Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Sadržaj

Ali

Do danas je poznato oko stotine pasmina pasa koje su prepoznale razne svjetske organizacije. Istovremeno, treba napomenuti da uzgajivači i dalje rade na uklanjanju novih pasmina pasa, kao i rad na pasmini koji će se prilagoditi određenim uvjetima, bilo je zdravo i imao je jedinstven izgled. Stoga osoba ima ogroman izbor za sebe prijatelju, pratioca i samo kućnog ljubimca.

Članak sadrži više stotina pasmina pasa, što ukazuje na njihova imena i predstavljene fotografije.

Ali

Australian Shepherda

B

Uprkos imenu, pasmina je uzgajana u SAD-u. U jednom trenutku pomogli su poljoprivrednicima u ispašu i stoku.

Ovo je pas koji uvijek pokušava ugoditi vašem vlasniku. Lako je podučavati osnovne ekipe, dok je to ljubazno i ​​odgovorno.

Australijski ovčar pas

U

Ova se pasmina razlikuje silom i izdržljivošću, jer je bilo namijenjeno rasponu cijele stada goveda za velike udaljenosti. Lako odlaziti na trening i uvijek shvatite šta vlasnik želi od psa.

Australijski Kelpi

G

Ova pasmina karakteriše kao inteligentna, a ne lišena mentalnih sposobnosti. Ima mekan karakter, dok je ovo dovoljno živahan i aktivan pas. Ima instinkt koji je povezan sa domaćim sigurnošću, a nalazi se u polju i u olovkama.

Australijski terijer

D

Ova pasmina rođena je kako bi se pomoglo lovcima, ali s vremenom je bilo prilagođeno zaštiti različitih objekata. Ova pasmina ima odličan vid, miris, njuh. Kao i glasan glas.

Austrijski gonič

E

Pasmina se uglavnom distribuira u Austriji, tako da je izvan granica ove zemlje prilično rijetka. Lov na pas, tako da su glavni vlasnici lovca.

Azavak

Z

O ovoj pasmini postalo je poznato samo 1970. godine, jer su ga vodile nomadska plemena.

Pasmina predstavlja takve zemlje kao Mali i Nigeriju. Jaka je i tvrdoglava, posebno u odnosu na visoke temperature, dok može obavljati obje sigurnosne karakteristike i biti lovački pas.

Akita in

I

Pasmin se odlikuje jedinstvenim izgledom, dok pas ima plemeniti, uravnotežen karakter, odlikuje se predanošću svom vlasniku.

Alano

J

Prilično rijetka pasmina, koja nema više od 1000 pojedinaca na svijetu, istovremeno nemaju više od stotinu.

Ova pasmina asirci su uklonili kao pasmina pasa-ratnika, pa su su učestvovali preci ove pasmine u bitkama.

Alaskan Kli-Kai

Do

Možemo sigurno reći da je ovo sjeverni Spitz, koji je izveden u prošlom stoljeću. Izgled, ova pasmina podseća na stijenu "Husky". Odlikuje se energičnim ponašanjem, dok je dovoljno pametan i inteligentan.

Alaskan Malamute

L

Pasmin se odlikuje vrlo odvojenim izgledom, ali ima prijateljski karakter i dovoljno privrženog. Ne tako davno ta pasmina se koristila za sigurnosne karakteristike, ali u naše vrijeme pas je izgubio ove kvalitete.

American Akita

M

Ima dovoljno prijateljskog ponašanja, kao i atraktivan izgled. Uprkos poslušnom karakteru, pas je spreman u bilo kojem trenutku da zaštiti svog gospodara.

Američki Bandog

N

Ova pasmina zahtijeva pravilno odgoj i obuku, nakon čega ona otvara divne kvalitete psa stražara.

Američki buldog

Str

Zvanično, ova pasmina je postala poznata krajem 19. veka. Najbliži relativni pasmine su stari engleski buldogani.

Smatra se vrlo veselim i prijateljskim pasmanom u odnosu na čovjeka.

Američki goli terijer

R

Pasmina je energičan i intelektualac, što olakšava proces njegove socijalizacije, ali nužno sa obukom i odgojem. Savršeno pogodan kao domaći kućni ljubimac za porodice koje imaju članove porodice koji su skloni alergijama.

Američki stafordski terijer

Sa

Ovo je beskonačno posvećen i ljubazan pas, u odnosu na svog vlasnika i porodice u cjelini. Razlikuje i odrasle i djecu, pronalazeći zajednički jezik sa njima.

Oglašavanje • Eskimi

Anatolian Shepherda

T

Ovo je prilično pametna životinja koja lako odlazi za obuku i odgoj. Ostavljajući djecu u društvu ovog pastira, možete biti mirni za posljedice: to je divna medicinska sestra.

