Fisher ribe

Imena i vrste ribolovne ribe: detaljan opis

Gotovo sve planete rezervoara naseljavaju razne ribe. Oni su numerirani više od dvadeset hiljada sorti. Mogu prebivati ​​i u morskoj slanoj vodi i u svježim rezervoarima. Većina njih su takozvana ribolovna riba. Od ribolovnih vrsta pojedinaca ispada vrijedne proizvode za ljude: Hrana, droga, hrana za kućne ljubimce, terenske gnojive i ostale industrijske proizvode. Istaknuta su tri glavne kategorije ribolov ribe:

Slatkovodna ribarska riba

Jesetro

Slatkovodni predstavnici ribolovne industrije uzgoja ribe su ribe koje žive u svježim vodnim tijelima, odnosno u ribnjacima, rijekama i jezerima. Posebno vrijedni od njihovih predstavnika su vrste šarana, Okuneye i Somov. Njihov dio u svjetskom ulovma je oko jedanaest posto.

Neki od najvećih slatkovodnih pojedinaca su:

  • Riječni dio je kineski psefurus, dostižući dužinu od sedam metara, a po težini je do 1000 kilograma.
  • Amur Kaluga, koji se odnosi na jezu. U dužinu može doći do malo manje od kineskih pseffera, odnosno oko šest i pol kilograma.
  • Europska com, koja raste do 5 metara i druge.

Vrijedno je napomenuti da se neki slatki vodeni stanovnici vodeni tijela brišu umjetno. Takvo razrjeđivanje podliježe pastrmci, sazanu, šaran, telepiji, tolstolobiku i drugima.

Strastveni i polupropusni predstavnici ribolovne ribe

PASSION FISH - ovo je grupa riba koja vodi nomadski stil života i može se kretati na vrlo velike udaljenosti. Odnosno, rastu i hrane se morskom vodom i za reprodukciju plove u riječnu vodu. Oni mogu napraviti udaljenosti do nekoliko hiljada kilometara. Poluprolatna riba baca se i od mora u narančastoj rijeci, ali ne plutaju od njega.

Lična riba su vrlo cijenjena. Ovi pojedinci imaju poseban ukus, jer velika količina masti akumulira u svom tijelu. Takva je margina potrebna da lako dođu do mrijesta, što ponekad mora plivati ​​dugo vremena.

Do ribe prolaza, to je uobičajeno:

  • Većina jeseta;
  • Sorte lososa;
  • Raznolike vrste haringe.

Poluferne sorte ribe, uobičajeno je dodijeliti neke vrste šarana i ocupala. Ovo je štuka Perch, Vobla, Redfire i T.Str.

Posebno vrijedni iz komercijalnog prolaska i polupropusne ribe su predstavnici lososa i siprudgenskih porodica. Prekriva se ne samo po njihovom ukusnom masnom mesu, već i crni kavijar. Ova pasmina je duže vrijeme poznata i uvijek je smatrana plemenitijom hranom. Jednostavna osoba koja ga je gotovo nemoguće.

Iz lososa možete istaknuti losos, ružičaste, ketu i sovna sorte svojih predstavnika. Imaju odličan ukus mesnih proizvoda, koji su takođe prilično debeli. Takođe su veoma cenjeni za crveni kavijar. Prije rijetkih mjesta, njihovi predstavnici prolaze ogromne staze, spuštajući se od morskog prebivališta daleko u rijeku. Stoga se u ovom periodu obično kauliraju uglavnom na ulazu u rijeku, na putu do reprodukcijskih mjesta.

Pomorski predstavnici vrijedne ribolovne ribolovce

Salo

Riba u ribarskoj moru je najveća grupa. Primjenjuje se na više od 80% svojih predstavnika. Najdragocjeniji pojedinci naseljavaju sjeverne more. Oni uključuju haringi, cambal, bad, morski bas, kao i tipove sika, mrlje, stigovačke i druge.

Iz ovih predstavnika se takođe razlikuje nekoliko grupa:

  • Pelagičke vrste - prebiva u gornjim slojevima vode;
  • dno, čuva se u blizini morskog dna.

Tipičan predstavnik pelagičke vrste je haringa. Ima plavo-ljubičaste leđa i srebrne trbuhe i stranice. Njegova prehrana sastoji se uglavnom od Planktona. Najčešća haringa je atlantski i pacifički. Vanjski su vrlo slični, iako su biološki potpuno dvije različite vrste.

Druga važna vrsta morske vrijedne ribolovne ribolovce su grastine stijene, čiji je glavni predstavnik COD.

Izbojna sezona:Okrugla godina. Dužina: Do 180 cm s težinom do 45 kg (obično 60-70 cm). Težina Do 6 kg. Stanište obalnog bakalara proteže se od obalnih plitkih voda do dubine 600m. COD - jedna od najčešćih i ekonomski najvažnijih vrsta morskog ribe u Norveškoj. Postoji oko 60 badova. Atlantic Cod je najpoznatiji i ekonomski važniji. Crack živi uglavnom u hladnom ili umjerenom sjevernom moru, na dubini od 180 do 360 m. Ovo je nezasitni grabežljivac, jedeći haringu, akne i druga plitka voda. Smatra se jednom od najboljih riba hrane s vrlo ukusnim bijelim mekim mesom.

Ništa manje vrijedne ribolovne ribe su kabalične sorte morskih stanovnika. Sezona plenaMore Cambala: Juli - decembar.Dužina: 25-40 cm. Može doći do dužine 95 cm.

Karakteristične karakteristike: oba oka i mnoge crvene mrlje nalaze se na desnoj smeđi glatku stranu glave. Stanište - od primorske zone do dubine od 250 m. U Cambali su oba oka na jednoj strani tijela na jednoj strani tijela.

