Zašto biljač zvao bit?

Ovi svijetli "obučeni" Ptahi pojavljuju se odmah nakon napada hladnoće. Činilo se da nose mrazom na njihovim krilima, snijegom, općenito - zimu.

Odavde je otišlo ime ptica ruskog jezika, koje se zove Pyrrhula Pyrrhula. Ljeti ove perja žive na sjevernim širinama, a za zimu se odsele malo južno, oni to čine isključivo u svrhu pronalaženja hrane.

Zašto biljač zvao bit?
Zašto biljač zvao bit?

I u svim pticama nije izmišljena po prirodi kako bi nosila prehladu, baš tako raspoređene njihov životni ciklus.

Dakle, riječ "bika" u ljudima iz činjenice da je on taj koji "donosi snijeg". U šumama Rusije postoji običan bik. Općenito, na teritoriji Euroazije (i više ova ptica ne živi nigdje) Postoji pet vrsta bile. U porodicama ovih ptica vlada strogom matrijarhiju. Ženke Snegiree drže svoje "suženo" u svojim lovcima.

Zašto biljač zvao bit?
Snegiri - Zimske ptice.

U XIX veku, u Rusiji je bilo modno držati kod kuće bika kod kuće, jer ove ptice imaju jedinstvenu sposobnost - da ponove zvukove drugih životinja, koje su bile nadignute u narodu "Ruskim papagajima".

Danas bikovi kao kućni ljubimci - fenomen je vrlo rijedak. Da, i naučite ove ojačane umjetnosti "- to nije jednostavna stvar. Ali najbolje je ne voziti ove veličanstvene jame u kavez, ali jednostavno se diviti njihovom glasu i luksuznom šljokicu, šetajući zimskom šumom.