Engleski ovčar

W

Karakteristična karakteristika ovog psa - to je prekrasan pastir i može samostalno upravljati cijelim stadom kućnih ljubimaca.

Engleski buldog

F

Omiljeno zanimanje ove pasmine pasa je provođenje vremena na sofi pored vašeg vlasnika. Pas bolno prenosi usamljenost i nedostatak pažnje.

Engleski koker španijel

X

Pasmina predstavlja pravi lovački pas, koji se odlikuje ogromnim nabojem energije i stalno želja da bude u pokretu.

Engleski mastif

C

Takva pasmina karakteriše kao dom, zbog prisutnosti uravnotežene i tihe prirode. Istovremeno je iskrena i posvećena.

Engleski seter

Sh

Smatra se najpopularnijom pasminom koji predstavlja nastavke. U srednjem vijeku ova pasmina pasa pomogla je osobi da lovi ptice sa mrežama.

Engleski igrački terijer

E

U odnosu na MAN pasminu je prilično ljubazan. Ima visok temperament, pa je pas prilično aktivan i bučan. Uprkos tome, pas savršeno uhvati pacove.

Engleski lisica Khaound

I

U odnosu na čovjeka pokazuje ljubaznost, ali ima prirodne lovne instinkte. Pored toga, pas je prilično tvrđen i izdržava dugoročni progon životinja na lovu.

Argentinski pas

Konačno

Argentinski pas odjednom je privukao pseće bitke, zbog onoga što je pasmina stekla lošu slavu, što je više agresivnije, zato je zabranjeno u nekim evropskim zemljama.

Smatra se lovačkim psom, posebno u uvjetima Hardinga velike zvijeri.

Afganistan Borzaya

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Predstavlja jednu od najstarijih pasmina i poznat je kao afganistanska pastirka. Glavna svrha je lov na hare, antilopa i druge zvijeri.

Pasmina se razvija sasvim sporo, jer je samo trećih godina života formirana prirodom životinje.

Affenpinercher

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Smatra se prilično rijetkom pasminom i ne preporučuje se porodicama koje imaju malu djecu.

Pas ima očigledno izražen patchman instinkt, ali istovremeno je pasmina održana, aktivna i žustro sa psima.


B

Basenji

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo su pravi suputnici za osobu, jer je lako i brzo vezan za njihov vlasnik i druge članove porodice.

Basset Hound

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je pas s ogromnim intelektualnim mogućnostima, ali voli kad voli i poštuje. Imajte vrlo miran temperament, ne zahtijeva ozbiljan fizički napor.

BEDLINGONTON TERIER

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ima jedinstven izgled, ali istovremeno se pas odlikuje prisustvom izraženih lovnih instinkta, dok ima osjećaj samopoštovanja.

Bijeli švicarski ovčar

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina pasa, dakle, ima sve one koji su svojstvene u ovim podacima funkcije. Ne pokazuje agresiju strancima i životinjama, uključujući pse.

Belgijski griffon

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Predstavlja spavaću sobu-dekorativnu stijenu, dok se odlikuje jedinstvenim razvojem karaktera. Kad mladi pas, onda prilično slab i niskoktivni. Odrasla osoba, dobiva težinu, kao i mišićnu masu i naknadno postaje aktivna i vesela.

Belgian Shepherda

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pas je dovoljno pametan i ima odlične sigurnosne karakteristike. Ima živi i intelektualni izgled. Istovremeno se ne preporučuje neaktivnim ili neodlučnim vlasnicima.

Bernski Zennnhund

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovaj pas je svojstven mnogim pozitivnim karakteristikama. Ovo nije samo snažna i tvrdoglava pasmina, vrlo je predviđena svom vlasniku i odlikuje se dobrodušnim temperamentom.

Baiver Jorkširski terijer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Dekorativna pasmina pasa sa uravnoteženim temperamentom, ali istovremeno sa snažnim i voljnim karakterom. Savršeno se osjeća u domaćoj kompaniji čovjeka i životinja.

Bigl

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Odjednom je pasmina pasa pomogla osobi da lovi u male, ali kunter životinje. Dog prijateljski, pametan, simpatičan i energičan.

Bichon Frieze

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je zabavan i razigrani pas iz prirode. Pored toga, hrabra je i neagresivna, ali istovremeno ima složeni temperament koji zahtijeva obrazovanje i obuku.

Blohehound

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je prava trkačka pasmina, izuzetno aktivna, koja zahtijeva stalnu fizičku aktivnost. Inače može napraviti smeće iz stana.

Bobtail

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Bobtail, uprkos fenomenalnom (relativno) izgledu, odlikuju se prijateljskim karakterom i predanošću u odnosu na članove porodice.

Bolonjeze

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Izgled ove pasmine je izuzetno atraktivan i zanimljiv. Oni vole svoje vlasnike, ali nevjerojatno pripadaju neovlaštenim ljudima.