Gornja strana kada riba leži na morskom dnu, nalazi se lijeva strana u jednoj porodici Cambal i, gotovo uvijek desne strane u drugoj porodici. Tijelo je ravna, sa vagama u nekim vrstama i bez vaga u drugoj boji gornjeg poklopca, ali samo izvana. Sezona - jul-decembar. Kambala je vrlo ukusna, hranljiva riba.

Imena i vrste ribolovne ribe: detaljan opis

Jesetro

Beluga

Šaran

Beluga je jedan od najstarijih (njeni preci pojavili su se u jurišnjem periodu oko 200 miliona godina), a možda i najveći ikad živjeli na zemlji slatkovodne ribe. Dužina njenog tijela može dostići dužinu od 5 metara, a težina - 2 tone. Najbliži, a jedini u porodici, rođak ovog giganta je Kaluga, koji živi u rijekama dalekom istoku.

Torpedo oblikovan, telo u repu, tijelo Beluge prekriveno je pet reda kostiju ploča (također nazvanih štitnicima), što pouzdano štiti ribu iz bilo kojeg vanjskog utjecaja. Boja vrha tijela obično je tamno siva ili zelenkasta, dok je trbuh obično bijela. Na dnu izduženog, povukao se malo gore, Beluga je lice, postoje andsions koji služe kao olfactory organe, a odmah iza njih je srpski oblik usta. Ne postoje razlike između podova u boji, ali ženke imaju veće veličine od muškaraca.

Uglavnom se beluga riba distribuira u kaspijskom moru, iako se nalazi i u crnoj, azov i jadranskom moru. Međutim, bacanje kavijara se ne događa u slanoj morskoj vodi, već u slatkovodnim rijekama, do pušaka koji riba raste prilično visoko. Većina života Beluge provodi samo, ujedinjavajući se samo za parenje i u periodu mrijesta.

Stellate Jetnjak

Seld

Sevryuga se odnosi na porodicu jeselje. Njezina staništa prekriva bazene crne, azov i kaspijskog mora. U malim količinama, ova riba nalazi se u Egejskom i Jadranskom moru, kao i u Aral Sea, gdje je bio ujedinjeni od Caspijana 1933. godine. Teška se odnosi na broj prolaznih riba, uglavnom živi u otvorenom moru, a samo za razdoblje Ikrometanije ulazi u tekuće rijeke.

Sevryuga se smatra vrijednim ribarskim ribama. Ima dva oblika - zima i proljeće. Iz svih ostalih riba porodice jeseta, odlikuje se vrlo indikativnim izgledom. Razlikovna karakteristika Serufa je neobično dugačak nos koji u formi podseća na bodež. Čelo ove ribe je prilično konveksna, uska i glatka brkovi ne dosežu usta, donja usna od čije je vrlo slabo razvijena. Torso The Serugi, poput nosa, ispružen je u dužinu, na stranama i na stražnjoj strani, prekriven je čvrsto smješten jedni drugima. Tijelo ove ribe ima crveno-smeđe boje s blagim plavkastom crnom sa paukom na stražnjoj i na stranama i sa bijelom prugom na trbuhu.

U svojim dimenzijama, Sevrgava je ozbiljno inferiorna od jesena i rijetko prelazi 5 metara u dužinu i 50 kg težine. Prosječne dimenzije ove ribe variraju se od 1,2 do 1,5 m dužine i od 5 do 6 kg vaganje. Težina žuri tamno sivom malim kavijaru, promjer ikoničnog ne prelazi 2 mm. Sjeti se pomalo nametljivom i ništa poput ukusa koji je lako učiti - s nježnim mirisom ribe i okusom joda.

OSTR ruski i sibirski

Puknut

Ruski jesek Doseže dužinu više od 2 m i mase oko 80 kg. Strani relativno kratki upečat. Iznad bočnog reda bubica nasumično raštrkane velike koštane ploče. 10-13 grickalice s oštrim, savijenim leđima (u starim pojedincima propali su 21-50 malih bočnih grešaka toliko uklonjene jedna od druge da je bočna linija vidljiva između njih, 8-10 trbušnih grešaka. Snažno tijelo nalik kičmi veće je od onog drugog jetrenja, rez je širok i kratak. Prije malog neurednog usta, kratki okrugli muze, bez obroka savijenih, ne dođu do rubova usta. Donja usna, u pravilu, u sredini je prekinuta. Bojanje: vrti se od sive plave i pepeo boje do maslina siva, bočni upaljač, trbuh od bijelog do prljavog žutog. Slonovače od slonovače. Je vrijedan predmet ribarstva

Trn

Skumbroid

Spike Fish je vrsta jesetra, uglavnom se nalazi u aralnom i kaspijskom moru, a javlja se i u manjim količinama, u crnoj i azov moru. Ova vrsta ribe je nedavno istaknuta, ali još uvijek naučnici ne mogu precizno odrediti potomke ribnog spike. Neki predstavnici naučnog sveta tvrde da je spike riba neovisni pogled, drugi osiguravaju da se to dogodilo iz graška Beluga i jesenja (kalorizatora). Pored toga, postoje naučnici koji osiguravaju da su protugentirani spike Ribe supergen i sedam.

Ovo naziv ribe dobiveno zbog karakteristične vanjske karakteristike: uzdužna površina ribe ukrašava nekoliko redova rasta koji imaju oblik šiljaka. Riba za odrasle šiljaka dostiže prosječnu tjelesnu težinu od 20-25 kilograma dužine 1,5 metra. Riba Spike navedena je u Crvenoj knjizi Ruske Federacije, kao što je to predstavnik visokokvalitetnog tipa jetrenja i prijeti prijetnju nestanka.

