Na novom zelandu, ribar je progonio džinovsku morski pas

Na obali jednog od polinezijskih ostrva naišao je na morski pas ogromnog ribara. Vjerojatno, bio je to džinovski čekić morskog psa.

Jedan od lokalnih ribara, odlazak na more na svom jednostavnom brodu u potrazi za morskim životinjama, već je uspio ploviti s obale do dovoljne udaljenosti, jer je odjednom ivica oči primijetila veliku peraju, pored svog čamca. FIN se ne približava i nije bilo uklonjeno iz čamca dok drži udaljenost od oko deset metara. Pa je trajalo dosta dugo vremena dok se čamac ne zaustavi, dosežemo zakazano mjesto dolaska. Finske morske pse je otplovilo još nekoliko desetina metara, nakon čega je skretanje ulijevo, počelo polako opicati oko krugova brodica promjera od stotinu metara. Pa je trajalo oko još jedan i pol sati, nakon čega se morski pas okrenuo dalje i ubrzo je nestao sa vida.

Na novom zelandu, ribar je progonio džinovsku morski pas
Ribar koji je otišao u ribolov, vidio je peraju u blizini čamca.

Od ribara - Mau Tlimatashi, - za prvu godinu, pomorska ekspansira na svom brodu, a naišao je na morske pse više od jednom, a ne dvoje, tada su u njegovom mišljenju učinilo da je ogromna peraja oštro oštar

Stanovnici Rusije mogu se činiti da je takav sastanak bio vrlo opasan, a da bi se ribar zahvalio svim polinezijskim bogovima zbog činjenice da ga je morski pas, a još više i gigantniji, nije progutao zajedno s brodom ili nije grub njega. Međutim, lokalni stanovnici, među kojima MAU uživa u reputaciji vešt ribara, kao i stare tajmere, među kojima su mnogi od sebe posvetili cijeli svoj život uz more, oni sasvim različite.

Nema ništa iznenađujuće, jer među mnogim polinezijskim narodima vjerovanje je uobičajeno da je čekić morski pas božanstvo i da čak i duše mrtvih predaka mogu čak i premjestiti. Iako su morski psi ove vrste prilično agresivni grabežnik, ali ne prijetnja u njima ne vidi, s obzirom na to da čekić morski pas radije štiti ono što je prijetnja. I činjenica da je plovila do čamca za čamac njihovog plemena, a zatim je kružila oko nje, tumače ih kao vrlo dobar znak kako za njega i za sve njegove rodbine, jer su na ovaj način njegovi preci pokazali da su na ovaj način bili njegovi preci , da se sećaju njega i brige. U takvim paradoksalnim uverenjima, usput, nema ništa neobično jer čekić morski pas, uprkos svojoj agresivnosti, retko napada osobu, radije da ga izbjegne. Pored toga, ima prilično mala usta, pa se glasine o morskim psima čekićem koji gutaju surfere zajedno sa pločom, kao "pouzdana", poput biblijske priče o gutanju proroka Ionskog kompleta.

Na novom zelandu, ribar je progonio džinovsku morski pas
Neko vrijeme morskog psa kruži se u blizini čamca.

Treba napomenuti da riječ "gigantska" govori prije svega o pripadajućim pojedincima prema vrsti divovskih morskih čekića i tek tada o svom značajnom iznosu, koji je karakterističan za sve predstavnike ove vrste. Međutim, odredite koji je veliki predstavnik uobičajenog čekićem morskog psa, a to je mali džinovski čekić morski pas, nije lako ni za specijalist, a ipak niko neće riskirati da to učini na osnovu veličine fine, i to Jedina stvar koja bi mogla vidjeti ribar.

Veličina peraje, rekao je, premašio po veličini od svih, ono što je imao da vidi (i on ih je vidio puno). Pored toga, silueta morskog psa mogla bi se vidjeti kroz debljinu vode, ali nisam mogao reći o njenoj veličini, jer nije bilo moguće procijeniti veličinu siluete spriječene prilično jake varne na površini. Moram reći da su lokalni ribolovci, poput mnogih drugih naroda, za koje je ribolov glavni život, a ne zabava, uopće nisu skloni pretjerivanju i radije ćute bolje nego davati netačne informacije.

Sudeći po činjenici da je morski pas kičme, prema očevidu,, navodi, približno, duljina brojila, tada se može pretpostaviti da dužina tijela životinje može prelaziti sedam metara i najvjerovatnije je bila ženska.

Treba napomenuti da je najduža džinovska čekića uhvaćena nedaleko od novozelandskog morskih pasa, dugih osam metara. Težina morskog predatora bila je 363 kilograma. Srećom, srećom sa Mau Acouleom, ništa ne prijeti, a niko joj ne miluje, što je, usput vrlo važno jer stanovništvo ovih životinja brzo opada.

Razlog takvog stanja morskog psa prilično je puno faktora, posebno značajan broj ovih životinja umire u obalnim mrežama koje su ugrađene oko plaža posebno kako bi se zaštitili od njih. Čak i veći broj morskih pasa umire kao ulov, što je u stvari, plijen koji je pao u mrežu bez namjere i koji u većini slučajeva jednostavno baca preko broda. Broj onih koji su umrli na ovom načinu životinja, među kojima su morski psi čekići označeni, jednostavno zadivljuje. U svakom slučaju, prema izvještajima svjetske fondacije za divlje životinje (WWF), samo nekoliko miliona acul.

Na novom zelandu, ribar je progonio džinovsku morski pas
Hammerhead morski pas.

Drugi faktor koji je općenito stavio morske psove, a divovski čekić za morski pas na licu potpunog nestanka, ako je iznenađujuće, supe. U mnogim zemljama svijeta je supa perajskog peraje, a u Kini - tradicionalno jelo na vjenčanjima, koje žrtvuju milione ovih prekrasnih grabežljivca, čija su tijela najčešće bačena nakon što su peraje.

U svakom slučaju, zahvaljujući takvoj "pažljivom" odnosu prema prirodi, stanovništvo morskih pasa uglavnom je smanjeno za 90 posto u proteklom desetljeću!

Ostaje da se nadam da je barem ova gigantska kopija, koja je toliko dugo zadovoljna očima polinezijskog ribara.