Granični kolač

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina predstavlja izuzetno energičnu i brzu životinju, tako da treba trajno fizičko naporno sredstvo.

Bordeaux pas

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Dovoljno drevne francuske pasmine, od kojih su preci rimski bojni psi. U početku se ova pasmina koristila za zaštitu naselja osobe od vukova i medvjeda.

Pogreh nećete reći da ovaj pas ima vrlo ljubazan lik.

Boseron

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina se odlikuje činjenicom da je sasvim društvena, jer se odlikuje prijateljstvom, i rodbine i druge životinje. Intekt ovog psa je na visokom nivou.

Boston terijer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je pas koji je apsorbirao puno pozitivnih i negativnih osobina. Treba kvalificirano odgoj i obuku.

Brazilska Phila

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Može uspješno zaštititi objekt koji ga je čovjek uputio. Pokazuje nepovjerenje nepotrebnih ljudi, pa čak i na izložbama čuva sve na daljinu, uključujući sudije.

Brisel Griffon

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Unatoč vašim velikim velikom velikom, pasmina zna cijenu, ali istovremeno pokazuju prijateljske osjećaje i ljubav igranju.

Bulmastiff

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmin se odlikuje neograničenim predanošću svom domaćinu, ali istovremeno se ponaša neupadljivo u odnosu na članove porodice, znaku i prijatelje, hodajući opreznim strancima.

Bul terijer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Priličan i tvrdokrvan pas, tako da zahtijeva kvalificirani pristup u treningu i odgoju. Pored toga, bikovni terijeri moraju se stalno nadgledati, u protivnom će pokušati proširiti granice dozvoljenog.

Burbul

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

To su snažni i beskrajni psi, sa lijepo presavijenim tijelom koji zahtijeva stalni fizički napor. Za njih su svakodnevne šetnje za 5 km minimalno opterećenje.

U

Weimaran

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina se odlikuje stabilnim, uravnoteženim znakom. Pas je snažno vezan za svog vlasnika, ali istovremeno je vrlo ljubazan prema svim ostalim članovima porodice.

Velški colger Cardigan

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Savršeno odlazeći za trening u najranijem dobu, jer je pasmina znatiželjna i ima odličnu memoriju.

Velška corge pembrok

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina je vrlo ljubazna, što je njegova glavna razlika. Veseli se temperament i voli da bude stalno u pokretu, pa treba redovno hodati s tim.

Mađarska Borzaya

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina se prilično polako razvija u psihološkom planu, koji zahtijeva poseban pristup obrazovanju i obuci od rane dobi. Primili su odgovarajući odgoj, pas savršeno sluša i razumije svog vlasnika, a ne pokazuje agresiju.

Wettehun

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pas je pametan, ali tvrdoglav, brzim temperamentom. Često je teško napraviti potrebne naredbe.

Wolfspitz

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Mnogi nazivaju ovu pasminu "nasmijajući se holandski" zbog osobina frotnog izraza. Pas se odlikuje otvorenim, prijateljskim i društvenim karakterom, što je sasvim u skladu s izrazom njenog lica i oka.

Istočni Sibirski lyk

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Istočni Sibirski voli pronaći zajednički jezik sa muškarcem bilo kojeg doba. Oni imaju izražene lovačke navike, dok primjećuju uravnoteženi karakter.

G

Gampre

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Gampra prevedena iz armenskog znači veliku i jaku, pa je pas nazivan i armenskom vukodrom. Pas može izvesti različite funkcije.

Holandski ovčar

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Smatra se prilično pametnom pasminom pasa, što lako odlazi na obuku, odgoj i obuku. Od dugog se holandski pastir izvršili sigurnosne karakteristike. Često se mogu vidjeti kao zagovornici.

Holandski Smashund

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Razlikuje se u ravnoteži i ljubaznošću karaktera, a istovremeno se smatra živima i jakim psima. Oni se slažu bez problema, kako sa psima i mačkima, uključujući djecu.

Grenlandski pas

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina voznih pasa čiji korijeni idu daleko u prošlosti. Karakterizira ga sila, izdržljivost, kao i mogućnost navigacije.

Hrthound

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina lovačkih pasa, ali nije namijenjena dugoročnom progonu proizvodnje. Ali kad trčite na kratkim udaljenostima, ovaj pas nema jednaku.

D

Dalmatin

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovi psi, ako blagovremeno ne počnu da ih odgajate i podučavaju od rane dobi, sklonom dominaciji. Ova pasmina ima nevjerovatnu snagu i moć. Uprkos tome, pasmina je porodična i socijalna - adaptirana.

Jack Russell terijer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Da nauči ovog psa osnovnim timovima neće biti mnogo poteškoća, jer su ti psi pametni i radoznali. Pored toga, oni su posvećeni svom vlasniku. Karakterizira ga visoka aktivnost, tako da ga treba zauzeti intenzivnim fizičkim naporima, privlačenje psa na različite kotrljajuće igre, poput mini-sudjela.