Salo

Kaspijski losos

Fisher ribe

Snorzhenny. Boja karoserije sa svjetlosti na bočnim stranama do tamno sive na leđima. Sa strane crnih mrlja na križnom ili nepravilnom obliku. Postoje dobro izraženi zubi. U bočnoj liniji - od 177 do 133 ljuska. Pilorarski dodaci - 47-57, stabljike na prvom Gill ARC - 21-24, kralježaka - 54-58.

Obično na zapadnoj obali kaspijskog mora (od Tereka do Sefidrada). Na sjeveru kaspija, retko je. Snijeg dolazi u Terek, Kuru, Sefidrud i druge male rijeke zapadne i južne obale kaspijskog mora.
Kaspijski losos formira lokalne stade posvećene pojedinim rijekama (Kura, Samur, Yalama i dr.) i razlikuje se po morfoekološkim simptomima, vremenu pojavljivanja seksualnog zrelosti, ponavljanja Ikrometanije. Oxyfin organizam. Prebiva u visokom kisikom. Glavna hrana za juvenike su rakovi, odrasla riba - Sprat, Ateraina, mlada haringa.

Losos

Fisher ribe

Doseže 1,5 metra duže i više od 40 kilograma težine - to zavisi od stepena odraslih i mesta gde živi. Njeno tijelo je duguljasto, komprimirano sa strana, postoji deblji. Prekrivena sitnim srebrnim vagama, na stražnjoj boji je obično tamnija nego na stranama. Mladi pojedinci imaju više motrenija, zašto su se ranije smatrali drugim vrstama. Mladi predstavnici su ozbiljno režene repom, za razliku od odraslih. Usta prilično široka i ispunjena jakim zubima. Tokom roka za mriještenje, izgled se uvelike mijenja: Mužjaci povećavaju prednje zube, donja vilica se proširuje, a gornja kuka savijena. Koža se zgušnjava na leđima i vagama uronjena u njemu. Bojanje u ovom trenutku postaje tamnije, tijelo sa strana i na glavi može biti prekriveno crvenim i narančastom mrljama.

Chavilla

Fisher ribe

Chavich je najveća riba iz pacifičkog lososa. Njene dimenzije i uzorci su u cijelom svijetu, nije za čemu je to veliko dijete koje sanja da uhvati gotovo svaki ribar, Amerikanci to nazivaju "kraljom lososom", a japansko - "Princ Losos ".

Izazov koji se nalazi u američkim vodama može doći do dužine od oko 1,5 m, u kojem se registruje slučaj ulov ribe 61,2 kg. Duž američke obale, Chavilla se nalazi u cijelom zaljevu Kotseba na južnu Kaliforniju, uključujući rijeku Coppermine i Aleutska ostrva. Chavika prebiva u azijskim vodama: u Kamčatki, u rijeci Anadyr, u Amuru, na komandantu otoka i na sjeveru Hokkaida. Posebno puno izazova u rijekama Washingtona, Britanske kolumbije, u rijeci Sacramento. Glavne rijeke mrijesta na azijskoj teritoriji smatraju se rijekama Kamchatka, komandanta i korskih gorje.

Chavika je prekrasna, brza riba s velikom glavom i jakom tijelom u obliku torpeda. U moru bojanke, gluposti, tamna leđa sa zelenim maslinom, srebrnaste strane i trbuhom. Sa strana, malo iznad bočne linije, a na stražnjoj strani, kao i na repu i dorzalnim perajama, vidljive su male tamne mrlje. Razdvaja glavu od tijela karakteristična tamna pojas.

Keta

Fisher ribe

W Keti Najopsežniji raspon među pacifičkim lososom. Ružičasto meso, ružičasta.Živi 3-6 godina u moru, množi se isključivo u rijekama. Ismijavao je ICRA jednom u životu, nakon što je mrijest umre. Obiluje uz obale Aljaske, u Anadyru, u Beringu, u Kamčatki, na obali Okhotskog mora, Sahalin, otoka Kuril, Sjeverni Japan. PANT FISH.

Glava u Keta je velika, konusna - gornja čeljust ravna, uska, dugih očiju male. Tijelo je izduženo, pomalo komprimirano sa strana. Dorzalne i analne peraje bliže su repu nego glavu. Gill Stamens 19-25 (manje u usporedbi s grbačem), Gill zrake 12-15.

Ružičasti losos

Fisher ribe

Ružičasti losos - Riba, od kojeg se dužina doseže oko 38 cm, a težina je oko 2,2 kg. Među ostalim predstavnicima porodice lososa najmanja je. Izgled ribe direktno ovisi o mjestu gdje živi. U okeanu, grbavicu izgleda ovako: oslikana je u blijedo plavoj boji sa srebrnom nijansom. U rijekama riba postaje blijeda i stječe žutu boju trbuha i sive leđa. Mužjaci nakon mrijesta pojavljuju se grm iza glave nego što dospijeva odgovarajuće ime ove ribe. Na navedenom je znaku mužjaka razlikuju od ženki. Gorbow živi samo nekoliko godina.

Okus ružičasti losos nježan, većina je poput ribe za losos i pastrmku. Razlika samo u sočivanju mesa. Na grbavu je suho. Miris svježe ribe je tanak. Oštre bilješke pokazuju da se proizvod počeo pogoršati. Neugodan miris prženog grba. Međutim, vrlo je jednostavno eliminirati: prije nego što se kuhanje ove ribe tretira limunovim sokom ili balzamičkim sirćetom u razređenom obliku.

