatak vrha ima oker-crveni ton sa poprečnim tamnim mlaznim uzorkom. Duga krila, iznenadnost, trbuh i grudi - bijeli.

Vrste DROF su toliko raznoliki koji naseljavaju teritorije nekoliko kontinenata, Uništavanje jedne druge veličine, boje, funkcije hrane, HAGGADS.

Hrana Drof je raznolik, ali u korist biljke. Oni glatki sjemenke, voće, meke korijene, lišće bilja, cvijeća i pucanja, birajući širok izbor biljaka - astrova, mahunarke, kupus, mat. Jede kap i životinjska hrana, koja uključuje pretežno insekte i njihove ličinke. Ovo su skakavi, medvjed, skakavi, bube, letak, weevils itd. Pilići se hrane na mravima koji formiraju i njihove ličinke. U slučaju odraslih pojedinaca, Drofs također mogu koristiti guštere, žabe, puževe, crkve i tako. Ono što je zanimljivo, voda ne pije (većina vrsta Drofa).

Orao-scrooch

Afrički koroser

Orao-scrooching pripada odvajanju solkoziranog, porodice jastreba. Naziv je primio za prekrasan akrobatski piruetti, koji se razvija u periodu uzgoja.

Orao - Trg ili Fissur - vrlo lijepa ptica. Dužina tijela 56-75 cm, Wingspan - 1.7-1.80 m, težina je 2-3 kg. U odraslih mužjaka glava, vrat i trbušna strana - crno-spin smeđe različite nijanse - krila crna sa bijelim tunelima - ramene perje bjelkasto-sivkasto ili zakletva s crnim oznakama.

Pluma ženki orlova-scromorchikh slična je bojanskom perjem mužjaka, ali imaju sivkastu s crnim pepinovim sekundarnim fluem. Od tipičnog Smereyadovog lica različitih kožnih moda, prisutnost kraćeg kokošica na stražnjem dijelu glave, širokih krila, vrlo kratka s ravnim repom.

Ovaj predator je lako odrediti tokom leta, jer se čini poput tentakle zbog kratkih repa pera. Mlade ptice u prvoj godišnjoj odjeći s sivkasto smeđom leđima, sa blijedo obojenim perjama na glavi i trbušnoj strani, prekrivene bijelim nejasnim motley tactima. Rainbow omotač za oči tamno buura.

Wisch i gola lica kožna narandžasta u odraslima-skrokov orlovima, crnom ili zelenkastom u mladim pticama. Narančasta-crvena stopala kod odraslih, plavkasti u mladost. Kljun i kandže blackmicy, stopala narančasto-crvena kod odraslih, plavkast u mladost. Promjene starosti su neophodne, a konačna boja orlova-scomerculosa steknu u dobi od šest godina.

Neobičan izgled i osebujno ponašanje orlova-skomorohe služilo je kao razlog za pojavu različitih sujevernjaka. Domoroci Istočne Afrike tvrde da je sjena ove ptice izgubljena. U drugim oblastima afričkog kontinenta, oni gledaju dobro poznatu poštovanje, smatrajući da je iscjelitelj koji donosi korijene sa prekrasnim ljekovitim svojstvima. Abizijevi su nazvali ovu pticu "nebeski majmun".

Orel-scomer Naseljava u Africi, južno od Sahare. Susreće se sa juga Mauritanije, Malija, Senegala i Gvineje u središnjem Sudanu, Etiopiji i zapadu Somalije, na jugozapadu arapskog poluotoka.

Afrički koroser

Afrički paun

Afrička koroda - ptica porodice Cowel. Naseljavajući razne otvorene i poluotvorene pejzaže u Africi južno od Sahare, uključujući odjeknu. Mnogobrojne mešta zajedničke ptice. Obilje i dovoljna visina biljnog pokrova su među ključnim faktorima za odabir staništa. U područjima sa izraženom sezonskom oscilacijom atmosferskih padavina, gdje u sušnjem vremenu godine, trava izgori, ptice, po pravilu, migrira prema mokrom ekvatorijalnom pojasu.

Ovo je mala, veličina skewer-a, ptica sa kratkim crvenkastim kljunom, crvenim očima i kratkim zaobljenim krilima. Vrh je crna sa smeđim pendinama, prednji dio vrata i grudi su plavkasto-sive, stranice i trbuh u crnim i bijelim prugama (igrajte ulogu markera prilikom komunikacije). Iznad očiju razvijene široke svjetlosne trake. Sa širokog repertoara za glas, niz brzih vibracijskih zvukova posebno se razlikuje, prenosi se kao "CRRR" - koristi se za označavanje parcele i dodatka ženke. Afrički korektni aktivni dan, često u sumraku ili oblačno vrijeme. Territoriane tokom godine, između tijela u susjednim pticama nisu neuobičajene.

Pomnoženo je u kišnoj sezoni, gnijezdo u obliku shappy biljne posude uređeno je u udubljenju na terenu, često ispod pokrivača snopa trave ili malog grmlja. Hrana s raznolikim beskralješnjacima, žabama, ribom, sjemenkama bilja. Općenito, prosperitetan izgled, glavni faktori rizika nazivaju se razvojem poljoprivrede, odvodnje močvara i urbanizacije.

Afrički paun

Battle Orel

Afrički paun prethodno je smatran rođacima azijskog Pavlinova. Ali kasnije otkriveno je niz razlika, što im je omogućilo da raspoređuju u zasebnom rodu. U poređenju sa azijskim paunima, pojavljuje se afrički za slabe razlike između muškaraca i žena, nedostaje se petlja od vlakana sa očima u muškom i postoje značajne razlike u seksualnom ponašanju pojedinaca. Kongolese Peacock prvi je opisao američki zoologist James Chepin 1936. godine. Ovo je divlji paun koji živi u šumama Zaira i slivu rijeke Kongo.