Doberman

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Vjeruje se da su Dobermani zli, puhati i neuravnoteženi pasmina. U stvari, uopće nije tako, pogotovo ako započinjete prekrivanje i obuku pravovremeno.

DRATHAMAR

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je poslušna pasmina, ali istovremeno je prilično aktivna i inteligentna. Psi su veseli i posvećeni svom vlasniku.

Stablo

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Predstavlja pasminu trkačkih pasa, stoga se odlikuje dobro valjanim glasom i lijepom. Ima samostalni karakter, pa pas treba stalno kontrolirati.

E

Eurazier

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pas karakterizira prilično uravnotežena psiha i pronicljiv um, što doprinosi brzom odgoju i obuci. Može postati odličan pratilac, jer je obvezujući i vlasniku i članovima porodice, ali istovremeno, sa nepovjerenjem odnose se na autsajdere.

Z

Zapadno sibirski poput

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Zapadno sibirski lajkovi oduvijek se odlikuje uravnoteženom psihom, što doprinosi smirujem ponašanju. Uprkos tome, pas je živ i mobilni. Pored toga, oni su trajničniji i nepretenciozniji u odnosu na druge pasmine Lacasa.

zlatnog retrivera

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Izuzetno tvrdog i nevjerojatno snažan pas sa prekrasnim izgledom. Imaju odličnu memoriju i razvijen njuh. Osjećaju se potpuno savršeno kao na kopnu i u vodi.

I

Irski vukodložni

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Smatra se jednim od najvećih pasa na svijetu, jer vukovi imaju impresivan rast, kao i jedinstven izgled. Tijelo je mišićava i dobro razvijena, a njihovi pokreti su lagani i brzi.

Irski terijer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Irski terijeri su apsorbirali veliki broj prednosti, uprkos činjenici da imaju razlike raspoloženja. Uopšte se ponašaju aktivno i zabavljaju se.

Islandski pas

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Islandski pas nema ozbiljan lovački instinkt. Istovremeno, to je neagresivno i znatiželjno, kao i tvrdo, jer ona mora obavljati funkcije pastira.

Španski Galgo

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Specijalizacija ovog lova Hryhound je u lovu na hare, ali lovci koriste psa koliko i za lov na lisice i na svilu. Pasmina ima odličan miris, tako da je lako u stanju da prate bilo koju zvijer.

J

Jorkširski terijer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Dekorativna pasmina pasa koji mogu brzo donositi odluke, dok pokušava ugoditi svom vlasniku na svaki način.

Do

Kavaler-King Charles Španijel

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Nevjerojatno društveni psi koji radije cijelo vrijeme provode sa svojim vlasnikom, stalno se pohvale od njega.

Kavkaski ovčar

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Rodovnik ide pre nekoliko hiljada godina kada je prekrižena sa tibetanskim psom.

Različiti pas je jak, ali uravnotežen lik. Ima veliku odbrambenu reakciju.

Cane Corso

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pas ima dovoljno čvrste i tvrdokorni karakter, pa se pasmina često manifestuje ili pokušava pokazati neovisnost. Stoga je formiranje kućnog ljubimca u pravom društvenom smjeru potrebno što je prije moguće.

Karelian-finski husky

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je veseli i dovoljno veseli pas, a osim toga, ona je pravi lovac, kao i pravi prijatelj bilo koje osobe, uključujući lovce. Ona pomaže u lovu, kako na svinjevima i drugim životinjama. Smatra se vrlo rijetkom pasminom i jedinstvenom temperamentu.

Patuljak Pincher

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina pasa koji je lako odgojiti i učiti. Ona brzo postaje sastavni dio bilo koje porodice i ima prilično razigran, živahni karakter, iako pokazuje nepovjerenje stranca.

Dwarf Schnauzer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Unatoč vašim velikom velikom velikom velikom, hrabro može braniti svog vlasnika i njegove porodice, kako iz autsajdera i pasa, uprkos činjenici da mogu značajno imati velike veličine.

Curne terijer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pas sa stabilnom psihom i može se lako naviknuti na novo promijenjene uslove postojanja. Istovremeno, vodi aktivan način života i uvijek zabavno i veselo.

Kerry Blue Terrier

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

To su psi koji su optuženi za vitalnu energiju, što im omogućava da su stalno u pokretu. Za one koji vode aktivni stil života, ova pasmina psa postat će pravi pratilac i prijatelj.

Kineski zređeni pas

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Razlikuje ove pse jedinstvene, možda čak i neobičan izgled. Pored toga, oni su brzo i zauvijek vezani za svoj vlasnik. Stalno pogledajte vlasnika u očima, kao da pokušavate shvatiti šta namjerava učiniti sljedeće.