Crveni losos

Fisher ribe

Nerque pripada porodici Tihog lososa ribe. Dužina, riba doseže 80cm., Težina varira od 2 do 4 kg. Nerque je sličan veličini i obliku s ketto ribom, ali za razliku od nje, cjelina ima veliki broj zastoja za kockanje.

Ne znaju svi gdje je riba naseljena i šta je ovakav losos koristan. Živi na obali istočne i zapadne Kamčatke, u Aljasci, na Istočnom Sahalinu, kao i na moru Vochotsk. Meso zasićenih crvenih, ima odličan ukus. Čak ni njen kavijar nije toliko popularan kao ukusna i korisna mesa za tijelo. Vjeruje se da je njegovo meso mnogo ukusnije od grbavih i kats.

Nerka se najčešće hrani u trkama na talijama. Ovi omoti imaju crveni pigment, koji je nakon upotrebe golog, ulazi u svoju pulpu, što čini svijetlo crveno meso.

Insalternally se razvio u njegovoj noći. Uzgaja se u jezerima sa tipkama za premlaćivanje, na mjestu gdje se rodila sama ("Hawmine"). Prvi mrijest događa se od jula do avgusta, drugi od avgusta do oktobra. Te medicinske sestre koje nisu postigle tri godine žive u jezerima, nakon prelaska do mora. Zatim se vratite na jezero.

Kizhch

Fisher ribe

Kizhuch pripada ribi Pacific Dalekog porodice lososa sa lososom. Kizhuh - Prilično velika riba, dosegnuta dužinom od 98 cm i masu od 14 kg. Jasno se očito razlikuje od ostalih riba salve, jarko srebrne boje očigledno se razlikuju, tako da su njegovi Amerikanci i Japanski nazivaju "srebrnim soljenjem", a nekad smo bili nazvani "Bijela riba".

Kizhić ima veliku masnu glavu sa širokim čelom, ima vrlo visoku stabljiku kratke rep. Ovi znakovi doprinose činjenici da se Kizhuho lako razlikuje od djece, gorbushi, kets, simesa i crvenih. U moru i prilikom ulaska u rijeku Czyucha sjajno i srebrna, vrh glave i spin su zelenkaste, su s plavkastom. Iznad bočne linije, na bočnim stranama tijela, na vrhu glave, na stražnjoj strani i na vrhu lopatica na repu, nalaze se crne mrlje nepravilnog oblika, što su mnogo veće i oni su svjetliji od SIM-a.

Uz azijsku obalu, Kizhuhu živi na dužini rijeke Anadyr na obali Kamchatskog, na rijeke koje teče na sjeverozapadni dio mora Okhotsk. Ponekad se Kizhuch može naći na Hokkaidu i Istočnom Sahalinu. Ova riba se također distribuira uz sjevernoj američkoj obali Tihog okeana, gdje živi iz Kalifornije (Sacramento River) do Aljaske.

Nelma

Fisher ribe

Riba koja se zove Nelma su podvrste vrste obroka iz porodice Sigova. Nelma - slatkovodna ili polupropusna riba, prebiva se uglavnom u sjevernom oceanu, kao i u gotovo svim rijekama Sjeverne Amerike, u rasponu od Menzi i završetka u Ponu.

Odrasle kopije nelma ribe imaju prilično velike veličine, ovisno o stanju staništa, težina može varirati od 5 do 16 kilograma. Nije tako rijetko pronađen pojedinci uistinu zabilježenim veličinama težinom od 30-40 kilograma.

Bijela riba

Fisher ribe

Sig - riba, koja je dio porodice lososa. Vrijedno ribolov ribar. Postoji više od 40 vrsta ove porodice, ali prilično je problematično razlikovati ih. Napokon, živi u rijekama, jezerima i Evropi, kao i sjevernoj Aziji, gdje postoje potpuno različiti uvjeti postojanja. Naučnici se odlikuje Sigov pod uvjetima života, mjesta i vremenu mrijestanja ribe, u kvaliteti ukusa.

Tijelo je prekriveno vagama srednje veličine i komprimiranim na stranama. Usta su vrlo mala, a na gornjoj vilici nisu zubi. U ostalim dijelovima oni brzo nestaju, uvijek se razvijaju vrlo slabo. Njegovo bijelo meso, iako pripada porodici lososa (crvene ribe). Masnoća sadrži vitamine, vitalno ljudsko tijelo. Ovo su vitamini A, E, D. Vrlo je ugodno ukusa. Kao dio nježnog i ukusnog mesa, riba osim masti sadrži proteine ​​i još uvijek vrlo važne tvari za tijelo.

Ovo je fluor, nikl, hrom, molibden, cink. Na 100 grama ciljeva sig mesa za 88 kilograma. Intenzitet rasta SIGO-a povezan je sa prisustvom hrane, temperature vode u sadržaju rezervoara i kisika. Zahtijeva čistu i vodu napunjenu kisiku sa temperaturom od 15 stepeni sa. Kisik mora biti najmanje 8 mg / l. Hrana sa planktonom, i velikim sigi hraniteljnim gorivima i malom ribom. Masa godišnje ribe dostiže 100 grama, a dužina tijela - do 30 cm. Pola seksa se smatra starim 3 godine

Omul

Fisher ribe

Omul - Poluprolatna riba polja sa izduženim srebrnim tijelom u boji, prekrivena čvrsto sjedećim vagama, a mala usta sa čeljustima jednake dužine, koja se odnosi na porodicu lososa. Arctic Omul Coregonus Autumnalis, koji doseže dužinu pola mjera težinom 3 kg, hrani se u blizini obale sjevernog okeana, koji dolaze Zooplankton, mlade ribe i donje rakove, a donjim rakima, a donjim rakijem, a donjim rakijem.

