Besmobljan rooster mike: neobična priča

Pogledajte fotografiju, ovaj tanki pijetao iz pasmine Vadeot, nazvan Mike, živio je kao i svi predstavnici vrste. Ali ... odsustvo glave ga je istakao.

Dogodilo se 1945. godine. Uobičajeni popodnevni septembar Lloyd Olsen, stanovnik Kolorada, na zahtjev njegove žene otišao je u dvorište za ptice da bi moglo modriti pijetao. Farmerov pogled pao je na 5,5 mjeseci stare majice.

Besmobljan rooster mike: neobična priča
Mikeless Rooster Mike.

Kako se obično događa, pijetolac je odnio štalu i odsjekao glavu. Ali ovdje se dogodilo neobjašnjivo: Mike je ustao i počeo žuriti u krugu. Nakon uklanjanja, mnoga piletina može potrajati nekoliko minuta u krugu, sve dok ne umrete u potpunosti. Ali u ovom slučaju Mike se i dalje ponašao kao da se ništa nije dogodilo.

Mike je otišao, kao i svi korijeni, prevarili krila, a čak su mu nedostajali perje. Pored toga, bez srca, čujući plakanje rođaka, uspeo je da im odgovori sa nekoliko hranjivih "bikova". Ali, na kraju krajeva, glavna funkcija Mike je izgubila zajedno sa glavom - pogleda.

Besmobljan rooster mike: neobična priča
Godinu i pol, Mike je postao prava slavna osoba.

Kao što se ispostavilo, sjekirom odsječena glavnim dijelom lubanje, ali lijevo nije dodirnuto uho, jugularna vena i baza mozga odgovorna za životinjski motor. Dakle, nastavljajući rasti i steći na težini, jedinstveni penis posjetio je i izložbu u Salt Lake Cityju i dobio nagradu od 10.000 dolara. Odbrana čuda Mike živela je još 18 meseci.