Koikristond

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo su simpatična stvorenja koja pokušavaju uvijek biti u blizini vlasnika. Pored toga, to su razumni i snalažni psi koji odgovaraju na životne uvjete.

KromForgender

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina je prilično poslušna i kontaktna, pa je lako pronaći zajednički jezik sa osobom i članovima porodice. Različito sa inteligencijom i domišljatošću, kao i istinskom ljubavlju i predanošću u odnosu na njihov vlasnik.

Xolitzkintley

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Smatraju se dobrim stražarima, kao i prave drugove. Pas je neagresivan i odlikuje se mirno ne olujnim ponašanjem. Pored toga, pas je veseo i inteligentan, ali se bavi neovlaštenim ljudima.

Kurzhaar

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Po prirodi su to odlični lovci, ali oni uvijek postaju puni članovi porodice. Uvek pokušavaju ugoditi svom vlasniku i istovremeno se smatraju pametnim i dobrotimnim njemačkim legitima.

L

Labrador retriver

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ova pasmina razlikuje sve pozitivne kvalitete koje možete samo govoriti. Neograničeno je predviđeno, i vlasnika i svi ostali članovi porodice. Glavna stvar je u tome da je i beskonačno ljubazan i nježan u odnosu na čovjeka.

Labraddededededede

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Kao i ostali labradori, predstavnici ove porodice savršeno su lemljeni, i sa odraslima i sa djecom. Oni su energični i prijateljski.

Langhaar

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pas u potpunosti nedostaju barem neki znaci agresivnosti. Poslušan je i lako magistrira sve potrebne timove. Voli duge šetnje.

Landshir

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

To je plemićna pasmina koja poznaje cijenu jer uvijek osjeća samopouzdano. Uprkos tome, to je mirna i uravnotežena životinja.

Levtka

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Psi ove pasmine razlikuju se prilično snažnim stavom prema svom vlasniku i pokušavaju provoditi cijelo vrijeme pored njega.

Leonberger

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pas ove pasmine slavi se sve potrebne kvalitete koje vole osobu. Ovo su voljena stvorenja posvećuju svom vlasniku. Istovremeno, pas je simpatičan, veseo i prijateljski.

Lhasa apso

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ova pasmina ima vrlo potlačeni karakter, a neće dopustiti da se njezino odgode. A ipak, nesumnjiv je podređen svom vlasniku, a također prepoznaje sve članove porodice, ali s nepovjerenjem se odnosi na strance.

M

Majorkan Shepherda

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Prvi put se pasmina pojavila na vinovskim ostrvima u vlasništvu Španije u 16. stoljeću. Koristi se kao pastirski pas.

Postoje dvije sorte ove pasmine: dugodlaki i kratkim kosom. Kratkodlaki pastir koristi najveću popularnost.

Malteški

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ova pasmina pasa je vrlo popularna jer ima nježan, prijateljski karakter. Pored toga, oni su dovoljno pametni i brzo savladaju sve timove. Temperament u psima živi i aktivan, tako često učestvuju u valjačkim igrama.

Puga

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Su dobri za bilo koga u bilo kojoj porodici, bez obzira da li postoje neke druge životinje. Oni se super osjećaju u bilo kojoj kompaniji.

Mittelshnauzer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ne tako davno psi ove pasmine bili su u službi raznih njemačkih poljoprivrednika. Pas je prilično marljiv i dobrodušan, tako da može biti pravi prijatelj i asistent za osobu. Pored toga, Mittelshnuzeri mogu lako zaštititi i vlasnika i sve članove porodice.

Mudi

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je radni pas koji može obavljati različite funkcije poput lova i čuvara. Pored toga, može biti prijatelj i pratilac za bilo koju osobu.

N

Neapolitan Mastiff

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina je u velikoj mjeri popularan zbog impresivnog i izvanrednog izgleda. U pravilu ova pasmina je mirna i neagresivna u bilo kojoj atmosferi.

Njemački bokser

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Smatra se snažnim, uravnoteženim i mirnim životinjama. Pored toga, pas ima niz odličnih kvaliteta, poput hrabrosti i budnosti, kao i naklonost vlasniku.

Njemački pas

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Uprkos vašim impresivnim veličinama, životinjom nježnom i privrženom. U stanju da izvrši mnogo funkcija. Oni mogu biti budni i pregledni čuvari, pacijenti i uravnoteženi dadiljci, vjerni prijatelji, neupadljivi članovi porodice i t.D.

Njemački Ovčar

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Svi znaju da je ovo prilično pametna i inteligentna pasmina pasa, koja je sposobna izvesti mnoge funkcije, iako je njegova glavna specijalizacija sigurnosne funkcije. Nije ni čudo što njemački pastiri služe u vojsci, u Nacionalnoj gardi, u podjelama koje su se specijaliziraju za lokalizaciju prirodnih katastrofa, uključujući odvojene spasioce.