Tu je i Baikal Omul, prema genetskom istraživanju dodijeljenom na zasebnom pogledu na Coregonus Autumnalis Migratorius. Što se tiče njegovog početnog nastupa u jezeru Baikal, postoje dvije hipoteze. Za jednu od njih je ta riba endemska - njeni preci su živjeli milionima prije godina u uvjetima suptropske klime.

Takvo gledište pridržava se najvećim ihtiolozima Rusije, a podržavaju ga moderni Istraživači Baikal iznih nauka. Latino ime Omita Omul prevedeno je kao "lutajući sig" i u potpunosti odražava mišljenje druge grupe naučnika koji vjeruju da je udarac Baikalu u razdoblju arktičkog iz bazena Lena River Bazen. I doista, Polar Omul je sjajan putnik, koji može popeti na tok rijeke hiljade kilometara.

Pastrmka

Fisher ribe

Pastrmka (u zajedničkom pestrušci) vrlo lijepa riba, ona je sve spavanje, crne, crvene i bijele mrlje, a mnogo je poznato za njen relativni Tyame. Pored toga, pastrmka je savijena primjetno gušća i čini se bržim i širom od vremena. Nos joj je glup, a samo vrlo veliki mužjaci koji imaju izduženije kopanje i svjetliju boju tijela, na donjoj vilici se formira hrskavičarna kuka. Uparene peraje su zaokružene više od tamery, a vage imaju okrugli oblik.

Pastrmka, uvijek živi u rijekama i uprkos bezbrojnim promjenama u boji, uvijek je tamnija od timana. Stražnji dio najčešće imaju smeđe ili smeđe-zelenu boju. Boca žuta ili žućkasta, a peraje su žućkaste sive, crvene mrlje se češće lociraju uz bočnu liniju, a vrlo često imaju plavučni rez. Iako se događa da crvene mrlje nisu uopšte, ili naprotiv, nema crnih mrlja, a ostaju samo crvene mrlje. Dorzalne peraje gotovo su uvijek odvajane crvenim i crnim mrljama.

Općenito, boja pastrmke je vrlo ovisna o boji tla i vode, kao i od prehrambene hrane, pa čak i iz doba godine, jer je tokom roka za mriještenje pastrmke. U vapnenačkim vodama, riba je uvijek srebrnasta i svjetlija, ali u rijekama sa tresetnim ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili)) obično su vrlo tamne boje. Srebrna pastrmka u Nijemcima zove se kamen, svjetlost. Meso ovih pastrmki apsolutno je bijelo, samo u velikim pojedincima blago ružičasto, dok je na Yamburgu pastrmku tamna.

Smrdljiv

Fisher ribe

Mala riba Koryushka popularna je s ribolovcima, u hladnom moru je puno. Obližava se veliki pogled na porodicu Koryushkov, a Koryushka je jedna od mnogih vrsta ove porodice. Ribe pripada broju najukusnijih vrsta ribolova.

Njeno tijelo se proširuje i obično u dužini doseže 20-30cm, ali postoje rijetki uzorci koji mogu rasti do 40cm. Oči u crnim ribama, leđa sive ili zelenkaste nijanse i prozirne peraje. Budući da Koryushka pripada lososu, a zatim usta u malim veličinama sa brojnim velikim zubima. Tyvyushka teži 15-30G, ali ponekad i sve, sve zavisi od staništa gledišta. Svježe sušena riba u svom mirisu podsjeća na svježe krastavce ili lubenicu. Živi Koryuk od 1 godine do 10 godina.

Riba se voli zadržavati u sjevernom moru, kao i jezerima, uvalama i ustima rijeka Rusije, Baltika i Skandinavije. Koryushka živi u velikim cipelama u pješčanim morima ili jezerima, a za bacanje kavijara odabire usta rijeka u kojima nema brze tok. Koryushka je azijski europski i balzam. Evropski pogled prebiva ne samo u sjevernim regijama Rusije i zapadne Europe, zbog aklimatizacije, ribe su se spustile u volge bazene. Azijske vrste nalaze se u obalnim područjima mora Tihog okeana, na sjeveru Atlantika i Sjevernog Arktičkog okeana. Nautsorish prebiva u blizini Tihog okeana, u Kamčatki, nedaleko od otoka Kuril i mora Okhotsk.

Šaran

Šaran

Fisher ribe

Sazan je riba brkova, koji se odlikuje izdržljivošću i lukavima i to je posebno važno u mnogim aspektima nadmašuje šaran. Sasan raste prvih 8-9 godina života, nakon rasta je obustavljen. Odrasli dio može imati dužinu tijela od 55-60 cm i teži oko 10 kg. Češće, posebno u divljim vodnim tijelima, ribolovci upravljaju da uhvati uzorke težine do 8 kg. Prema maksimalnim povoljnim uvjetima, Sazan može prelaziti duljinu brojila i težiti više od 30 kg, ali odmah imamo na umu da takve divovske veličine robova dođu rijetko. Međutim, u rezervoarima u kojima nema povreda, nije rijetko u mogućnosti osjetiti otpor pristojnog protivnika. Dakle, na primjer, u Francuskoj u 2013. godini uhvaćen je jedan ribar koji je uhvaćen za Sazan težak 45 kg.

Sazan je slatkovodna riba koja se nalazi u mnogim rijekama i jezerima, ali često se nalazi u vodama s blago slanom vodom. Većina svega Sazana voli vodenu površinu s velikom dubinom i čistom vodom. Preferira da čuva mjesta sa glinenom ili kamenim dnom. U rijekama i jezerima, preferira parcele sa snažnim donjem dnom. Ne voli ili dno. Možete sastati SaSan Apsolutno u svim rijekama koje spadaju u kaspijsko i crno more. U rijekama Dalekog istoka, Sazan nije samo pronađen, ali može narasti do gigantskih veličina, jer su ovdje stvoreni najudobniji uslovi za život i reprodukciju.