Mužjak 64-70 cm, bez poticanja na plavoj sivoj glavi, u narančasto-crvenom području grla. Vrat prekriven kratkim baršunastim crnim prostirkama. Na glavi Khokhol iz snopa obnove perja. Tijelo tijela iz gore-zelene zelene boje s velikim ivicama ljubičastom bojom. Sposobnost, poput azijskih pauna, prekrivenih jarkim ovalnim mrljama. Crni rep sa zelenkastom plavom granicom, crni apartman. Na dugim nogama postoji jedan poticaj i u mužju i u ženki. Sivi kljun sa plavim nijansom. Ženka je dugačka 60-63 cm, ima kesten-smeđi Chokhol, goli dijelovi glave sive smeđe boje i vrata - crveni. Zeleno tijelo sa metalnim sjajem i svijetlo smeđe pruge. Afričke pauke su monogamni pogled. U prirodi izgradi gnijezda na panjevima, u podružnicama. Ženka odgađa i raste za 26-27 dana 2-4 jaja. Mužjak je stalno blizu i čuvao gnijezdo.

Battle Orel

Bard-Color Brandy Nektarten

Battle Eagle je jedina vrsta roda Polemaetus. Ova vrsta naseljava pretežno otvorena područja Afrike Južno od Sahare i ne samo u šumskim regijama na jugu Južne Afrike. Unatoč činjenici da je njegov jedini neprijatelj osoba, posljednjih godina postoji stalan pad broja borbenog orao. Lovite ga čim približi ljudskim naseljima, što se mnogi poljoprivrednici plaše svojih životinja. Ova rijetka vrsta unosi se u Crvenu knjigu IUCN-a sa statusom "blizu zaprijeti".

Spin, vrat i krila u borbenom orgu oslikani su u tamno smeđe, bijelim trbuhom sa smeđim mrljama, koje su izraženije u ženama od muškaraca. Oči peradi ove ptice. Sjedeći borbeni orlov ima vertikalno držanje, a glava je oko jedne linije sa oštrim kandžama. Ženke su nešto veće i teže od mužjaka, čija vrijednost prosjeka samo 75% ženki. Dužina tijela borbenog orla kreće se od 78 do 96 cm, vila se od 188 do 227 cm, težina od 3,01 do 5,65 kg.

Borbeni orlovi čine stalne parove, od kojih svaka zauzima teritoriju više od 1000 km². Parovi gnijezdi na udaljenosti od oko 50 km jedan od drugog, što je najniža gustina naseljenosti među svim pticama svijeta.

Brak borbenih orlova traje od novembra do jula, ovisno o geografskoj širini. Ženka gradi gnijezdo obično gotovo sama u vilici grana ili na ravnom krunu stabla. Prečnik utičnice može doći do 2 m, visine - 1,5 m. U zidama borbenog orla jedna bež sa smeđeg prskanja jajeta, koja teži oko 190 g.

Borbeni orlovi su uglavnom zemaljski mali i srednji sisari i ptice (Churo-u obliku, poljoprivredna, cestovna, itd.), lov na mlade inpel, budale i druge antilope, Damanov, Mehariktilius (zmije, guštere), kao i kućne ljubimce (psi, koze, ovce).

Bard-Color Brandy Nektarten

Ptice afrike

Ovo je prilično velika notična, dužina njenog tijela doseže 15 cm, težina je 10-11 g. Ima dugo zakrivljeno i ukazao na kraj kljuna i dugačak, uski, uzdužni utor i rese na kraju jezika. Boja šljive u nektanju svijetle boje varira primjetno ovisno o podu, starosti i sezoni. Tokom perioda gniježđenja izgleda bogato crno s kontrastnom šljivam mrlja na grudima, koji žuri u oči od puštanja i odmah skreće pažnju na sebe - i vrh glave i grla na mužju. Ali nakon završetka uzgoja, mužjaci padaju u dosadnu sivkasto-smeđa odjeću u kojoj su prilično teško razlikovati od ženki i mladih ptica. Pluma ženki iz tamno smeđe boje, a s dna sa koprivama svijetlosmeđe.

Nektar jarko u boji običan je u zapadnoj i istočnoj Africi iz Senegala do Kenije, južno do Zimbabvea. Prirodno stanište su otvorene šume i savanna, riječne banke, kao i tropske regije, parkovi i grm sata. Ove ptice se drže uglavnom u vrhovima stabla, ali često se spuštaju do zemlje. Mužjaci su agresivniji i nekomuničniji i češće od ženki, objavljuju nacrt plače. Često možete gledati mužjake koji voze rivale sa svog teritorija.

Uz insekte, gusjenice, skakavice i pauke, nektar u velikoj boji u nektar u nektra cvijeća (Leonthis, Flewing Paren, Aloe). Koristi svoj oštar kljun kako bi se probio guste periserice ovih boja, tada se sok apsorbuje dugim, cevastim jezikom.

Period gniježđenja nektara svijetle boje traje od avgusta do marta. Ženski za jednu sedmicu gradi se iz lišća, slame, interneta i drugih dijelova biljaka gnijezdo u obliku čaše na visini od 2-10 m iznad zemlje. Zatim polaže 2 bijela ili svijetlo siva ovalna jaja sa maslinovim sivim mrljama. Ženka mi jaja gubi 14-15 dana, pilići provode u gnijezdu 16-19 dana. Brine o njima samo žensko.