Njemački prstenik

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je pas koji je obdaren prirodom neobične energije, koja bi trebala biti pravilno usmjerena iz rane dobi, bavi se svakodnevnom obrazovanjem i obukom. Ovaj pas mora jasno znati što je moguće, a šta ne može.

Njemački Spitz

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je pas koji je snažno vezan za svog vlasnika i snažno ohrabrujući ako vlasnik nije blizu nje. Zahtijeva pravovremenu i pravilno odgoj.

Norveški Bukhund

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Razlikuju se u tome da imaju čvrst skandinavski lik i jak sigurnosni instinkt. U odnosu na ljude ne pokazuju ni najmanju agresiju, dok se razlikuju, gdje su odrasli i gdje djeca. Sa djecom se ponašaju posebno prijateljski.

Norwich terijer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

U usporedbi s mnogim drugim stijenama terijera, ukrašeno je, pa ne stvaraju pretjerani buku i ne vode do osjećaja pretjerano nervoze. Pored toga, pasmin se odlikuje inteligencijom i inteligencijom.

Newfoundland

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina je znatno popularna jer se vjeruje da u potpunosti nedostaje agresija u odnosu na čovjeka i druge životinje. Stoga možemo sigurno reći da je ovo vrlo miran pas, sa karakterom sveštenika.

Str

Papillon

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Razlikuje se u visokoj rejtingu inteligencije, uprkos svojim skromnim veličinama. Među ukrasnim stijenama nalazi se na 2. mjestu na vrijeme. Lako odlaziti za trening.

Pekingese

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Dekorativna pasmina, koja često podsjeća na svog vlasnika svog plemenitih porijekla. Stoga vole činiti pse ove pasmine, plaćajući im maksimalnu pažnju.

Pyrenean Shepherda

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Glavna specijalizacija ove pasmine je zaštita stada. Stoga se pastiri široko koriste.

Pyrenean mastiff

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ne prepoznaje strance, ali u odnosu na ljude i druge pse ponašaju se mirno, neupadljivo. Ovo je, prije svega pouzdan prijatelj koji ima lošu razinu inteligencije.

Pokazivač

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Jedinstvena pasmina pasa, koja se ne razlikuje ne samo silom, već i u milosti. Na prvi pogled, ovo je prilično miran i flegmatičan pas. U stvari, ova je životinja puna energije iznutra, o čemu svjedoči svojim ponašanjem na lovu.

Pomeranski spitz

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Uprkos činjenici da Spicz ima dekorativni izgled, ne možete reći ovaj lik jer je bust i hrabar pas. Stoga, uprkos velikim veličinama, pas se lako može založiti za sebe za svog gospodara.

Prag Krysarik

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pas je miran i dovoljno pametan, pa će moći donijeti sa svim članovima porodice, uključujući životinje. Savršeno se osjeća pored djece koja vole prevariti.

Pudlica

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Padel je poznat po onima koji se odlikuju izvanrednim izgledom. Istovremeno, treba napomenuti da je ovo aktivni pas koji ima osjećaj samopoštovanja.

R

Risenshnauzer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je prilično znatiželjan i pokretan pas, koji se manifestuje mir i ljubaznost. Uprkos tome, pas se predviđa svom vlasniku i hrabro će ga braniti.

Rodezijski greben

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Zbog nečistoće "vruće" afričke krvi, ovi psi karakteriziraju kao hrabar i hrabar.

Rottweiler

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Rottweil je dobio ime pasmina iz grada i predstavlja najstariju pasminu pastirnih pasa.

Vjeruje se da rotvajleri predstavljaju visoko inteligentne, razmišljajući pse koji uhvate promjenu raspoloženja svog vlasnika.

Ruska psovaya

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je jedna od pasmina lovačkih pasa koji izlažu agresiju raznim životinjama. Ima dobar vid i moć. Radi vrlo brzo, posebno na kratkim udaljenostima.

Ruski lovački španijel

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovaj pas može postati pravi prijatelj i pratilac, dok voli premještanje igara i duge šetnje. Vodi aktivan način života, naplaćujući energiju drugih.

Ruski igrački terijer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ova pasmina je definirana posvećena svom vlasniku, dok pas ima veseli i razigrani temperament. Pored toga, lako se odlazi na trening.

Sa

Salyuki

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Nazivaju se i perzijski hrt. Odlikuju ih neovisni karakter, ali istovremeno uravnotežene i pacijentne životinje. U stanju da preduzme plijen već duže vrijeme.

Samoizvani pas

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Nazvana pasmina čim se samoizzvala Husky i karakterizirana je kao jedinstvena jer ima originalni izgled, kao i urođena ljubaznost.

Senbernar

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je prilično velika pasmina pasa, iako ima meku i suprotnu temperaturu. Pas se podjednako lagano odnosi na sve članove porodice, a posebno za djecu.