Bream

Fisher ribe

Ova riba živi u vodama Evrope, u jezerima Sibir, u SP-u kaspijskog mora i aralnog mora. Takođe, nalaze se u akumulatorima Kazahstana. Preferira toplo stanje, ili sa sporim protokom vode, sa glinenom ili ilitd.

Dužina tijela 30 - 70cm, težina 1 - 10 kg. Ovo je visoko dimna riba, vrlo bočno na bočnim stranama tijela, s malom glavom, "glupim" kopanjem i malim ustima. Tijelo je prekriveno velikim vagama i obilno sluzi. Od mjesta staništa i starost ribe ovisi o njegovoj slici.

Fince dojke Male, kičmene peraje su uska, analni naprotiv - široka. Crvene peraje. Leđa su sive-smeđe, smeđe strane sa zlatnim nijansom. Sivo-žuti trbuh. Mladi pojedinci (nazivaju se stubovima) srebrom.

Fish Bream zapadni stil života. U proljeće, malim jatovim oblikom, a u jesen se okupljaju u velikim cipelama za zimovanje. Zimske ribe u dubokim jamama u mirovanju, ako je zima topla, lebde, pridržavajući se "zimskog stana".

Zhereh

Fisher ribe

Zher je jedan od rijetkih predstavnika porodice šarana, koji pokreće i biljna hrana i hrana životinjskog porijekla. Oprezan je, lukav, jak predator ima nekoliko imena - Shersouris, a u sjevernim regijama naziva se "Grip" "Mare", "Konj", brzinu i naviku skakanja iz vode.

Standardna dužina odraslih konja je 50-55 cm, težina se kreće od 1,5 do 3 kg, ali ponekad je moguće udovoljiti slučajevima gotovo mjerača, a čak više od 10 kg. Rast konja javlja se vrlo brzo. Zheh je rasprostranjen u rijekama bazena aralskog, crna, baltičkog i kaspijskog mora.

U osnovi živi u običnim rijekama, gdje se nalaze, mjesta sa brzim protokom. Manje se često javlja u velikim tekućim rezervoarima. U ogromnim količinama može se naći u ustima malih rijeka koje tekuju u velika jezera, kao i u donjim dosecima platine.

Spin konja ima zelenkasto - ponekad sivkasto sive boje, rep, kao i dorzalne peraje. Siva, trbušna i analna peraja prilično su neobična, jer imaju crvenkastu boju, u pravilu, srebrna, u pravilu, srebrna, Sama ima duguljasti oblik, vage su male za takvu masivnu ribu. Mali reš je nešto poput izbjeljivanja, a zatim mali. Zheeh - tipičan grabežljivac, lov na rehe je vrlo neobičan način, nema zuba u službi, ali postoji ogromna usta. Za bolje zadržavanje proizvodnje, njegova gornja vilica opremljena je malim tuberklom, a dno ima malu udubljenje.

Žutomrlo

Fisher ribe

Roach - pogled na ribu iz porodice šarana. Ima mnogo podvrsta, od kojih neki imaju svoja imena: Tarant, Vobla, Cortish. U Sibiru, barem u zapadnom dijelu nje, a u Uralu, zajednički naziv žohka - Chebak.

Roach ima crnu stražnju boju sa zelenim ili plavim znojem, kao i strane strana i trbuha. Razlikuje se od najbližih vrsta smještenih na svakoj strani u brojne nezaposlene farringealne zube, prilično velike vage, smještene na kraju njuške do ušća i kičmene peraje, koji je bio opremljen iznad baza čela trbušnih čela.

Riblji vage obojene su u srebrnim bijelim tonovima, a sve peraje, osim repa i kičme, narančasto-crvene nijanse. Vjeruje se da je slika u pitanju svjetlija od odnosa svog VoBL-a. Odrasli ove ribe hrane se raznim beskralješnjacima, njihove larve, mekušci, ljeti, dijeta u pijetama može uključivati ​​lijepe alge.

U dobi od tri ili pet godina riba dostiže pubertet. Pojedinci u pisoatu Roaha od marta u maju, kada temperatura vode više ne pada ispod osam stepeni Celzijusa. Njena jaja, čiji promjer doseže jednu i pol godine, zalijepljeni su za biljke.

Klijavši roah veliki jata, a kromet (sa 2,5 do 100 jaja) prolazi u isto vrijeme, a sama mrijest je vrlo bučna. Razvoj roaster kavijara događa se u roku od devet četrnaest dana, nakon čega se larve počinju hraniti vlastitim manjim kičmom.

Vobla

Fisher ribe

Vobla - Riba koja živi u kaspijskom moru i pripada porodici šarana. U dužini ribe dosegnu oko 30 cm. U drevnom se vremenu ova riba smatrala beskorisnim, pa je jednostavno izbačena. Do danas, najčešće tuži ovu ribu i koristi kao užina za pivo.

Vobla se odnosi na polupropusnu ribu, koja izgleda ovako: ima dovoljno bržeg tijela brže sa stranama. Riba je prekrivena malim sivim vagama, sa strana nalaze se mrlje bijelog zlatne boje. Često se gnojaju zbunjeni sa Roachom. Razlikovne karakteristike Vobble-a uključuju prisustvo srebrnog šarise oko očiju, a postoje tamne mrlje nad učenicima.

Seld

Propat

Fisher ribe

Kilka - kombinirano ime raznih vrsta ribe iz porodice haringe. U osnovi, lopovi su podijeljeni u dvije velike grupe ribe - Spatri i tulle. Oni uključuju europske i crne morske staze, baltičke staze, kaspijske staze, vrtlog i inchosovoidne prskanje, tulle obični i niz drugih vrsta ribe.

