Spasioci su povukli krave nisu uspjele

U okrugu Minusinsky na kravljem Krasnojarskom, spasiocima je dobio ispod leda nisu uspjeli u kravama Yenisei. Prema državnom ministarstvu vanrednih situacija oko ivice, pet životinja je spašeno.

Krave su se ispale u blizini čuvenog starog smjera koji u selu Selivanič. Nakon nekog vremena, očevidaci su izvijestili da spasili da je pet krava palo ispod leda kada je stado prešao rijeku na ledu.

Spasioci su povukli krave nisu uspjele
Spremljene krave pale su ispod leda.

Dva automobila sa spasiocima odmah su otišla na izazov. Srećom, kad su stigli na scenu, niko nije ubijen, a uz pomoć stepenica, užad i posebnu opremu, krave su izvučene na površinu. Ukupno više od jednog sata preostalo za cijelu operaciju spašavanja. Kad su krave dovedene na obalu, zaplašili su se u strahu.

Prema zaposlenima u uredu, to nije prva takva operacija, kada životinje nisu uspjele pod ledom, moraju se izvući na površinu. Nažalost, u selima, krava koja hoda bez nadzora nije neuobičajena. Postoje na svim smiješnim slučajevima: na primjer, nedavno, Ministarstvo vanrednih situacija moralo je da povuče kravu iz bunara.