Siba Ina

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pas ima prilično neovisan temperament, tako da zahtijeva stalnu pažnju i kontrolu ponašanja. Bez pomoći stručnjaka pravilno podignite i naučite životinju dovoljno teško.

Sibirski husky

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Izračunato na prilično rijetku pasminu pasa. Pas na prirodnom nivou postavio je ljubav čovjeka i gram agresije.

Centralni azijski ovčar

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Alabai, pa i drugo nazvanu ovu pasminu pasa, razlikuju se u uravnoteženom i otključan liku. U slučaju agresije, prvo upozorava osobu glasnim lareom.

T

Tajvanski pas

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmina ima odličan miris, vid i sluh. Ovo je snažna i neustrašiva pasmina, posvećena svom vlasniku. Pokazuju ekstremno nepovjerenje u nepoznate ljude.

Tibetanski terijer

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Stručnjaci vjeruju da je ovo najpovoljnija i prijateljska pasmina pasa, koju lako vjeruju najneonosnijim ljudima.

Tosa u

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Može se reći da su to pravi ratnici koji ne osjećaju bol. Oni napadaju odmah, bez ikakvog upozorenja, pa bi trebali biti oprezni.

W

Whippet

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Istorija ukazuje da je glavni smjer vitalne aktivnosti ove pasmine lov na hare. Sadrži elegantnu figuru, ali istovremeno predstavlja snažan i brz pas, sa uravnoteženom psihom.

F

Pharaoh pas

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pasmine, koji se brzo specijalizira, jer se lako odgaja i brzo uči. Osoba ne pokazuje nikakvu agresiju i vrlo je predviđena svom vlasniku. Ne voli ostati sami i snažno kralj.

Finski gonič

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo su pravi lovci, pa vole puno hodati sa vlasnikom. Pasmina je aktivna samo na lovu, a u uobičajenom okruženju pomalo flegmatične, dok su prijateljski u odnosu na čovjeka.

Finski lapphund

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pravi roboti koji su prilagođeni najoštrije uvjete, kao i na najopasnije i teže radove.

Psi se mogu manifestirati poput lovca, kao i pastira.

Francuski buldog

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Uvijek žalite zbog svog teritorija, ali istovremeno pronađite zajednički jezik sa svim članovima porodice.

X

Khananijski pas

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Pas ima prilično neovisan i temeljni karakter, ali to ne znači da ne voli svog vlasnika i ne predviđa ga. Radije vodite uložen životni stil i osjetite hijerarhiju. Biti u porodici, ponašaju se kao u jatu, koji su predali svom vlasniku (vođu).

Howava

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Samopouzdano i pokretne pasmine pasa, ali istovremeno se ponaša mirno i inteligentno. Može brzo odgovoriti na vanjsku opasnost.

Hrvatski Shepherda

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Odrasli, obrazovani pojedinci razlikuju se u promociji i spretnosti. Visoko cijeni komunikaciju sa čovjekom.

C

Chow Chow

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Prema riječima stručnjaka, pasmina Chow-a odlikuje se oštrim i suptilnim umom, kao i neovisni temperament. Stoga pas ima visoko razvijen osjećaj samopoštovanja. Može se primijetiti činjenicom da ne treba puno milovanja i preferira da ostane na daljinu.

Chinuk

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

To je snažan, energičan i živahan pas, koji je potreban konstantan fizički napor.

Chihuahua

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Postoje dvije sorte pasmina - dugodlaka i kratka kosa. Ne razlikuju se samo u različite vune, već i prirodom ponašanja.

Sh

Sharpei

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Sharpei karakteriziraju oba pse koja imaju dobar karakter kao i um i inteligenciju. Veže se za njihov vlasnik i kod kuće pokazuju ljubaznost u odnosu na sve članove porodice.

Shapelanda

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Tijelo psa prekriven je gustom vunom s plavo-sivom bojom u boji, mada ova pasmina može imati različite boje.

Collie

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovaj pas nije velika veličina s dugom vunom koja se odlikuje prilično lijepim izgledom. Istovremeno je lišeno nespretnosti i nepristojnosti.

Schipperke

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Stražnjište nema velikih veličina koje karakterišu kao osjetljive. Pas je energičan i drži nepoznate ljude na daljinu. Pored toga, pas je radoznao i aktivno zainteresiran za vanjski svijet.

Shih tzu

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ukrasni pas, dovoljno aktivan, sa neovisnim likom. Uzgajati inteligentne i prijateljske u odnosu na čovjeka. Jednako nježno odnosi se na sve članove porodice, iako voli najviše svog vlasnika.

E

Airedale

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ova pasmina je pogodnija za mobilne, vesele ljude i kontraindiciran je ljudima lijenim i većim. Zahtijeva veliki životni prostor i stalnu pažnju.