Sva ova mala riba su i do 15 cm, čelik, sa glatkim srebrnim vagama i duguljastom tijelom. Oblik tijela lopova malo je podsjeća na brod sa brodom, našao je svoje ime odavde. Nađe se i na svježom i u slanoj vodi - pronađeno sa obale Baltika, na norveškom, sjevernoj, mediteranskoj moru. Bavi se uglavnom za potrebe očuvanja. Vodeći proizvođači konzerviranih izvora - Rusija, Baltičke zemlje, Norveška, Ukrajina, Danska. Svake godine se proizvodi više od šest stotina tona ribe.

Sardine

Fisher ribe

Sardine - ribarska riba, pripada klasi Leapsanman ribe, salmed odreda, Farrow porodice, Sardina. Prve informacije o masovnoj ulozi ove ribe zabilježene su u vodama Sredozemlja, nedaleko od ostrva Sardinija, zahvaljujući čiji je Sardin i dobio ime. U odnosu na haringu veličine sardina male: riba doseže 20-25 cm i ima deblje tijelo sa srebrnim trbuhom. Glava je velika, izdužena, sa velikim ustima i čeljustima iste veličine. Sardine ima vrlo lijepu plavo-zelenu boju sa zlatnim čipom, koji se prefiziraju sa svim bojama duge. Sa donje ivice škrga u nekim vrstama, radijalni Darkeys se diverge.

Sardine karakteriziraju repni peraju, završavajući se par dugih rupa i izbočene zrake analne peraje. Neke vrste ribe duž grebena prelaze niz tamnih mrlja.

Tulka

Fisher ribe

Postoje vrste riba koje svi znaju, a ne ni sofisticirani čovjek. Riblja tulka iz takvih. Ona, pa čak ni manje poznate šunke (kamere), u jednom trenutku bile su vrlo popularne sa sunarodnjacima i omogućilo im je preživjeti u razdobljima očaja, nedostatak novca. Tyulka - mala mornarska riba. Pripada porodici haringe.

Riba raste do 15 centimettra, dobivanje 22 grama (prosječne veličine 11 cm i mase 9 g). Ima snažno tijelo koje je komprimirano sa strana, na kojima je uočljiv dobro razvijen kobilica. Glava u odnosu na tijelo je velika, široka, izdužena. Lokacija gornje čeljusti donekle je izdužena u odnosu na prednju ivicu oka. Donja vilica je istaknuta. Boja stražnjeg dijela tila može biti plavkasto zelene, sive zelene i druge nijanse koje se nalaze u navedenom intervalu. Boc i trbuh zlatna riba ili srebrna-bijela. Živi Tulka 4-5 godina, postaje sposobna proizvesti potomstvo kada se dostigne dužina 5 centimettera. Hranjenje zooplankton. Živi Stina u debljini vode. Dolazi periodično u slatkoj vodi. Period mrijesta je april-avgust, ali masovno - mjesto Iketanije - morske male uvale, limazi u blizini usta rijeka.

Atlantic HERING

Fisher ribe

Tijelo atlantske haringe je nisko, ljulja, sa zaobljenim trbuhom. Smješten na trbuhu ne formiraju snažnu primjetnu kobilnost karakterističnom za mnoge druge haringe. Bojanje karoserije - monofoni, bez tačaka. Doseže dužinu od 40 cm, ali obično se sretnu ribu dugačke 20-25 cm.

Naseljavao je Water Water Atlantic Vodeni vode (iz Bava Biscay do Islanda, Grenlanda i Nove Zemlje) i Zapadni Atlantik (iz Labradora do južne Kalifornije). Imamo ovu vrstu na balkom, bijeloj i bašteni.

Atlantic HERING - Morska stenena riba. Obično se drži u debljini vode preko dubine do 200 metara, često udaljenim od obala, ali u nekim područjima slane vode uvale preferiraju. Hrana HERING-a brojne su sitne životinje vode: uglavnom mali beskralješnjaci, ali i male ribe.

Atlantic HERING - nemirni putnik. Karakterizira ga složen sistem migracije na pričvršćivanje i reprodukciju. Vrijeme, smjer i dužina ovih migracija različiti su od različitih studija (utrke) haringe koje su naučnici odlikuje u nekim karakteristikama unutarnje strukture i vanjskog izgleda pojedinaca. U našim batentima more ide u tov jata mlade ribe (u dobi od 5-7 godina) atlantuscandinavska haringa. Došao je do puberteta u dobi od 5-8 godina, uzgajaju se u proljeće od obale Norveške, Islanda, Orkneyja, Smetlena i Farskog ostrva. U martu-aprilu, jato hrirke pogodne su za obale i izvlače malo dno, slabo staje kavijar.

Puknut

Haddock

Fisher ribe

Pikša - morska riba, od bijenad vodećim donjem stilom života, relativno toplotno vođenje, pronađeno na dubinama od 30-200 do 1000 m na temperaturi vode obično oko 6 ° i u normalnoj okeanu. U istočnom dijelu Ba-rentza, more se obično nalazi na dobro kosi plitkoj vodi na dubini od 30-50-70 m. Ova riba se distribuira u cijelom sjeveroatlantskom okeanu.