Estonski gonič

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Lovačka pasmina psa, koja se odlikuje prilično tvrdoglavim karakterom, ako ne da se ne pokrene pravovremeno i kvalificirati da ga uči i trenira. Preferira mnogo za pomicanje, uključujući i sa drugim psima, jer ne pokazuje nepotrebnu agresiju.

Eshtrelskaya Shepherda

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ovo je podebljana i energična pasmina sa brzim reakcijama. Dog učenika poslušno obavlja sve timove svog gospodara. Razlikuje odrasle i djecu sa kojima se ponaša mirno i zaustavlja se.

I

Yamthund

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Ova pasmina je švedski šešir, koji se odlikuje hrabrošću, energijom, tvrdoglavom, lojalnošću i društvenošću. Ovo je miran i simpatičan pas vezani za vlasnika, kao i drugim članovima porodice. Pas je stalno u ljudskom društvu, jer ga je stalno potrebno.

Japanska hin

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Čini se da je ovaj pas lišen glasova, jer je retko kada. Nema nagovještaj agresije, ali ne zahtijeva mnogo pažnje. Saznaje lako i brzo. Naredbe se ne žure i čini se da je pas tvrdoglav. U stvari, po prirodi ovo je obična flegmatična.

Japanski spitz

Pasmine pasa sa fotografijama i imenima

Slatka životinja nije velika vrijednost, zbog onoga što ljudi koriste popularnost i pažnju. Životinja je izuzetno aktivna i posvećena svom vlasniku. Pored toga, pas je neustrašiv i može služiti kao odličan stražar. Savršeno se slaže sa djecom i ljudima starijih godina.

Konačno

Kažu da je pas čovjek čovjek. Ako mislite na ovaj koncept, onda to nije dovoljno o tome šta. Pas nije samo čovjek čovjeka, ona je također branitelja i asistent. Pravilno obrazovani i naučeni čistokrvni pas može obavljati mnoge funkcije, a ne samo u porodici, već i u različitim vladinim agencijama, raznim smjerovima. Zahvaljujući razvijenom jugu psa, postaje neophodna u operacijama pretraživanja i spašavanja. Samo pas može naći osobu koja je ispod ruševina.

Psi pomažu u praćenju kriminalaca, kao i neutraliziranje gangstera i terorista. Psi se takođe nalaze u vojnom servisu, radeći sa sapperima i ljekarima, štedeći život vojnog osoblja. Dakle, recite da je pas prijatelj čoveka, nema šta reći. Ko ne zna pse ili pse? To su prilično inteligentne životinje sa ogromnim funkcionalnim funkcijama. Ljudski zadatak je samo pravilno korištenje ovog potencijala. Tijekom stoljeća psi pomažu osobi da preživi u tako teškim uvjetima, štiteći osobu od osobe, kao i od ostalih, prilično agresivnih životinja. Psi su lijepi pastiri. Samo su u stanju da se nose sa ogromnim zubama ovaca ili goveda. Samo su u stanju da zaštite ljudsko stanovanje iz vanjskog penetracije, kao i svih članova porodice.

Nažalost, nisu svi u stanju da osjete mjeru odgovornosti, odlučujući da pasa kod kuće nije ukrasna pasmina. Mnogi zanemaruju zahtjeve povezane sa obrazovanjem i obukom, koji mogu naštetiti ne samo neovlaštenim ljudima, već i članovima porodice. Uvijek bi se trebalo zapamtiti da u svakoj pasmini su određeni instinkti koji su u stanju dovesti do neupadljive agresije.

Također bi se trebao imati na umu da svaka pasmina ima svoje mane uzgajaj koji su direktno povezani sa zdravljem psa. Praktično nad svim pasminim pasama, uzgajivači su radili, prelazeći razne pasmine. Kao rezultat toga, svaka pasmina je apsorbirala, i prednosti i nedostatke jedne pasmine koja se može manifestirati u različito vrijeme na svakom potomstvu. Računati na činjenicu da svaka pasmina ispunjava svoje standarde pasmine, pa još više, ako se tiče neodgovornih uzgajivača, ne bi trebalo. Stoga se mnogi suočavaju sa ovim problemom. Pa uzgajajte agresivne pse koji su ozbiljno obrazovani, a ne percipiraju ni odrasle osobe ili djecu. Iz takvih pasa možete čekati bilo šta. Veoma je važno da se ne bavite obukom sami, već da ovaj težak posao naplatite od strane specijalista. To može odmah prepoznati karakter kućnog ljubimca i pomoći će izmiriti neke probleme. Ako vlasnik ne zna prirodu svog ljubimca, bit će mu teško pronaći pristup njemu.

Drugim riječima, pas nije samo čovjek čovjeka, već velika odgovornost za osobu. Jer nije uzalud da smo odgovorni za one koji su potamljeni.