Piksha ima tri dorzalne peraje, dva analna. Gornja vilica se izdaje iznad dna, brkovi su mali. Bočni put. Ispod bočne linije ispod prve dorzalne peraje s obje strane tijela nalazi se u velikoj crnom mjestu (razlika iz bliskih vrsta). Prva dorzalna peraja je visoka, repna peraja s malim udubljenjem ili gotovo ravno. PIKSHA doseže starost od 14 godina, dužina (apsolutna) do 1 m (vrlo rijetko do 1,1 m) i težine do 19 kg - normalna dužina 50-75 cm. Poliranje dospijeća javlja se u piksu u dobi od pet do šest godina (nakon što dosegne dužinu od 47 cm) - najveći broj pojedinaca sazrijeva u dobi od osam do deset godina.

Piksha su insolacije, pripremljene u obliku sladoleda (oluka i u obliku fileta), glatki (hladni i vrući i vrući način) i djelomično je dozvoljeno pripremiti konzerviranu hranu.

Fisher ribe

Navaga - riba iz porodice Puknut. Voli hladnu vodu, prebiva u donjem prostoru. Navaga živi u obalnim područjima Arktičkog mora. Veličina takve ribe je 20-35 cm (postoje, naravno, i iznimke do 50 cm) i vaganje otprilike kilogram. Pad Falov Navaga.

Navaga je poznata po izvrsnom ukusu, što nadmaši okus svake ribe ove porodice. Sjeverna Navaga ima mirisno meso sa bogatim ukusom i smatra se ukusnijim od Navage dalekog istočnog. Meso je malo masnoće, meka i prehrani. Male kosti u mesu ove ribe su odsutne, za koje se posebno ceni kuhanjem (kalorizatorom). Zahvaljujući istoj kvaliteti, Navaaga se preporučuje za hranu za bebe.

Burbot

Fisher ribe

Ako pitate bilo kojeg ribara o takvoj ribi kao što je ugašeno, ispostavilo se da savršeno poznaje ovu ribu, čak i ako nikad nije uhvaćen. O Nalima može reći puno zanimljivih stvari, ali polovina priča bit će fikcija, a pola preostale polovine - ozbiljno napuhane priče prijatelja, prijatelja, muškarca čiji je prijatelj uhvatio Nalima. Preostali postotak bit će suhim činjenicama, s dodatkom pretjerivanja, od onih koji uhvate samo sam Nalima. Ako sažete sve informacije i prekinete svjesno lažno, tada će se sljedeća slika ispasti.

Nalim - Ribe, pripadaju odredu COD-a i jedinog, koji žive u slatkoj vodi. Predstavlja veliku vrijednost ribolova. Spolja, izgleda kao mačka. Na njegovom tijelu, male vage, prokleto odozgo od debelog debelog sloja sluzi. Riblje ženke obično dvostruko veće mužjake i debljaju ih. Ženska Nalim postaje nakon 3 godine života. Vrijeme snijega - zimski mjeseci (u novembru-mart). Riba se odnosi na plod: Nalimno mrijest popraćeno je jednokratnim usvojenim ženama do 200 hiljada. Icraine ima žućkastu boju i male veličine. ICRA je blag, širi se od mjesta i kriometrijskog protoka daleko. Njeno većina njih umire: pojeo sam namilim samim, još jedna riba. Ljetna riba provodi gotovo neaktivnost i hrani se vrlo malo. Sve to nadoknađuje pojavu hladnog perioda.

Neki stručnjaci smatraju da su ribe jedini u svojoj porodici, drugi izdvajaju nekoliko podvrsta. Među njima: običan lift koji živi u Aziji (na rijeku Lenu) i evropskog tanki Nalim, koji živi u Sibiru iz berinskog tjesnaca do rijeke Kare, na Arktičkoj obali Aljaske (SAD) - subseka Lote Maculosa , nađeno samo u Sjevernoj Americi.

Skumbroid

Skušael Chernomorskaya

Fisher ribe

Crno more Skuša je relativno mala mornarska riba koja ima određenu slobodnu sličnost za proučavanje. Srednja masa ribe je 120 - 150 grama. Povremeno nailaze na pojedine vaganje 200 grama. Ovo je vrlo lijepa riba koja ima prave geometrijske oblike. Zbog karakteristika strukture tijela Skuša u stanju je razviti značajnu brzinu. Dno tijela ribe je svjetlo sa bisernim uzorkovanjem. Stražnji dio zelenkaste nijanse sa plavim znojem.

Proljeće Mala plićaka Skuša nalaze se na sjeverozapadu i sjevernim dijelovima Crnog mora. Značajna populacija Crnog mora Skuša u ovom periodu nalaze se u Zaljevu Odesse, kao i susjednim limanima. Na području Adlera - Tuapse Skuša uhvaćen je u septembru, ali ne svake godine. Zimi, kako se temperatura mora opada, stanovništvo ove ribe migrira se na južni dio Crnog mora, a posebno velike količine nalaze se u području Batumi - Sukhumi.

Ova riba vodi grabežnika, pronalazeći hranu u donjim slojevima vode, dajući sklonost tlu prekrivenom podvodnom vegetacijom i velikim kamenjem. Ili je dno ne odgovara njoj. Iz tog razloga je na lokalitetu Adler - Tuapse Skuša uhvaćen u malim količinama. To se događa u tim razdobljima kada prolaze cipele ribe kroz ovaj dio mora.

Atlantic Skuša

Atlantic Skuša spada u obitelj SMMBRIRE i TUNCH (Scombridae) i jedna je od najvažnijih ribolovačkih vrsta ribe na svijetu. Standardna veličina zarobljenog Atlantika Skuša iznosi 25-35 centimetara težine 350-600 grama. Godišnji ulov Atlantic Mackery iznosio je 1,3 miliona. tona u 2012. godini. Atlantic Skuša prebiva u zapadnoj i istočnoj Chata sjevernoatlantski. Atlantic Skuša, savršen je za pušenje, prženje, pečenje na žaru i odlična je sirovina za proizvodnju konzerviranih i pommela.